راهنمای خرید

زندگینامه ایلان ماسک (رئیس شرکت خودروسازی تسلا)

مباحث مربوط به رئیس خودروسازی تسلا یعنی ایلان ماسک (Elon Musk) همیشه خبرسازترین موضوعات جهان تکنولوژی است. به‌طوری که اخبار مربوط به آقای ماسک همیشه در شبکه‌های اجتماعی و...
اسماء غفاری اسماء غفاری ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
4093
21
2
زندگینامه رئیس شرکت خودروسازی؛ ایلان ماسک
مطالعه: 8 دقیقه
4093
21
2

مباحث مربوط به رئیس خودروسازی تسلا یعنی ایلان ماسک (Elon Musk) همیشه خبرسازترین موضوعات جهان تکنولوژی است. به‌طوری که اخبار مربوط به آقای ماسک همیشه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف قابل رویت بوده و پرده از شگفتی‌های جدیدی می‌گشاید. در مقاله زندگینامه ایلان ماسک (رئیس شرکت خودروسازی تسلا) با مجله برقچی همراه باشید تا شما را با این کارآفرین مشهور آشنا کنیم.

دوران کودکی و نوجوانی ایلان ماسک

در ابتدای مقاله زندگینامه زندگینامه ایلان ماسک (رئیس شرکت خودروسازی تسلا) به دوران کودکی و نوجوانی وی می‌پردازیم. ایلان ریو ماسک در 28 ژوئن سال 1971(7 تیر 1350) در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی به دنیا آمد. پدر ماسک یک مهندس الکترومکانیک و مادرش یک مدل کانادایی تبار است. ایلان پس از جدایی مادر و پدرش، دوران نوجوانی خود را با پدر، خواهر و برادر کوچکترش در آفریقای جنوبی سپری کرد. او در سن ده سالگی به کامپیوتر و برنامه‌نویسی علاقه نشان داد. ماسک در سن 12 سالگی توانست اولین بازی ویدئویی خود را به نام بلستار(Blaster) بسازد و آن را به قیمت 500 دلار بفروشد. این بازی به زبان بیسیک و با تم فضایی و موشکی ساخته شده و برای رده سنی نوجوانان مناسب بود.

دوران کودکی و نوجوانی ایلان ماسک

دوران کودکی و نوجوانی ایلان ماسک

ایلان ماسک علاوه بر علاقه‌ای که به برنامه‌نویسی داشت، از استعداد ذاتی در زمینه تجارت برخوردار بود. دوران دبستان ایلان چندان بی‌دغدغه و راحت طی نشد، چراکه اغلب قربانی آزار و اذیت‌های هم مدرسه‌ای‌های خود قرار می‌گرفت. یکبار در همین دوران توسط هم‌کلاسی‌های خود از پله‌های مدرسه به پایین پرت شده و پس از کتک‌کاری فراوان، هوشیاری خود را از دست داد و به بیمارستان منتقل شد. البته بعدها با یادگیری هنرهای رزمی مانند کاراته و کشتی توانست جهش بزرگی ایجاد کرده و از خود دربرابر این ناملایمات دفاع کند.

دوران کودکی و نوجوانی ایلان ماسک

دوران کودکی و نوجوانی ایلان ماسک

ایلان ماسک در سن 17 سالگی به کانادا رفت تا وارد دانشگاه کوئیز شود و از خدمت اجباری در ارتش آفریقای جنوبی معاف شود. وی در سال 1989(1368) تابعیت کشور کانادا را بدست آورد و سپس در سال 1992(1371) برای تحصیل در دانشگاه پنسیلوانیا در رشته اقتصاد و فیزیک کشور کانادا را ترک کرد. ایلان توانست با مدرک کارشناسی رشته اقتصاد فارغ‌التحصیل شده اما برای دریافت مدرک لیسانس فیزیک همچنان در این دانشگاه مشغول به تحصیل بود.

وی پس از دریافت مدرک لیسانس فیزیک خود از دانشگاه پنسیلوانیا، به دانشگاه استنفورد کالیفرنیا رفت تا برای دکتری در رشته فیزیک انرژی اقدام کند. ورود او به این دانشگاه با رونق و شکوفایی کسب‌وکارهای اینترنتی هم‌زمان شد. از این رو، آقای ماسک تنها با گذشت دو روز از آغاز دوره تحصیلی، دانشگاه را رها کرد تا تمام تمرکز خود را روی ایده‌های اعجاب‌انگیز خود درباره انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین تکنولوژی فضایی و اینترنت معطوف کند.


حتما بخوانید: زندگینامه مارک زاکربرگ


آغاز امپراطوری ایلان ماسک

همه می‌دانیم که آقای ماسک یکی از مشهورترین کارآفرینان حوزه تکنولوژی است. در ادامه مقاله زندگینامه رئیس شرکت خودروسازی؛ ایلان ماسک به شرکت‌هایی که او در طی سالیان متمادی تأسیس کرده می‌پردازیم. امروزه، حضور جدی و تأثیرگذار ایلان در حوزه تکنولوژی به گونه‌ای است که همه او را “مرد آهنی” می‌خوانند و نظرات وی را در صدر تیتر اخبار رسانه‌های اجتماعی قرار می‌دهند. آقای ماسک برای ساخت امپراطوری خود راه پر مشغله‌ای را طی کرده که رزومه‌ی کاری زندگی او را پربارتر از پیش ساخته است.

آغاز امپراطوری ایلان ماسک

آغاز امپراطوری ایلان ماسک

شرکت ZIP2

آقای ایلان ماسک در سال 1995(1373) اولین شرکت خود را به نام ZIP2 راه‌اندازی کرد و در سال 2002(1381) به شهروندی ایالات متحده درآمد. بدین ترتیب توانست تابعیت سه کشور را به‌طور هم‌زمان بدست بیاورد. این شرکت درواقع یک راهنمای آنلاین شهری بود که توانست به سرعت با وب‌سایت‌های جدیدی چون نیویورک تایمز(The New York Times) و شیکاگو تریبیون(Chicago Tribune) همکاری کرده و محتوای مورد نیاز آن‌ها را فراهم کند. در سال 1999(1378) ZIP2 به مبلغ 307 میلیون دلار پول نقد و 34 میلیون دلار سهام، توسط شرکت کامپک(Compaq) خریداری شد.

پی‌پال

در سال 1999 ایلان و برادرش کیمبال با استفاده از پولی که از فروش شرکت ZIP2 به دست آوردن بودند، شرکت خدمات مالی و پرداختی آنلاین X.com را تأسیس کردند. یک سال بعد این شرکت با کمپانی Confiniry ادغام شد و نام پی‌پال(PayPal) را به خود گرفت. اکتبر 2002(آبان ماه 81)، پی‌پال به قیمت 1.5 میلیارد دلار به شرکت ای‌بی(eBay) فروخته شد. سهم آقای ماسک از فروش این شرکت(11.7 درصد سهام) 165 میلیون دلار بود.


حتما بخوانید: آموزش تصویری گوگل مپ


اسپیس ایکس

آقای ایلان ماسک سومین شرکت خود را در سال 2002 با نام اسپیس ایکس(SpaceX) ساخت هدف اصلی این شرکت ساخت فضاپیما برای سفرهای فضایی تجاری بود. روند راه‌اندازی شرکت SpaceX که تا سال 2008(1387) به طول انجامید، سرانجام توانست توجه ناسا را به خود جلب کند. در همین سال بود که ناسا برای مأموریت‌های شاتل هوایی، مدیریت حمل و نقل بار به ایستگاه بین‌المللی فضایی با اسپیس ایکس قرارداد امضا کرد.

اسپیس ایکس

اسپیس ایکس

سال 2012(1391- 1392) شرکت نامبرده توانست اولین شرکت خصوصی باشد که 1000 پوند محموله را برای فضانوردان مستقر در ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال کند. داستان تاریخ‌سازی شرکت اسپیس ایکس و ایلان ماسک همینجا به پایان نمی‌رسد، چراکه در سال 2013(1393) نیز با استفاده از موشک فالکن 9(Falcon 9) ماهواره‌ای را به مدار زمین فرستاد و به موفقیت دیگری دست یافت.

سال 2015(1395) نیز سال پرباری برای این شرکت محسوب می‌شود، زیرا توانست ماهواره DSCOVR که وظیفه ارزیابی تأثیر تشعشعات خورشیدی بر ارتباطات زمینی را داشت با موفقیت به مدار زمین بفرستد. تمام این افتخارات به وسیله موشک فالکن ساخته این شرکت کسب شد. این امر در واقع گامی به سمت تحقق ایده‌های ماسک درخصوص نجات نسل آینده بشر و اکتشافات فضایی به‌شمار می‌رود. راه موفقیت هیچ‌گاه بدون ناهمواری و کسب تجربه از شکست‌های قبلی همراه نیست. بنابراین باید بدانید که ایلان ماسک نیز پس از بارها تلاش و شکست توانست به پیروزی‌های چشمگیری دست یابد. اهداف دیگری که این شرکت در پی آن‌ها است، ساخت یک کلونی در سایر سیاره‌های منظومه شمسی است. ایلان درنظر دارد تا سال 2040(1420) به این هدف دست یابد و تمدنی جدید در فضا رقم بزند.


حتما بخوانید: گوگل ویس (google voice) چیست؟


تسلا موتورز

تاریخ تأسیس شرکت تسلا موتورز(Tesla Motors) به سال 2003(1381) باز می‌گردد. این شرکت توسط مارتین ابرهارد و مارک ترپنیگ راه‌اندازی شد و یک سال بعد آقای ماسک نیز به هیئت مدیره آن پیوست. ورود ایلان ماسک به این شرکت روند پیشرفت آن را تاحد زیادی تحت تأثیر قرار داد، زیرا اولین خودروی الکتریکی تسلا، با کمک بسزای او به مرحله طراحی و تولید درآمد. وی اکنون بنیانگذار، مدیرعامل و یکی از معماران محصولات شرکت تسلا است که بر کلیه تولیدات مهندسی و طراحی محصولات این شرکت نظارت می‌کند.

تسلا موتورز

تسلا موتورز

در سال 2008(1386) بود که شرکت تسلا از یک اتومبیل اسپرت الکتریکی با سرعت شتاب 0 تا 60 مایل در ثانیه به نام رودستر(Roadster) رونمایی کرد. با همکاری شرکت‌های دیملر(Daimler) و تویوتا(Toyota)، تسلا موتورز عرضه اولیه محصول خود را در تاریخ ژوئن 2010(تیرماه 89) آغاز کرد.

در سال 2017(1396)، شرکت تسلا توانست از جنرال موتورز(General Motors) پیشی گرفته و به عنوان  معتبرترین شرکت سازنده اتوموبیل ایالات متحده شناخته شود. اعلام این خبر مزیت بزرگی برای شرکت Tesla محسوب می‌شد، زیرا قصد داشت در اواخر همان سال عرضه اولیه سندان مدل 3 خود را آغاز کند.

رویا پردازی و اوج ‌طلبی ایلان ماسک تنها مختص فضا و مکان نیست. او در پی تحقق انقلابی دیگر در حوزه نقل و انتقال است. ایلان برای اولین بار در سال 2013 از ایده چالش ‌برانگیز خود پرده برداشت. او قصد دارد با استفاده از ایده هایپرلوپ(Hyperloop) خود، سرعت و زمان را دستخوش تغییر قرار دهد. این ایده قرار است با بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر امکان انتقال افراد را با سرعت 962 تا 1220 کیلومتر بر ساعت فراهم کند. با اینکه مخالفت‌ها و انتقادات زیادی در این خصوص وجود دارد، اما آقای ماسک بدون توجه به آن‌ها برای دستیابی به این هدف تلاش می‌کند.

” اگر موضوعی به قدر کافی حائز اهمیت باشد، بایستی آن را امتحان کنید. حتی اگر نتیجه احتمالی آن شکست باشد.”

تسلا موتورز

سولار سیتی

نمی‌توان برای دامنه فعالیت ایلان ماسک حد و مرزی قائل شد، چراکه مقصود نهایی او آینده روشن بشریت است. او اعتقادی به تکیه بر انرژی‌های تجدید ناپذیر و فسیلی ندارد. او در گذشته نیز برای راه‌اندازی شرکت‌های سولارسیتی(SolarCity) به پسرخاله‌های خود لیندن و پیتر کمک کرد و سپس خود نیز به آن‌ها پیوست تا شرکت تسلا را به‌طور کامل تحت حمایت خود داشته باشد. هدف اصلی راه‌اندازی این شرکت، جلوگیری از گرمایش جهانی با کمک انرژی‌های تجدیدپذیر است.

سولار سیتی

سولار سیتی

سولار سیتی هم‌اکنون یکی از بزرگترین شرکت‌های تأمین‌کننده انرژی خورشیدی در ایالات متحده آمریکا به حساب می‌آید. این شرکت سرانجام در سال 2016(1395) توسط تسلا موتورز خریداری شد.

مخالفت ایلان ماسک با هوش مصنوعی

ترس و مخالفت آقای ماسک در رابطه با هوش مصنوعی به صورت رسمی در اخبار و مجلات منتشر شده و همگی به خوبی از آن آگاهی دارند. ایلان ماسک در سال 2015 هوش مصنوعی را بزرگترین خطر برای حیات بشر دانست و گفت که این موضوع باید در سطح ملی و بین‌المللی مورد نظارت قرار بگیرد تا از بروز هرگونه عملیات جاهلانه در این خصوص جلوگیری شود. در مصاحبه‌ای دیگر آقای ماسک ساخت هوش مصنوعی را “احضار شیطان” معرفی می‌کند تا موضع خود را در برابر آن به طور واضح مشخص کند.


حتما بخوانید: گوگل درایو چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است؟


زندگی شخصی ایلان ماسک

ایلان ماسک تا کنون دو بار ازدواج کرده است. ازدواج اول ایلان در سال 2000(1378) با جاستین ویلسون(Justine Wilson) اتفاق افتاد که حاصل این ازدواج 6 فرزند بود. در سال 2002(1380) پسر اول آن‌ها در ده هفتگی به علت سندروم مرگ ناگهانی نوزاد(SIDS) درگذشت. ایلان و جیسون در دوران تأهل خود صاحب پنج فرزند پسر دیگر شدند. دوقلوهای گریفین(Griffin) و ژاویر(Xavier) در سال 2004(1382) و سه قلوهای کای(Kai)، ساکسون(Saxon) و دامیان(Damian) در سال 2006(1384) متولد شدند.

زندگی شخصی

زندگی شخصی

پس از جدایی جنجالی با جیسون، ماسک در سال 2010(1388) با تالولا رایلی(Talulah Riley) که یک بازیگر انگلیسی تبار بود ازدواج کرد. دو سال بعد این ازدواج به جدایی کشیده شد اما سال 2013(1391) این زوج دوباره بایکدیگر ازدواج کردند. سرانجام در سال 2016(1394) به صورت رسمی به ازدواج خود پایان دادند.

اقدامات بشر دوستانه ایلان ماسک

امروزه حفظ آینده نسل بشر و اکتشافات فضایی به یکی از اهداف و منافع اصلی ماسک مبدل شده است. از این رو، ماسک بنیادی را راه‌اندازی کرد که به کشف و شناسایی منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک می‌پردازد. این بنیاد تمرکز خود را بر تأمین انرژی خورشیدی مکان‌های دورافتاده یا قربانیان فجایع طبیعی معطوف کرده است. در سال 2019(1397) نیز ایلان ماسک 1 میلیون دلار کمک مالی را به کمپین TeamTrees اختصاص داد تا در کاشت 20 میلیون درخت در سرتاسر جهان سهیم باشد. بر همین اساس نیز نام توییتر خود را Treelon گذاشت.


حتما بخوانید: ساخت ایمیل ، آموزش ساخت ایمیل به ساده‌ترین روش


سخن پایانی

آقای ماسک علاوه بر سرمایه‌گذاری‌هایی که در شرکت‌ها و زمینه‌های یاد شده انجام داده است، در عرصه ارزهای دیجیتال نیز حضور پر رنگی دارد. به طوری که نظرات و فعالیت‌های ماسک در شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر تأثیر زیادی در عملکرد طرفداران او می‌گذارد. جنجال‌های حاصل از توییت‌های او به‌گونه‌ای پیش رفت که سرانجام کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده او را به کناره‌گیری سه ساله از هیئت مدیره شرکت تسلا و پرداخت غرامت 20 میلیون دلاری محکوم کرد. با وجود این محکومیت، آقای ایلان ماسک هنوز سمت مدیرعامل شرکت تسلا را برعهده دارد.

بدیهی است که انسان‌های بزرگ هستند که کارهای بزرگی را انجام می‌دهند و از فرصت‌های کوچک نتایج عظیمی را بدست می‌آورند. از اینکه تا پایان زندگینامه رئیس شرکت خودروسازی؛ ایلان ماسک با ما همراه بودید از شما عزیزان متشکریم، امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هرچه بهتر این مطالب یاری کنید.

4.5/5 - (8 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
مهرناز واحدی
مهرناز واحدی
3 سال پیش

خیلی مفید بود
انسان رو سرشار از انرژی مثبت و امید می کنه.

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   مهرناز واحدی

خواهش میکنم

مقالات مرتبط

<