آشنایی با کیستون شبکه SFTP و ویژگی‌های آن

آشنایی با کیستون شبکه SFTP و ویژگی‌های آن

کیستون شبکه از مهم‌ترین قطعات برای ساخت شبکه است و در ایجاد اتصالات صحیح در شبکه نقش بسیار پررنگی را ایفا می‌کند. کیستون‌های شبکه در دسته بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند که بر اساس نوع جک، پهنای باند و نرخ انتقال دیتا و داشتن شیلد یا نداشتن آن (SFTP و UTP) از یکدیگر متمایز می‌شوند.

کیستون‌‌های شبکه ممکن است دارای اندازه‌های بسیار کوچکی باشند و از نظر فردی که با آن‌ها آشنایی ندارد چندان مهم نباشند. کیستون‌‌های شبکه بخش جدایی ناپذیر هر سیستم سرگرمی خانگی پیشرفته، یک واحد کامپیوتری پیشرفته با لوازم جانبی بی‌شمار، یا یک واحد مخابراتی حرفه‌ای دارای هزاران داده مانند یک شبکه محلی (LAN) هستند.

کیستون ‌های شبکه دارای شیلد یا همان SFTP از مقاومت بیشتری در مقابل نویز و تداخل الکترومغناطیسی برخوردار هستند که در نتیجه داشتن این ویژگی باعث می‌شود تا در مصارف پیچیده‌تر، در شبکه‌ های مهم از این نوع کیستون شبکه استفاده شود. در ادامه‌‌ی این مطلب به ویژگی ‌های بیشتری از این کیستون شبکه اشاره می‌کنیم و به موارد استفاده آن می‌پردازیم.

فهرست:

کیستون شبکه SFTP چیست؟

در ساختار کیستون ‌های شبکه برای ایجاد محافظت و مقاومت بیشتر در برابر تداخلات الکترومغناطیسی و نویز، از یک لایه محافظ استفاده می‌شود. به کیستون‌ هایی که این لایه محافظ را دارند کیستون شبکه SFTP گفته می‌شود. همچنین افراد برای ایجاد کیفیت بیشتر در شبکه از این کیستون شبکه استفاده می‌کنند تا، بهترین عملکرد را در شبکه ایجاد کنند. در کنار ایجاد کیفیت مناسب، این کیستون شبکه در تمام مدت کیفیت شبکه را در بهترین حالت خود حفظ می‌کند تا از ایجاد نوسانات جلوگیری شود. البته در کنار تمام این موارد باید در نظر داشته باشید که کیستون شبکه SFTP قیمت بالاتری نسبت به دیگر کابل ‌های شبکه دارد. از این جهت برای استفاده ‌های خانگی کیستون دارای شیلد چندان توصیه نمی‌شود و گزینه های مناسب تری را می توان برای آن انتخاب کرد.

کیستون شبکه SFTP چیست؟
کیستون شبکه SFTP چیست؟

بیشتر بخوانید:راهنمای خرید كيستون شبكه


مزیت اصلی کیستون‌های شبکه انعطاف پذیری و تطبیق پذیری بسیار زیاد آن‌هاست که کیستون شبکه SFTP هم دارای این ویژگی بسیار مهم است. چند نوع مختلف از این کیستون‌ ها را می توان روی یک پچ پنل نصب کرد. جالب است بدانید که اصطلاح “کیستون” برای نشان دادن شکل خاص جک ابداع شد که تقریباً شبیه جک های RJ-11 دیواری معمولی است که برای اتصال یک واحد تلفن، یا یک کامپیوتر مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلمه SFTP از کجا می‌آید؟

در نام گذاری این کیستون ‌های دارای شیلد یا همان لایه محافظ از حروف اختصاری استفاده شده که هر یک معنی یک کلمه کامل را به دنبال دارند.

  • حرف S اشاره به کلمه Shielded دارد که به معنای دارنده لایه حفاظتی است.
  • حرف F اشاره به کلمه Foil دارد که به معنای ورقه آلومینیومی است.
  • حرف TP مخفف کلمه Twisted Pair می‌باشد که در معنای فارسی به یک جفت سیم به هم پیچیده شده گفته می‌شود.

Twisted Pairs به چه معناست؟

کلمه Twisted Pairs یا در زبان فارسی یک جفت سیم به هم پیچیده شده، یک تکنیک است که الکساندر گراهامبل آن را اختراع کرده است. این تکنیک از همان زمان اولیه‌ی اختراع تا کنون بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. الکساندر گراهامبل در آن زمان از این تکنیک تنها برای رشته سیم های تلفن استفاده می‌کرد. با گذشت زمان و با ایجاد توزیع جریان برق دیگر استفاده از تلفن چندان راحت نبود زیرا جریان برق در انتقال سیگنال های تلفن تداخل ایجاد می‌کرد. گراهامبل کشف کرد که با استفاده از این تکنیک و پیچیدن سیم ها به میزان بسیار زیادی تداخل الکترومغناطیسی با سیگنال های تلفن کاهش می‌یابد. این روش تا امروز هم ادامه دارد و به میزان قابل توجهی تداخلات شبکه‌ای را کاهش داده است.

تفاوت کابل کیستون شبکه SFTP با دیگر کیستون‌ها

در کابل کیستون شبکه SFTP هر یک از زوج ‌های سیم با یک فویل آلومینیومی پوشیده شده‌اند و علاوه بر آن، برای محافظت بیشتر یک لایه شیلد یا محافظ دور کابل قرار می‌گیرد تا امکان ایجاد تداخل الکترومغناطیسی را به حداقل برساند. مهم‌ترین تفاوت این کابل با سایر کابل‌ های شبکه هم در داشتن لایه محافظ کلی علاوه بر لایه آلومینیومی است زیرا با وجود لایه محافظ در این مدل از کیستون شبکه، عملکرد صحیح شبکه دوچندان می‌شود.

جمع بندی:

در این مطلب از مجله برقچی، به آشنایی با کیستون شبکه SFTP و ویژگی‌های آن پرداختیم. بیان کردیم که کلمه SFTP از کجا به وجود آمده است و تکنیک یک جفت سیم پیچیده شده، چه تاثیری در عملکرد شبکه ها می‌گذارد. دانستن انواع مختلف خاص کیستون ها از جمله کیستون شبکه SFTP، الگوهای استفاده از آن‌ها و موارد مورد نیاز برای استفاده در بسیاری از موقعیت های مختلف به شما کمک می‌کند تا به درستی کیستون شبکه خود را انتخاب کنید و با استفاده از آن، بهترین عملکرد را در شبکه تجربه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها