مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات، شاتل، ایرانسل و آسیاتک

مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری

اینترنت پرسرعت بدون اختلال!!! آیا چنین اینترنتی وجود دارد؟ اگر اسم تانوما را شنیده باشید، می‌توانید مطمئن باشید که داشتن چنین اینترنتی نه تنها غیر ممکن نیست بلکه در مناطق بسیاری از کشور، وجود دارد. یک اینترنت پرسرعت بدون اختلال، در زمینه مخابراتی و غیر مخابراتی، با امکانات بسیار، که بر پایه‌ی نور استوار است. با وجود این نوع اینترنت و تجهیزات فیبر نوری برای استفاده از اینترنت فیبرنوری، می‌توانید از یک اینترنت پرسرعت و قدرتمند بهره‌مند شوید. اما کدام مناطق تحت پوشش فیبر نوری هستند؟ با این مطلب از برقچی همراه باشید تا با مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری آشنا شوید.

فهرست مقاله:

مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری

Fiber To The Home با نام اختصاری FTTH، جدیدترین فناوری وزارت ارتباطات است که در آن از کابل‌ فیبر نوری به‌جای کابل شبکه مسی، برای انتقال حجم بالاتری از داده‌ها، با سرعت بیش‌تر و اختلال بسیار کمتر، بهره گرفته شده است. پروژه FTTH از طرف وزارت ارتباطات، با هدف برخورداری منازل و مشاغل از اینترنت پرسرعت، ارائه شد. همان‌طور که می‌دانید، نور سرعت بالایی دارد و در کابل‌های فیبر نوری به‌جای جریان الکتریسیته، این نور است که وظیفه‌ی انتقال داده‌ها را به‌عهده می‌گیرد.

به‌دلیل سرعت بالای نور و نبودن تجهیزات و دستگاه‌های واسط، شاهد انتقال داده‌ها، با سرعت و کیفیت بالاتری خواهیم بود. پرو‌ژه FTTH که به تانوما (تار نوری مخابرات ایران) معروف است، در سال ،1396 با زیرسازی مناسب در 8 استان کشور راه اندازی شد و خدمات اینترنتی را در این 8 استان، بر پایه فیبر نوری، به متقاضیان ارائه داد. لازم به ذکر است بدانید اولین استان‌های تحت پوشش فیبر نوری شامل موارد زیر می‌شوند:

  • استان تهران 245 هزار پورت
  • استان اصفهان 85 هزار پورت
  • استان خراسان رضوی 80 هزار پورت
  • استان فارس 61 هزار پورت
  • استان خوزستان 61 هزار پورت
  • استان البرز 28 هزار پورت
  • استان کرمانشاه 20 هزار پورت
مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری
مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری

مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات

پس از آغاز طرح تانوما، چندین اپراتور برای مشارکت در این طرح و تحت پوشش قرار دادن منازل و کسب و کارها، اعلام آمادگی نموده و به این طرح پیوستند. در آخرین به‌روز رسانی سامانه طرح تانوما، با پیوستن 10 اپراتور و مشارکت در این طرح منحصر به‌فرد وزارت ارتباطات، 25 استان از مجموع 31 استان کشور، تحت پوشش اینترنت فیبر نوری قرار گرفت.

در مجموع، یک میلیون و هشتصد هزار پورت، نصب و بیش از 366 هزار نفر یعنی در حدود دو میلیون و چهارصد و شصت و هفت هزار خانوار، کاربر این سرویس شده و تحت پوشش قرار گرفتند. مجموع شهرهایی که تاکنون از اینترنت فیبر نوری بهره‌مند شده‌اند، همراه با اپراتور ارائه دهنده طرح، که بر اساس آمار رسمی منتشر شده است را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمائید.

مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات
ردیف شهر تحت پوشش استان اپراتور ارائه دهنده
1 بازرگان آذربایجان غربی مخابرات ایران
2 خوی آذربایجان غربی مخابرات ایران
3 شاهین دژ آذربایجان غربی مخابرات ایران
4 مهاباد آذربایجان غربی مخابرات ایران
5 پیرانشهر آذربایجان غربی مخابرات ایران
6 سرعین اردبیل مخابرات ایران
7 مشکین شهر اردبیل مخابرات ایران
8 پارس آباد اردبیل مخابرات ایران
9 اشتهارد البرز مخابرات ایران
10 هشتگرد البرز مخابرات ایران
11 طالقان البرز مخابرات ایران
12 فردیس البرز مخابرات و رایتل
13 کمال شهر البرز مخابرات ایران
14 محمد شهر البرز مخابرات ایران
15 مشکین دشت البرز مخابرات ایران
16 کرج البرز ایرانیان نت

مخابرات ایران

17 نظرآباد البرز مخابرات ایران
18 شهرجدید هشگرد البرز مخابرات ایران
19 ایلام ایلام مخابرات ایران
20 بوشهر بوشهر مخابرات ایران
21 خارک بوشهر مخابرات ایران
22 تهران تهران صبانت

آسیاتک

23 شهرقدس-قدس-قلعه حسن خان تهران رایتل
24 ملارد تهران رایتل
26 پرند تهران صبانت
27 گرمدره تهران مخابرات ایران
28 مشهد خراسان رضوی مخابرات ایران
29 کاشمر خراسان رضوی مخابرات ایران
30 اهواز خوزستان مخابرات ایران
31 زنجان زنجان مخابرات ایران
32 ابهر زنجان مخابرات ایران
33 سلطانیه زنجان مخابرات ایران
34 سمنان سمنان مخابرات ایران
35 زاهدان سیستان و بلوچستان مخابرات ایران
36 قزوین قزوین مخابرات ایران
37 قم قم مخابرات ایران
39 بابلسر مازندران مخابرات ایران
42 کله بست مازندران مخابرات ایران
45 اراک مرکزی مخابرات ایران
47 بندرچارک-چارک هرمزگان پیشگامان
48 کیش هرمزگان فناپ تلکام
49 یزد یزد مخابرات ایران

پیشگامان

50 ابرکوه یزد مخابرات ایران
51 بفروئیه یزد مخابرات ایران
52 حمیدیا یزد مخابرات ایران
53 میبد یزد مخابرات ایران
54 رشت گیلان فناپ تلکام

این جدول مجموعه‌ای از 54 شهری است که توسط اپراتورها تحت پوشش قرار گرفته‌اند. مبنا و ایرانسل دو اپراتوری هستند که متعهد به زیر پوشش گرفتن چندین استان شدند اما هنوز تعهدات آن‌ها، به مرحله اجرا در نیامده است. اما با شروع اجرای تعهد، پیش بینی می‌شود که اینترنت فیبر نوری کلیه‌ی استان‌های کشور را به‌ سرعت تحت پوشش قرار دهد.


حتما بخوانید: آشنایی با انواع کابل فیبر نوری


مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات رشت

استان گیلان، یکی از مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری است. شهرهای رشت، انزلی، رضوانشهر، رودسر، تالش، پره‌سر و مناطق دیگری از استان، از طرح تانوما برخوردارند. شهر رشت نیز با پوشش وسیع‌تر نسبت به سایر مناطق، دسترسی خانوارها را به اینترنت فیبر نوری، برای مصارف مخابراتی و غیر مخابراتی مهیا نموده است.

مناطق زیر، از جمله مناطق شهر رشت است که دسترسی به سرویس‌های تانوما برایشان فراهم شده است. همچنین نقشه مناطق تحت پوشش فیبر نوری نیز قرار داده‌ایم.

  • خیابان معلم
  • شهرک فرهنگیان
  • رشتیان
  • بلوار شمسی‌پور
  • بلوار گیلان
  • بلوار دیلمان
  • بلوار سمیه
  • محدوده خیابان‌های بیمارستان پارس
  • منظریه
  • خیابان پاستور
  • شهر صنعتی رشت
  • شهرک پردیسان بلوار شهید انصاری
  • خیابان لاکانی
  • محدوده گلزاران


مناطق تحت پوشش فیبر نوری شاتل

شاتل به عنوان یکی از بهترین شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ADSL/VDSL، در استان‌های مختلف ایران از جمله تهران، قم، مرکزی، قزوین و خراسان رضوی زیرساخت فیبر نوری را آماده کرده است. درنتیجه اگر در استان‌های درج شده زندگی ‌می‌کنید قصد خرید اینترنت فیبر نوری شاتل را دارید هرچه سریع‌تر درخواست خود را ثبت کنید. همچنین بهتر است بدانید برای استعلام فیبر نوری شاتل کافیست با شماره سراسری 91000000 تماس بگیرید.

مناطق تحت پوشش فیبر نوری شاتل
استان شهر
مرکزی ساوه
قم قم
قزوین قزوین
تهران پردیس
خراسان رضوی کاشمر

مناطق تحت پوشش فیبر نوری ایرانسل

ایرانسل نیز به عنوان برترین اپراتور ارائه دهنده اینترنت در ایران، درکنار اینترنت 5G، بستر و زیرساخت‌های اینترنت فیبر نوری را در شهرهای مختلف فراهم کرده است تا شهروندان از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شوند. همانطور که می‌دانید اینترنت فیبر نوری، پرسرعت‌ترین اینترنت حال حاضر در کشور است. از این رو اگر قصد داریم به اینترنتی با سرعت بالا و با کمترین پینگ و تاخیر دسترسی پیدا کنید، اینترنت فیبر نوری ایرانسل بهترین گزینه است. البته قبل از خرید تجهیزات، بهتر است مناطق تحت پوشش فیبر نوری ایرانسل که در جدول زیر درج کردیم را مشاهده کنید. همچنین برای استعلام فیبر نوری ایرانسل می‌توانید با شماره 09377070000 تماس بگیرید و یا فرم داخل سایت ایرانسل را مشخصات خود پر کنید.

مناطق تحت پوشش فیبر نوری ایرانسل
استان شهر
البرز کرج
تهران تهران، چهاردانگه، گلستان
فارس شهرصدرا، شیراز
مازندران بابل
مرکزی اراک

مناطق تحت پوشش فیبر نوری آسیاتک

با حضور گسترده شرکت‌ها در ارائه اینترنت فیبر نوری، آسیاتک نیز پا به این عرصه گذاشت تا کار را برای رقبا خود سخت کند. شرکت آسیاتک با استفاده از طرح‌های ویژه که شامل 1 سال اینترنت به همراه مودم می‌شود، برای متقاضیان بسیار محبوب شده است. در نتیجه اگر شما هم قصد دارید از بین شرکت‌ها، آسیاتک را برای دریافت اینترنت فیبر نوری انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنم جدول مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری اسیاتک را مشاهده کنید.

مناطق تحت پوشش فیبر نوری آسیاتک
استان شهر
کرمانشاه کرمانشاه
مازندران خرم آباد
مازندران عباس آباد
مازندران کیاکلا
مازندران چالوس

دلیل عدم راه‌اندازی اینترنت فیبر نوری در برخی مناطق

وجود پاره‌ای از مشکلات، باعث شده اینترنت فیبر نوری در بعضی مناطق کشور، راه‌اندازی نشود. البته با توجه به پیشرفت‌هایی که هر روزه در این زمینه کسب می‌شود، احتمال رفع مشکلات در این مناطق در آینده‌ی نزدیک میسر خواهد بود. دلایلی که تاکنون مانع راه‌اندازی طرح تانوما در برخی از مناطق بوده شامل موارد زیر می‌شود:

  1. زیرساخت‌های نامناسب
  2. هزینه‌ی بالای اجرای طرح
  3. عدم دریافت مجوزهای لازم و نقص در برنامه‌ریزی‌ها
مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری
دلیل عدم راه‌اندازی اینترنت فیبر نوری در برخی مناطق

دلیل عدم پوشش برخی مناطق

دلایل متعددی برای عدم پوشش اینترنت فیبر نوری در مناطق کشور وجود دارد. همان‌طور که می‌دانیم توسعه‌ی هر فنآوری، نیاز به پارامترهای مختلفی دارد تا نتیجه‌ی مطلوب به‌دست آید. طرح تانوما طرحی نو بوده و برای اجراء در مناطق مختلف، نیاز به برنامه‌ریزی‌های دقیق، باتوجه به شرایط منطقه مورد نظر دارد. از جمله دلایلی که اجرای طرح تانوما را در برخی مناطق با مشکل مواجه کرده است، می‌توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • مشکلات زیر ساختی در مناطق گوناگون، از جمله محدودیت‌های جغرافیایی تا قدیمی بودن ساختمان‌ها
  • هزینه‌ی بالای ایجاد زیرساخت‌های لازم و نصب تجهیزات مورد نیاز، در مناطق کم جمعیت.
  • عوامل زیست محیطی، که نیاز به حفاظت در برخی مناطق را الزام آور می‌کند.
  • نیاز به اصلاح بعضی از طرح‌های راهبردی برای اجرای مناسب.
  • نیاز به مجوزهای قانونی یا سیاسی در برخی مناطق.

حتما بخوانید: دور زدن تحریم‌های اینترنتی


تأثیر اینترنت فیبر نوری بر فنآوری ارتباطات

اینترنت فیبر نوری در پیشرفت و توسعه‌ی فنآوری ارتباطات تأثیر به‌سزائی دارد. با استفاده از این فنآوری نوین می‌توان اطلاعات و داده‌ها را باسرعت بسیار بالائی در پهنای باند بزرگ منتقل نمود. سرعت بالا و پهنای بزرگ باند، باعث به حداقل رسیدن تأخیر، در ارسال و دریافت داده‌ها، مخصوصا در تماس‌های ویدئویی، ارتباطات برخط و بازی‌های آنلاین می‌شود.

علاوه بر این، به‌دلیل عدم حساسیت فیبر نوری به اختلالات محیطی، قابلیت اطمینان و پایداری بیش‌تری خواهد داشت؛ ضمن این‌که در آینده نیز امکان رشد بیش‌تر را با افزایش سرعت و امکانات، می‌توان برایش متصور بود. اما تا همین حد نیز، باعث تغییر در سبک فعالیت افراد، در جهت توسعه‌ی کسب و کارها و زندگی روزمره می‌شود و با افزایش بیش‌تر امکانات و سرعت، در آینده باعث دست‌یابی به فنآوری‌های نوین دیگری، خواهد شد. از همراهی شما با مجله برقچی سپاس‌گزاریم.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها