نقد و بررسی

انواع SSD | بررسی انواع و مقایسه آن‌ها

آیا می‌دانید ssd چیست؟ اس اس دی یک حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات است که طرفداران زیادی دارد. توجه داشته باشید SSD در انواع مختلف و توسط برندهای گوناگون...
سعید رهبرصومعه سرائی سعید رهبرصومعه سرائی ۰۹ بهمن ۱۴۰۱
2777
5
انواع SSD | بررسی انواع و مقایسه آن‌ها
مطالعه: 6 دقیقه
2777
5
0

آیا می‌دانید ssd چیست؟ اس اس دی یک حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات است که طرفداران زیادی دارد. توجه داشته باشید SSD در انواع مختلف و توسط برندهای گوناگون تولید می‌گردد. حافظه SSD در دو نوع اینترنال و اکسترنال در بازار موجود می‌باشد که نوع اینترنال SSD در داخل سیستم مانند لپ تاپ، کامپیوتر، دستگاه DVR و غیره نصب می‌شود و اکسترنال با استفاده از پورت USB قابل استفاده می‌باشد. تا به اینجای کار اطلاعات نسبتا خوبی در مورد SSD به دست آوردید. اما ما تصمیم داریم در ادامه مقاله شما را با انواع SSD آشنا کنیم. از سوی دیگر به تفاوت میان SSD با HDD بپردازیم. این نکته را در نظر داشته باشید که یک بخش از این مقاله هم به بررسی اجزا SSD اختصاص خواهیم داد. در پایان هم مزایا و معایب آن را بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی کامل با انواع SSD تا پایان این مقاله با ما در وب‌سایت برقچی همراه باشید.

SSD در لپ تاپ چیست؟

این سوال یکی از متداول‌ترین سوالاتی است که توسط بسیاری از کاربران مطرح می‌شود. در نظر داشته باشید اکثر لپ‌ تاپ‌ و کامپیوتر های موجود در بازار (به غیر از برخی لپ تاپ‌های گیمینگ) به حافظه HDD مجهز شده‌اند. به همین دلیل بسیاری از افراد برای این که بتوانند کارایی لپ تاپ را بهبود ببخشند تصمیم می‌گیرند کانفیگ لپ تاپ را ارتقا دهند. وجود SSD در لپ تاپ باعث افزایش سرعت و کاهش لگ می‌شود. البته در هنگام خرید حافظه SSD برای لپ تاپ باید بررسی کنید که ایا لپ تاپ شما توانایی پشتیبانی از SSD را دارد یا خیر و از چه میزان حجم پشتیبانی می‌کند.

SSD در لپ تاپ چیست؟

SSD در لپ تاپ چیست؟

تفاوت SSD با HDD

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم تفاوت زیادی بین حافظه ssd و حافظه hdd وجود دارد. یکی از مهمترین تفاوت‌های میان حافظه ssd مربوط به قیمت آن‌ها می باشد که قیمت حافظه SSD بیشتر از حافظه HDD است. دومین تفاوت مربوط به زمان بارگذاری سیستم می‌باشد که این مسئله برای اکثر افراد یک ویژگی مهم تلقی می شود، در واقع زمان بارگذاری سیستم که دارای حافظه SSD است بین ۱۰ و ۱۳ ثانیه طول می‌کشد اما این زمان در حافظه HDD تا ۴۰ ثانیه است.

این نکته را در نظر داشته باشید که حافظه لرزش ندارد و به علت نداشتن بخش‌های متحرک بدون صدا است. اما این مسئله در حافظه hdd متفاوت می‌باشد زیرا به علت چرخش دیسک در حافظه hdd لرزش وجود دارد و صدای چرخش دیسک هم به گوش می‌رسد. در ادامه بهتر است بدانید که سرعت باز کردن فایل در سیستم که دارای هارد SSD است ۳۰ درصد بیشتر از سیستم است که هارد HDD دارد. در نهایت هم باید ذکر کنیم هارد SSD گرمای کمتری نسبت به هارد HDD تولید می‌کند.


بیشتر بخوانید: هارد SSD چیست و چه تفاوتی با هارد دیسک (HDD) دارد؟


انواع هارد SSD

در این بخش از مقاله تصمیم داریم انواع SSD را مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید هارد SSD در چهار نوع مختلف اس اس دی نوع 2.5 اینچی (SATA)، اس اس دی نوع mSATA، اس اس دی‌های نوع m.2 و انواع SSD m2 تولید و به بازار عرضه می‌شود. مطمئنا اطلاعات دقیق نسبت به انواع SSD که در این بخش از مقاله به آنها اشاره کردیم در اختیار ندارید. به همین دلیل تصمیم گرفته‌ایم در قسمت زیر هر کدام از اس اس دی‌های معرفی شده را در قالب یک پاراگراف مورد بررسی قرار دهیم تا شما در هنگام خرید حافظه ssd بتوانید یک انتخاب درست را تجربه کنید.

اس اس دی نوع 2.5 اینچی (SATA)

یکی از انواع ssd که فروش بالایی هم در بازار دارد اس اس دی نوع 2.5 اینچی (SATA) است. این نکته را در نظر داشته باشید اس اس دی 2.5 اینچی از قیمت بسیار پایینی برخوردار است. در اکثر مواقع بر روی کامپیوترها و لپ تاپ‌ها قابل نصب می‌باشند. شایان ذکر است بدانید برای این که بتوانید اس اس دی نوع 2.5 اینچی را در کامپیوتر یا لپ تاپ نصب کنید به کابل ساتا نیاز دارید که کابل ساتا کندترین رابط برای انواع SSD محسوب می‌شود.

اس اس دی نوع 2.5 اینچی (SATA)

اس اس دی نوع 2.5 اینچی (SATA)

اس اس دی نوع mSATA

شاید برای شما سوال پیش بیاید که اس اس دی نوع mSATA چیست و چه تفاوتی با اس اس دی های دیگر دارد؟ لازم به ذکر است بدانید کامپیوترها و لپ تاپ‌های قدیمی دارای فرم فاکتور mSATA می‌باشند که این نوع SSD به آن متصل می‌شود. در انتها هم بهتر است ذکر کنیم از این حافظه SSD هم از رابط SATA استفاده می‌کند.

اس اس دی‌های نوع M.2

در این قسمت از بررسی انواع SSD تصمیم داریم به سراغ اس اس دی‌های نوع M.2 برویم. توجه داشته باشید این نوع از اس اس دی کوچک‌ترین و مدرن ترین فرم فاکتور اس اس دی به شمار می‌رود این نوع از SSD در ابعاد مختلف ساخته می‌شود. نکته بسیار مهم در مورد اس اس دی‌های نوع M.2 پشتیبانی از رابط قدیمی SATA و رابط جدید و پرسرعت PCI است.

انواع ssd m2

اس اس دی m2 در انواع مختلفی در بازار موجود می‌باشد. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید این نوع از اس اس دی از نظر ابعاد، میزان حافظه و حتی از نظر رابط با یکدیگر تفاوت دارند. این مسئله به شما کمک می کند تا بتوانید دقیقا حافظه اس اس دی مورد نیاز خود را خریداری کنید.

انواع ssd m2

انواع ssd m2

اجزای SSD

حافظه ssd از اجزای مختلفی تشکیل می‌شود که در این بخش از بررسی انواع SSD تصمیم داریم شما را با اجزای تشکیل دهنده آن آشنا کنیم. برای مثال یکی از قطعات داخلی هارد SSD، حافظه NAND است که کاربرد زیادی دارد. توجه داشته باشید این بخش از هارد اس اس دی پر از سلول‌های حافظه است و کاربرد آن ذخیره اطلاعات می‌باشد. جزء دیگر حافظه اس اس دی (کنترل کننده حافظه فلش) نام دارد که مسئولیت نوشتن، پاک کردن، خواندن و تمام عملیات‌های مربوط به این حیطه را برعهده دارد.

این نکته را در نظر داشته باشید در هارد SSD یک حافظه از نوع DRAM قرار دارد که نام آن Buffer است. شاید برای شما سوال پیش بیاید که وظیفه Buffer چیست؟ در پاسخ به این سوال بهتر است ذکر کنیم حافظه Buffer باعث افزایش سرعت و هماهنگی بین کنترل کننده و پورت ساتا می‌شود. در ادامه بهتر است بیان کنیم که یکی از اجزای مهم در حافظه SSD وجود باتری یا خازن است. وجود این دو قطعه در هارد باعث می‌شود تا اگر برق رسانی در حافظه کش یا حافظه NAND با مشکل مواجه شد، تا رفع شدن مشکل برق رسانی، تامین برق مورد نیاز توسط باتری و خازن صورت بپذیرد. در انتها بخش بررسی اجزای انواع SSD بهتر است به سراغ رابط سخت افزاری برویم. توجه داشته باشید بر روی یک حافظه ssd امکان دارد از سه نوع رابط سخت افزاری همچون ساتا، pci-express و ساتا اکسپرس وجود داشته باشد.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید هارد SSD


مزایا و معایب SSD

آخرین اطلاعاتی که تصمیم داریم در مقاله بررسی انواع SSD در اختیار شما قرار دهیم مربوط به مزایا و معایب SSD است. در ابتدا به سراغ مزایای SSD می‌رویم زیرا مزایا این نوع از حافظه از معایب آن بیشتر است. اولین مزیت حافظه ssd سرعت بسیار بالا آن است. از سوی دیگر مصرف برق آن هم بهینه می باشد. این نکته را در نظر داشته باشید به علت عدم وجود قطعات محرک یا صفحه مغناطیسی در هارد SSD، به هیچ وجه در زمان استفاده از آن صدایی به گوش نمی‌رسد. در ثانی به علت نداشتن قطعات مکانیکی ابعاد آن هم بسیار کوچک است و به همین دلیل برای استفاده از در لپ تاپ مناسب می‌باشد.

در ادامه به سراغ معایب حافظه SSD می‌رویم. متاسفانه به علت در دسترس نبودن انواع SSD و کمبود آن در بازار بسیاری از افراد در زمان خرید حافظه SSD با مشکل مواجه می‌شوند. از سوی دیگر حافظه‌های SSD ظرفیت ذخیره سازی محدودی ( 128 گیگابایت الی 4 ترابایت) دارند. در انتها هم باید به این نکته اشاره کنیم با وجود حجم کم هارد‌های ssd نسبت به هارد hdd، قیمت این هارد نسبت به رقیب با سابقه خود بیشتر است.

مزایا و معایب SSD

مزایا و معایب SSD

نتیجه گیری

مطمئنا تا قبل از مطالعه مقاله اطلاعات کاملی نسبت به انواع SSD در اختیار نداشته‌اید و نمی‌دانست ssd در لپ تاپ چیست. اما در حال حاضر با اجزای مختلف SSD آشنا شده‌اید. نسبت به تفاوت SSD با HDD آگاه هستید و می‌دانید هارد ssd دارای چه مزایا و چه معایبی می‌باشد. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله بتواند به شما کمک کند تا در هنگام خرید حافظه ssd یک انتخاب درست و یک خرید هوشمندانه را تجربه کنید.

3/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<