آیا اطلاعاتی نسبت به انواع هارد سرور در اختیار دارید و میدانید که هارد سرور چه کاربردی دارد؟ این نکته را در نظر داشته باشید که ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی نسبت به انواع هارد سرور در اختیار شما قرار دهیم زیرا هارد سرور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد و تمام سیستمها اعم از لپ تاپ و کامپیوتر، سرور و غیره برای ذخیره کردن اطلاعات نیاز به فضایی اختصاصی برای ذخیره سازی دارد. این نکته را در نظر داشته باشید که هاردها از لحاظ ساختار فیزیکی به دو دسته تقسیم میشوند که پرفروشترین هاردهای موجود در بازار هارد های HDD می باشد در ادامه بهتر است ذکر کنیم که هارد های HDD به معنای دیسک سخت هستند که از چند صفحه مجزا تشکیل شده و نحوه ذخیره شدن اطلاعات بر روی آنها به صورت مغناطیسی میباشد.
همانطور که در قسمت بالا مطالعه کردید هاردها از لحاظ ساختاری به دو دسته مختلف به نام HDD و SSD تقسیم میشوند که از لحاظ کارایی و سرعت با یکدیگر متفاوت هستند البته بهتر است به این نکته اشاره کنیم که هر کدام از این هاردها دارای انواع مختلفی میباشند که در این مطلب قصد داریم آنها را مورد بررسی قرار دهیم، در نتیجه اگر قصد دارید اطلاعاتی در مورد هاردهای HDD و هاردهای SSD به دست بیاورید پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما در مجله برقچی همراه باشید.
هارد سرور چیست؟
به هارد دیسکی که روی سرور استفاده میشود، هارد سرور گفته میشود. سرور، هسته اصلی دیتای شبکه است در نتیجه هارد سرور، اهمیت خاصی دارد چون تمام اطلاعات و برنامهها روی آن ذخیره میشود. سرور همیشه روشن است پس هارد سرور باید بتواند در ساعات زیاد و با حجم زیاد اطلاعات کار کند.
آشنایی با انواع هارد سرور HDD
در این قسمت از مقاله بررسی انواع هارد سرور قصد داریم اطلاعات دقیقی نسبت به هاردهای سرور از نوع HDD در اختیار شما قرار دهیم، لازم به ذکر است بدانید که این نوع از هارد که دارای ساختار مغناطیسی است در سه نوع SATA ،SCSI و IDE تولید و بازار عرضه میشود که هر کدام از آنها دارای کاربردهای مجزا میباشند در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای اینکه اطلاعات دقیق نسبت به این هاردهای سرور به دست بیاورید ادامه مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
نقد و بررسی هارد SATA
در ابتدا نقد و بررسی هارد SATA بهتر است به این نکته اشاره کنیم که این نوع از هارد در سال ۲۰۰۳ به بازار معرفی شده است که دارای قابلیتهای بسیار منحصر به فردی نسبت به هارد نسل قبل خود (هارد IDE) میباشد، شایان ذکر است بدانید که هارد SATA این امکان را برای شما فراهم میکند تا در هنگام روشن بودن سرور بتوانید آن را جدا کرده و هارد دیگری را جایگزین آن کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که این نوع هارد برای سرورهایی که داری چند هارد هستند بسیار مناسب می باشد، در واقع جدا کردن هارد SATA بدون اینکه اختلالی در کار ایجاد کند یک مزیت محسوب میشود.
در ادامه بهتر است به سرعت هارد SATA اشاره کنیم، در گام اول بهتر است ذکر کنیم که سرعت چرخش هارد SATA از هاردهای IDE بالاتر است از سوی دیگر اگر بخواهیم اطلاعات دقیق تری نسبت به سرعت این نوع از هارد در اختیار شما قرار دهیم بهتر است بگوییم که سرعت چرخش این هارد در هر دقیقه حدود 5400 تا 7200 RPM می باشد که سرعت قابل قبولی محسوب می شود اما اگر شما از نسل سوم آن استفاده کنید میتوانید سرعت بیشتری را تجربه نمایید زیرا نسل سوم این هارد قابلیت این را دارد که در هر ثانیه ۶ گیگابایت فایل را جابجا کند.
بررسی هارد SAS:
هاردهای SAS دارای سرعت بیشتری نسبت به هاردهای SATA میباشند، توجه داشته باشید که سرعت انتقال اطلاعات در هاردهای SAS از ۶ الی ۱۲ گیگابایت بر ثانیه میباشد که این مسئله به نوع هارد بستگی دارد از سوی دیگر سرعت چرخش این هارد بین 7200 تا 15000 است درنتیجه اگر سرعت چرخش این هارد را با هارد SATA مقایسه کنید متوجه میشوید که بالاترین سرعت چرخش در SATA کمترین سرعت چرخش در SAS میباشد، در ادامه بهتر است ذکر کنیم که هاردهای SAS به منبع تغذیه قویتری نسبت به هارد SATA نیاز دارد در ثانی قیمت این نوع از هارد از هاردهای SATA بیشتر است اما ظرفیت ذخیره سازی در آن نسبت به هارد SATA کمتر میباشد.
بررسی هارد IDE
در این قسمت از بررسی انواع هارد سرور قصد داریم اطلاعاتی را در مورد هاردهای IDE در اختیار شما قرار دهیم، در گام اول باید به این نکته اشاره کنیم که هاردهای IDE از کابل ارتباطی بلندتری نسبت به هاردهای SATA برخوردار هستند از سوی دیگر سرعت انتقال در این نوع از هارد حدود به ۱۳۳ مگابیت بر ثانیه می باشد، بهتر است ذکر کنیم که سرعت چرخش هارد ۷۲۰۰ دور در دقیقه میباشد که این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است، به این نکته مهم توجه کنید که شما به هیچ وجه نمیتوانید در حین کار کردن سرور این هارد را جدا کرده و هارد دیگری را جایگزین آن کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین هارد اینترنال لپ تاپ چیست؟
آشنایی با انواع هارد سرور SSD
شرکتهای تولید کننده هاردهای SSD این روزها توانستهاند در بازار جهانی جایگاه بسیار خوبی را برای خود دست و پا کنند، این نکته را در نظر داشته باشید که ساختار هاردهای ssd الکترونیکی است و سرعت بالاتری نسبت به هارد سرور HDD دارند البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که هاردهای ssd ظرفیت کمتری نسبت به هاردهای hdd دارند اما قیمت آنها نسبت به هاردهای HDD بالاتر است. در ادامه با انواع هارد سرور SSD آشنا خواهید شد در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با انواع هارد سرور SLC، TLC، MLC تا انتهای این بخش از مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با هارد TLC
اولین هارد SSD که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم هارد SSD مدل TLC است که قابلیت این را دارد تا در هر سلول سه بیت فایل یا اطلاعات ذخیره کند که دقیقا به همین دلیل سرعت این هارد نسبت به دو نوع هارد دیگر SSD کمتر میباشد اما ظرفیت آن بیشتر است.
بررسی هارد SLC
هارد SLC محبوب ترین انواع هارد سرور اس اس دی موجود در بازار محسوب می شود که از سرعت خوبی برخوردار است زیرا در هر سلول یک بیت اطلاعات ذخیره میشود که این مسئله باعث افزایش سرعت آن نسبت به مابقی هاردهای SSD شده است، شاید برای شما سوال پیش بیاید که این هارد چه کاربردی دارد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است ذکر کنیم که از این نوع هارد سرور بیشتر در کامپیوتر و لپ تاپ استفاده میکنند در نتیجه شما هم میتوانید این هارد را برای کامپیوتر و لپ تاپ خود خریداری کنید.
نقد و بررسی هارد MLC
آخرین حافظه اس اس دی که قصد داریم این این بخش از مقاله آشنایی با انواع هارد سرور مورد بررسی قرار دهیم هارد MLC میباشد که سرعت آن نسبت به هارد SLC کمتر است، شاید بخواهید بدانید که MLC مخفف چه عبارتی است؟ در پاسخ به این سوال بهتر است ذکر کنیم که MLC مخفف عبارت multi-Level Cell میباشد. توجه کنید که ساختار فیزیکی این هارد به گونه ای طراحی شده است که دو بیت اطلاعات در هر سلول ذخیره میشود و همین مسئله باعث شده است که سرعت آن کمتر از سرعت مدل SLC شود.
آیا میتوان از هارد SSD در سرور استفاده کرد؟
این سوال یکی از متداول ترین سوالاتی توسط بسیاری از افراد مطرح میشود، لازم به ذکر است بدانید که هاردهای ssd مخصوص دسکتاپ هستند اما شما میتوانید از این هاردها در سرور استفاده کنید اما باید به این نکته اشاره کنیم که هاردهای enterprise مخصوص سرور طراحی میشوند در نتیجه قطعاتی که در ساخت آنها استفاده میشود از کیفیت بالاتری برخوردار است به همین دلیل این نوع هارد میتواند به صورت ۲۴ ساعته در هفت روز هفته به طور مداوم کار کنند و هیچ آسیبی نبیند. به این نکته مهم توجه کنید که این نوع از هارد قدرت آن را ندارند که بتوانند هفت روز هفته به طور ۲۴ ساعت روشن باشد در واقع زمان کارکرد هاردهای ssd نسبت به هاردهای enterprise کمتر است به همین دلیل استفاده از آنها در سرور مقرون به صرفه نمیباشد.
بررسی هارد کامپیوتر و هارد سرور
استفاده از هارد کامپیوتر در سرور امکان پذیر است اما مباحثی وجود دارد که شما باید از آن مطلع شوید، لازم به ذکر است بدانید که برخی از تولیدکنندگان اتصالات سرور را به گونه ای طراحی میکنند در نتیجه شما ملزم به استفاده از هاردهای مخصوص خواهید شد که توسط خود شرکت طراحی شده است اما در غیر این صورت اگر شرکت تولید کننده در رابطها و اتصالات سرور تغییرات ایجاد نکند شما به راحتی میتوانید از هارد کامپیوتر در سرور هم استفاده کنید، اما یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن هم duty cycle است. این اصطلاح مربوط به مدت زمان بالای کارکرد هارد میباشد که در انواع هارد سورو متفاوت است و بر اساس درصد مشخص میشود، این نکته را در نظر داشته باشید انواع هارد سورو دارای duty cycle صد درصد می باشد زیرا به صورت طولانی مدت و بدون وقت میتوان از آنها استفاده کرد اما این مسئله در مورد هاردهای کامپیوتر ۲۰ الی ۳۰ درصد است.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید هارد SSD
نتیجه گیری:
در این محتوا شما با انواع هارد سرور آشنا شدهاید و در حال حاضر میدانید که تفاوت بین هارد SSD و HDD چیست، از سوی دیگر زیر مجموعه هر کدام از هاردها مورد بررسی قرار گرفتهاند در نتیجه میتوان به این نکته اشاره کرد که شما بعد از مطالعه این محتوا به راحتی میتوانید برای خرید هارد اقدام کنید. از سوی دیگر کاربردهای هاردهای موجود در این محتوا هم مورد بررسی قرار گرفته است که باعث میشود شما بتوانید با آگاهی کامل یک انتخاب درست و یک خرید هوشمندانه را تجربه کنید.
دیدگاه شما