کیستون شبکه از بنیادیترین قطعات تشکیل دهنده یک شبکهی قوی است. آنها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام در بخشی از اجزای سازنده خود، با سایر کیستونهای شبکه متفاوت هستند. کیستون شبکه UTP با توجه به مصارف مختلف و نحوه استفاده از آنها، دارای خصوصیات و ویژگیهای متفاوتی هستند. ممکن است به دنبال یک کیستون شبکه برای استفاده خانگی یا در فکر ساختن یک تجهیزات شبکه پیشرفته باشید. در هر صورت باید توجه کنید که واقعا به چه چیزی نیاز دارید و کیستون شبکه را با دقت، و با تحقیق در مورد آن انتخاب کنید.
کیستون شبکه بدون محافظ یا در اصطلاح (UTP) یکی از انواع کیستون هستند که به علت نداشتن لایه محافظ خارجی، بیشتر در مصارف معمولی از آنها استفاده میشود. کیستون شبکه UTP تمام فاکتور های لازم برای ایجاد یک ارتباط مناسب میان تجهیزات شبکه را دارد. تنها تفاوت آن با کیستون شبکه SFTP نبود شیلد در اطراف سیمهای داخلی است. در ادامهی این مطلب به ویژگی های دیگری از این کیستون شبکه میپردازیم.
کیستون شبکه UTP:
کابل UTP در تعریف کلی به معنای شکلی از کابل شبکه است که لایه محافظ خارجی را در ساختار خود ندارد. کیستون شبکه UTP به نوعی از کیستون های شبکه گفته میشود که، تنها کابلهای شبکه بدون لایه محافظ را پشتیبانی میکنند. به عبارت دیگر در هنگام استفاده از این کیستون، شما ناچار هستید که فقط از کابل های شبکه بدون محافظ استفاده کنید. کابل کیستون در شبکه وظیفه انتقال داده ها را دارد و باعث میشود تا اطلاعات در میان دستگاه های مورد نظر در تبادل باشد. کابل کیستون شبکه UTP دارای چهار جفت سیم هستند. هر جفت از دو سیم تشکیل شده است که به هم تابیده شدهاند و تداخلات الکترومغناطیسی را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید:آشنایی با کیستون شبکه SFTP و ویژگیهای آن
معنای کلمه UTP چیست؟
کلمه UTP در واقع یک مخفف از کلمهی Unshielded Twisted pair به معنای یک جفت سیم به هم تابیده شده بدون لایه محافظ است. کابل بدون محافظی که از سیمهای مسی ساده ساخته شده است، مانند سیمهایی که در خطوط تلفن و قفسههای شبکه یافت میشوند. Twisted Pair یک راهکار ابداع شده توسط الکساندر گراهامبل میباشد که از آن برای از بین بردن اختلالات تلفن استفاده میکرد. با افزایش استفاده از وسایل الکترونیکی در آن زمان، جریان برق اختلالات زیادی را در مدار تلفن ایجاد میکرد که باعث شده بود استفاده از تلفن چندان راحت نباشد. این تکنیک راهی برای فرار از اختلالات الکترومغناطیسی را ایجاد کرد و از آن زمان تا کنون مورد استفاده قرار میگیرد. یک جفت سیم به هم پیچیده شده راهحلی قطعی برای مسئله تداخل الکترومغناطیسی است که میتواند توسط خطوط برق یا وسایل برقی مجاور ایجاد شود.
کاربردهای کیستون شبکه UTP:
در خانههای کوچک یا مشاغل، کابلهای کیستون شبکه UTP که بدون محافظ هستند معمولاً به خوبی کار میکنند. مگر اینکه خانه یا محل کار شما در نزدیکی خطوط برق قرار داشته باشد یا پر از وسایل برقی باشد. در این صورت تداخلات جریان الکترومغناطیسی ایجاد میشود و دیگر کیستون شبکه بدون محافظ به خوبی عمل نخواهد کرد.
محیطهای تجاری پیچیدهتر یا بزرگتر، مانند محیطهایی که دارای ماشینآلات سنگین، آسانسور ها و چراغهای فلورسنت هستند، ممکن است تداخلات الکترومغناطیسی شدیدتری تولید کنند که با استفاده از کابل های بدون محافظ در شبکه ها تداخلات الکترومغناطیسی بسیار زیادی ایجاد میشود. این کابل ها حاوی یک فویل آلومینیومی رسانای الکتریکی، یک فویل فلزی تبخیر شده یا یک نوار فلزی هستند. استفاده از کیستون شبکه دارای محافظ برای محافظت در برابر تداخل سطح بالا است که می تواند ناشی از میدان الکترومغناطیسی، خطوط برق و حتی سیستم های رادار باشد. به همین دلیل در مراکز بزرگ، استفاده از کیستون شبکه بدون محافظ توصیه نمیشود.
تفاوت کیستون شبکه UTP با SFTP:
کیستون شبکه بدون محافظ برای استفاده در محیط های کوچک و ساده بسیار مناسب هستند و در کنار آن، قیمت بسیار مناسبی هم دارند. همچنین شبکههای کوچک با کابل کیستون شبکه UTP عملکرد بهتری را از خود نشان میدهند. شبکه های پرسرعت نسبت به تداخلات الکترومغناطیسی حساس تر هستند و ممکن است به کابل شبکه دارای محافظ نیاز داشته باشند. اگر سرعت انتقال و امنیت بیشتر و مهار سیگنال های شبکه برای عملیات شبکه شما حیاتی باشد، کیستون شبکه دارای محافظ گزینه مناسبی است.
بیشتر بخوانید:کیستون چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
جمع بندی:
در این مطلب از مقاله های مجله برقچی سعی کردیم تا پریز شبکه UTP را به طور کامل به شما معرفی کنیم. پریز شبکه UTP یا بدون محافظ از پرکابرد ترین نوع کیستون های شبکه است. کیستون شبکه بدون محافظ ارزانتر و انعطافپذیرتر هستند و قطر کمتری دارند، حتی نیازی به اتصال به زمین هم ندارند. همچنین در محیط های غیر پیچیده در برابر تداخلات الکترومغناطیسی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند و عملکرد بسیار مناسبی برای مصارف خانگی دارند. با وجود تمام این ویژگی ها، پریز شبکه UTP بهترین گزینه برای استفاده های معمولی و غیر پیچیده است.
دیدگاه شما