برای اینکه یک سیستم حرفهای در اختیار خود داشته باشید، باید در اولین گام در انتخاب قطعات سختافزاری آن کمی سلیقه به خرج داده و هزینه کنید. مادربرد، هارد، سی پی یو، کارت گرافیک، رم و دیگر قطعات هر کدام به نوبه خود نقش کلیدی در اینکه شما از سیستم خود چه میخواهید را ایفا میکنند. در این مقاله ما قصد داریم تا در مورد بهترین کارت گرافیک 2021 صحبت کنیم.
اما باید اینجا این نکته را یادآور شویم که اگر میخواهید از مزیت داشتن گرافیک بالا در انجام بازیهای خود و یا هر کار دیگری که به پردازش گرافیک بالایی احتیاج دارد، بهره مند شوید باید در کنار انتخاب کارت گرافیک مناسب از دیگر قطعات سختافزاری قویتر مثل سی پی یو استفاده کنید تا خروجی بهتری را ملاحظه نمایید.
جدای از لیستی که در ادامه میخواهیم آن را بیاوریم، باید بگوییم که بهترین کارت گرافیک 2021 در حال حاضر، مدل ۳۰۹۰ انویدیا است، ولی در بازار احتمالا نتوانید آن را پیدا کنید! به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که یکی از مدلهای این لیست را انتخاب کنید که تا حدی بتواند نزدیک به این گزینه باشد و نیاز شما را پوشش دهد.
با مجله برقچی همراه باشید تا با گزینههایی که قرار است در لیست خریدتان قرار گیرند، بیشتر آشنا شوید.
کارت گرافیک انویدیا مدل ۳۰۸۰ RTX
شاید بهترین کارت گرافیک 2021 و البته نزدیکترین گزینه به مدل ۳۰۹۰ همین گزینه باشد که البته برتری هم نسبت به آن دارد و آن داشتن یک قیمت مناسب است. کارت گرافیک مدل ۳۰۹۰ قیمتی ۱۵۰۰ دلاری دارد لیکن این مدل، از برچسب قیمتی ۶۹۹ دلاری برخوردار است که بسیار مقرون به صرفهتر است. در مورد قابلیتهای این سختافزار باید بگوییم که از یک حافظه ۱۰ گیگابایتی GDDR6X و کلاک ۱.۴۴ گیگاهرتزی برخوردار است. همچنین خروجیهای Display port 1.4a و HDMI 2.1 از دیگر مزایای این کارت گرافیک قدرتمند هستند.
حتما بخوانید: راهنمای خرید کارت گرافیک برای کامپیوتر و لپ تاپ
کارت گرافیک مدل ۳۰۸۰ انویدیا میتواند از کیفیت k4 پشتیبانی کند و چون فنهای قدرتمندی در ساختار خود دارد، کنترل دمای مناسبی در عین کیفیت تصویر بالا به شما هدیه خواهد کرد. نهایتا اگر انتخاب شما مدل ۳۰۸۰ است، حتما به فکر یک پاور ۸۵۰ واتی هم باشید، چرا که توان کمتر از این نمیتواند پاسخگوی پردازشهای سنگین گرافیک این دیوایس باشد. مدل ۳۰۸۰ علاوه بر این، نسبت به برترین مدل نسل قبل یعنی ۲۰۸۰ پیشرفت قابل ملاحظهای دارد و بین این دو گزینه قطعا برتری با مدل ۳۰۸۰ خواهد بود.
کارت گرافیک انویدیا مدل Geforce RTX 2070 Super
مورد بعدی این لیست نیز مدل ۲۰۷۰ است که از دیگر کارت گرافیکهای قدرتمند برند انویدیا است، اما به پای مدل قبلی نمیرسد. کارت گرافیک مدل ۲۰۷۰ درون ساختار خود حافظه ۸ گیگابایتی GDDR6 دارد و کلاک آن حدود ۱.۶ گیگاهرتز است. این کارت گرافیک ۳ خروجی دارد که شاملDisplay port ، HDMIو DVI- DL است. همچنین ذکر این نکته ضروری است که بازیهای که کیفیتp ۱۴۴۰ دارند، این کارت گرافیک از فناوری ردیابی اشعه برای اجرای آنها بهره میبرد و در ساختار خود از هستههای CUDA بسیاری استفاده میکند که باعث میشود در قیاس با مدل Ti همواره گزینه بهتری باشد.
در مورد هستههای CUDA بهصورت مختصر باید بگوییم که یک تکنولوژی است، که کمک میکند برنامههای نوشته شده به کمک C و C++ نیازی به اجرای کد اسمبلی نداشته باشند و خود کارت گرافیک آنها را مستقیما به اجرا درآورد. این تکنولوژی مورد استفاده در کارت گرافیک برندهای انویدیا و AMD قرار گرفته است. مضاف بر موارد گفته شده، انجام پردازشها به موازات هم از دیگر مزیتهای این تکنولوژی است و در بحث ویدئو استریمینگ نیز حسابی به کار میآید. در پایان این بخش باید بگوییم که اگر میخواهید از یک کارت گرافیک با تکنولوژی ردیابی اشعه و اجرای پردازشهای گرافیکی با کیفیتp ۱۴۴۰ در عین پرداخت هزینهای ایدهآل بهرهمند شوید، این گزینه نسبت به RTX 2080 وRTX 2080 Ti، بسیار معقولانه خواهد بود.
حتما بخوانید: راهنمای خرید هارد SSD
کارت گرافیک Radeon RX 5700 برند AMD
اما پس از معرفی دو مدل از برند انویدیا، اینبار یک مدل از برند AMD در میان گزینههای انتخابی شما خواهد بود. این مدل تقریبا یک حد واسط بین مدل RX 5700 XT و RTX Super 2060 است که اولی در سطح بالاتر و دومی در سطح پایینتری از مدل RX 5700 قرار دارد. به کمک تراشههای RDNA که در معماری ساختار این کارت گرافیک وجود دارد، امکان اجرای بازیها و پردازشهای گرافیکی با کیفیتp۱۴۴۰ وجود دارد، با اینحال برچسب قیمتی ۴۰۰ دلاری آن دلیل دیگری است تا این کارت گرافیک انتخاب شما باشد.
لازم به ذکر است که اگر شما در اوایل زمان عرضه این کارت گرافیک آن را برای سیستم خود خریداری کردهاید و مشکلی مبنی بر عدم استفاده از حداکثر ظرفیت آن را داشتید، در حال حاضر میتوانید درایور کارت گرافیک خود را بروزرسانی کنید تا این مشکل را برطرف نمایید.
کارت گرافیک Radeon RX 5600 برند AMD
کارت گرافیک نامبرده یکی از بهترین کارت گرافیک 2021 در زمینه داشتن بالاترین ظرفیت حافظه میباشد، چرا که حافظه آن ۱۱ گیگابایت از نوع GDDR5X است که حتی از مدل ۳۰۸۰ نیز بالاتر است، در حالی که کلاک آن 1.375 گیگاهرتز است. خروجیهایی که برای این کارت گرافیک در نظر گرفته یک DSC Displayport و یک HDMI 1.4 است در حالی که VRAM آن ۶ گیگابایت است و البته تکنولوژی ردیابی اشعه در آن لحاظ نشده است.
حتما بخوانید: 7 روش برای آزاد سازی فضای هارد دیسک در ویندوز
به کمک این کارت گرافیک میتوانید پردازشهای گرافیکیp ۱۰۸۰ را اجرا کنید، البته توان اجرای پردازشهایp۱۴۴۰ نیز در این کارت گرافیک وجود دارد. علاوه بر این fbs و توان نرمافزاری کارت گرافیک ۵۶۰۰ شما را راضی خواهد کرد، چرا که در کنار همه این موارد، حتی از مدل 2060 RTX برند انویدیا هم بهتر است. نهایتا میزان مصرف انرژی پایین و قیمت مناسب شما را مجاب خواهد کرد تا بهصورت جدی روی این گزینه فکر کنید.
کارت گرافیک برند انویدیا مدل Geforce GTX 1660 Super
حافظه این کارت گرافیک ۶ گیگابایت از نوع GDDR6 و کلاک اصلی آن توان ۱۵۳۰ مگاهرتزی دارد. کارت گرافیک ۱۶۶۰، سه خروجی HDMI، Displayport و DVI-DL دارد و در عین حال که از هسته RT بهرهمند نیست، توان اجرایی بالایی دارد. دو مدل GTX1660 Ti و GTX 1660 در زمره بهترین کارت گرافیک 2021 بهشمار میروند در حالی که مدل Super 1660 با قیمت میانه این دو و کیفیتی نزدیک به مدل Ti، گزینه مناسبی برای یک گیمر به حساب میآید.
کارت گرافیک انویدیا مدل GTX 1650 Super
درادامه مقاله بهترین کارت گرافیک 2021 به یکی از اقتصادیترین مدلها میپردازیم، که با قیمت ۲۰۰ دلاری و البته پشتیبانی از پردازش با کیفیت p۱۰۸۰ و حتی تا حدp۱۴۴۰، میتواند قطعا وسوسهکننده باشد. از دیگر مشخصات سختافزاری آن، میتوان به داشتن حافظه ۴ گیگابایتی، معماری Turing که سبب ارائه کیفیت بالا با مصرف انرژی بهینه میشود را اشاره نمود. این کارت گرافيک همانند بسیاری از مدلها از هستههای CUDA در ساختار خود بهرهمند است که به کمک نرمافزار NVENC میتواند فریمدهی بهتری را به نمایش بگذارد.
حتما بخوانید: مادربرد چیست؟ و معرفی انواع آن
جمع بندی
در مورد تعدادی از بهترین کارت گرافیک 2021 که همگی از برندهای پرطرفدار این حوزه یعنی انویدیا و AMD بودند، صحبت کردیم. با توجه به هزینه کرد و البته امکاناتی از قبیل هستههای CUDA، فناوری ردیابی اشعه، میزان کلاک، حافظه و غیره هر یک میتوانند یک گزینه ایدهآل برای کاربر خود باشند و شما باید در انتخاب خود همه این معیارها را لحاظ کنید و به علاوه موارد دیگری چون صحت نصب بودن درایورها، کشش آن و میزان گرمای تولیدی هم در نظر بگيريد. در پایان با توجه به تمامی موارد گفته شده اگر بخواهید یک گزینه را انتخاب کنید، روی کدام مورد اتفاق نظر بیشتری خواهید داشت؟
دیدگاه شما