راهنمای خرید باکس فیبر نوری

راهنمای خرید باکس فیبر نوری

با مقالۀ راهنمای خرید باکس فیبر نوری از مجله برقچی باشید تا با انواع باکس فیبر نوری آشنا شده و کاربرد و موراد استفادۀ هرکدام را بیاموزید. بنابراین در ادامه می‌آموزید که باکس ترمینال فیبر  (FTB)، که به عنوان باکس ترمینال فیبر نوری (OTB) نیز شناخته می شود، یک محصول مدیریت فیبر فشرده و کوچک است. این محصول به طور گسترده در کابل کشی FTTx برای کابل کشی فیبر و مدیریت کابل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی شرایط، باکس فیبر نوری را می‌توان به عنوان نمونۀ کوچک پچ پنل فیبر نوری و قاب توزیع نوری (ODF) در نظر گرفت.

فهرست:

باکس فیبر نوری چیست؟ کاربرد و دلایل خرید باکس فیبر نوری

شاید این سوال پیش بیاید که چه نیازی به خرید باکس فیبر نوری وجود دارد. باید بدانید که در کابل کشی شبکه، در فضای باز (اتصال بین ساختمان ها) معمولاً از کابل های فیبر نوری استفاده می‌شود در حالی که در داخل ساختمان از سیم های جفت تابیده اترنت استفاده می شود. بنابراین چگونه می‌توان انتقال و تبدیل را پیاده سازی کرد؟ در هنگام تبدیل، از چه دستگاه هایی استفاده می شود؟ این  دستگاه‌ها چطورکار می کنند و و چه رابطه ای بین آنها وجود دارد؟ دستگاه های مربوطه و اتصالات آن‌ها بین فضای باز و داخل ساختمان شامل مبدل فیبر نوری، باکس ترمینال فیبر نوری، کابل‌های فیبر، پچ کورد فیبر و پیگتیل فیبر نوری و غیره می باشد.

کاربرد و دلایل خرید باکس فیبر نوری
کاربرد و دلایل خرید باکس فیبر نوری

تجهیزات فیبر نوری این امر را میسر می‌سازند که  کابل‌های فیبر نوری فضای باز به باکس ترمینال فیبر نوری دسترسی پیدا کنند که هدف آن اتصال کابل‌ها و پیگتیل‌ها و سپس خروجی از طریق کابل پچ فیبر نوری است. در واقع باکس فیبر نوری به طور کلی به محصولات مدیریت کابل شبکۀ فیبر نوری که به شکل جعبه‌اند اشاره دارد.

در واقع تعداد زیادی باکس فیبر نوری و دستگاه‌های مدیریت فیبر وجود دارند که شمارش انواع آن‌ها دشوار است و بسیاری از تولید کنندگان باکس‌هایِ فیبر نوری را مطابق با طراحی و نیاز خود می‌سازند و ممکن است باکس‌های فیبر نوری را با نام‌ها و شماره مدل‌های مختلف ارائه دهند. معمولا باکس فیبر نوری شامل پچ پنل فیبر نوری و باکس ترمینال فیبر نوری است. پچ پنل بزرگ‌تر و باکس ترمینال کوچک‌تر است.

پچ پنل فیبر نوری

اگر نیاز به راه‌اندازی یک شبکه نسبتا بزرگ دارید باید گفت که باید به فکر خرید باکس فیبر نوری ببا سایز بزرگ‌تر و امکانات بیش‌تر یعنی پچ پنل‌های فیبر نوری باشید. این باکس‌های فیبر نوری ممکن است از نوع دیواری یا قفسه‌ای باشند و خود دارای سینی (splice tray) یا کاست فیبر نوری در داخل باکس فیبر برای نگه داشتن و محافظت از پیوندهای فیبر هستند. پنل‌هایِ باکس فیبر نوری را می‌توان با انواع مختلف آداپتورهای فیبر نوری از قبل نصب کرد، این آداپتورها رابطی هستند که از طریق آن باکس فیبر نوری دستگاه‌های خارجی را به هم متصل می‌کند. پچ پنل فیبر نوری از نظر فیزیکی، معمولاً یک محفظه فلزی است که پنل‌های آداپتور، سینی فیبر نوری و فضای مضاعف برای ذخیره‌سازی اضافی را در خود جای می‌دهد.

پچ پنل فیبر نوری
پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری بسته به تعداد کر یا هسته‌هایی که نیاز است تا  فیوژن شوند، متفاوت هستند و  معمولا قابلیت نصب رو دیوار و یا رک را داردند. برای تهیۀ پچ پنل فیبر نوری البته باید به نوع کانکتور پیگتیل نیز توجه کرد.

خرید پچ پنل فیبر نوری نگزنس N441.203

پچ پنل فیبر نوری نگزنس N441.203 با پارت نامبر N521.663 و رنگ سفید و بدنۀ فلزی در فروشگاه برقچی از بهترین‌های برند نگزنس در این زمینه است.

البته  این محصول با توجه به تعداد لینک‌ها در مدل های مختلف ۱۲، ۲۴، ۴۸ و بالاتر طراحی و تولید می‌گردند. بدین ترتیب می‌توان تعداد لینک موجود پچ پنل مناسب را انتخاب و نصب گردد. این مدل برای نصب به وسیله فیوژن مناسب است و امکان نصب کلیه آداپتورها بر روی این پچ پنل از جمله SC، LC و ST وجود دارد. این پچ پنل به گونه ای طراحی شده است، که خم شدگی پچ کوردها را در هنگام نصب به حداقل ممکن رسانده و مناسب انواع کابل های Tight Buffer و Loose Tube است. به طور کلی این محصول ب دارای امکانات نصب بر روی دیوار یا داخل رک نیز می باشد.

البته می‌دانیم با توجه به نوع فیبر یا پیگتیل پچ پنل‌ها متفاوت هستند که برند نگزنس در این زمینه نیز اقداماتی انجام داده است. بنابراین برای پیگتیل‌های سیمپلکس پچ پنل فیبر نوری 8 پورت سیمپلکس SC و پچ پنل فیبر نوری 24 پورت سیمپلکس FC و برای داپلکس پچ پنل فیبر نوری 24 پورت داپلکس SC(سارا) از پیشنهادات فروشگاه برقچی هستند.

خرید پچ پنل فیبر نوری لگراند 24 و 48 پورت

لگراند فرانسه در زمینه طراحی های نوین پچ پنل فیبر نوری نوعی نوآوری منحصر به فرد را در سطح جهانی ارائه نموده  است كه میتواند قابلیت قراردادن انواع كانكتور، یونیت و بسیاری از اتصالات متنوع دیگر را برای تسهیل در دسترسی به انواع رسانه های ارتباطی و كابل كشی، فراهم نماید.

از پچ پنل‌های محبوب لگراند می‌توان برای پورت SC به دو نمونۀ پچ پنل فیبرنوری لگراند 24 پورت SC فلزی و پچ پنل فیبرنوری لگراند 24 پورت SC شیشه‌ ای و برای پورت LC به پچ پنل فیبرنوری لگراند 48 پورت LC فلزی اشاره کرد.

کاربرد باکس ترمینال فیبر نوری

باکس ترمینال فیبر نوری
باکس ترمینال فیبر نوری

باکس فیبر نوری با اندازه کوچکتر یعنی باکس ترمینال فیبر نوری، همچنین برای توزیع و سازماندهی فیبر نوری استفاده می‌شود. باکس ترمینال فیبر معمولی با 12 پورت یا 24 پورت است و معمولاً با آداپتورهای FC یا ST بر روی پنل نصب می‌شود. این جعبه ترمینال فیبر را می‌توان روی دیوار نصب کرد یا در خط افقی قرار داد. همان طور که اشاره شد باکس ترمینال فیبر (FTB) به طور کلی به محصولات مدیریت فیبر نوری به شکل جعبه اشاره دارد که برای محافظت و توزیع پیوندهای فیبر نوری در شبکه های FTTH استفاده می شود. کاربرد مستقیم باکس ترمینال برای پایان دادن به کابل های فیبر نوری و اتصال هسته کابل و پیگتیل است. ساختار داخلی جعبه پایان فیبر به شرح زیر است:

پیگتیل فیبر نوری
پیگتیل فیبر نوری

تصویر بالا 2 پیگتیل را نشان می دهد که هریک به 2 تار فیبر پچ منتهی شده‌اند.همانطور که در تصویر با شمارۀ 2 نشان داده شده است کابل اکسس فیبر ممکن است چند هسته ای باشد. به عنوان مثال، یک کابل فیبر نوری 4 فیبری (یعنی کابل های فیبر نوری با 4 هسته) پس از دسترسی به باکس ترمینال را می‌توان به 4 پیگتیل برای 4 پچ کورد فیبر، متصل کرد.  همان‌طور که با شمارۀ 1 نشان داده شده است یک پایانه از پیگتیل فیبر نوری به هستۀ یک فیبر تنها فیوژن شده است.

 انواع باکس ترمینال فیبر نوری

در میان باکس های فیبر نوری با توجه به ظرفیت آن‌ها سه نوع FDB یا Fiber Distribute Box، OTB یا Optical Terminal Box و در آخر FAT یا Fiber Access Terminal  را داریم. از FAT در شبکه  FTTH به عنوان جایگاهی برای اسپیلترها استفادۀ فراوانی می‌شود.

خرید باکس فیبر نوری FAT

باکس فیبر نوری FAT یا  Fibre Access Terminal (FAT) از اجزایِ حیاتی شبکه FTTH است زیرا انواع مختلفی از اتصالات مانند شاخه‌بندی و انتقال را فراهم می‌کند و همچنین توزیع برای تعداد زیادی از فیبر را تسهیل می‌کند. این‌ باکس‌های پلاستیکی محفظه‌ای برای پوشش دادن و محافظت از تجهیزات الکتریکی و مخابراتی مناسب هستند. می‌توان در این باکس‌ها اسپلایسینگ، تقسیم و توزیع فیبر را انجام داد. درون این باکس ها یک کاست فیبر نوری برای عمل فیوژن قرار دارد. یک محل برای نصب اسپلیتر فیبر نوری داشته و پنل آن تا 32 پورت را پشتیبانی می‌کند. در محل این پورت‌ها آداپتور فیبر نوری نصب می‌شود. در یک طرف اسپلیتر سیم‌های وردی از مخابرات و در سمت دیگر پیگتل‌های سمت مشتری نصب می‌شوند.

باکس FAT فیبر نوری
باکس FAT فیبر نوری

باکس FAT فیبر نوری 48 کور بزرگ  و باکس FAT فیبر نوری 24 کور از جمله پرکاربردترین باکس‌های فیبر نوری برای مصارف داخلی و خارجی و مورد تایید شرکت مخابرات هستند. از دیگر مشخصات آن می‌توان به دارای خروجی کابل دراپ, دارای کاست با قابلیت نصب اسپلیتر قلمی, دارای ورودی کابل خاکی اشاره کرد. مدل‌های کوچک‌تر یعنی باکس FAT فیبر نوری 8 پورت و باکس FAT چهار پورت فیبر نوری  که به عنوان نقطه ترمینال جهت اتصال کابل فیدر به دراپ کیبل در شبکه ی FTTx مناسب هستند را نیز می‌توانید در فروشگاه برقچی تهیه کنید.

خرید باکس فیبر نوری OTO

باکس فیبر نوری OTO
باکس فیبر نوری OTO

باکس فیبرنوری OTO یا Optical Telecommunications Outlets  به معنای پریز فیبر نوری برای پایان دادن به فیبر نوری در کابل کشی مسکونی در شبکه فیبر به شبکه خانگی استفاده می شود. OTO یک باکس ترمینال فیبر نوری برای اینترنت فیبر نوری FTTH کابل دراپ و کابل داخلی است. برای اینترنت فیبر نوری در هر واحد از یک ساختمان از یک باکس OTO استفاده شده و عموما در کنار پریز تلفن نصب می‌شود. این نوع باکس معمولا 2کور یا 4 کور است. مدل 2 کور برای محیط منزل کافی و برای محیط‌های تجاری-صنعتی 4 کور مناسب است. به طور کلی این نوع باکس‌های به عنوان سوکت نوری رابط بین تجهیزات نوری و دیگر تجهیزات می‌باشند و در دو نوع سیمپلکس و داپلکس یافت می‌شوند. از مزایای این نوع باکس می‌توان به سایز و وزن مناسب، دوام نسبتا بالا و نصب راحت اشاره کرد.

بنابراین برای مصارف داخلی می‎‌توان به باکس OTO فیبر نوری 4 کور سیمپلکس و باکس OTO فیبر نوری 2 کور داپلکس محافظ دار اشاره کرد.

جمع بندی:

با راهنمای خرید باکس فیبر نوری آموختید که دو نوع از باکس‌های فیبر نوری یعنی باکس ترمینال و پچ پنل برای مدیریت کابل فیبر نوری و پیگتیل فیبر نوری و دیگر تجهیزات وجود دارند، که بسته به نیاز مشتری و سلیقه و امکاناتی که شرکت تولید کننده طراحی می‌کند، در انواع مختلفی یافت می‌شوند. هم‌چنین با مزایا و کاربرد باکس‌های موجود در بازار آشنا شدید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

همچنین شما می‌توانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها