صفحه اصلی > نقد و بررسی > سوئیچ شبکه چیست
3463سوئیچ شبکه چیست

در این مقاله سعی داریم به این پرسش که سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد پاسخ دهیم. همچنین به تحلیل تفاوت سوئیچ شبکه و روتر پرداخته و انواع سوئیچ اترنت را مورد بررسی قرار داده و کاربرد و مزایای هر یک را نیز بررسی میکنیم.
فهرست:
- سوئیچ شبکه چیست
- مزایای سوئیچ شبکه چیست
- تفاوت سوئیچ با روتر چیست؟
- تفاوت سوئیچ شبکه با هاب
- انواع مختلف سوئیچهای اترنت و قابلیتهای آنها
برای مطالعهی بیشتر: آشنایی کامل با انواع مختلف سوئیچ شبکه و اترنت
سوئیچ شبکه چیست
برای درک مفهوم اصلی شبکه، ابتدا باید بدانیم که سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد. امروزه اکثر شبکههای تجاری از سوئیچها برای اتصال کامپیوترها، چاپگرها، تلفنها، دوربینها، چراغها و سرورها در یک ساختمان یا هر مجموعه دیگری استفاده میکنند.

در واقع، سوئیچ شبکه به عنوان یک کنترلر عمل کرده و به دستگاههای موجود در شبکه امکان میدهد تا به طور مؤثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. سوئیچها از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات و تخصیص منابع، باعث صرفهجویی در هزینه کسب و کارهای مختلف و افزایش بهرهوری کارمندان میگردند.
مزایای سوئیچ شبکه چیست
در ادامه موضوع سوئیچ شبکه چیست به بیان کاربردها و مزایای سوئیچ شبکه خواهیم پرداخت. در زمان ایجاد شبکههای کامپیوتری، هاب به علت داشتن قیمت پایینتر پیشنهاد میشد. اما بهرهگیری از هاب باعث ایجاد سربار زیاد در شبکه میشود که این مشکل با سوئیچ حل میشود. در واقع هاب وسیله ای ساده است که تمام ترافیک ورودی به خود را به سایر پورت ها می فرستد که می تواند منجر به ترافیک غیر ضروری در شبکه و در نتیجه تصادم شود. چرا که سوئیچ با در اختیار داشتن آدرس هر رایانه در شبکه، بستههای موجود را به رایانهی یا هر ابزار مبتنی بر شبکهای ارسال میکند که مقصد بستهی مورد نظر است. برای مثال فرض کنید که رایانهی A در پورت یک میخواهد در شبکه بستهای را به رایانهی C در پورت چهار ارسال کند. سوئیچ قادر است با اطلاع از آدرس هر یک از رایانهها بدون اشغال پهنای باند بیشتر، بستهی مورد نظر را به مقصد ارسال کند.
تفاوت سوئیچ با روتر چیست؟
سوئیچ شبکه ابزاری برای ایجاد شبکههای کامپیوتری هستند و روترها این شبکهها را به یکدیگر متصل میکنند. باید توجه داشت که این دو دستگاه مشابه یکدیگر به نظر میرسند و عملکردهای مشابهای نیز دارند؛ اما در عین حال، هر یک دارای قابلیتها و عملکردهای مجزایی برای اجرا در یک شبکه هستند.
برای مطالعهی بیشتر: روتر چیست؟ آشنایی با روتر و کاربرد آن در شبکه
تفاوت هاب و سوئیچ شبکه چیست
در نگاه اول شاید همه این دستگاههای متصل کنندهی Node یا گره به هم، شبیه هم باشند اما بسته به محل قرارگیری و استفاده ما از آنها، متفاوت هستند حتی تکنولوژی آنها هم با هم فرق دارد.
تفاوت مهم هاب با سوئیچ شبکه و روتر این است که هاب برخلاف سوئیچ و روتر، نمیداند که چه دستگاهی درخواست اطلاعات را داده است مثلا هر پورت هاب که اطلاعاتی دریافت میکند، آن را به همه پورتهایش میفرستد و گیرنده و مقصد، آن را استفاده میکند ولی در سوئیچ، اطلاعات ارسالی از پورت مبدا تنها به پورت مقصد فرستاده میشود در نتیجه ترافیک شبکه نسبت به هاب کمتر خواهد بود.
این نکته در شبکه های خانگی و کوچک تاثیر چندانی ندارد اما در ابعاد بزرگتر، کارایی شبکه به شدت کاهش مییابد. همچنین بروز Collision در هاب بسیار شایع است ولی سوئیچ در مدیریت پورتهای خود بسیار بهتر از هاب عمل میکند و از بروز Collision جلوگیری میکند.
پس کاربرد هاب چیست؟ هاب برای جایگزینی موقت یک سوئیچ خراب و یا توسعه شبکه استفاده میشودو توجه داشته باشید که هاب تنها در شبکههایی که کارایی اولویت چندانی ندارد مناسب است.
سوئیچ ها Full Duplex یا دوطرفه هستند یعنی قادرند همزمان، اطلاعات را ارسال و دریافت کنند. سوئیچ ها در زمینه مدیریت پهنای باند هم بهتر از هاب هستند.
آشنایی با انواع مختلف سوئیچهای اترنت و قابلیتهای آنها
در ادامه موضوع سوئیچ شبکه چیست به انواع سوئیچ اشاره خواهیم کرد.
1- سوئیچ شبکه غیرقابل تنظیم
یک «سوئیچ غیرقابل تنظیم» (Unmanaged switch) را میتوان به محض خارج کردن از جعبه آن، مورد استفاده قرار داد. در واقع، این سوئیچها به گونهای طراحی شدهاند که نیاز به پیکربندی ندارند؛ بنابراین لازم نیست که نگران نصب یا راهاندازی درست آن باشید.

سوئیچهای غیرقابل تنظیم دارای ظرفیت شبکه کمتر و همچنین ویژگیهای کمتری نسبت به سوئیچهای قابل تنظیم هستند. به طور معمول سوئیچهای غیرقابل تنظیم را میتوان در تجهیزات شبکههای خانگی مشاهده کرد.
2- سوئیچ شبکه قابل تنظیم
«سوئیچهای قابل تنظیم» (Managed switch)، امکان پیکربندی داشته و امنیت بالاتر، انعطافپذیری و ظرفیت بیشتری نسبت به سوئیچهای غیرقابل تنظیم دارند. شما میتوانید یک سوئیچ قابل تنظیم را به صورت محلی یا از راه دور نظارت کرده و تنظیمات آن را انجام دهید. به این ترتیب، کنترل بیشتری بر روی شبکه خواهید داشت.

کاربرد سوئیچ های قابل تنظیم
با ارزیابی نیازهای شبکه میتوانید سوئیچ شبکه مناسب خود را انتخاب کنید. اگر نیاز به کنترل رفتار ترافیک در LAN دارید و یا از سرویس های پیشرفتهای چون LAN های بی سیم یا IP Telephony استفاده میکنید، استفاده از سوئیچ های Managed و مدیریتی توصیه میشود. آنچه مسلم است چون سوئیچ های مدیریتی امکانات بیشتری دارند، قیمت بیشتری هم دارند اگر پاسخ به هر یک از سوالات زیر مثبت است، سوئیچ مدیریت ی برای شما مناسب است و اگر پاسخ شما به همه آنها منفی بود، سوئیچ غیرمدیریتی برای شما کفایت میکند.
3- سوئیچ های LAN یاLAN Switch
سوئیچ های LAN را با نام Ethernat Switch و Data Switch هم میشناسند. سوئیچ اترنت یا LAN برای کاهش گلوگاه و Congestion بهینه شدهاند چرا که انتشار بسته اطلاعاتی فقط به گیرنده انجام میشود.
4- سوئیچ های PoE یا PoE Switch
PoE مخفف Power over Ethern است و این نوع سوئیچ ها بر اساس تکنولوژی PoE کار میکنند. در PoE، برق و دیتا در یک کابل منتقل میشوند یعنی دیتا به صورت موازی یا برق به گیرنده میرسد. انعطافپذیری از مویژگیهای سوئیچ های PoE است.
کلام پایانی در مورد سوئیچ شبکه
در این مطلب سعی کردیم به سوال سوئیچ شبکه چیست پاسخ دهیم. سوئیچها و روترها اجزاء تشکیلدهنده ساختار ارتباطی برای همه کسب و کارها محسوب شده و امکان تبادل انواع دادهها، بهصورت متن، صوت و ویدئو را به صورت باسیم و بیسیم فراهم میکنند.
این تجهیزات اکتیو شبکه میتوانند با افزایش بهرهوری و تعدیل هزینههای کاری، موجب سودآوری بیشتری برای شرکت شما شده و در عین حال، امنیت و خدمات مشتری را افزایش میدهند.
برای مطالعهی بیشتر: مودم و روتر چه تفاوتی با هم دارند؟
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه