شاید شما هم بیش از 10 دلیل برای آپدیت نکردن به ویندوز 11 داشته باشید. در واقع اگر نمیخواهید لپ تاپ و کامپیوتر جدید بخرید یا از رابط کاربری خود نمیخواهید دل بکنید، احتمالا نیازی نباشد سیستم خود را به این زودیها به ویندوز 11 ارتقا دهید. ویندوز 10 هنوز هم همه چیز را به همان خوبی و در برخی موارد حتی بهتر انجام میدهد. از طرف دیگر شما هرگز ارتقای ویندوز مایکروسافت را نخواهید دید که با واکنشهای منفی پر سر و صدا مواجه نشود. این انتقادات در مورد ویندوز 11 به اندازه نسخههای قبلی پر سر و صدا نبوده است، اما به این معنا نیست که بدون اشکال است.
در بسیاری از جهات، ویندوز 11 به خوبی ویندوز 10 کار میکند. همه نرمافزارهای مشابه را اجرا میکند و از سختافزارهای جانبی مشابهی پشتیبانی میکند. با این حال، چندین دلیل برای عدم ارتقا به ویندوز 11 وجود دارد. از این رو در ادامه با ما در این مقاله از برقچی همراه باشید تا با 10 دلیل مهم برای ارتقا ندادن ویندوز آشنا شوید.
1. امکان ضرورت خرید لپ تاپ و کامپیوتر جدید
از بزرگترین معایب راه اندازی ویندوز 11 مربوط به نیازهای سخت افزاری جدید آن بود. از جمله این نیازها وجود تراشه امنیتی TPM است که به گفته مفسران خود مانعی برای ارتقاء CPU جدیدتر در آینده خواهد شد. در برخی از لپ تاپ ها که به تراشه های TPM مجهز هستند، CPU هایی وجود داشت که برای ارتقاء به اندازه کافی جدید نبودند. شما همچنین نمیتوانید سیستم عامل را بر پردازنده 32 بیتی را اجرا کنید. این ویندوز فقط روی تراشه های 64 بیتی Intel، AMD و Arm اجرا میشود. بنابراین نیازهای سخت افزاری محدودیت های فراوانی ایجاد میکند.
البته همانطور که در مورد اکثر سیستم عامل های دسکتاپ، چه از اپل و چه مایکروسافت، قصد دارند که شما را به خرید یک کامپیوتر جدید وادار کنند. این غولهای فناوری کمتر علاقهای به ارتقای سختافزار موجود خود دارند، زیرا درآمدی بالاتری برای آنها فراهم نمیکند.
2. عملکرد بهتر Taskbar در ویندوز 10
دکمههای Taskbar ویندوز 10 گستردهتر هستند و به شما امکان میدهد Taskbar را در یک طرف یا بالای صفحه و همچنین در پایین صفحه قرار دهید که برای برخی از کاربران بسیار مهم است. ویندوز 11 هیچ یک از این موارد را فراهم نکرده است. در ویندوز 10، ورودی ها همیشه در یک مکان هستند. اما در ویندوز 11 موقعیت آیکونها، حتی دکمه Start، با باز و بسته کردن برنامه ها تغییر می کند. البته میتوانید Taskbar را در ویندوز 11 به چپ تراز کنید، که مشکل را حل می کند، اما بقیه باقی میمانند. نقص دیگر این است که تقویم Taskbar در ویندوز 11 به شما اجازه نمیدهد رویدادها را مانند ویندوز 10 اضافه یا مشاهده کنید. یکی دیگر از موارد این است که به طور کامل از drag and drop یا کشیدن و رها کردن مانند نسخه قبلی خود پشتیبانی نمیکند.
بیشتر بخوانید: آیا لپ تاپ و کامپیوتر ما سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را دارد؟
3. عملکرد بهتر منوی استارت Start در ویندوز 10
منوی استارت جدید ویندوز 11 برنامه های اخیراً نصب شده یا برنامه های پرکاربرد را نشان نمیدهد. آیکونها در ویندوز 11 بر خلاف ویندوز 10 هیچ اطلاعاتی در مورد برنامهها نشان نمیدهند. این در صورتی است که ویندوز 10 دسترسی فوری به Power (خاموش کردن، راه اندازی مجدد، خواب) و برنامه تنظیمات را میدهد.
4. فقدان جعبه جستجو یا Search Box همیشگی در ویندوز 11
شاید این دلیل به اندازه کافی برای آپدیت نکردن ویندوز 11 مهم به نظر نرسد. در حقیقت شما میتوانید نماد نوار وظیفه یا Taskbar را فشار دهید یا از Windows Key-S برای نشان دادن کادر جستجو در ویندوز 11 استفاده کنید، اما دیگر مانند ویندوز 10 همیشه کادر جستجو همیشه در همان مکان در دسترس نخواهد بود. ویندوز 10 این ویژگی را در کنار دکمه Start ارائه میدهد. زیراکه مایکروسافت حتی شروع به تزئین سمت راست جعبه با تصاویر زیبایی کرده است که به نظر میرسد این امکان وجود داشته باشد که این شرکت همچنان به بهبود ویندوز 10 ادامه دهد.
5. تجربه استفاده از تبلت بهتر در ویندوز 10
به گفته مفسران و برخی که ویندوز 11 را در تبلت اجرا کرده اند، این ویندوز تجربه ناامید کننده را ارائه داده است. به طوری که در ویندوز 10، کشیدن انگشت از چپ و راست به داخل، دو بخش Task View و Action Center را به نمایش میگذارد (یکی دیگر از ویژگیهای فوقالعاده مفیدی که در ویندوز 11 از بین رفته است؛ در زیر ببینید). همچنین در ویندوز 10 میتوانید یک برنامه را با کشیدن انگشت از بالای صفحه به پایین ببندید و برنامهها بهطور پیشفرض روی تمام صفحه قرار بگیرند. اما در ویندوز 11 برای انجام این کارها به بیش از یک انگشت احتیاج خواهید داشت.
6. اجبار به اتصال حساب کاربری مایکروسافت در ویندوز 11
برخلاف کابران مک و اپل، برخی از کاربران ویندوز تمایل بسیار کمی برای به ورود به یک حساب کاربری سیستم خود هستند. اگر شما یکی از این افراد هستید، این دلیل خوبی برای آپدیت نکردن به ویندوز 11 خواهد بود. البته باید بدانید که نسخه Pro این نیاز را ندارد. البته برای نسخه Home، فقط باید در حین راه اندازی به حساب کاربری وارد شوید. سپس می توانید یک حساب محلی برای استفاده عادی از رایانه شخصی انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش پیدا کردن رمز عبور وای فای در ویندوز و مک
7. فقدان بخش Action Center در ویندوز 11
در ویندوز 11 خبری از Action Center (منوی سمت راست) موجود در نسخه های قبلی نیست. بنابراین بخش منظمی برای اعلانها و تنظیمات سریع، در ویندوز 11 مشاهده نمیشود. اما در ویندوز 10 میتوانید بر نماد بلندگو را برای تنظیم صدا، دکمه Wi-Fi برای تغییر Wi-Fi، و نماد باتری را برای مشاهده وضعیت انرژی خود کلیک کنید. در ویندوز 11 این امکانات در کنار هم قرار میگیرند، بنابراین با ضربه زدن روی نماد صدا گزینههای باتری و وایفای ظاهر میشوند.
8. فقدان ویژگیهای قدیمی و تایم لاین (TimeLine) در ویندوز 11
مانند همه بهروزرسانیهای اصلی سیستم عامل که برخی از ویژگیهای جدید ارائه میشوند، و برخی ویژگیهای قدیمی از بین میروند. از این ویژگیهای حذف شده در ویندوز 11 میتوان به Timeline، Live Tiles و Internet Explorer اشاره کرد. اگر شما از طرفداران این ویژگیها هستید، این میتواند دلیل خوبی برای آپدیت نکردن به ویندوز 11 باشد. البته اگر نیاز به اینترنت اکسپلورر دارید میتوانید حالت اینترنت اکسپلورر را در مرورگر مایکروسافت اج اجرا کنید.
9. وجود گزینههای بیشتر در فایل اکسپلورر در ویندوز 10
در ویندوز 11 دیگر خبری از راست کلیک و نمایش گزینه های فایل اکسپلورر نیست. اگرچه همچنان میتوانید با کلیک بر روی گزینه Show More Options به آنها دسترسی پیدا کنید. البته اگر این مرحله اضافی برای شما راحت نیست، این دلیل مناسبی برای آپدیت نکردن به ویندوز 11 خواهد بود.
10. جمعبندی: مهلت سه ساله
همانطور که گفته شد، دلایلی وجود دارد که ممکن است ترجیح دهید به جای ارتقا به ویندوز 11، به ویندوز 10 آزمایش شده پایبند باشید. یکی از این دلایل این است که مایکروسافت تا اکتبر 2025 به پشتیبانی از ویندوز 10 ادامه خواهد داد. بنابراین چه عجله ای برای آپدیت به ویندوز 11 وجود دارد؟ اگر از عملکرد ویندوز 10 راضی هستید، دلیل کمی برای ارتقا وجود دارد. البته اگر به چیزهای جدید علاقه دارید، ویندوز 11 شما را ناامید نخواهد کرد. چراکه از میان آن میتوان به طراحی به روز شده سیستم اشاره کرد. اما در صورت تمایل میتوانید ویندوز 10 را فعلاً نگه دارید و از بسیاری از زحمات جلوگیری کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.
دیدگاه شما
با عرض معذرت هیچ کدام از این دلیل ها متقاعد کننده نیس دوست عزیز درد ما فراتر از این حرفاس ما کابوسی داریم ب نام عدم هماهنگی درایورها
ترجیح میدم از ویندوزی منسوخ شده و بی نقص با سخت افزار استفاده تا ترس چپ راست تو فشار کار بلو اسکرین خوردن
ممکنه بنا به تجربیات و استفاده هرشخص با یکی دیگر از مشکلات ویندوز 11 مواجه شده باشه و خوشحال میشیم دوستان اینجا مشکلات رو ارائه بدن. ولی تو اپدیتهای اخیر فکر میکنم ایرادات از این جنس برطرف شده باشن
عه عه – اصلا از ویندوز 11 خوشم نیومد.
به معنای واقعی کلمه گند زده. یه شورتکات ساده میخوای توی دسکتاپ بسازی 2 ساعت باید بگردی. قبلا با یه SendTo ساده این کار را می کردیم.
از اون TaskBar مضخرفشم که هیچی نگم بهتره.
ده تا دلیل نوشتی که میشه به هر ده تا دلیلت خرده گرفت بعد انتظار داری طرف سیستم عامل رو نشسته بیشتر جا هاشو کوبیده از نو ساخته ایرادات جزعی نداشته باشه
یه جوری از win10 تعریف میکنی ادم فکر میکنه ازش در پشتی داری و نمیخوای ملت آپدیت کنه بک دور از دستت بره :((((
من ویندوز 7 رو ول کردم 11 نصب کردم . ببین 11 چیه
فرق 7 با 11 از زمین تا آسمونه
اینجا فرقش با 10 مطرحه
👍👍😂🤣👌