راهنمای خرید

سوئیچ Nexus سیسکو چیست؟ آشنایی با انواع آن

با گسترش تولید دیتا و شبکه‌های بزرگ و پیچیده، نیاز به دستگاه‌هایی برای پردازش و انتقال امن و سریع این دیتاها نیز بیشتر می‌شود. در این میان سری Nexus...
Author image placeholder زهرا فغانی ۱۶ مهر ۱۴۰۲
917
4
0
سوئیچ Nexus سیسکو چیست؟ آشنایی با انواع آن
مطالعه: 7 دقیقه
917
4
0

با گسترش تولید دیتا و شبکه‌های بزرگ و پیچیده، نیاز به دستگاه‌هایی برای پردازش و انتقال امن و سریع این دیتاها نیز بیشتر می‌شود. در این میان سری Nexus از کمپانی سیسکو به دلیل قابلیت‌های متمایز مانند مدیریت منابع شبکه، کنترل و مدیریت پهنای باند با تراکم بالا، پایداری و امنیت بالای شبکه، مقیاس‌پذیری و قابلیت همکاری با سوئیچ‌های دیگر، مورد استقبال مدیران شبکه است. این سوئیچ شبکه به ویژه برای شبکه‌های دیتاسنتر و دسترسی به برنامه‌های ابری، بهینه‌سازی بالایی دارند و عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد؛ بنابراین، با مقاله سوئیچ Nexus سیسکو چیست؟ آشنایی با انواع آن، کاربرد این سری سوئیچ سیسکو را شرح می‌دهیم و به معرفی مدل‌های آن می‌پردازیم. پس از معرفی کاربرد هر سری، تفاوت‌های بین سوئیچ‌های Catalyst و Nexus را مقایسه می‌نماییم. با این محتوا از وب‌سایت برقچی همراه باشید.

 

سوئیچ Nexus سیسکو چیست؟

سوئیچ Nexus نوعی از سوئیچ‌های شبکه داده مرکزی یا Data Center و از تولیدات شرکت Cisco Systems است. این سوئیچ‌ها مناسب شبکه‌های بزرگ و پیچیده داده مرکزی و کاربردهایی مانند فراهم کردن محیط‌های مجازی (Virtual Environment)، ترافیک شبکه مدیریت‌شده (Managed Network Traffic)، ایمنی و امنیت شبکه (Network Security) و بالا بردن کیفیت سرویس‌های شبکه است. سوئیچ‌های سری Nexus از فناوری سوئیچینگ Layer 2 و Layer 3 و برای اترنت 10 گیگابیتی با چگالی بالا پشتیبانی می‌کنند. محصولات Nexus، سیستم‌عامل و firmware ماژولار NX-OS را اجرا می‌کنند. این طراحی ماژولار امکان مهار خطا و بازیابی خودکار را فراهم می‌کند. همچنین این نوع سوئیچ‌ها اغلب در ارتباط با فناوری‌هایی مانند مجازی‌سازی، محاسبات ابری و شبکه‌های فضای ذخیره‌سازی (SAN) به کار گرفته می‌شوند.


بیشتر بخوانید: آموزش ریست پسورد سوئیچ سیسکو


انواع سوئیچ Nexus سیسکو

انواع سوئیچ Nexus باوجود سخت‌افزار اختصاصی Cisco Fabric Interconnect یا Cisco FI از پلتفرم قابل‌برنامه‌ریزی که برای پشتیبانی از محیط‌های مجازی ارائه می‌کنند. این خط از محصولات سیسکو شامل مدل‌های متنوعی است تا نیازهای هر دیتاسنتری را برطرف کند.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 1000v

سری 1000v از نکسوس از نوع سوئیچ software-based است. این سوئیچ از پرکاربردترین سوئیچ‌ها در شبکه‌های مجازی است که برای مدیریت ترافیک و ارتباط آن با شبکه‌های فیزیکی استفاده می‌شود. همچنین، با استفاده از سرویس‌های شبکه مجازی لایه 4 – 7، ماشین‌های مجازی و محیط‌های ابری را از طریق سرویس‌های معماری Cisco vPath بهینه می‌کند.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 2000

سیسکو سری 2000

سیسکو سری 2000

سری 2000 نکسوس به طور اختصاصی برای توسعه‌پذیری شبکه ارائه شدند. این سوئیچ‌های لایه 2، زیرساخت‌های شبکه‌ای دیتاسنتر موجود را همانند پیاده‌سازی Cisco ACI کامل می‌کنند. با این سوئیچ‌ها اضافه کردن پورت‌های access و server به یک دیتاسنتر، کم‌ هزینه و با انعطاف‌پذیری بالایی انجام می‌شود. باوجود پورت‌های آپلینک می‌توان این سوئیچ را به سوئیچ‌های Nexus 5000، Nexus 7000، Nexus 9000 متصل کرد و شبکه را گسترش داد. سری Nexus 2000 سیسکو بیش از 10 مدل ارائه می‌کند که از 24 پورت یک گیگ تا 48 پورت 1/10GE SFP/SFP+ را شامل می‌شود.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 3000

سری 3000 سوئیچ سیسکو

سری 3000 سوئیچ سیسکو

سوئیچ Nexus سیسکو سری 3000 امکاناتی مانند latency کمتر از یک میکروثانیه و پشتیبانی از اینترفیس‌هایی تا 40Gigabit Ethernet را ارائه می‌کنند و مناسب شبکه‌های کوچک تا متوسط هستند و منجر به ارتقا عملکرد این شبکه‌ها می‌شوند. این سری بیش از 15 مدل دارد و تقریباً تمامی نیازهای یک سازمان را برطرف می‌کند. این مدل‌ها از سوئیچ‌هایی با پورت‌های 1GE شروع می‌شوند تا پورت 100GE در سوئیچ Nexus 3232C گسترش می‌یابند. از مدل‌های پرکاربرد می‌توان به سوئیچ 64 پورت نکسوس سیسکو مدل N3K-C3164Q-40GE و سوئیچ 48 پورت نکسوس سیسکو مدل N3K-C3548P-10G اشاره کرد.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 4000

سوئیچ Nexus سیسکو سری 4000

سوئیچ Nexus سیسکو سری 4000

سری 4000 تنها شامل سوئیچ Nexus 4001 است و برای استقرار سوئیچینگ line-rate با تأخیر بسیار کم طراحی‌شده است. این سوئیچ با ماژول blade-switch و 14 پورت DownLink با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه یا 10 گیگابیت و شش پورت Uplink با استفاده از ماژول‌های 10 گیگابیت بر ثانیه +SFP اجرا می‌شود. البته برخلاف انتظار تولیدکنندگان، از این سوئیچ استقبال کمی شد و تولید در سال 2010 متوقف شد.


بیشتر بخوانید: تفاوت بین سوئیچ های سیسکو 2960 سری G و S ،X


سوئیچ Nexus سیسکو سری 5000

سری 5000 سوئیچ سیسکو

سری 5000 سوئیچ سیسکو

سوئیچ 5000 سیسکو (N5k) خود شامل سه سری هستند و 20 تا 96 اینترفیس را ارائه می‌دهند و از اترنت 1 تا 10 گیگابیت بر ثانیه و رابط‌های 10 گیگابیت بر ثانیه FCoE پشتیبانی می‌کنند. سری 5000 برای لایه Accsess دیتاسنتر End of Row مناسب است و از امکانات لایه 2 و 3 و VXLAN را برای توسعه شبکه دیتاسنتر به‌طور کامل پشتیبانی می‌کند.
سری 5000 شامل زیرمجموعه‌های زیر است:
•سری 5000
• سیسکو سری 5500
• و Nexus 5600

سوئیچ Nexus سیسکو سری 6000

سوئیچ Nexus سیسکو سری 6000

سوئیچ Nexus سیسکو سری 6000

سری 6000 نیز مانند 4000 با استقبال بالایی مواجه نشد و تنها شامل دو مدل 6001 و 6004 است. این سری سوئیچ لایه 2 و 2 در سال 2017 معرفی شد و تولید و پشتیبانی از آن به‌طور کامل در سال 2022 متوقف شد. مدل Nexus 6001 از نوع ثابت با 1 یونیت در رک و 48 پورت 10 گیگابیت و 4 پورت 40 گیگابیت بر ثانیه است. در مقابل، مدل 6004 از نوع ماژولار با 4 یونیت است که در مجموع تا 96 پورت +QSFP یا 384 پورت 10 گیگابیت بر ثانیه +SFP را پشتیبانی می‌کند.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 7000

سوئیچ سیسکو سری 7000

سوئیچ سیسکو سری 7000

سری 7000 به‌عنوان سوئیچ‌های ماژولار شناخته و در دو مدل 7000 و 7700 عرضه می‌شود. با این سوئیچ‌ها، معماری دیتاسنتر end-to-end تنها در یک پلت فرم ارائه می‌شود و تراکم بالای پورت‌ها با پهنای باند 10، 40، 100 Gigabit Ethernet فراهم می‌شود. سری Nexus 7000 در مدل‌هایی با تعداد 4، 9، 10 و 18 slot ارائه می‌شوند و سری 7700 در مدل‌های 2، 6، 10 و 18 slot ارائه می‌شوند. این سوئیچ‌ها از تکنولوژی‌های پیشرفته OTV و LISP و DCI،VXLAN،BGP و EVPN برای توسعه و گسترش شبکه پشتیبانی می‌کنند.

سوئیچ Nexus سیسکو سری 9000

سوئیچ‌ سری Nexus 9000 از پیشرفته‌ترین محصولات سیسکو به شمار می‌رود و برخلاف سری 7000، از ACI پشتیبانی می‌کند. این سوئیچ‌ها به‌ عنوان راهکاری آینده‌نگر برای پاسخگویی به نیازهای فعلی و نیازهای آتی و برای چندین مرحله تحول شبکه طراحی‌شده‌اند.

کانفیگ سوئیچ Nexus

کانفیگ سوئیچ نکسوس Nexus به مجموعه‌ای از تنظیمات برای پیکربندی و مدیریت سوئیچ اشاره دارد و بسیار گسترده است. برای کانفیگ سوئیچ نکسوس، باید از دستورات CLI (Command Line Interface) یا رابط گرافیکی استفاده کنید. با استفاده از کابل کنسول و نرم‌افزار  PuTTY یا از طریق Telnet و SSH می‌توانید به سوئیچ متصل شوید. پس باز شدن صفحه دستورات سوئیچ enable را تایپ کنید.

دستور hostname نام سوئیچ و دستور ip domain-name نام دستگاه متصل را تعیین می‌کند. تنظیمات اصلی سوئیچ نیز با دستورات clock timezone [timezone]،  ip default-gateway [IP address] و snmp-server community [community string] RO پیکربندی می‌شوند.

با دستور vlan [vlan number] و name [vlan name] می‌توانید شبکه‌های مجازی را تعریف کنید و با دستورات interface [interface type] [interface number] و switchport access vlan [vlan number] برای این Vlanها پورت‌هایی را اختصاص دهید. در نهایت نیز با دستور copy running-config startup-config پیکربندی را ذخیره کنید.


بیشتر بخوانید: آموزش ساخت کانال در اینستاگرام


تفاوت‌ سوئیچ‌های Nexus و Catalyst سیسکو

به طور کلی سوئیچ‌های Catalyst سیسکو برای شبکه‌های LAN محلی طراحی شده‌اند. در مقابل، سوئیچ‌های Nexus برای شبکه‌های دیتاسنتر طراحی شده‌اند و قادر به ارائه خدمات شبکه مانند بالانس کردن بار، نظارت بر ترافیک شبکه، فراهم کردن بالاترین امنیت هستند. این دو سری در جنبه‌های زیر با یکدیگر متفاوت‌اند:

Interface یا رابط

سوئیچ‌های سری Nexus تا پورت‌های 100GbE پشتیبانی می‌کنند. سوئیچ‌های core کاتالیست تا 40GbE سرعت را ارائه می‌کنند.

ظرفیت Capacity

بیشترین ظرفیت ارائه شده سری نکسوس برابر 60Tbps و برای سری کاتالیست برابر با 6Tbps می‌باشد.

مقیاس پذیری پورت‌ها

با توجه به تراکم بالای پورت‌ها (1G، 10G، 40G) ، خانواده سوئیچ‌های Nexus نسبت به سوئیچ‌های Catalyst  از مقیاس پذیری بالاتری برخوردار هستند.

انعطاف‌پذیری

وجود تکنولوژی مجازی قابلیت VDC، پشتیبانی از Fabric Extender و قابلیت‌های دیگر سری Nexus کارایی آن را نسب به سری catalyst بیشتر می‌کند. در نتیجه مدیریت، کارکرد و گسترش شبکه‌ی دیتاسنتر با سری Nexus بسیار ساده‌تر می‌شود.

سیستم عامل

سیستم عامل NX-OS سری Nexus تری نسبت به IOS سری catalyst قدتمندتر است. در واقع NX-OS به طور ویژه برای استفاده ماژولار، انعطاف پذیری و کارایی بالا ساخته شده است.

بهترین برای دیتا سنتر

شبکه‌های بزرگ و دیتاسنترها به طرح و برنامه‌ریزی قدرتمندی احتیاج دارند تا دچار نفوذ و اختلال نشوند پردازش داده به بهترین نحو انجام شود. سوئیچ Nexus سیسکو برای این امر، یک طراحی قابل اعتماد ، قابل گسترش و مقرون به صرفه ارائه داده است. ما در این محتوا از مجله برقچی کاربرد این نوع سوئیچ را شرح دادیم و به معرفی سری‌های مختلف آن پرداختیم. در ادامه تفاوت این سری با سری catalyst را فهرست نمودیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<