درخواست پیش فاکتور
0
جستجو پیشرفته

سوکت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

سوکت شبکه یک قسمت اساسی و حیاتی در سیستم‌های ارتباطات شبکه است که برای اتصال بین کابل‌های شبکه و دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. این سوکت‌ها به عنوان نقطه اتصال فیزیکی بین کابل شبکه و دستگاه‌های شبکه مانند روترها، سوئیچ‌ها، کامپیوترها و دیگر تجهیزات شبکه عمل می‌کنند و امکان انتقال داده‌ها و ارتباطات بین آن‌ها را فراهم می‌کنند.

سوکت‌های شبکه معمولاً به شکل جک‌های RJ45 طراحی شده‌اند که به کابل‌های Ethernet متصل می‌شوند. این سوکت‌ها دارای شش یا هشت پین برای انتقال داده‌ها و ارتباطات شبکه هستند و با استفاده از کابل‌های فیبر نوری یا کابل‌های مسی، امکان ارسال و دریافت داده‌ها در شبکه‌های محلی (Local) یا بزرگ را فراهم می‌کنند. سوکت‌های شبکه نقش بسیار مهمی در ایجاد و مدیریت ارتباطات شبکه دارند و متخصصان شبکه به این ابزار حیاتی نیاز دارند تا شبکه‌های خود را به درستی پیکربندی و مدیریت کنند. 

سوکت‌های شبکه درگاهی را جهت ارسال و دریافت داده‌ها در شبکه ایجاد می‌کنند. کارکرد سوکت به این صورت است که به یک پورت متصل می‌شود تا لایه TCP شبکه قابلیت این را داشته باشد تا برنامه موردنظر برای ارسال اطلاعات را تشخیص دهد. 

سوکت شبکه قطعه‌ای کوچک است که درعین‌حال استفاده از این قطعه در زیرساخت‌های شبکه ضروری است و به دو سرکابل یک شبکه نصب می‌شود که اتصال راحت، سریع و باکیفیت، کارآمد و سازگار با دیگر تجهیزات را ممکن و آسان می‌کند. همچنین سوکت در صنعت الکترونیک کاربرد گسترده‌ای دارد و در تمام مدار‌های الکترونیکی از این قطعه استفاده می‌شود.

اجزا و مواد تشکیل‌دهنده سوکت شبکه

سوکت شبکه، به یک عدد پورت متصل می‌شود و لایه TCP شبکه را قادر می‌کند تا بتواند برنامه موردنظر را برای ارسال اطلاعات را تشخیص بدهد. سوکت‌های شبکه از تعداد بالایی پین و پلاستیک تشکیل شده‌اند که به شکل فیزیکی باهم ارتباط دارند و می‌توانند فرکانس و اطلاعات برق را به مدار منتقل کنند.
آلیاژ برنج، این قطعه را در برابر خوردگی و سایش مقاوم می‌کند و آبکاری نیکل که در تولید آن استفاده شده است به علت داشتن نقطه ذوب بالا از اکسید شدن آن جلوگیری می‌کند. به بیان کلی‌تر، مواد پلی‌آمید که در تولید سوکت‌ها استفاده می‌شوند در برابر حرارت پایداری بالایی دارند و نه‌تنها مقاومت بالایی داشته در برابر هر ضربه‌ای هم مقاوم هستند.

سوکت های شبکه به دو روش کامل پلاستیکی و پلاستیکی با روکش فلزی و در مدل های متفاوت تولید می شوند. سوکت هایی که روکش فلزی دارند برای اتصال شیلد کابل به ارت استفاده می شود. قسمت بالایی سوکت ها دارای یک گیره مخصوص است که با فشاردادن آن این اجازه به شما داده می‌شود تا کابل مخصوص را به این سوکت‌ها متصل کنید. در قسمت پشتی سوکت شبکه نیز یک درگاه و پورت وجود دارد که کابل را باید از طریق آن به سوکت متصل کنید.

انواع سوکت شبکه

سوکت‌های شبکه دارای انواع مختلف و انواع پین‌های مسی هستند که تعداد و قطر آن‌ها انواع سوکت شبکه را به وجود می‌آورند. این پین‌ها به RJ (Registered Jack) نیز معروف هستند. سوکت‌های شبکه به چند دسته اصلی سوکت‌های استریم، سوکت‌های دیتاگرام، سوکت‌های خام، سوکت‌های بسته متوالی، سوکت RJ11، سوکت RJ45، سوکت RJ48، تقسیم می‌شوند. لازم به ذکر است که سوکت‌های RJ11، RJ45، RJ48 در ایران کاربرد بیش‌تری دارند. در جدول زیر خصوصیات هر کدام به طور خلاصه معرفی می‌شود:

نام

پایه پروتکل

ویژگی مهم

سوکت استریم (Oriented connection)

TCP

ثبت و ضبط داده‌ها بدون هیچ محدودیتی انجام می‌شود.

سوکت خام

ICMP

در توسعة پروتکل‌های ارتباطی جدید یا دسترسی به امکانات درونی و محرمانه پروتکل موجود، طراحی شده است.

سوکت‌های بسته متوالی

IDP

با تعیین یک سربرگ مشخص برای داده‌های خروجی امکان تغییر را به کاربر می‌دهد، همچنین کاربر را قادر می‌سازد تا سربرگ داده‌های ورودی را دریافت کند.

سوکت‌های دیتاگرام (Datagram)

UDP

سرعت بالایی در انتقال و تبادل اطلاعات دارد و برای مبادله تصاویر و صوت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سوکت RJ11

UTP

در شبکه‌های مخابراتی و اتصال تلفن قابلیت استفاده دارد.

سوکت RJ45

UTP

پرکاربردترین سوکت در شبکه‌های بزرگ و کوچک است.

سوکت RJ48

UTP

باتوجه‌به هر رنگبندی کارایی متفاوتی هم دارد.

از آن جایی که بهتر است برای خرید و آگاهی از قیمت سوکت شبکه با مدل های مختلف آن آشنا باشیم. ما در اینجا به 5 نوع از سوکت های موجود در بازار اشاره خواهیم کرد:

سوکت تلفن RJ11

این سوکت دارای چهار رشته هادی است و در اتصالات تلفن به کیستون های تلفن استفاده می شود.

سوکت شبکه RJ45

سوکت شبکه دارای محل اتصال هشت رشته سیم است که به صورت عام برای اتصال کامپیوتر ها به شبکه های محلی استفاده می شود.

سوکت‌های فیبرنوری ST و SC

در شبکه های فیبرنوری دو رشته سیم، یکی برای ارسال و دیگری برای دریافت اطلاعات وجود دارد و برای برقراری اتصال از سوکت های ST و SC استفاده می شود.

سوکت F 

از این سوکت شبکه  به صورت سراسری در اتصالات ماهواره استفاده می شود و تا فرکانس 1 گیگاهرتز را پوشش می دهد.

سوکت USB

این سوکت ها برای اتصال بیشتر 127 نوع دستگاه استفاده می شوند. مانند کیبورد، ماوس، پرینتر و ... سوکت‌ شبکه انواع دیگری نیز دارد و برای انتخاب و استفاده از آن ها باید دانش و اطلاعات کافی در اختیار داشت. 

نحوه پانچ کردن سوکت شبکه به کابل

با وجود این که در دنیای توسعه‌یافته، تکنولوژی بی‌سیم بسیار گسترش پیدا کرده است؛ اما کابل شبکه (lan) هنوز هم جایگاه خود را در دنیای سخت‌افزار دارد. در استفاده از این کابل شبکه آن را به‌اندازه نیاز برش داده و در ادامه به‌صورت دستی در دو سرکابل نصب می‌کنیم. 

از انواع کابل‌ها می‌توان به کابل فیبر نوری هم اشاره کرد. هنگام استفاده از این کابل‌ها به‌راحتی می‌توان آن را در موارد مختلف به کار گرفت یا از اتصال خارج کرد. این روش بسیار انعطاف‌پذیر بوده و حتی موجب صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

در اولین گام برای اتصال سوکت شبکه به کابل USB باید کابل از کاور سوکت شبکه رد شود. این کار باید بادقت زیادی انجام شود؛ چون کابل‌ها بسیار حساس و شکننده هستند. بعد از جداکردن روکش کابل سیم‌هایی را که به‌صورت زوج به هم تابیده شده است؛ مطابق با استاندارد رنگبندی صاف‌کرده و در کنار هم قرار دهید.

در مرحله بعدی بادقت تمام و بدون برهم‌خوردن سیم‌ها آن‌ها را وارد سکوت شبکه کرده و هرکدام را در پین‌های مخصوص خود قرار می‌دهیم. بعد از اطمینان حاصل‌کردن از قرارگیری درست در سوکت شبکه اقدام به پانچ کردن آن‌ها می‌کنیم و سوکت شبکه را روی سوکت کشیده و در نهایت کابل آماده تست است. برای تست‌کردن کابل شبکه هر دو سر آن را به دستگاه متصل کرده و دستگاه را روشن می‌کنیم.

نکات مهم در انتخاب و خرید سوکت شبکه

به‌طورکلی یک‌سری نکات اصلی در هنگام خرید سوکت شبکه وجود دارد که باید به آن‌ها توجه شود:

  • برند: با اطمینان می‌توان گفت که انتخاب برند مناسب در خرید این محصول بسیار مهم است. بعضی از برند‌ها کیفیت مناسبی دارند و مشتری می‌تواند با خیال راحت خرید کند.
  • قابلیت کاربرد در نقاط مختلف
  • بدنه قوی: در هنگام خرید سوکت شبکه دقت کنید که قدرت بدنه بالایی داشته باشد تا در برابر انواع ضربه مقاوم باشد.
  • دارای حفاظ یا روکش باشد.
  • جنس بدنه سوکت خوب باشد.
  • اثر مغناطیسی: بعضی از انواع مدل سوکت دارای اثر مغناطیسی هستند و علاوه بر محافظت از زبانه سوکت از اتصال هم محافظت می‌کنند.
  • عدد IP: این عدد نه‌تنها روی سوکت بلکه بسیاری دیگر از وسایل ارتباطی هم هست و نشان‌دهنده مقاومت در برابر گردوغبار، رطوبت و آب و درجه حفاظت را نشان می‌دهد.

خرید سوکت شبکه با بهترین قیمت و گارانتی در فروشگاه برقچی

راه‌‌های مختلف خرید حضوری و مستقیم یا خرید مجازی برای خرید سوکت شبکه وجود دارد. در میان تمام فروشگاه‌های حضوری و آنلاین مشتریان همواره از فروشگاه برقچی رضایت خرید دارند. مشتریان تجربیات خود را از خرید با دیگران هم به اشتراک گذاشته و آن‌ها را نیز به خرید تجهیزات از این فروشگاه توصیه می‌کنند.

چرا باید سوکت شبکه را از فروشگاه برقچی بخریم؟

مهم‌ترین مزیت این سوکت‌ها نسبت به دیگر تولیدات این است که با سوکت‌های ایرانی متفاوت است و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه مزایای خرید از فروشگاه برقچی را توضیح خواهیم داد.

تخصص در شناخت سوکت شبکه 

مشتریان به هنگام خرید خود بدون مطالعه دقیق در مورد انواع سوکت شبکه اقدام به خرید می‌کنند و متأسفانه بازدهی لازم را نمی‌بینند. این در حالی است که ما تمام نکات لازم برای انتخاب و خرید سوکت مناسب را در اختیار مشتریان قرار می‌دهیم.

پشتیبانی دائمی

تیم پشتیبانی برقچی از زمان خرید تا بعد از آن آماده پاسخگویی به مشتریان هستند. افراد متخصص و کاربلدی در حوزه خدمات پشتیبانی برقچی حضور دارند که همیشه برای رفع ابهامات و سؤالات مشتریان آماده هستند.

نمایندگی رسمی برندهای معتبر

در برند لگراند کیفیت حرف اول را می‌زند. این برند نمایندگی‌هایی را در ایران دارد که در صورت خرابی تجهیزات مشتریان می‌توانند از طریق آن‌ها از خدمات موجود بهره ببرند.

آشنایی با برند Legrand

یک برند فرانسوی است که کار خود را از سال 1865 در شهر لیموژ فرانسه آغاز می‌کند و در ابتدا به تولید ظروف چینی پرداخته است. در سال 1904 فردریک لگراند با گذاشتن نام خود را بر این کسب‌و‌کار گذاشت. از سال 1919 به تولید تجهیزات الکترونیکی پرداخته است و در طی چندین سال فعالیت گسترش پیدا کرده است.

ارسال سریع

تلاش‌های تیم ما همواره بر جلب رضایت مشتری متمرکز است؛ بنابراین شما هر زمانی که اقدام به خرید کنید، تیم ما آماده خدمات‌رسانی سریع به شما است و خرید شما را فوراً به محل کار یا منزل ارسال خواهد کرد.

ضمانت اصالت و بازگشت کالا

فروشگاه برقچی اصالت کالاهای خود را تضمین می‌کند و شما می‌توانید با خیال راحت نسبت به خرید خود اقدام کنید، همچنین در صورت نداشتن رضایت از محصول خریداری شده با خیال راحت می‌توانید آن را مرجوع کنید.

مراحل خرید آنلاین سوکت شبکه از فروشگاه اینترنتی برقچی

  1. در اولین مرحله از خرید باید نوع سوکت انتخابی خود را از سایت برقچی مشاهده و انتخاب کنید. توضیحات مختصری در مورد هر کالا وجود دارد که به انتخاب شما کمک می‌کند.
  2. بعد از پرداخت هزینه و ثبت گزینه سفارش و تکمیل مراحل خرید، باید منتظر ارسال کالا توسط تیم فروش باشید.
  3. در مرحله نهایی محصول خریداری شده را درب منزل یا محل کار خود، مطابق با آدرس داده شده دریافت می‌کنید. توجه کنید که پروسه زمانی طی شده نهایتاً دو الی سه روز زمان‌بر خواهد بود.
     

تفاوت سوکت و کانکتور

سوکت و کانکتور از زیرساخت‌های مهم شبکه محسوب می شوند. سوکت‌ها و کانکتورها با توجه به پیچدگی تجهیزات شبکه از انواع گوناگونی برخوردار هستند. در علم الکترونیک سوکت و کانکتور تعریف مشخصی دارند: به اتصالاتی که دارای زائده‌ی نرینگی (برجستگی و بیرون زدگی) هستند، کانکتور canector و به اتصالات الکتریکی‌ای که دارای حفره (فرورفتگی) هستند، سوکت گفته می‌شود. با توجه به استاندارد DIN سوکت و کانکتور باید در داخل یکدیگر فیکس و محکم شوند. 

مشاهده بیشتر


روال کار برقچی

درخواست خرید

درخواست خرید


مشاوره و راهنمایی

اعلام قیمت

اعلام قیمت


صدور پیش‌فاکتور

آماده‌سازی کالا

آماده‌سازی کالا


ارسال کالا در همان روز

تسویه نهایی

تسویه نهایی


صدور فاکتور

ارسال کالا

ارسال کالا


در همان روز

سوالات متداول

1.بهترین برند سوکت شبکه در بازار ایران چیست؟

2.تفاوت سوکت شبکه و کانتور چیست؟

3.هزینه و زمان ارسال سوکت شبکه خریداری شده از برقچی چقدر است؟