راهنمای خرید

دوربین مدابسته AHD و قابلیت‌ها

همانطور که مستحضر هستید، دوربین‌ مداربسته نقش بسیار مهمی در بسیاری از ابعاد زندگی ما بازی می‌کند. در بعد امنیت، نظارت در سطوح مختلف و ابعاد دیگر اهمیت جایگاه...
رسول شکری رسول شکری ۲۴ آبان ۱۴۰۰
1338
2
0
دوربین مدابسته AHD و قابلیت‌ها
مطالعه: 6 دقیقه
1338
2
0

همانطور که مستحضر هستید، دوربین‌ مداربسته نقش بسیار مهمی در بسیاری از ابعاد زندگی ما بازی می‌کند. در بعد امنیت، نظارت در سطوح مختلف و ابعاد دیگر اهمیت جایگاه چنین ابزاری بسیار انکار ناپذیر محسوب می‌شود. در حال حاضر نیز برندهای موفق این حوزه رقابت تنگاتنگی در ارائه محصولی با کیفیت با یکدیگر دارند. اما در این مقاله ما قصد داریم تا در مورد دوربین مداربسته AHD  و البته قابلیت‌های آن صحبت کنیم. با مجله برقچی همراه باشید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم.

توضیحاتی در مورد دوربین مداربسته AHD 

دوربین‌های مداربسته آنالوگ به دلیل کیفیت پایین در حال حاضر تولید نمی‌شوند و دوربین‌های دیجیتال با اینکه کیفیت بالایی دارند، هزینه بالایی را به خریدار تحمیل می‌کنند. به همین علت تولیدکنندگان به فکر ساخت دوربینی افتادند که هم کیفیت مناسبی داشته باشد و هم از قیمت اقتصادی برخوردار باشد. دوربین AHD یا Analogue High Definition دوربین آنالوگی است که کیفیت HD دارد و به کمک تکنولوژی AHD توانسته رضایت بسیاری از کاربران جلب نماید.

اما دوربین مداربسته AHD مزایای قابل توجهی نسبت به دوربین آنالوگ دارد که در این بخش به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌نماییم:

  • در دوربین‌های AHD تصویری با کیفیت یک مگاپیکسل تا ۳۰ فریم بر ثانیه امکان انتقال خواهد داشت. ولی  در دوربین‌های آنالوگ قدیمی، کیفیت انتقال تصاویر به صورت TVL می‌باشد.
  • مورد بعدی در باب دوربین‌های AHD قابلیت انتقال سیگنال بالاتر در بستر کابل کواکسیال نسبت به دوربین‌های آنالوگ است. در دوربین آنالوگ تصویر در زمانی می‌تواند انتقال پیدا کند که طول کابل تا دستگاه مرکزی نهایتا ۱۰۰ متر باشد، در حالی که در دوربین‌های AHD این مسافت تا ۵۰۰ متر می‌رسد. 

کارکرد دوربین مداربسته AHD چگونه است؟

همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، در مداری که این دوربین کار گذاشته شده، از کابل کواکسیال استفاده می‌شود و همچنین انتقال تصویر آن به فرمت دیجیتال است، اما به این صورت که تصویر ابتدایی به دستگاه DVR به صورت آنالوگ بوده و توسط یک چیپ تبدیل به تصویر دیجیتال می‌گردد. توان دوربین AHD معمولا دو مگاپیکسل و کیفیتی معادل با ۱۰۸۰ را دارا می‌باشد. 

تقسیم بندی دوربین مداربسته AHD 

در کل چند نوع دوربین AHD در بازار مصرف موجود است. بولت Bullet، دام Dome و صنعتی.

دوربین صنعتی:

دوربین صنعتی به شکل مستطیل ساخته می‌شود و جنس بدنه آن از پلاستیک و فلز است تا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم باشد. این دوربین‌ها با اینکه دوربین صنعتی نامیده می‌شوند، اما هم در محیط‌های صنعتی و هم مسکونی و تجاری کارایی دارند. 

دوربین‌های صنعتی زوایای خیلی زیادی را پوشش نمی‌دهد و قابلیت دید در شب نیز در آن وجود ندارد، اما با این حال کیفیت تصاویر آن قابل قبول است. همچنین لنز این دوربین طیف مختلفی دارد و هر شخص بسته به نیاز خود می‌تواند نوع خاصی از آن را سفارش دهد. دوربین صنعتی به دوربین باکس یا جعبه ای نیز نامیده می‌شود.

دوربین بولت:

دوربین بولت، دوربینی است که برای نصب بر روی دیوار طراحی شده و به صورت پایه دار نیز تولید می‌شود. شکل این دوربین به صورت استوانه بوده و جنس بدنه دوربین بولت به دو صورت پلاستیکی و فلزی است. این دیوایس، نسبت به گرد و غبار، گرمی و سردی هوا مقاوم است. همچنین این دوربین برای دوام در شرایط مختلف هوایی به صورت ضد آب تولید می‌شود. دوربین بولت چون پایه دارد، زاویه تنظیم بیشتری نسبت به انواع دیگری دارد و از پروتکل‌های IP66 و IP67 امکان پشتیبانی خواهد داشت.

دوربین دام:

دوربین دام دارای ویژگی‌های مشابهی با دوربین بولت بوده و به دلیل جنس بدنه پلاستیک و فلز  مثل دوربین بولت در برابر آب، گرد و غبار، سرما و گرما مقاوم است. همچنین پروتکل‌های IP66 و IP67 در این دسته از  دوربین‌ها‌ نیز امکان پشتیبانی شدن دارند. اما تفاوتی که در این بین وجود دارد این است که دوربین‌های دام بیشتر بر روی سقف و در محیط‌های سر بسته به کار برده می‌شوند و به شکل گنبدی ساخته می‌شوند.


بیشتر بخوانید: تفاوت دوربین مداربسته دام و بولت چیست


دوربین مداربسته AHD چند مدل دارد؟

دوربین‌های مداربسته AHD چند مدل دارد که به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌نماییم:

دوربین‌های مداربسته موتورایز:

موتور این دوربین در داخل دوربین تعبیه شده به صورتی که می‌توان لنز آن را به کمک این موتور و از طریق دستگاه DVR کنترل و رزولوشن تصویر را تغییر داد.

دوربین مداربسته اسپیددام: 

اگر قصد دارید تا در یک محیط خاص و البته وسیع از یک دوربین با قابلیت تشخیص حرکتی بالا استفاده نمایید، حتما روی دوربین اسپیددام حساب باز کنید. این دوربین‌ها با توان چرخش ۳۶۰ درجه و امکان زوم ۴ تا ۱۶ برابری به خوبی محدوده مد نظر شما را پوشش خواهند داد.

دوربین مداربسته لنز ثابت:

این نوع دوربین‌ها، از یک لنز ثابت ۲.۸ تا ۳.۶ میلیمتری برخوردار هستند و به کمک دستگاه DVR می‌توان از قابلیت زوم لنز آن‌ها بهره مند شد.

دوربین مداربسته وریفوکال:

این دوربین یک لنز دارد که به کمک یک پیچ می‌توان آن را به عقب و جلو برد تا وضوح تصویر تغییر کند.

برندهای تولید کننده دوربین‌ مداربسته AHD

در حال حاضر برندهای مختلفی در حوزه تولید دوربین‌های مداربسته AHD مشغول به کار هستند که از معروف ترین آن‌ها می‌توان به برندهای داهوا و هایک ویژن اشاره نمود که هر دو این برندها با تکنولوژی‌های CVI و TVI به صورت انحصاری، اقدام به تولید این نوع از دوربین‌ها نموده اند‌. هم اکنون نیز، نمونه‌های مختلف این دو برند در وبسایت فروشگاه برقچی وجود دارد که برای خرید آنها می‌توانید به این قسمت از وبسایت مراجعه فرمایید.

برندهای تولید کننده دوربین‌ مداربسته AHD

برندهای تولید کننده دوربین‌ مداربسته AHD

دوربین‌ مداربسته AHD در چه محدوده قیمتی قرار می‌گیرد؟

با توجه به اینکه دوربین مد نظر ساخت کدام برند است، قیمت نهایی آن متفاوت خواهد بود، چرا که جنس بدنه، نوع برد و قاب دوربین‌های مختلف با هم تفاوت دارند. علاوه بر این امکان دید در شب مزیتی است که همه دوربین‌ها ندارند، لذا این مزیت نیز بر قیمت پایانی اثرگذار است. همچنین بعضی از دوربین‌ها وارداتی هستند در حالی که تعدادی از آن‌ها در داخل کشور، سر هم بندی می‌شوند. مثلا دوربین‌هایی از چین وارد کشور می‌شود که برد آن متعلق به برندهای دیگر چین و یا سونی است و قیمت نهایی آن را نسبت به تولیدات برندهای داهوا و هایک ویژن کمتر می‌کند.

چه ملزوماتی در مدار يک دوربین مداربسته AHD به کار می‌رود؟

۱- اولین مورد خود دوربین مداربسته است که با لنزهای دو مگاپیکسلی و کیفیت ۱۰۸۰ در بازار موجود هستند و در شرایط مختلف دمایی و رطوبتی امکان استفاده دارند. البته کیفیتهای پایین تر از ۱۰۸۰نیز در بازار وجود دارند.

۲- دستگاه DVR: از آنجایی که دستگاه نامبرده برای مدار دوربین‌های آنالوگ کاربرد دارد، لذا باید بعد از کد گذاری به کمک چیپ مخصوص تصاویر را به فرمت دیجیتال تبدیل نماید. همچنین مقدار پیکسل لنز دوربین و البته تعداد دوربین در انتخاب نوع دستگاه اثرگذار است. نهایتا خروجی تصاویر را می‌توان از مانیتور کامپیوتر یا یک تلویزیون دریافت نمود. 

۳-کابل کواکسیال: همان طور که در بخش‌های قبلی اشاره داشتیم، این کابل برای انتقال تصاویر کاربرد دارد، اما کابل‌های ترکیبی نیز وجود دارند که کار انتقال برق و داده را انجام می‌دهند. این دسته از کابل‌ها شامل مدل‌های RG59 و RG60  می‌باشند. 

۴- منبع تغذیه: و اما مورد پایانی یک آداپتور با توان ۲ آمپر و ولتاژ ۱۲ ولت است تا بتواند انرژی لازم برای کار کردن دوربین را تامین نماید.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لوازم جانبی دوربین مداربسته


جمع بندی

با تشکر از شما عزیزان جهت عنایت به مقاله دوربین‌ مداربسته AHD و قابلیت‌های آن، توجه شما را به بخش پایانی و نتیجه این مقاله جلب می‌نماییم. با توجه به تعاریفی که از دوربین‌ مداربسته AHD و قابلیت‌های آن برشمردیم، این دوربین می‌تواند انتخاب خوبی برای کسانی باشد که قصد دارند بحث امنیت و نظارت را در محیط‌های مختلف اعم از مسکونی و تجاری برقرار کنند، چرا که هم کیفیت و هم قیمت مناسبی دارد، اما به هر حال اگر محدودیت هزینه ندارید و قصد دارید کیفیت بالاتر در کنار مزایای بیشتری در اختیارتان قرار بگیرد، دوربین‌های تحت شبکه بالطبع انتخاب بهتری برای شما خواهند بود. در پایان این مقاله از شما عزیزان دعوت می‌کنیم جهت مطالعه محتواهای دیگر حوزه فناوری اطلاعات، حتما به مجله برقچی مراجعه فرمایید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<