نقد و بررسی

تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

توجه به تعداد باندها در انتخاب روتر ممکن است چالش‌برانگیز باشد. برخی معتقدند همیشه تعداد بیش‌تر باندها به معنی عملکرد بهتر برای هر شرایطی است. اما شما هنگام انتخاب...
Author image placeholder زهرا فغانی ۰۵ آبان ۱۴۰۲
612
1
تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند
مطالعه: 5 دقیقه
612
1
0

توجه به تعداد باندها در انتخاب روتر ممکن است چالش‌برانگیز باشد. برخی معتقدند همیشه تعداد بیش‌تر باندها به معنی عملکرد بهتر برای هر شرایطی است. اما شما هنگام انتخاب یک روتر باید به نیاز شبکه، عملکرد مورد انتظار و بودجه در نظر گرفته‌شده توجه ویژه‌ای داشته باشید. از طرفی برای انتخاب روتر مناسب باید تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند و مزایا و معایب هرکدام را بدانید. بنابراین ما در این محتوا از وب‌سایت برقچی باندهای فرکانسی مختلف را مورد بررسی و ویژگی هرکدام را شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

بررسی تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

بررسی تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

باند روتر به سرعت انتقال اطلاعات توسط روتر اشاره دارد. درواقع هر باند از روتر مانند جاده یا مسیری است که انتقال اطلاعات از طریق آن صورت می‌گیرد؛ بنابراین تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند بر روی تفاوت پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات تمرکز دارد.


حتما بخوانید: چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای وجود دارد؟


روتر تک باند: محدود اما مقرون به صرفه

روتر تک باند در فرکانس 2.4 گیگاهرتز کار می‌کند و برای امور ساده کاربرد دارد. به طور کلی روترهای تک باند سیگنال ضعیفی دارند و مساحت کمی را در مقایسه با روتر دو باند و روتر سه باند پوشش می‌دهند. البته روتر تک باند به دلیل اقتصادی بودن، برای برقراری اتصال در منازل و محیط کار کوچک و اموری مانند وبگردی، ارسال ایمیل و تماشای فیلم مناسب هستند. از بهترین روترهای تک باند می‌توان به روتر میکروتیک RB3011UiAS-RM و روتر دی لینک مدل DIR-650IN اشاره کرد.

مزایای روتر تک باند

از مزایای اصلی روتر تک باند قیمت پایین‌تر آن است. همچنین باند 2.4 گیگاهرتزی تقریباً با بیشتر دستگاه‌ها سازگار است و موانع فیزیکی در این باند نیز تداخل کمتری ایجاد می‌کند.

معایب روتر تک باند

روتر تک باند محدودیت‌هایی نیز دارد. وجود تنها یک باند 2.4 گیگاهرتزی در بهترین شرایط نیز سرعت بسیار کمتری را نسبت به روتر دو باند و سه باند فراهم می‌کند. همچنین با توجه به اینکه بیشتر دستگاه‌ها در این باند کار می‌کند، شاهد تداخل مغناطیسی بیشتری در محیط‌های شلوغ خواهید بود که پایداری و سرعت وای فای را کاهش می‌دهد.

روتر دوباند: رده متوسط هوشمند

تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

روتر دو باند دستگاهی است که به‌طور هم‌زمان در دو فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز عمل می‌نماید. این روتر نسبت به روتر تک باند مساحت بیشتری را پوشش می‌دهد و دستگاه‌های بیشتری را با تداخل کمتر و به‌طور هم‌زمان متصل می‌نماید. روتر دو باند برای اموری مانند گیمینگ، پخش ویدئو باکیفیت، انتقال داده‌ها حساس و اتصال بدون وقفه بسیار مناسب است. روتر تی پی لینک دوبانده مدل Archer AX72 (وای فای 6) و روتر اکسس پوینت میکروتیک مدل Hap ac3 LTE6 kit به عنوان بهترین روترهای دوبانده به شمار می‌روند.

مزایای روتر دوباند

شما می‌توانید در هر باند شبکه‌های مجزا و مستقلی ایجاد نمایید و انعطاف‌پذیری شبکه را افزایش و تداخل را کاهش دهید. بنابراین هرچند این روترها قیمت بالاتری دارند اما باوجود سخت‌افزار مدرن، برد و پایداری بیشتر و پهنای باند دو برابری، طرفداران بیشتری نسبت به روتر تک باند دارند.

معایب روتر دوباند

دستگاه‌های بسیاری در باند 2.4 گیگاهرتز عمل می‌کنند و این باند تداخل بیشتری را نشان می‌دهد. اما تعداد دستگاه‌هایی که در باند 5 گیگاهرتز کار می‌کنند رو به افزایش است و با گذشت زمان احتمالاً این اختلال را در باند 5 گیگاهرتزی نیز مشاهده می‌کنیم. همچنین باند 5 گیگاهرتزی در محیط‌هایی با موانعی مثل دیوار تداخل بیشتری نسبت به باند 2.4 گیگاهرتزی دارد.


حتما بخوانید: بهترین روتر بازار ایران


روتر سه باند: رده بالا و ارائه دهنده تکنولوژی جدید

تکنولوژی جدید روتر سه بانده

تکنولوژی جدید روتر سه بانده

روتر سه باند باوجود یک باند 2.4 گیگاهرتز و دو باند 5 گیگاهرتز از سریع‌ترین دستگاه‌های شبکه است که سرعت‌های استثنایی تا 2166 مگابیت بر ثانیه در هر باند 5 گیگاهرتزی نیز ارائه می‌دهد. این روترها برای امور پیشرفته و سنگین و معمولاً در سازمان‌ها و ساختمان‌های بزرگ کاربرد دارند. همچنین این روترها معمولاً به جدیدترین تکنولوژی‌های اتصال مانند Linksys Smart Connect مجهز هستند و پهنای باند را به‌طور بهینه‌تری مدیریت می‌کند. این نوع روتر برای محیط‌های بزرگ با تعداد زیادی از دستگاه‌های مجهز به فرکانس 5 گیگاهرتز مناسب هستند و خرید آن‌ها برای سازمان‌های بزرگ آینده‌نگر و در طی سال‌ها مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

مزایای روتر سه باند

از مزایای کلیدی روتر سه باند سرعت بی‌نظیر انتقال در آن است. وجود باندهای فرکانسی بیشتر باعث می‌شود اتصال دستگاه‌های زیاد به‌طور هم‌زمان بر سرعت وای فای تأثیر منفی نداشته باشد. همچنین پهنای باند در این روترها سه برابر بیشتر از روتر معمولی است. روتر سه باند معمولاً به آخرین فنّاوری‌ها مجهز و از پردازنده‌های قوی‌تر با سرعت بالاتر برخوردار است که درنتیجه انتقال سریع فایل‌ها و مدیریت بهتر چندین دستگاه را به همراه دارد.

معایب روتر سه باند

با توجه به جدید بودن این نوع روتر، هزینه آن به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از دو مدل دیگر است که ازنظر اقتصادی برای بعضی کاربردها قابل توجیه نیست. همچنین این تکنولوژی بیشتر مناسب دستگاه‌های وای فای سازگار با باند 5 گیگاهرتزی است و اگر هنوز هم در محیط شلوغی با دستگاه‌های سازگار با 2.4 گیگاهرتزی هستید، باز هم تداخل فرکانسی را تجربه می‌کنید. از طرفی، خرید روتر سه باند به معنای افزایش سرعت اینترنت نیست و شما برای دسترسی به سرعت اینترنت بیشتر باید سرویس‌دهنده‌ مناسب را انتخاب کنید.


حتما بخوانید: تفاوت پهنای باند با سرعت اینترنت


بهترین روترهای سه باند

مدت زمان کوتاهی از معرفی روترهای سه باند می‌گذرد. این روترها با داشتن تکنولوژی های جدید قیمت بالایی نیز دارند و خرید آنها نیازمند بررسی کاربرد مورد نیاز شما و قابلیت های خود روتر است. بنابراین در ادامه دو مدل از بهترین روترهای سه باند را به شما معرفی می‌کنیم.

روتر سه باند میکروتیک مدل Audience

اکسس پوینت روتر میکروتیک مدل Audience یکی از مدل‌های محبوب روتر سه باند است که با داشتن قابلیت مش و همپوشانی بالا برای مدیریت و دسترسی همه‌جانبه عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و برای ساختمان‌های بزرگ مناسب است. راه‌اندازی اولیه و فعال‌سازی قابلیت مش بسیار ساده است و با آن می‌توانید مساحتی به انداز 1858 مترمربع را پوشش دهید. این روتر با یک باند 2.4 و دو باند 5 گیگاهرتزی مشکل تداخل را کاملاً برای شما حل می‌کند و در باند 5 سرعتی معادل 1733 Mbit/s را برای شما فراهم می‌کند.

روتر سه باند میکروتیک مدل Audience LTE6 kit

بهترین روتر سه باند

بهترین روتر سه باند

اکسس پوینت میکروتیک مدل Audience LTE6 kit دستگاهی سریع، قابل‌اعتماد و آسان برای مدیریت و از هر دو فناوری LTE و مش پشتیبانی می‌کند. با فناوری بی‌سیم CAT6 LTE به سرعتی تا 300 مگابیت در ثانیه و با تأخیر دسترسی خواهید داشت. این دستگاه باوجود دو پورت اترنت گیگا بیتی و یک پورت PoE سرعت و پایداری بالا را برای شما فراهم می‌کند.

تحول جدید در دنیای تکنولوژی

اگر به دنبال پوشش بیشتر و استفاده از فنّاوری‌ها و سرعت‌های بیشتر هستید، طبیعتاً روتر دو باند و روتر سه باند گزینه بهتری برای شما است. تعداد باندهای بیشتر به شما تضمین اتصال پایداری را نیز ارائه می‌دهد. علاوه بر این روترهای دو باند و سه باند امکان تغییر رومینگ را با سرعت بالاتری فراهم می‌کنند؛ بنابراین اگر ازنظر بودجه محدودیتی ندارد بهتر است با تهیه جدیدترین فناوری، انتخابی آینده‌نگر را تجربه کنید و هزینه‌های احتمالی آینده را کاهش دهید. البته به‌طورکلی درنتیجه، انتخاب روتر مناسب به کاربرد موردنظر شما بستگی دارد. روترهای تک باند مقرون‌به‌صرفه و سازگار با اکثر دستگاه‌ها هستند، روترهای دو باند برد و پایداری بهتری را ارائه می‌دهند و روترهای سه باند بهترین و سریع‌ترین عملکرد را فراهم می‌نمایند. امیدواریم این مطلب از مجله برقچی برای شما مفید باشد. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<