مودم فیبر نوری APC یا UPC؟ کدام یک بهتر است؟ با فراگیر شدن استفاده از اینترنت، بهرهگیری از انواع مودمهای پرسرعت فیبر نوری نیز افزایش زیادی پیدا کرده است. انتخاب یک مودم ایدهال که علاوهبر پاسخگویی به نیاز شما بتواند عملکرد و سرعت بسیاری خوبی ارائه دهد، چیزی است که همگی به دنبال آن هستیم. از این رو در این مقاله قصد داریم به تفاوت بین دو مودم APC و UPC بپردازیم و به یکی از پرتکرارترین سوالات کاربران پاسخ دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
ویدیو تفاوت پورت APC یا UPC در مودم فیبر نوری:
نحوه تشخیص مودم فیبر نوری APC با UPC
از کجا بدانیم که مودم فیبر نوری ما APC است یا UPC؟ افراد میتوانند از طریق رنگ آداپتور باکس فیبر نوری یا کانکتور مودم فیبر نوری از نوع آن اطمینان حاصل کنند. چرا که شرکتهای سازنده از قبل استاندارد خاصی را در این زمینه تعریف کردهاند که باکس APC با رنگ سبز و باکس UPC با رنگ آبی مشخص شود. بنابراین برای تشخیص اینکه مودم شما از چه نوع پورتهایی پشتیبانی میکند، کافیست رنگ آداپتور باکس آن را چک کنید.
حتما بخوانید: آموزش استفاده از پورت USB مودم فیبر نوری
APC بهتر است یا UPC؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب میان این دو ابتدا باید ویژگیها و مشخصات هر یک را به درستی با یکدیگر مقایسه کنید. در بخش زیر این دو مودم را از جنبههای مختلف نظیر نوع کانکتور، سرعت و نوع پورتهای به کار رفته در آنها مورد بررسی قرار میدهیم.
انتخاب نوع کانکتور
برخی از افراد سوال میکنند که آیا باید حتما از کانکتورهایی استفاده کنیم که مخابرات منطقه از قبل باکس فیبر نوری آنها را در محل موردنظر جایگذاری کرده است یا اینکه قدرت هم انتخاب داریم؟ در پاسخ باید بگوییم که بهتر است کانکتورهای مورد استفاده کاملا متناسب با آداپتور فیبر نوری باشد. البته اگر انجام این کار برای شما ممکن نیست، به راحتی میتوانید با استفاده از یک پچ کورد SC برای تبدیل APC به UPC، این مشکل را برطرف کنید.
با این وجود، کاکتورهای APC و UPC از لحاظ شکل ظاهری، عملکرد و کاربرد تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. برای مثال، کانتکورهای APC اکثرا برای طول موجهای بالاتر نظیر سیگنالهای ویدیویی RF، شبکههای نوری غیرفعال و سایر سیستمهای WDM استفاده میشود. در مقابل کانتکورهای UPC در تلویزیون دیجیتال، تلفن و سیستمهای داده کاربرد بیشتری دارند.
تفاوت دیگر میان کانکتورهای سری APC و UPC در رنگ آنهاست. چراکه با در نظر گرفتن رنگ بدنه کاکتورها میتوان نوع پولیش به کار رفته در آنها را تشخیص داد. برای مثال یک پچ کورد فیبر نوری APC سینگل مود، هر دو سر آن با رنگ سبز مشخص شده و کانکتورهای دو سر پچ کورد فیبر نوری UPC سینگل مود آبی رنگ هستند.
بیشتر بخوانید: مودم فیبر نوری چیست؟
اختلاف سرعت در مودم های فیبر نوری APC و UPC
به نظر شما سرعت مودم فیبر نوری APC بالاتر است یا UPC؟ بهطور کلی میتوان گفت که سرعت سرعت فیبر نوری APC از نوع UPC بیشتر است. اما با سرعت اینترنت کشوری مانند ایران، تفاوت سرعت این دو مودم چندان مشخص نخواهد بود، زیرا اختلاف سرعت یا افت بازگشتی (return loss) مودمهای APC و UPC بسیار کم است.
تفاوت میان پورت APC و UPC
تفاوت اصلی پورت سری APC با UPC نوع فرول آن است. فرول APC برای برخورداری از افت بازگشتی بهتر از یک زاویه برخوردار است. اما فرول استاندارد UPC کاملا عمود طراحی شده است. به عبارت دیگر، فرول UPC، نسخه ارتقاء یافته پولیش PC است که افت بازگشتی آن به حدود 50dB میرسد.
این درحالی است که فرول به کار رفته در کانکتورهای فیبر نوری APC، برای دستیابی به انعکاس بازگشتی کمتر طراحی شدهاند. زاویه این نوع فرول به شکل Angled بوده که سطح انتهایی آن با زاویه هشت درجه صیقل داده شده است. از اینرو، نور منعکس شده به خاطر زاویه فویل به سمت داخل روکش هدایت میشود و تلفات بازگشتی تا حد زیادی کاهش پیدا میکنند. در صورتی که به جای کانکتورهای زاویهدار APC از نوع دیگر استفاده شود، منجر به افزایش بیشتر تلفات نوری خواهد شد.
حتما بخوانید: راهنمای خرید کابل مخابرات
جمع بندی
در این مطلب برقچی با مباحثی نظیر مودم فیبر نوری APC بهتر است یا UPC و تفاوت میان هر یک به خوبی آشنا شدید و آموختید که کانکتورهای APC و UPC چه تفاوتی با یکدیگر داشته و در کجا استفاده میشوند. از اینکه تا پایان همراه ما بودید از شما عزیزان متشکریم. لطفا با درج نظرات خود، ما را در ارائه بهتر مطالبی یاری کنید.
دیدگاه شما
رنگ ها هميشه ثابت هستند؟
با توجه به عملکرد میتونه متفاوت باش. در حالت اول چشمک میزنه و با تنظیم صحیح باید چراغ PON ثابت بشه