امروزه شبکههای کامپیوتری نقش مهمی را در فرآیندهای انتقال اطلاعات در سازمانها برعهده دارند. یک شبکه کامپیوتری شامل مجموعهای از کامپیوترها و تجهیزات میباشد که توسط کابلهای شبکه یا بصورت بیسیم به یکدیگر متصل میشوند. برای اتصال کابلهای شبکه به سوکتها از آچار مخصوصی به نام آچار شبکه استفاده میشود.
استفاده از یک آچار سوکت زن مناسب باعث میشود تا کابلها به درستی به سوکت متصل شوند و میزان نویز موجود در شبکه کاهش پیدا کند. مطالعه این پست به شما کمک میکند تا بتوانید یک آچار شبکه مناسب را تهیه کنید.
آچار شبکه یا سوکت زن چیست؟
آچار سوکت زن یا همان آچار شبکه، ابزاری است مشابه انبردست است که وظیفه اتصال انواع کابلهای شبکه یا تلفن به سوکت را برعهده دارد.
آچارهای سوکت زن معمولا دارای انواع مختلفی هستند. برخی از آچارهای سوکت زن فقط مخصوص سوکتهای rj45 هستند و با برخی دیکر میتوان انواع کابلهای rj11 و rj12 را هم سوکت زد. مدل خاصی از آچار سوکت زن وجود دارد که میتوان بوسیله آن تمامی کابلهای شبکه و سیمهای تلفن را سوکت زد.
در هنگام انتخاب یک آچار شبکه باید به کاربردهایی که از این ابزار مدنظرمان است توجه داشته باشیم تا بتوانیم محصول مناسب با نیازهایمان خریداری کنیم.
کاربرد و ساختار آچار سوکت زن
همانطور که گفتیم از آچار سوکت زن برای اتصال کابل به سوکت استفاده میشود. برای اینکه رشتههای سیم کابل شبکه در داخل سوکت به درستی نصب شوند باید با دقت روکش آنها برداشته شود بطوری که به رشتههای کابل آسیبی وارد نشود.
در آچارهای سوکت زن دو تیغ صاف در قسمت انتهایی آن وجود دارد که از آن برای لخت کردن کابلهای شبکه میتوان استفاده کرد. همچنین یک قسمت تک تیغ نیز وجود دارد که از آن میتوان برای قطع کابل یا صاف کردن سر رشتههای داخل کابل شبکه استفاده کرد.
معمولا در پایین آچار سوکت زن یک قسمت دایرهای شکل وجود دارد که میتوان از آن به جای استریپر استفاده کرد. استریپر ابزاری است که برای لخت کردن کابل شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. اگر این ابزار را به همراه نداشته باشید میتوان از آچار سوکت زن به جای آن استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید تستر شبکه
نحوه اتصال سوکت به کابل با کمک آچار شبکه
بعد از اینکه کابل شبکه را آماده کردیم باید سر رشتههای سیم را بصورت مساوی قطع کنیم و با کمک استریپر آنها را لخت کنیم. سپس رشتههای سیم را براساس رنک داخل سوکت قرار داده و آنها را تا انتهای سوکت میبریم. با کمک آچار، سوکت را پانچ کرده و با یک فشار استاندارد رشتههای سیم را داخل آن محکم میکنیم.
آچار سوکت زن بر اثر فشار و پرس، رشتههای نازک سیم را داخل سوکت ثابت و محم میکند و هم قسمت انتهایی شیلد کابل را به سوکت متصل میکند تا از حرکت کابل و قطع شدن رشتههای سیم جلوکیری کند.
نکات مهم در کار با آچار شبکه
- هر سوکت را تنها میتوان یکبار در داخل آچار قرار داد و پرس کرد.
- سوکت را به درستی در داخل آچار قرار دهید. درست پانچ نکردن کابل ممکن باعث اتصال ضعیف یا قطعی رشتههای کابل شود. پرس کردن شیلد کابل هم به سوکت اهمیت دارد زیرا از جابه جایی رشتههای سیم جلوکیری میکند.
- سعی کنید پینها را به درستی وارد آچار کنید تا آسیبی به آچار سوکت زن وارد نشود.
- اکر مهارت کافی در سوکتزنی ندارید، قبل از شروع کار با چندین سوکت و یک کابل کوتاه بصورت آزمایشی سوکت بزنید تا با تجربه کردن بتوانید میزان فشار و پرس کردن را یاد بکیرید.
- بعد از اینکه فرآیند سوکتزنی به اتمام رسید حتما بوسیله تستر از اتصال درست سوکت به کابل اطمینان حاصل کنید. تستر وسیلهای است که دو سر کبلی که سوکت به آن زده شده است وارد آن میشود و اتصال درست تمامی رشتههای سیم را نشان میدهد.
- بهتر است در انتخاب آچار حساس باشید و آچاری خوش دست انتخاب کنید. نصاب شبکه ممکن است بارها و در شرایط مختلف نیاز به استفاده از آچار شبکه داشته باشد. آچار باید سبکوزن باشد، به راحتی در دست قرار بکیرد و استفاده از آن ساده باشد.
- اکر قصد دارید بطور حرفهای کار شبکه انجام دهید، خرید یک آچار سوکت زن مناسب و چند کاره برای شما ضروری است تا در حین انجام پروژهها با مشکل مواجه نشوید.
انواع آچار سوکتزن
از آچارهای سوکتزنی علاوه بر وظیفه اصلی یعنی پرس سوکت انتظارات دیکری هم داریم. مثلا لخت کردن سیم یا قطع و برش سیم از جمله کارهایی است یک آچار شبکه باید توانایی انجام آن را داشته باشد.
در ضمن بهتر است که یک آچار شبکه همه کاره باشد و توانایی سوکتزنی انواع کابلا از جمله کبلهای rj45، rj11 و rj12 را داشته باشد تا بتوان از آن در جاهای مختلف استفاده کرد. به همین دلیل به آچارهایی که توانایی انجام تمامی انتظارات یک نصاب شبکه را داشته باشند آچار همه کاره نیز گفته میشود.
بهترین مدلهای آچار شبکه
در ادامه چند آچار سوکت زن حرفهای را به شما معرفی میکنیم تا با تهیه آنها بدون دغدغه در پروژههای خود فعالیت کنید.
1- آچار سوکت زن شبکه مدل 376TR
این آچار یکی از بهترین مدلهای آچار سوکتزن شبکه در بازار میباشد که توانسته رضایت مخاطبان خود را به خوبی جلب نماید.
این آچار با وزن حدود 500 کرم، مناسب پرس کردن انواع سوکتهای تلفن و سوکتهای شبکه میباشد. همچنین در این آچار قسمتی برای بریدن کابل و همچنین لخت کردن کابلها در نظر کرفته شده است.
2- آچار سوکت زن شبکه مدل LY-2008R
این آچار نیز توانایی سوکتزنی بر روی انواع کابل های RJ45 ، RJ11 و RJ12 را دارد. همچنین قابلیت پرس سوکت نیز در آن وجود دارد. بنابراین دیکر نیازی نیست تا شما آچارهای جداکانه دیکری نیز تهیه کنید. قطع کردن کابل و لختکردن سیمهای تخت و کرد نیز توسط این آچار امکانپذیر است.
3- آچار سوکت زن شبکه مدل Ou Bao
یک آچار 310 گرمی و سبک وزن که در دست به آسانی جا میکیرد. این آچار با داشتن قیمت مناسب و سه کاره بودن نیاز شما را به آچار سوکت زن به خوبی برطرف میکند. این آچار یک سیم لخت کن مجزا نیز دارد.
جمع بندی راهنمای خرید آچار شبکه
در پایان باید توجه داشته باشیم که در راهاندازی یک شبکه سیمی، سوکتزنی و کابل کشی اصولی از اهمیت ویژهای برخوردار است. اکر میخواهید یک شبکه استاندارد و پایدار داشته باشید به دنبال تهیه تجهیزات مناسب باشید.
آچار سوکت زن شبکه میتواند در ایجاد یک شبکه بادوام و با عمر طولانی نقش سازندهای داشته باشد.
دیدگاه شما
این آچارها کجایی هستند؟
ou bao برند چینی هست
پروسکیت ساخت تایوان هست
رونیکس یک برند چند ملیتی است که ثبت برند آن در 48 کشور جهان از جمله کره جنوبی، تایوان چین و حتی آلمان صورت گرفته است