احتمالا شما هم در مورد تغییر مالکیت و فعال سازی گوشی همراه، نام سامانه همتا را به وفور شنیدهاید. سالها پیش خرید و استفاده از موبایل شخصی دیگر، کار چندان مشکلی نبود. فقط کافی بود فرد مورد نظر سیمکارت خود را درون دستگاه بگذارد و به راحتی آن را به کار بگیرد. اما امروزه گوشیها و موبایلهای دست دوم باید روند فعالسازی و انتقال مالکیت را طی کنند تا از لحاظ قانونی به مشکلاتی همچون قطعی آنتن و از دور خارج شدن آن برخورد نکنند. در این مقاله قرار است شما را با فعال سازی گوشی در سامانه همتا آشنا کنیم، پس با مجله برقچی همراه باشید.
فعال سازی گوشی در سامانه همتا
نکته اول این است که پس از خرید گوشی باید از اصالت آن اطمینان حاصل کنید، بنابراین لازم است استعلام بگیرید تا از قاچاقی نبودن دستگاه مطمئن شوید. سپس پس از دریافت کد فعالسازی از طرف فروشنده، برای فعالسازی آن در سامانه اقدام کنید.
فعال سازی گوشی از طریق سایت همتا
برای انجام این کار کافی است وارد سایت سامانه همتا شده و گزینه “فعالسازی” را انتخاب کنید.
باتوجه به تصویری که در قسمت زیر نمایش داده شده است، باید فیلدهای موردنظر را پر کنید. در قسمت اول باید شماره سیم کارتی را که قصد استفاده از آن را دارید وارد کنید. در بخش دوم بایستی شناسه گوشی یا کد IMEI دستگاه را وارد کنید.
نکته: اگر به کد IMEI گوشی خود دسترسی ندارید، میتوانید از طریق شماره گیری کد دستوری *#06# آن را دریافت کنید. این کد 15 رقمی بر روی جعبه و باتری موبایل نیز درج شده است.
در فیلد سوم باید کد فعال سازی گوشی را که از فروشنده دریافت کردهاید، به صورت دقیق وارد کنید. در فیلد آخر نیز بایستی کد امنیتی ارسال شده را وارد کرده و گزینه “فعالسازی” را انتخاب کنید تا رجیستری گوشی مورد نظر در سامانه همتا تکمیل شود.
فعال سازی گوشی از طریق کد USSD همتا
روش دیگر رجیستری گوشی در سامانه همتا، استفاده از کد دستوری USSD است. برای این کار باید کد *7777# را شماره گیری کنید.
سپس عدد گزینه فعالسازی را نوشته و ارسال کنید.
در این قسمت از شما خواسته میشود تا کد 15 رقمی IMEI موبایل را وارد کنید.
پس از وارد کردن کد مربوطه از شما خواسته میشود که شماره سیم کارت مورد نظر جهت ثبت مالکیت را وارد نمایید. شمارهای که وارد میکنید باید همانی باشد که قرار است در موبایل مورد نظر استفاده شود.
در این مرحله سامانه همتا از شما میخواهد تا کد فعالسازی که از فروشنده دریافت کردهاید را وارد کنید.
در صورت صحت اطلاعات وارد شده، عددی که برای تأیید در نظر گرفته شده است را وارد کرده و ارسال کنید.
هنگام اتمام کار و در پایان، پیام موفقیتآمیز بودن فرایند فعالسازی را دریافت خواهید کرد. این پیام حاکی از آن است که رجیستری گوشی شما در سامانه همتا تکمیل شده و میتوانید از دستگاه نامبرده استفاده کنید.
حتما بخوانید: ارزان و معتبرترین راه برای ساختن اپل آیدی
انتقال مالکیت گوشی با استفاده از سامانه همتا
برای آغاز عملیات افزودن دستگاه، فرد باید وارد سایت سامانه Hamta به آدرس www.hamta.ntsw.ir شود. برای ورود به سامانه همتا میتوانید شماره موبایل خود را وارد کرده و یا با ثبتنام در سایت از کد ملی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که ما این فرایند را با درج شماره تلفن همراه دنبال میکنیم.
پس از وارد کردن شماره موبایل یک رمز عبور موقت برای شما ارسال میشود. با وارد کردن کد امنیتی ارسالی، امکان ورود به سامانه همتا فراهم میشود.
پس از انجام این کار به بخش مدیریت دستگاهها مراجعه کرده و روی گزینه “افزودن دستگاه” در قسمت بالا کلیک کنید.
در این بخش بایستی کد IMEI(شناسه موبایل) گوشی وارد شود. توجه کنید که کد را عینا در فیلد مربوطه وارد کنید.
اگر گوشی شما دو سیم کارته است، پس از وارد کردن کد IMEI از شما درخواست میشود که شناسه دوم گوشی را نیز وارد کنید.
در صورت موفقیت فرایند افزودن دستگاه، پیام تکمیل آن برای شما نمایش داده میشود. شما میتوانید در پایان کار وارد قسمت مدیریت دستگاههای سامانه همتا شده و جزئیاتی همچون کدهای IMEI، برند و مدل گوشی خود را ببینید.
حتما بخوانید: گوگل درایو چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است؟
انتقال مالکیت گوشی با استفاده از سامانه همتا چه ضرورتی دارد؟
طرح رجیستری گوشیهای همراه موجب شده تا موبایلهای دست دوم و کار کرده بلافاصله پس از خرید به راحتی قابل استفاده نباشند. از این رو، فروشنده باید حتما در حضور خریدار مالکیت دستگاه را انتقال داده و آن برای سیمکارت فرد نامبرده فعالسازی کند. البته توجه داشته باشید که برای انجام این کار، ابتدا باید گوشی تحت مالکیت شما قرار گرفته باشد تا بتوانید در صورت فروش، مالکیت آن را به شخص دیگری واگذار کنید. فرایند انتقال مالکیت گوشی در سامانه Hamta با سه روش زیر امکانپذیر است:
انتقال مالکیت گوشی با استفاده از سایت سامانه همتا
برای انجام انتقال مالکیت و فعال سازی گوشی در سامانه همتا، اول وارد سایت سامانه همتا شده و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید تا کد امنیتی موقت برای شما ارسال شود. توجه داشته باشید که با شمارهای وارد شوید که گوشی مورد نظر برای آن رجیستری شده باشد. پس از ورود به سامانه به بخش مدیریت دستگاهها رفته و قسمت مربوط به کد IMEI موبایل مورد نظر را تیک دار کنید. سپس روی قسمت انتقال مالکیت/فروش کلیک کنید.
پس از انجام این کار پنجرهای برای شما نمایش داده میشود که باید شماره سیم کارت خریدار یا شماره ملی وی را وارد کنید.
پس از اطمینان از درستی اطلاعات وارد شده، گزینه تأیید را انتخاب کنید.
در صورت موفقیتآمیز بودن فرایند، پیام تکمیل عملیات برای شما نمایان میشود.
سپس کد فعالسازی رجیستری توسط سامانه همتا به شماره خریدار پیامک میشود. خریدار میتواند سیم کارت را وارد گوشی مورد نظر کرده و برای فعالسازی دستگاه اقدام کند.
حتما بخوانید: ساخت ایمیل ، آموزش ساخت ایمیل به سادهترین روش
انتقال مالکیت گوشی با کد دستوری USSD
روش دیگر فعال سازی و انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا، شمارهگیری کد دستوری *7777# است.
پس از انجام این کار، باید عدد مربوط به گزینه “انتقال مالکیت” را ارسال کنید.
در این قسمت، شناسههای دستگاههای تحت مالکیت شما در سامانه همتا نمایش داده میشود. شما باید عدد مربوط به شناسه دستگاه مورد نظر را وارد کرده و ارسال کنید. ممکن است در این مرحله کد IMEI یا شناسه دستگاه مربوطه برای شما نمایش داده نشود. بنابراین با انتخاب گزینه افزودن دستگاه وارد مرحله بعد شده و کد IMEI دستگاه را به صورت دستی وارد کنید.
در اینجا از شما درخواست میشود تا شماره سیم کارت خریدار یا مالک جدید را وارد کنید.
پس از انجام این امر، جزئیات وارد شده نظیر شناسه گوشی و شماره خریدار بار دیگر برای شما نمایش داده میشود تا صحت اطلاعات را تأیید کنید.
سرانجام، باید مرحله آخر فرایند انتقال را که شامل ارسال کد فعال سازی به شخص خریدار است، تأیید نمایید.
این کد فعالسازی با سرشماره HAMTA برای خریدار ارسال میشود. مالک جدید با کمک این کد میتواند برای فعال سازی دستگاه با شماره سیم کارت خود اقدام کند.
انتقال مالکیت گوشی با استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا
برای استفاده از اپلیکیشن همتا جهت انتقال مالکیت، ابتدا باید این برنامه را از سایت همتا یا کافه بازار دانلود و اجرا کنید. سپس وارد اپلیکشن شده و شماره خود را وارد کنید تا کد فعالسازی برنامه برای شما ارسال شود.
پس از وارد کردن کد مربوطه و ورود به بخش پنل، روی گزینه انتقال مالکیت کلیک کنید.
همانطور که مشاهده میکنید پنجرهای باز میشود که فهرستی از دستگاههای تحت مالکیت شما نمایش داده میشود. شما باید دستگاه مربوطه را انتخاب کنید و شماره سیم کارت خریدار را نیز در قسمت مشخص شده وارد نمایید.
در پایان باید با انتقال مالکیت دستگاه در سامانه همتا موافقت کنید.
حتما بخوانید: گوگل ویس (google voice) چیست؟
مالکیت آسان گوشی با فعال سازی در سامانه همتا
زمانی که شما قصد فروش گوشی خود را داشته باشید، باید حتما مالکیت آن را به شخص خریدار انتقال دهید، زیرا انتقال مالکیت گوشی در زمان فروش دستگاه الزامی است. بنابراین اگر قصد دارید یک گوشی دست دوم یا کارکرده خریداری کنید، از فروشنده درخواست کنید که الزاما فرایند انتقال مالکیت را انجام دهد، زیرا عواقب آن به عهده خود شما خواهد بود. در صورت عدم انجام این کار، پیغامی برای شما ارسال میشود که به غیرقانونی بودن دستگاه اشاره داشته و آنتن گوشی را غیرفعال میکند، از این رو باید بدانید که انجام فرایند فعال سازی گوشی در سامانه همتا، تا چه اندازه حائز اهمیت است. با دنبال کردن روشهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، شما میتوانید به راحتی اقدام به فعال سازی و انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا کنید.
دیدگاه شما