نقد و بررسی

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ کدوم بهتره؟

اگر شما نیز بازی‌های کامپیوتری را سرگرم‌کننده‌ترین تفریح زندگی می‌دانید، حتما این سوال برایتان پیش آمده است که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟ اگر وضعیت اقتصادی...
سیدحامد علوی سیدحامد علوی ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
1426
4
لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ کدوم بهتره؟
مطالعه: 6 دقیقه
1426
4
2

اگر شما نیز بازی‌های کامپیوتری را سرگرم‌کننده‌ترین تفریح زندگی می‌دانید، حتما این سوال برایتان پیش آمده است که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟ اگر وضعیت اقتصادی شما در حال حاضر اجازه نمی‌دهد که هر دو آن‌ها را تهیه کنید، انتخاب شما کدامیک خواهد بود؟ امروزه افراد زیادی بخش مهمی از زندگی خود را صرف بازی‌های رایانه‌ای و استفاده از دستگاه‌هایی نظیر پلی‌استیشن (PlayStation)، ایکس باکس (Xbox)، لپ تاپ یا کنسول‌های بازی می‌کنند. این موضوع تنها جنبه سرگرمی نداشته بلکه روشی برای کسب درآمد نیز محسوب می‌شود.

بنابراین، گیمرها همیشه به دنبال دستگاه‌هایی هستند که امکان بازی را به بهترین وجه ممکن فراهم بیاورند. انتخاب میان لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی، موضوعی است که این روزها علاوه بر متخصصان بازی‌های کامپیوتری بلکه فعالان کوچک و بزرگ این صنعت را هم به خود درگیر کرده است. مطمئنا هر یک از این دو دستگاه مزایا، معایب، ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی دارند که دیگری از آن‌ها بی‎‌بهره است. در ادامه با این مقاله از برقچی همراه باشید تا شما را با بهترین ویژگی‌های لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی آشنا کنیم.

معرفی لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی

بدیهی است که محبوبیت لپ‌تاپ‌های سری گیمینگ در سال‌های اخیر تا حد زیادی افزایش یافته است. برخی از ویژگی‌های این نوع لپ‌تاپ‌ها نظیر کارت گرافیک، ظرفیت حافظه و سرعت موجب شده است که در مقایسه با سایر دستگاه‌ها در جایگاه بالاتری قرار بگیرند. با این‌حال انجام بازی‌های کامپیوتری تنها کاربرد این نوع لپ تاپ‌ها نخواهد بود.

در مقابل، کنسول‌های بازی از همان ابتدا با هدف انجام بازی‌ها طراحی شده و کارآیی دیگری ندارند. عدم وجود نمایشگر در چنین دستگاه‌هایی موجب می‌شود که گیمرها برای مشاهده تصویر به نمایشگر کامپیوتر یا تلویزیون متکی باشند. با این‌حال در زمینه گیمینگ تجربه بیش‌تری داشته و از سال 1994 خدمات خود را به کاربران ارائه می‌دهند.

در بخش زیر تلاش کردیم که فاکتورهای ضروری خرید یک لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی را برای شما عزیزان ارائه دهیم تا با توجه به نکات گفته شده، انتخاب ایده‌آل‌تری داشته باشید.

معرفی کنسول بازی با لپ‌تاپ گیمینگ


حتما بخوانید: آموزش بکاپ گرفتن از واتساپ (WhatsApp) بدون گوگل درایو


تفاوت قیمت کنسول بازی با لپ‌تاپ گیمینگ

نخستین فاکتور مهمی که باید در نظر بگیرید، قیمت و هزینه خرید لپ تاپ و کامپیوتر گیمینگ یا کنسول بازی است. مطمئنا قیمت هر یک از این دستگاه‌ها براساس مدل و امکاناتی که ارائه می‌دهند با یکدیگر متفاوت است. بنابراین ابتدا بودجه خود را در نظر بگیرید زیرا شرایط اقتصادی شما تعیین می‌کند که کدامیک از این دستگاه‌ها را خریداری کنید.

کنسول‌های بازی در مقایسه با لپ‌تاپ های ‍‌گیمینگ از قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری برخوردار هستند. از این‌رو، گیمرهای تازه‌کار خرید کنسول بازی را به لپ‌تاپ ترجیح می‌دهند. برای مثال، اگر بودجه شما حدودا 15 میلیون تومان باشد، شرایط خرید یک کنسول بازی را دارید. لازم به ذکر است که قیمت بازی‌های این پلتفرم از حدود 180 هزار تومان شروع می‌شود. البته بدون احتساب مانیتور و کامپیوتری که قرار است به کنسول وصل شود، خرید کنسول تقریبا به صرفه خواهد بود.

در طرف مقابل، ارزان‌ترین لپ تاپ های گیمینگ از قیمت حدودی 30 میلیون تومان شروع می‌شوند. گران‌ترین نوع آن‌ها هم بیش از 100 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. در صورتی که شرایط اقتصادی شما خوب است و توانایی پرداخت چنین هزینه‌ای را دارید، بهتر است لپ تاپ گیمینگ بخرید. چرا که علاوه بر ارزان‌تر بودن قیمت بازی‌ها، پلتفرم‌هایی نیز وجود دارند که گیم‌های خود را به‌صورت رایگان یا با تخفیف ویژه در دسترس کاربران قرار می‌دهند.

قابلیت حمل لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟

قابلیت حمل

با اینکه کنسول‌ها از وزن کمتری برخوردار بوده و حمل و نقل آسانی دارند اما همیشه به یک مانیتور نیازمند هستند. بنابراین زمانی که قرار است کنسول خود را جایی ببرید، مطمئن شوید که حتما یک تلویزیون یا کامپیوتر در دسترس باشد. البته نسخه‌های جدیدتری نظیر نیتندو سوییچ (Nintendo Switch) و پلی‌استیشن قابل‌حمل (PlayStation Portable) با دارا بودن نمایشگر داخلی، نیازی به مانیتور جداگانه نخواهند داشت.

این درحالی است که نام لپ تاپ از همین قابلیت حمل آسان آن گرفته شده است. شما می‌توانید با خیال راحت لپ‌تاپ‌ها را به هر کجایی که می‌خواهید ببرید. وجود باتری در این دستگاه‌ها به گیمرها اجازه می‌دهد حتی در زمان مسافرت نیز از انجام بازی‌های کامپیوتری خود لذت برده و هیچ مرحله‌ای را از دست ندهند.

کیفیت گرافیک لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟

بدیهی است که لپ‌تاپ‌های گیمینگ از کارت‌های گرافیک اختصاصی و سخت‌افزارهای قدرتمندتری نسبت به کنسول بازی برخوردار هستند. خصوصا که این روزها کارت‌های گرافیک جدیدتر و بروزتری نیز روانه بازار شده‌اند که علاوه‌بر بهبود کیفیت بازی، تصاویر را واقعی‌تر جلوه داده و تجربه دلچسبی برای کاربران ارائه می‌دهند. شرکت انویدیا (NVIDIA) به تازگی از کارت گرافیک جدید RTX رونمایی کرده است که با بهبود قابلیت نمایشی بازی‌ها جنبه مثبت دیگری به مزایای استفاده از لپ‌تاپ های گیمینگ افزوده است.

با این‌وجود، برخی از کاربران کنسول بازی سونی پلی استیشن 5 (PS5) مدعی هستند که کنسول آن‌ها، بازی‌ها را با کیفیت 4K و نرخ فریم 120 ارائه می‌کند. اگرچه این افراد توجه چندانی به نرخ رفرش ندارند اما کارت گرافیک‌های سری RTX 3000 را می‌توان با PS5 قابل مقایسه دانست. از سوی دیگر، کنسول‌ها بازی‌های اختصاصی بسیاری دارند که نمی‌توان در لپ‌تاپ از آن‌ها استفاده کرد. برای مثال، بازی‌های گوست اف سوشیما (Ghost of Tsushima) و بلاد بورن (Bloodborne) تنها در پلی‌استیشن اجرا می‌شوند.

تفاوت کارایی لپ تاپ و کنسول بازی

تفاوت کارایی لپ تاپ و کنسول

زمانی که سخن از کارایی به میان می‌آید، لپ تاپ‌ها در مقام بالاتر قرار می‌گیرند. چرا که با خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ، افزون بر بازی قابلیت‌های دیگری نیز در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. بنابراین، آن دسته از افرادی که در عرصه گیم فعال هستند، می‌توانند از سایر امکانات لپ تاپ برای انجام کارهای پاره‌وقت، دانشجویی یا حتی وبگردی بهره ببرند. با اینکه نسخه‌های جدیدتر کنسول‌های بازی امکان دسترس به اینترنت را فراهم آورده و کاربران می‌توانند تجربه وبگردی، استفاده از یوتیوب و سایر موارد را در این دستگاه داشته باشند، اما امکان انجام کارهای اداری و پاره‌وقت را نخواهند داشت. بنابراین توجه به کارایی هریک از آن‌ها انتخاب میان لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی را آسان‌تر می‌کند.

راه‌اندازی و اجرای بازی در کدام یک راحت‌تر است؟

راه‌اندازی و اجرای بازی در کنسول نسبت به لپتاپ‌ها راحت‌تر است، بنابراین بسیاری از گیمرهای تازه‌کار استفاده از آن را ترجیح می‌دهند. چرا که تنها با وصل کردن دستگاه به پریز برق، امکان بازی فراهم می‌شود. اگرچه بیش از ده سال از رونمایی کنسول PS4 می‌گذرد اما تمامی بازی‌های منتشر شده برای این محصول قابلیت سازگاری بالایی داشته و در نسخه‌های جدیدتر نیز قابل استفاده هستند.

از سوی دیگر، در لپ تاپ های سری گیمینگ راه‌اندازی یا اجرای بازی‌ها نسبت به کنسول بازی تا حدی پیچیده است. شما برای اجرای یک بازی خاص، بایستی درباره درایوهای کارت گرافیک خود اطلاعات کافی داشته و بتوانید تنظیمات موردنیاز را در بخش کنترل پنل Nvidia پیاده‌سازی کنید. انجام بروزرسانی‌ها برای عملکرد روان‌تر و بدون تاخیر بازی‌ها در چنین دستگاه‌هایی ضرروی است.

مزایا و معایب استفاده از کنسول بازی

مزایا و معایب استفاده از کنسول بازی

در بخش زیر به معرفی مزایا و معایب کنسول های بازی می‌پردازیم تا خودتان تفاوت میان این دو دستگاه‌ را با یکدیگر مقایسه کنید:

مزایا

  • گیم‌پلی بسیار پیشرفته
  • نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای کاملا بهینه
  • تمرکز تخصصی روی اجرای بازی
  • طول عمر بالاتر
  • اجرای راحت‌تر بازی‌ها
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه نسبت به لپ تاپ‌های گیمینگ
  • امکان بازی‌های چند نفره
  • بازی‌های انحصاری بیش‌تر

معایب

  • هزینه بالای بازی‌ها
  • تعداد کمتر بازی‌ها
  • نیازمند به مانیتور تلویزیون یا کامپیوتر

حتما بخوانید: کدهای مخفی گوشی سامسونگ


مزایا و معایب استفاده از لپ تاپ گیمینگ

مزایا و معایب استفاده از لپ تاپ گیمینگ

در بخش زیر مزایا و معایب لپ‌تاپ‌های گیمینگ را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم تا از بین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی گزینه بهتر را انتخاب کنید.

مزایا

  • قابلیت حمل آسان
  • پردازنده قدرتمند و سطح گرافیک داخلی مناسب
  • کارت گرافیک جداگانه با سطح کیفیت بالا
  • وجود نمایشگر باکیفیت و نرخ رفرش بالا
  • سیستم صوتی پیشرفته و کاملا حرفه‌ای
  • کارکرد همه‌جانبه
  • بازی‌های ارزان‌تر
  • تعداد بیشتر بازی‌ها

معایب

  • قیمت گران
  • طول عمر پایین‌تر
  • عدم پشتیبانی از بازی‌های کنسول

حتما بخوانید: راهنمای خرید سیستم گیمینگ و بهترین کامپیوتر دسکتاپ مخصوص بازی


جمع بندی

در نهایت انتخاب میان لپ تاپ گیمینگ یا کنسول به تمایل و شرایط اقتصادی شما باز می‌گردد. بنابراین فردی که باید تصمیم بگیرد شما هستید. اگر سعی دارید اوقات فراغت خود را با یک وسیله نسبتا ارزان‌تر سپری کنید، احتمالا کنسول‌های بازی انتخاب مناسبی برای شما باشند. چراکه بسیاری از گیمرهای مبتدی نیز برای شروع کار خود از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. همچنین اگر به دنبال خرید لپ تاپ گیمینگ هستید اما بودجه کمی دارید می‌توانید به سراغ لپ تاپ استوک بروید.

با این‌حال، اگر در پی وسیله‌ای می‌گردید که علاوه بر بازی، امکان انجام کارهای دیگری نظیر وب‌گردی، انجام تحقیقات دانشجویی یا کارهای اینترنتی پاره‌وقت را برای شما میسر کند؛ لپ تاپ گزینه مناسب‌تری است. از اینکه تا پایان این مطلب درباره راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی با ما همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه بهتر چنین مطالبی یاری کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
متین
متین
2 سال پیش

سلام
بنده به امید خدا باید یک لپ تاپ بگیرم
اما الان دوست دارم لپ تاپی بگیرم که فیفا ۲۳ رو اجرا کنه چون فقط فوتبال بازی میکنم
بودجه من هم در حد ۳۰ تومنه
به نظر شما بهتره لپ تاپ اچ پی اومن ۱۶ بگیرم
یا یک لپ تاپ آیدی پد ارزان که حدود ۵ تومنه به همراه یک ایکس باکس سری ایکس که با هم میشه ۲۶ تومن ولی اومن میشه ۲۹ تومن ؟

رضا میرزایی
رضا میرزایی
2 سال پیش
پاسخ به   متین

سلام و وقت بخیر
اگر فقط برای گیم و فیفا قصد خرید دارید صددرصد کنسول برای شما مناسب تره. البته این نکته رو هم مدنظر داشته باشید قابلیت حمل لپتاپ یک نکته مثبت برای شما حساب میشه

مقالات مرتبط

<