صفحه اصلی > راهنمای خرید > کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) نسخه استاندارد یا دیجیتال ؟
3635کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) نسخه استاندارد یا دیجیتال ؟

بالاخره انتظارها به پایان رسید و جدیدترین کنسول بازی سونی یعنی پلی استیشن ۵ یا PS5 در پاییز ۹۹ رونمایی گردید. پس از رونمایی این دستگاه در سال ۲۰۱۹، عرضه این محصول در سال 2020 شروع شد و کاربران نسبتا زیادی که قبل از پاندمی کرونا بر طبق قولی که از سوی برند سونی داده شده بود، به سمت خرید این دستگاه هجوم آورده و اقدام به خرید آن کردند. اما واقعا کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) چه قابلیتهایی دارد؟ و کدام نسخه ارزش خرید بالایی دارد؟ نسخه دیجیتال یا نسخه استاندارد؟ برای اینکه بیشتر در مورد این کنسول بدانید و با مزایای آن آشنا شوید با مجله برقچی همراه باشید.
فهرست:
نسخههای مختلف کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5)
در ابتدای کار باید بگوییم که کاربران برای خرید این کنسول جذاب، با دو نسخه آن روبرو هستند. یک نسخه پلی استیشن ۵ نامیده میشود که نسخه استاندارد است و دیگری نسخه دیجیتال این کنسول است که پلی استیشن ۵ دیجیتال نامیده میشود. نمونه دیجیتال این کنسول، درایور دیسکخوان ندارد و قیمت آن ۱۰۰ دلار کمتر از نسخه استاندارد است. اینکه شما کدام نوع از این دو کنسول را انتخاب میکنید وابسته به عوامل مختلفی خواهد بود. شاید در زمانی که تازه عرضه محصول به بازار آغاز شده به دلیل هیجان خریداران، هر گزینهای که در دسترس شما قرار بگیرد را برگزینید، اما توجه داشته باشید که با گذر زمان، میتوانید یک انتخاب منطقی با توجه به انتظارات خود داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا مهمترین دلایلی را که لازم است برای تهیه هر کدام از دو نسخه این دو کنسول بدانید، برایتان بازگو کنیم.
دلیل اول: آیا سرعت اینترنت مناسبی دارید؟
برای بازی کردن توسط کنسول PS5، شما نیاز دارید تا بازی را بر روی کنسول خود نصب کنید فارغ از اینکه از نمونه استاندارد استفاده میکنید یا نمونه دیجیتال، اما سرعت نصب توسط سختافزار از دانلود فایل بازی به طور قطع بیشتر خواهد بود. حال اگر در محدوده شما سرعت اینترنت پایین باشد کار را از این هم سختتر خواهد کرد. برای همین اگر سرعت اینترنت بالایی دارید، از نسخه دیجیتالی استفاده نمایید.
حتما بخوانید: نحوه تقویت سیگنال وای فای و افزایش سرعت مودم و روتر
مسئله بعدی این است که حجم اینترنت در بسیاری از موقع محدود است و اگر این حجم را برای دانلود خود بازی مصرف کنید شاید خیلی کار جالبی نباشد و بهتر است که این حجم را برای دانلود پچهای بازی مصرف نمایید. به عنوان مثال بازی Call Of Duty: Black Ops با بیش از ۲۰۰ گیگابایت حجم را بهتر است از خیر دانلود کردن آن، بگذرید و از همان نسخه معمول نسل پنجم پلی استیشن استفاده کنید.

دلیل دوم: آیا جمع کردن یک کلکسیون از بازیها و خرید و فروش آنها برایتان مهم است؟
داشتن بازیهای فیزیکی نیاز به داشتن فضا دارند و شاید این مسئله خود یک نقطه ضعف محسوب میشود، اما از گذشتهها داشتن کلکسیونی از این بازیها برای افراد، جذابیت خاص خود را در کنار نقاط ضعف خود داشته است. همچنین شما میتوانید پس از مدتی از انجام بازی آن را به فروش برسانید یا اینکه با بازی دیگری تعویض نمایید.
نکته بعدی در مورد نسخه فیزیکی بازیها این است که شما همیشه یک نسخه قابل اعتماد یا بهتر است بگوییم قابل اعتمادترین کپی بازی را برای همیشه در اختیار خود خواهید داشت، در حالی که در نسخه دیجیتال، شما از جنبه فنی دسترسی بازی را دارید و مالک بازی نیستید. بنا به هر دلیلی اگر دیگر نتوانید به سرورهای سونی دست پیدا کنید، عملا این دسترسی از بین میرود. البته احتمال چنین اتفاقی بالا نیست، از طرفی تعداد زیادی از بازیها شرط اتصال به اینترنت را دارند تا بخواهند اجرا شوند و در چنین شرایطی، فرقی بین نسخه دیجیتال و نسخه معمولی پلی استیشن ۵ وجود ندارد.
گاهی اوقات هم میشود که شما سی دی بازی خود را به دوست خود قرض میدهید تا او هم در لذت آن شریک شود. برند سونی شرایطی تحت عنوان Console Sharing را ایجاد کرده تا شما دسترسی استفاده از یک بازی را به طور موقت به دوستتان بدهید که با قرض دادن بازی به دوستتان تفاوت میکند.
دلیل سوم: دوست دارید که فيلمهای K۴ را به کمک کنسول پلی استیشن ۵ خود تماشا کنید؟
اگر فیلم بلوری با کیفیت K۴ دارید، میتوانید از قابلیت پخش فیلم بر روی نسخه دیسکی پلی استیشن ۵ استفاده کنید. البته ۲۰۰ دلار هزینه بیشتر برای داشتن چنین قابلیتی لازم خواهيد داشت تا هم یک کنسول بازی و هم یک پخشکننده فیلم بلوری با کیفیت K۴ داشته باشید.
دلیل چهارم: آیا تعداد زیادی از بازیهای نسل قبلی پلی استیشن را در قالب دیسک دارید؟
یکی از مزایایی که در کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) نسخه معمولی موجود است، امکان اجرای بازیهایی است که در پلی استیشن ۴ امکان اجرا داشتند. در واقع قابلیت Backward Compatible این مزیت را ایجاد میکند که شما دیسک بازیهای نسل قبل را وارد دستگاه کرده و از آنها استفاده کنید.
اما برند سونی قابلیتی به نام PlayStation Plus Collection ایجاد کرده و در آن مجموعهای از بازیهای پلی استیشن ۴ را گردآوری کرده تا کسانی که نسخه دیجیتال نسل پنجم را خریداری کردهاند، بینصیب نمانند. البته شاید مجموعهای که در نسخه فیزیکی شما گردآوری کردهاید کمی متفاوت با این سرویس باشد، اما بازیهای پرطرفدار زیادی در آن جای میگیرند. در حال حاضر نیز اگر شما بازیهای زیادی به صورت فیزیکی دارید و نسخه دیجیتال پلی استیشن ۵ را خریداری کردهاید، باید کمی صبر کنید تا ببینید که برند سونی برای مشکل شما چه راه حلی ارائه خواهد کرد.
مشخصات و قابلیتهای کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5)
پلی استیشن در این نسخه خود همچون نسل گذشته از یک پردازنده AMD برخوردار است که از نسل Zen 2 است. فرکانس این پردازنده ۵.۳ گیگاهرتز بوده و از هشت هسته در معماری خود بهرهمند است. زمان زیادی نیست که این CPU ساخته شده ولی با توجه به فناوری ۷ نانومتری که در معماری آن به کار رفته نه تنها در این دستگاه بلکه در لپ تاپ و کامپیوتر خانگی و صنعتی زیادی به کار برده شده است.

کارت گرافيک برند Radeon این دستگاه نیز مانند پردازنده اصلی آن، از فناوری ۷ نانومتری برخوردار است که فرکانس پردازشی آن ۳.۲ گیگاهرتز بوده و میتواند بازیهای K۴ و K۸ را ساپورت نماید. در این پردازنده گرافيکي از HDMI نسل دو استفاده شده تا خروجی نهایی باز هم با کیفیتتر باشد. علاوه بر این تکنیک رهگیری نور یا Ray Tracing این کارت گرافیک سبب بهبود ویژگیهایی مثل بازتاب نور و غیره میگردد. لازم به ذکر است که این نسل از کارت گرافیک در ایکس باکس مایکروسافت نیز به کار برده شده است.
حتما بخوانید: بهترین کارت گرافیک 2021
این دستگاه از یک حافظه رم ۱۶ گیگابایتی GDDR 6 SDRAM بهره میبرد تا بازیهای سنگینی مثل فیفا ۲۱ را با سرعت بالاتری اجرا نماید.
بازیهای موجود در چنین سطحی حجم بسیار بالایی دارند. از طرفی تعدادی زیادی از کاربران چند بازی به صورت همزمان را در سیستم خود دارند که نیاز به یک حافظه ظرفیت بالا را دوچندان میکند. برند سونی برای این بخش یک حافظه از نوع SSD و با آخرین فناوری را در نظر گرفته که ظرفیت آن ۸۲۵ گیگابایت است. ۱۵۸ گیگابایت این حافظه اختصاص به سیستم عامل و خود کنسول دارد و مابقی ۶۶۷ گیگابایت آن مختص بازی است.
حتما بخوانید: راهنمای خرید هارد SSD
برخلاف دیگر بخشها، برند سونی در این بخش خیلی خوب عمل نکرده و شما با چند بازی پرحجم خواهید دانست که این حافظه خیلی مناسب کارکرد شما نخواهد بود. اما با توجه به پورت M2 دستگاه با اینترفیس MVM Express میتوانید به کمک یک متخصص این حافظه را افزایش دهید. از طرفی وجود انواع پورتهای USB به شما کمک خواهد کرد تا از یک هارد اکسترنال برای این منظور استفاده نمایید.

کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) از یک درایور اولترا اچ دی بلوری بهره میبرد که توان پشتیبانی از دیسکهای بلوری اولترا اچ دی، بلوری معمولی و دی وی دیهای معمولی را دارد. همچنین پورت گیگا اترنت آن در بخش پشتی کنسول جای داده شده است.
اما این دستگاه با چنین قابلیتهای سختافزاری بدون شک نیاز به یک سیستم خنککننده قوی دارد که برند سونی از توجه به آن غافل نشده است. این دستگاه از یک خنککننده برخوردار است که یک فن با قطر ۱۲ سانتیمتر دارد و به کمک مکانیسمی که در این سیستم ایجاد شده دمای سیستم را متعادل میسازد. این سیستم توانی معادل با ۳۵۰ وات دارد که در نوع خودش فوقالعاده است.
سیستم صوتی کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) به لطف فناوری Tempest Engine میتواند منجر به پخش شدن صدا از صدها منبع صوتی شود که باعث میشود کیفیت و دقت صداها باز هم بیشتر شود. در نسل قبلی پلی استیشن، صدا از ۵۰ منبع صوتی به صورت همزمان امکان پخش شدن داشت در حالی در این نسل این مسئله پیشرفت چشمگیری داشته است.
حتما بخوانید: اسپیکر هوشمند هوم پاد مینی اپل 2020
در تکنولوژیهای ارتباطی این نسل باید گفت که بلوتوث نسخه ۵.۱ و وای فای ax IEEE ۸۰۲.۱۱ در آن به کار رفته است.
بازیها و امکانات کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5)
از مهمترین امکاناتی که کنسول بازی پلی استیشن ۵ یا هر کنسول دیگری دارد، داشتن یک دسته بازی جذاب است. در این نسل یک دسته به همراه کنسول ارائه شده که در کنار طراحی دوست داشتنی و در عین حال سادهای که دارد، از مکانیسم دوال سنس به جای دوال شوک بهره میبرد. این نکته به ما یادآور میشود که میتوانیم کاملا احساس بودن در بازی را صرف گرفتن فقط یک شوک داشته باشیم. به لطف شارژرهای تایپ C و بلوتوث ۵.۱ ارتباط سریعتر و بدون تاخیری را در این دستهها شاهد خواهیم بود. شما میتوانید این دسته را در رنج قیمتی حدود ۲ میلیون تومان به بالا خریداری نمایید.
ایستگاه شارژ برای دستهها، دوربین HD، ریموت برای کنترل کردن رسانههای دستگاه و هدفون D Pulse 3 از دیگر ابزارهای جانبی این کنسول هستند. البته شما در هنگام خرید، فقط یک دسته، یک کابل برق و یک HDMI به همراه یک ایستگاه شارژ را دریافت خواهيد کرد و دیگر موارد با پرداخت هزینه اضافه در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
بازیهای مهم PS5 کدامند؟
شاید ذکر تمام بازیهایی که مورد توجه کاربران باشند در این بخش ممکن نباشد اما به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
بازی اسپایدرمن با قیمت بیش از ۱۴۰۰۰۰۰ تومان، مورتال کامبت با قیمت بیش از ۱۶۰۰۰۰۰ تومان، بازی فیفا ۲۱ با قیمت بیش از ۲۴۰۰۰۰۰ تومان، NBA2K21 با قیمت بیش از ۱۲۰۰۰۰۰ تومان از نمونههای مهم کنسول پلی استیشن ۵ هستند.

جمعبندی (PS5)
با تشکر ویژه از وبسایت برقچی جهت فراهم آوردن اسباب ایجاد آگاهی در حوزه فناوری اطلاعات، توجه شما را به بخش پایانی مقاله راهنمای خرید کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5)، جلب مینماییم:
حتما بخوانید: مادربرد چیست؟ و معرفی انواع آن
با توجه به رقابتی که در حوزه ساخت کنسولهای بازیهای چند رسانهای وجود دارد، دست کاربران برای انتخاب یک کنسول مناسب باز است. اما در این میان همیشه انتخاب محصولات برند سونی مثل گیلاس روی کیک بوده و جذابیتهای خاص خودش را داشته است. در این نسل نیز خلاقیت، کیفیت و مواردی از این دست باعث شده تا سونی یک کنسول فوقالعاده برای کاربران خود داشته باشد و آنها را در لذت بالاتری از دنیای بازیهای چند رسانهای شریک کند.
نهایتا این کنسول (نسخه استاندارد) با قیمت ۴۹۹ دلار (حدود ۳۲ میلیون تومان در بازار ایران) به کاربران در حال عرضه شدن است. ارزان ترین نسخه PS5 نسخه دیجیتالی است که حدود دو میلیون تومان کمتر است به این خاطر که دیسک درایو ندارد. البته قابلیت Backward Compatible در نسخه استاندارد کنسول بازی سونی پلی استیشن ۵ (PS5) این مزیت را ایجاد میکند که شما دیسک بازیهای نسل قبل را وارد دستگاه کرده و از آنها استفاده کنید اما برند سونی قابلیتی به نام PlayStation Plus Collection ایجاد کرده و در آن مجموعهای از بازیهای پلی استیشن ۴ را گردآوری کرده تا کسانی که نسخه دیجیتال نسل پنجم را خریداری کردهاند، بینصیب نمانند.
در پایان توجه شما را به سایر مقالههای مرتبط در وبسایت برقچی جلب میکنیم.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه