پچ کورد رویان CAT6 UTP
پچ کورد شبکه
پچ کورد شبکه (patch cord) یا «پچ لید» (patch lead) یا «کابل پچ» (Patch cable)، کابلی الکتریکی یا نوری است که برای اتصال موقت (پچ کردن) یک دستگاه الکترونیکی یا نوری به دستگاهی دیگر، به منظور هدایت و انتقال سیگنال مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه، عوامل تاثیرگذار در خرید پچ کورد شبکه را به شما توضیح خواهیم داد.
پچ کورد چیست؟
کابلی الکتریکی یا نوری است که برای اتصال موقت (پچ کردن) یک دستگاه الکترونیکی یا نوری به دستگاهی دیگر، به منظور هدایت و انتقال سیگنال مورد استفاده قرار میگیرد. پچ کورد شبکه به عنوان یکی از تجهیزات پسیو شبکه برای اتصال دستگاههای مختلف، به عنوان مثال سوئیچ به کامپیوتر یا سوئیچ شبکه به روتر از این کابلها استفاده میشود. پچ کوردها معمولاً در رنگهای متنوعی تولید میشوند تا به راحتی قابل تشخیص باشند. این کابلها نسبتاً کوتاه و معمولاً از 30 سانت تا 10 متر هستند.

کاربرد پچ کورد شبکه
از مهمترین و اصلیترین بخشهای شبکه، پچ کورد شبکه است که از آنها برای اتصال بین سوئیچ شبکه و پچ پنل و همچنین اتصال بین کامپیوتر (کارت شبکه) و پریز شبکه استفاده میگردد.
ویژگیهای پچ کورد
پچ کورد شبکه در اندازه و طولهای متفاوتی تولید میشوند که عبارتند از، 30 و 50 سانتی متری 1، 2، 3، 4، 5، 10، 15متری. این محصولات در رنگهای مختلف و با دو نوع روکش LSZH و PVC ساخته میشوند. روکش LSZH فاقد هالوژن میباشد و در هنگام آتش سوزی منقبض شده و تولید دود سمی تولید نمیکند.
انواع پچ کورد (کابل پچ کورد)
به طور کلی میتوان گفت این محصولات به دو دسته مسی و فیبر نوری تقسیم میشوند. اما تقسیم بندیهای دیگری نیز دارند: کابلهای میکروفون کابلهای هدفون کانکتورهای XLR کانکتورهای RCA کانکتورهای TT کانکتورهای تلفن TRS و ...

انواع پچ کورد بر اساس استانداد (کتگوری)
پچ کوردهای شبکه به طور کلی بر اساس پهنای باند و سرعت انتقال داده به کتگوری و استانداردهای مختلفی تقسیم میشوند. معمولاً هرچه کتگوری پچ کورد بالاتر باشد، سرعت انتقال داده آن نیز بیشتر است. انواع کتگوری یا استاندارد پچ کورد عبارتند از، پچ کورد شبکه CAT5e، پچ کورد شبکه CAT6، پچ کورد شبکه CAT6a و پچ کورد شبکه CAT7.
نمایندگی برندهای برتر پچ کورد
همانطور که میدانید شرکتها و برندهای مختلفی در سراسر دنیا وجود دارند که به تولید تجهیزات شبکه پسیو از جمله پچ کورد میپردازند و برای سهولت در پخش، بخشی از تولیدات خود را به نمایندگی های خود در کشورهای مختلف و متقاضی واگذار می کنند. شرکت برقچی، یکی از نمایندگیهای معتبر برندهای خوشنام پچ کورد مانند، لگراند، نگزس، بلدن، امپ و متاالکترونیک در ایران است.
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه
هر کاربر شبکه میتواند انتهای طول دلخواهی از یک کابل شبکه را سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات شبکه استفاده کند، پس چه نیازی به استفاده از پچ کوردها داریم و تفاوت پچ کوردها با کابل شبکه چیست؟
استفاده از پچ کوردها باعث صرفه جویی زیادی در زمان کابل کشی میشوند زیرا سوکت زدن کابل شبکه ، به خصوص وقتی شبکه بزرگ باشد، به زمان زیادی نیاز دارد. سوکت زدن کابل شبکه نیاز به نیروی انسانی، ابزار و زمان دارد و در صورت استفاده از پچ کورد در دراز مدت هزینهها کاهش پیدا میکنند. در هنگام سوکت زدن ممکن است سیمها به صورت اشتباه پانچ شده و انتقال داده با اشکال مواجه شود. پچ کوردها توسط کارخانههای سازنده تولید و تست شدهاند و استفاده از آنها کیفیت اتصالات را بالا میبرد. پچ کوردها معمولاً در طولهای کوتاه استفاده میشوند بنابراین اتلاف کمتری دارند و احتمال تأثیر گذاشتن نویز بر روی دادههای ارسالی کاهش پیدا میکند. پچ کوردها تنوع رنگی زیادی دارند و در کابل کشی ساختار یافته میتوان از هر رنگ برای ایجاد یک اتصال خاص استفاده کرد. پچ کوردها توسط کارخانههای سازنده و به وسیله دستگاه سوکت زده شدهاند و احتمالاً نسبت به کابلهایی که به صورت دستی سوکت زده شدهاند زیبا و شکیلتر هستند.

استاندارد پچ کورد
از استانداردهای ANSI/TIA/EIA-568-A امریکایی و ISO 11801 اروپایی برای بررسی عملکرد پچکوردها در استفاده میشود و به تفصیل در مورد نحوه تست آنها در این دو استاندارد صحبت شده است. ولی برای راحتی کار دستگاههای تست شرکت FLUKE همه موارد تست رو با ماژول مخصوص پچکورد در دستگاههای خود به صورت یکجا دارد و تنها با فشار دادن یک کلید، گزارش کامل تست آنها بر اساس این دو استاندارد ANSI/TIA/EIA-568-A و ISO 11801 را ارائه می دهد. پچ کورد همیشه از دو طرف دارای کانکتور است، اما کابل Pigtail که مشابه پچ کورد ساخته میشود، تنها از یک سمت دارای کانکتور بوده و سر دیگر آن به شکل فیبر یا سیم لخت، آزاد است. در حوزه تخصصی کابلکشی، گاهی اوقات این کابلها به عنوان پچ کورد بلانت (blunt patch cord) شناخته میشوند. پچ کوردی که از یک طرف آزاد و بدون پوشش است.
سر بدون کانکتور این کابلها (Pigtail) بهمنظور اتصال دائمی به یک قطعه یا ترمینال در نظر گرفته شده است. در مقایسه با Pigtail سیممسی، Pigtail فیبرنوری را میتوان دقیقتر بهعنوان یک کانکتور توصیف کرد. کابل Pigtail فیبرنوری از یک تکه کوتاه فیبرنوری و یک کانکتور نوری (optic) از پیش نصب شده در یک طرف فیبر تشکیل شده که معمولاً به همراه یک محافظ در برابر آسیبهای فیزیکی (Tight-Buffered) ساخته میشود. سر آزاد این Pigtail لخت شده و به یک فیبرنوری یا یک ترانک شامل چند فیبر نوری، فیوژن میشود. جوش دادن (فیوژن کردن) کابلهای Pigtail به هر فیبر در ترانک، کابل فیبر نوری (شامل چندین رشته فیبر نوری) را برای اتصال به تجهیزات مختلف آماده میکند.
قیمت پچ کورد شبکه
قیمت پچ کورد شبکه از عوامل مختلفی تاثیر میگیرد و متراژ پچ کورد فقط یکی از آنهاست. ممکن است قیمت پچ کورد 1 متری چند برابر قیمت پچ کورد 3 متری باشد و این مسئله به همین فاکتورها برمیگردد. عواملی مانند متراژ، برندی، نوع استانداد یه رده پچ کورد و نوع شیلد و روکش پچ کورد در تعیین قیمت پچ کورد شبکه تأثیر به سزایی دارند.
خرید پچ کورد شبکه
شما می توانید پس از برر سی ویژگی ها، کاربرد و استاندارد انواع پچ کورد، یک خرید آسان و آنلاین از سایت برقچی داشته باشید. لازم به ذکر است برای خرید عمده پچ کورد با نازلترین قیمت ویژه همکار با شماره تلفن 02135000020 تماس حاصل بفرمایید و از مشاوره رایگان و تخصصی کارشناسان فروش بهره مند شوید.
سوالات متداول
تفاوت پچ کورد شبکه با کابل شبکه در چیست؟
پچ کورد شبکه هر دو سمتش دارای سوکت هست ولی کابل شبکه فاقد سوکت است، از این سو کاربران می توانند میزان دلخواهی از کابل شبکه را با آچار شبکه سوکت بزنند.
پچ کورد شبکه برقچی با تست فلوک است؟
بله. کلیه پچ کورد شبکه که در وب سایت برقچی به فروش میرسد دارای تست فلوک است