آشنایی با انواع کابل فیبر نوری

انواع کابل فیبر نوری

این روز‌ها اکثر شهر‌های ایران در حال تجهیز شدن به فیبر نوری می‌باشند. این نکته را در نظر داشته باشید برای استفاده از اینترنت فیبر نوری باید از مودم فیبر نوری استفاده کنید و امکان اتصال به این شبکه با استفاده از مودم‌هایی همچون مودم ADSL امکان‌پذیر نیست. لازم به ذکر است بدانید کابل فیبر نوری بخش مهمی از شبکه‌های ارتباطی مدرن هستند. آن‌ها برای انتقال اطلاعات در فواصل طولانی با سرعت بالا استفاده می‌شوند. اما همه کابل‌های فیبر نوری یکسان نمی‌باشند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم کابل‌های فیبر نوری انواع مختلفی دارند که از ویژگی‌ها و کاربرد‌های متفاوتی برخوردار می‌باشند. در این مقاله تصمیم داریم انواع کابل‌های فیبر نوری را بر اساس اشعه‌ای که از آن می‌گذرد و بر اساس محیط به طور مفصل بررسی خواهیم کرد. به همین دلیل پیشنهاد‌ی کنیم تا پایان این مطلب با ما در وب سایت برقچی همراه باشید.

فهرست:

انواع کابل فیبر نوری

در این بخش از محتوا تصمیم داریم شما را با انواع کابل فیبر نوری آشنا کنیم. این نکته را در نظر داشته باشید کابل‌های فیبر نوری بر اساس اشعه‌ای که از آن می‌گذرد و بر اساس محیط، به صورتی تقسیم‌بندی می‌شوند که هر کدام دارای زیرمجموعه‌هایی مجزا هستند. لازم به ذکر است بدانید در گام اول انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه‌ای که از آن‌ها می‌گذرد را مورد بررسی قرار خواهیم داد و در ادامه به تحلیل انواع کابل فیبر نوری بر اساس محیط خواهیم پرداخت.


بیشتر بخوانید: کابل فیبر نوری چیست؟


انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه‌ای که از آن‌ها می‌گذرد

کابل‌های فیبر نوری بر اساس نوع پرتوهایی که از آن‌ها می‌گذرد طبقه بندی می‌شوند. در واقع بهتر است این‌گونه بیان کنیم انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه‌ای که از آن‌ها می‌گذرد به دو نوع (کابل فیبر نوری سینگل مود و کابل فیبر نوری مالتی مود) طبقه بندی می‌شوند. شایان ذکر است بدانید در ادامه هر دو نوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا اطلاعات کاملی نسبت به هر کدام به دست بیاورید.

انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه ای که از آن ها می گذرد
انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه‌ای که از آن ها می‌گذرد

کابل فیبر نوری سینگل مود

کابل فیبر نوری سینگل مود یا تک حالته نوعی کابل فیبر نوری است که از یک پرتو نور برای انتقال داده استفاده می‌کند. لازم به ذکر است بدانید این نوع از کابل فیبر نوری برای انتقال اطلاعات در مسافت‌های طولانی و با سرعت بالا طراحی شده است. توجه داشته باشید از کابل‌های سینگل مود معمولاً در شبکه‌های مخابراتی استفاده می‌شود. در ادامه باید به این نکات هم اشاره کنیم که فیبر تک حالته هسته بسیار کوچکتری نسبت به فیبر چند حالته دارد که به آن اجازه می‌دهد اطلاعات بیشتری را در فواصل طولانی‌تر با اتلاف سیگنال کمتر حمل کند.

کابل فیبر نوری مالتی مود

کابل‌های فیبر نوری چند حالته یکی از محبوب‌ترین انواع کابل‌های فیبر نوری هستند و کاربرد‌های گسترده‌ای در محیط‌های مسکونی و تجاری دارند. کابل‌های فیبر نوری چند حالته از چندین رشته فیبر‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی تشکیل شده‌اند که می‌توانند چندین سیگنال را به طور هم‌زمان حمل کنند. شایان ذکر است بدانید آن‌ها را برای انتقال مقادیر زیادی داده در فواصل طولانی و همچنین برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر در یک شبکه بسیار‌ ایده‌آل عمل می‌کنند. در ادامه باید ذکر کنیم کابل فیبر نوری مالتی مود از انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به کابل‌های فیبر نوری سینگل مود برخوردار است و به کاربران این امکان را می‌دهند تا شبکه‌های خود را مطابق با نیاز خود سفارشی کنند.


بیشتر بخوانید: بهترین برندهای کابل فیبر نوری


انواع کابل فیبرنوری بر اساس محیط

در این بخش از محتوا تصمیم داریم انواع کابل فیبر نوری بر اساس محیط که به دو دسته (کابل فیبر نوری indoor و کابل فیبر نوری outdoor) تقسیم می‌شوند را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه مسیر با ما همراه باشید تا با این دو نوع کابل فیبر نوری آشنا شوید.

انواع کابل فیبرنوری بر اساس محیط
انواع کابل فیبرنوری بر اساس محیط

کابل فیبر نوری indoor

کابل فیبر نوری indoor نوعی کابل است که برای انتقال سیگنال‌های داده در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از کابل شامل یک هسته ساخته شده از شیشه یا پلاستیک می‌باشد که توسط لایه‌ای از مواد محافظ احاطه شده است. در ادامه بهتر است این مسأله را هم متذکر شویم که کابل‌های فیبر نوری ایندور معمولاً برای نصب در شبکه‌های داخل ساختمان‌ها و اتصال بین تجهیزات شبکه استفاده می‌شوند.

کابل فیبر نوری outdoor

کابل‌های فیبر نوری outdoor به طور ویژه برای استفاده در فضای باز طراحی شده‌اند. لازم به ذکر است بدانید کابل فیبر نوری outdoor برای انتقال داده‌ها در فواصل طولانی استفاده می‌شوند. این نوع کابل‌ها از یک هسته شیشه‌ای یا پلاستیکی ساخته شده‌اند که توسط لایه‌های عایق و ژاکت محافظت می‌گردند. کابل‌های فیبر نوری اوت دور (outdoor) معمولاً برای مواردی همچون استفاده در اتصال شبکه ساختمان‌ها، فراهم کردن دسترسی به اینترنت به مکان‌های دوردست و اتصال برج‌های ارتباطی استفاده می‌شوند.

ساختار کابل فیبر نوری

کابل‌های فیبر نوری از رشته‌های نازکی از شیشه یا پلاستیک تشکیل شده‌اند که سیگنال‌های نور را در فواصل طولانی منتقل می‌کنند. ساختار کابل فیبر نوری از چندین لایه تشکیل شده است که هر کدام هدف و عملکرد خاص خود را دارند. لازم به ذکر است بدانید هسته، لایه مرکزی است که سیگنال‌های نور را حمل می‌کند. اطراف هسته یک لایه روکشی قرار دارد که نور را به داخل هسته منعکس می‌نماید و از فرار آن جلوگیری می‌کند. در نهایت، یک لایه محافظ بیرونی از کابل در برابر آسیب‌های محیطی محافظت می‌کند و استحکام بیشتری برای جلوگیری از شکستگی ایجاد می‌کند. با وجود این ساختار، کابل‌های فیبر نوری می‌توانند انتقال داده‌های قابل اعتماد را در فواصل طولانی با حداقل از دست دادن سیگنال ارائه دهند.

ساختار کابل فیبر نوری
ساختار کابل فیبر نوری

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل فیبر نوری


نتیجه گیری

مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله از مجله برقچی اطلاعات کافی نسبت به انواع کابل فیبر نوری در اختیار نداشته‌اید اما در حال حاضر می‌دانید کابل فیبر نوری بر دو اساس تقسیم بندی می‌شوند و همچنین هرکدام از آن‌ها . در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله توانسته باشد پاسخ سوالات شما را به طور کامل بدهد.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها