راهنمای خرید

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری

فیبر نوری یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال داده با سرعت بالا در مسافت‌های طولانی می‌باشد. فیبرهای نوری، تارهایی از جنسه شیشه هستند که در کنار هم پیچیده می‌شوند...
سیدحامد علوی سیدحامد علوی ۲۵ دی ۱۴۰۰
1810
1
0
راهنمای خرید مفصل فیبر نوری
مطالعه: 6 دقیقه
1810
1
0

فیبر نوری یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال داده با سرعت بالا در مسافت‌های طولانی می‌باشد. فیبرهای نوری، تارهایی از جنسه شیشه هستند که در کنار هم پیچیده می‌شوند و یک کابل نوری را بوجود می‌آورند. کابل‌های نوری برای اتصال به یکدیگر به یک کانکتور مخصوصی نیاز دارند. در این مقاله قصد داریم تا به ارائه یک راهنمای خرید مفصل نوری بپردازیم تا شما بتوانید به راحتی تجهیزات مورد نیاز برای شبکه فیبر نوری خود را تهیه کنید.

مفصل فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که در بالا گفتیم کابل فیبر نوری از رشته‌هایی از جنس شیشه تشکسیل می‌شود. این تارهای نوری توانایی انتقال داده‌ها را با پهنای باندی در حدود 10 گیگا بایت بر ثانیه دارند. این پهنای باند بالا باعث می‌شود تا کابل‌های فیبر نوری در مقایسه با سایر کابل‌های سیمی از توانایی بالایی برای انتقال داده برخوردار باشند.

کابل‌های فیبر نوری با استفاده از پالس‌های نوری اطلاعات را از یک سر کابل به سر دیگر انتقال می‌دهند. از آنجایی که جنس فیبر نوری از شیشه شکننده است بزرگترین مشکل در شبکه‌های فیبرنوری اتصالات این نوع از کابل‌ها می‌باشد. فیبر نوری بر خلاف کابل‌های معمولی شبکه انعطاف پذیر نیست، به همین دلیل در سر پیچ‌ها و در انتهای خطوط نیاز است تا از مفصل‌های فیبر نوری استفاده شود.

مفصل فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

مفصل فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

هم چنین در صورت قطع شدن دو رشته کابل فیبر نوری برای اتصال مجدد آنها به یکدیگر باید از مفصل‌ها استفاده شود. اجرای یک شبکه فیبر نوری بدون مفصل‌ها امکان‌پذیر نیست زیرا امکان اتصال دو رشته کابل به یکدیگر از هیچ راه دیگری وجود ندارد.

اجزای یک مفصل فیبر نوری

یک مفصل فیبر نوری از یک سری اجزا تشکیل شده است:

  1. محافظ انتهایی
  2. سازمان دهنده محفظه اتصال
  3. محفظه اتصال فیبر
  4. کاور
  5. واشرهای کابل
  6. گیره واشرها
  7. براکت نصب

بیش‌تر بخوانید: راهنمای کابل کشی فیبر نوری برای ساختمان


انواع مفصل فیبر نوری

با توجه به اینکه کابل فیبر نوری را در چه موقعیتی و در کجا نصب می‌کنیم، می‌توانیم از انواع مفصل‌ها استفاده کنیم.

انواع مفصل فیبر نوری

انواع مفصل فیبر نوری

1- مفصل فیبر نوری خاکی

معمولا بیشتر فیبرهای نوری از مسیرهای خاکی عبور می‌کنند. مفصل فیبر نوری خاکی باید از استحکام بالایی برخوردار باشد تا در چنین محیط‌هایی آسیب نبیند و تحمل فشار زیاد را داشته باشد. چنین مفصلی باید نسبت به نفوذ گرد و خاک عایق باشد و ضربات شدید را تحمل کند.

2- مفصل فیبر نوری هوایی

با توجه به شرایط ممکن است کابل فیبر نوری از مسیرهای هوایی یا ستون‌های مخابراتی عبور کند. در چنین شرایطی باید جنس مفصل‌ها نسبت به باد و باران یا آفتاب مقاوم باشد تا در مقابل تابش شدید نور آفتاب به سادگی دچار آسیب دیدگی نشود. معمولا شرکت‌های سازنده مفصل فیبر نوری در چنین شرایطی جنس بدنه را از ترکیبات مقاوم‌تری در نظر می‌گیرند.

3- مفصل فیبر نوری دریایی

فیبر نوری را می‌توان به عنوان هسته اصلی در شبکه‌های کامپیوتری دانست. به همین دلیل از این نوع کابل معمولا برای اتصالات هسته شبکه‌ها در بستر اقیانوس‌ها یا دریاچه‌ها استفاده می‌کنند. در چنین شرایطی کابل نوری و مفصل آن با رطوبت بالا و شوری آب مواجه هستند. به همین دلیل باید مفصلی برای قرارگیری در دریا انتخاب شود که به راحتی دچار فرسایش و خوردگی نشود و در مقابل ضربات قایق‌ها و کشتی‌ها یا جویدگی موجودات دریایی دچار شکستگی و قطعی نشود.

معرفی بهترین برندهای مفصل فیبر نوری در ایران

در ایران برندهای مختلفی از مفصل فیبر نوری وجود دارد که می‌توان از آنها در پروژه‌ها استفاده کرد. در اینجا به معرفی برندهای مطرح فیبر نوری می‌پردازیم.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری از برند سامجین

برند کره‌ای سامجین توانسته با ارائه انواع تجهیزات پسیو شبکه نیاز بازار را به خوبی تامین کند. سامجین مفصل‌های 24 تا 48 کور را در هر کاست ارائه می‌دهد. در ادامه به معرفی چند مدل از مفصل‌های سامجین می‌پردازیم.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری از برند سامجین

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری از برند سامجین

1- مفصل فیبر نوری هوایی سامجین

این مفصل فیبر نوری عمودی و هوایی است که توسط یک حلقه مخصوص آب بندی و عایق‌بندی شده است. اسمبل و نصب ساده آن باعث شده تا بصورت گسترده‌ای در شبکه‌های فیبر نوری مورد استفاده قرار گیرد.

2- مفصل فیبر نوری سامجین مدل NWC SS

قطعات فیزیکی بکار رفته در این مفصل از جنس استیل است و تعداد کاست و کور در این مفصل کاملا به انتخاب مشتری است.

3- مفصل فیبرنوری سامجین مدل 403

این مفصل قابلیت باز و بسته شدن مکرر بدون نیاز به لوازم اضافی را دارد. همچنین با توجه به جنس مفصل شاهد مقاومت مکانیکی بالا در مقابل ضربه و فشار هستیم. در این مدل هم تعداد کاست و کور بستگی به انتخاب مشتری دارد. سامجین مدل 403 قابلیت نصب هوایی و زمینی را دارد.

4- مفصل فیبر نوری سامجین مدل 603

این مفصل مقاومت خوبی در برابر ضربه و فشار دارد و می‌توان آن را بصورت هوایی و زمینی نصب کرد. در روی این مدل شاهد وجود یک شیر هوا برای کنترل افت فشار هوا هستیم. این مدل دارای 3 پورت ورودی از هر طرف می‌باشد و همچنین تعداد کاست و کور بستگی به انتخاب مشتری دارد.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری نتورک

برند نتورک ساخت کشور کره است که دارای ابعاد کوچکی می‌باشد و برای فضاهایی که محدود هستند، مناسب است.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری نتورک

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری نتورک

1- مفصل فیبرنوری نتورک خاکی

این مفصل از 24 تا 48 کور را پوشش می‌دهد و برای محیط‌های خاکی مناسب می‌باشد.

2- مفصل فیبر نوری نتورک مدل M

این مفصل در برابر ضربه و فشار مقاوم است به همین دلیل می‌توان با خاطری آسوده آن را در محیط‌های خاکی مورد استفاده قرار داد.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری برند 3M

مفصل فیبر نوری 3M ساخت کشور آمریکا است و دارای انواع هوایی، خاکی و دریایی است. بنابراین می‌توان برحسب نیاز به انتخاب مدل متناسب با کاربرد مدنظر پرداخت. مفصل‌های 3M خواص عایقی بسیار خوبی دارند بنابراین می‌توان از آنها در محیط‌های مرطوب یا پر گرد و غبار استفاده کرد.

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری برند 3M

راهنمای خرید مفصل فیبر نوری برند 3M

1- مفصل فیبر نوری 3M مدل 2178LS

این نوع مفصل دارای ظرفیت 144 کور است و دارای واشر جهت عایق‌بندی می‌باشد. این مفصل تاییدیه مخابرات را دارد و در پروژه‌های زیرساختی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2- مفصل فیبر نوری 3M مدل S2178

مفصلی با ظرفیت 72 کور و حداکثر 3 کاست است. فلزهای بکار رفته در این مفصل از جنس استیل و ضد زنگ است. در این مفصل از تیوب حرارتی مخصوصی استفاده شده است تا دوام آن در مقابل تابش نور آفتاب افزایش پیدا کند.


بیش‌تر بخوانید: راهنمای خرید باکس فیبر نوری


منظور از کور (Core) در مفصل‌های فیبر نوری چیست؟

هسته فیبر نوری از جنس شیشه (دی اکسید کربن) می‌باشد. این شیشه در هسته کابل قرار می‌گیرد و روی آن را یک غشایی به نام Cladding می‌پوشاند. کلادینگ باعث می‌شود تا شکست نور مجدد به داخل هسته برگردد و انتقال داده به درستی انجام شود. منظور از کور (core) در یک فیبر نوری تعداد رشته‌هایی است که از داخل یک فیبر نوری می‌گذرد. بر اساس این تعداد رشته‌ها (یا همان کور) مفصل‌های فیبر نوری نیز دارای ظرفیت‌های متفاوتی هستند.

تعداد کور در مفصل فیبر نوری

تعداد کور در مفصل فیبر نوری

و در پایان..

راه‌اندازی یک شبکه فیبر نوری با توجه به پهنای باند بالایی که در اختیار کاربران شبکه می‌گذارد می‌تواند برای شرکت‌ها یا سازمان‌ها بسیار مهم و ارزشمند باشد. استفاده از تجهیزات مناسب نظیر کابل‌های نوری و مفصل‌های استاندارد می‌تواند یک شبکه پایدار و قدرتمند را در اختیار شما بگذارد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات و دریافت مشاوره با کارشناسان برقچی ارتباط برقرار کنید و راهنمایی‌های لازم را در این زمینه دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<