مجله برقچی > راهنمای خرید > راهنمای خرید کابل فیبر نوری
1145راهنمای خرید کابل فیبر نوری
مطمئنا بارها نام فناوری فیبر نوری را شنیدهاید و میدانید که بهرهمندی از اینترنتی پرسرعت با کیفیت عالی و یک اتصال پایدار و بدون قطعی همگی تنها با خرید یک کابل فیبر نوری مناسب امکانپذیر است. قابلیتهای متنوع فیبر نوری چیزی نیست که این روزها کسی با آن بیگانه باشد. این کابلها دادهها و اطلاعات دیجیتالی را از طریق فیبرهای انعطافپذیر با سرعت نور انتقال میدهند. البته بدون داشتن زیرساختهای لازم در برخی از مناطق امکان بهرهمندی از این فناوری وجود ندارد. درصورتی که مخابرات منطقه شما قابلیت پشتیبانی از فیبرنوری را داشته باشد، حتما باید اطلاعات خوبی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید یک کابل مناسب برای شبکه اینترنتی خود تهیه کنید. بههمین منظور ما این راهنمای خرید برقچی را برای شما عزیزان آماده کردیم.
فهرست:
- کابل فیبر نوری چیست؟
- کاربردهای کابل فیبر نوری
- انواع کابل فیبر نوری
- برندهای برتر کابل فیبر نوری
- نکات مهم خرید کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری چیست؟
بهطور کلی، کابل فیبر نوری (Optical Cable) یکی از تجهیزات پسیو شبکه بهشمار میرود که از یک یا چند تار نوری ساخته شده است. هر رشته از این تارها میتوانند پالسهای نوری را با پهنای باندی قابل توجه منتقل کنند. اندازه و پهنای هر یک از تارهای نوری چیزی معادل با تار موی انسان است که امکان انتقال سیگنالها را تا مسافتهای طولانی فراهم میکنند.
کاربردهای کابل فیبر نوری
سرعت بالای انتقال دیتا موجب شده که از کابل فیبر نوری اکثرا در صنایع مختلی نظیر مراکز ارتباطی، مدیریت شبکههای کامپیوتری، مخابرات، قابهای توزیع، دفاتر مرکزی و مراکز داده استفاده کنند. فناوری فیبرنوری به خاطر برقراری ارتباط پایدار در مسافتهای گسترده کاملا به صرفه بوده و در مقایسه با سایر کابلهای الکترونیکی کیفیت بالاتری ارائه میدهد.
توجه داشته باشید که فیبر نوری در صنایع پزشکی، روشنایی، نظامی و تلویزیون نیز کاربرد دارد. برای مثال، در پزشکی از این تکنولوژی جهت تشخیص بیماریهای خاص، انجام آزمایشات و حتی جراحیهای لیزری استفاده میکنند. در بخشهای نظامی نیز برای برقراری ارتباطات زیر دریایی، کنترل رادارها، کنترل موشکها و بسیاری دیگر از فیبر نوری بهره میبرند.
انواع کابل فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری معمولا براساس فاکتورهای مختلفی تقسیم میشوند که شناختهترین آنها مود (Mode) یا همان تعداد پالسهای نوری است.
مالتی مود (MMF)
کابل مالتی مود (Multi Mode) در دو نوع به بازار عرضه میشود که از لحاظ اندازه هسته با یکدیگر متفاوت هستند. هسته این کابلها در دو اندازه 50 میکرومتر و 62.5 میکرومتر تولید میشوند که امکان حمل چندین جریان دیتا را به صورت همزمان دارند. طول موج قابل پشتیبانی در این سری کابلها 850 یا 1300 نانومتر میرسد. کابل مالتی مود از یک دیود ساطع کننده نور (LED) یا تراشه لیزری ساطع کننده سطح حفره عمودی (VCSEL) برای دریافت پرتوهای نوری استفاده میکند.
سینگل مود (SMF)
فیبر نوری سینگل مود (Single mode) یا تک حالته از هسته کوچکتری معادل با 8.3 میکرومتر یا 9 میکروتر برخوردار است که در مسافتهای طویل به خوبی عمل میکند. محدوده عملکرد دیود لیزری این کابل 1310 و 1550 نانومتر است. از کابلهای فیبرنوری سینگل مود اغلب در شبکههای داده دانشگاهها و مراکز ارتباطی، تلویزیون و شبکههای مخابراتی استفاده میشود.
برندهای برتر کابل فیبر نوری
در سالهای اخیر شرکتهای مختلفی در زمینه تولید تجهیزات شبکه از جمله کابلهای فیبر نوری روی کار آمدهاند. با اینکه تجربه شرکتهای قدیمیتر در این زمینه بیشتر است اما برندهای تازهوارد نیز محصولاتی باکیفیت و مرغوب به بازار عرضه میکنند. این امر موجب میشود تا انتخاب و خرید کابل فیبر نوری مناسب برای مصرفکنندگان قدری مشکل باشد. پیشنهاد ما به شما برند معروف و معتبر نگزنس است که در عرصه تولید کابلهای فیبر نوری شبکه حرف اول را میزند.
نگرنس (Nexans)
این برند فرانسوی همچون نگینی در میان بزرگترین تولید کنندگان کابل فیبر نوری میدرخشد. برند نگزنس تجربه بسیاری در تولید انواع کابل شبکه داشته و کیفیت محصولات آن بر همگان پوشیده نیست. این شرکت اولین بار در سال 1898 تأسیس شد اما خط تولید کابل شبکه خود را از سال 1912 راهاندازی نمود. تولیدات کابلی این برند در دو نوع مسی و فیبر نوری طراحی و به بازار عرضه میشوند. از دیگر محصولات این برند میتوان به پچ کورد شبکه، کیستون، پچ پنل شبکه و سایر تجهیزات شبکه اشاره کرد.
نکات مهم هنگام خرید کابل فیبر نوری
در انتخاب کابلهای Optical حتما باید فاکتورهای خاصی را در نظر بگیرید تا علاوهبر خرید محصول مناسب از کارآیی مورد انتظار آن نیز بهرهمند شوید. در بخش زیر برخی از نکاتی که میتواند در خرید کابلهای فیبر نوری به کمک شما بیایند را آماده کردیم:
فاصله طولانی
ضریب تلفات کابلهای فیبر نوری در مقایسه با نوع مسی در فواصل طولانی کمتر است. بنابراین اگر مسافت انتقال دیتا زیاد باشد، بهتر است از این نوع کابلها استفاده نمود.
تداخل کمتر
کابلهای فیبر نوری در برابر تداخل با سایر منابع نظیر خطوط برق فشار قوی، شرایط محیطی سخت و حتی طوفان و رعد و برق کاملا مقاوم هستند. بنابراین نسب به نوع مسی انتخاب مناسبتری بهشمار میروند.
ماندگاری بالا
مقاومت بیشتر و دوام بالای کابل فیبر نوری آن را به گزینه مناسبتری برای خرید تبدیل میکند. چراکه کابلهای مسی با گذشت زمان در معرض پوسیدگی قرار میگیرند و کابلکشی مجدد هزینههای زیادی را در بر خواهد داشت.
محل نصب
پیش از خرید باید نوع کابل فیبر نوری را از لحاظ محل نصب بررسی کنید. چراکه کابلهای فیبر نوری Indoor برای محیطهای داخلی و کابلهای Outdoor برای محیط بیرونی کاربرد دارند.
جمعبندی
در این مطلب با مباحثی همچون کابل فیبر نوری چیست و انواع آن به خوب آشنا شدید. دانستید که در چه صنایعی از کابل فیبر نوری بهره گرفته شده و کدام برند انتخاب مناسبتری برای خرید است. از اینکه تا پایان همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه