اینترنت فیبر نوری سرعت بسیار بالایی دارد به همین دلیل اکثر افراد منتظر هستند تا منطقهای که در آن زندگی میکنند به اینترنت فیبر نوری مجهز شود. از این رو ما تصمیم گرفتهایم در این محتوا اطلاعاتی را در مورد تفاوت کابل سینگل مود و مالتی مود در اختیار شما قرار دهیم. توجه داشته باشید که کابل فیبر نوری در دو نوع سینگل مود (تک حالته) و مالتی مود (چند حالته) عرضه میشود. هر دوی این کابلهای فیبر نوری برای انتقال داده استفاده میشوند با این حال تفاوتهای کلیدی بین آنها وجود دارد که آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب میکند.
در ادامه محتوا تصمیم بر این است که شما با 5 مورد از تفاوتهای برجسته این دو نوع کابل به طور کامل آشنا شوید. از سوی دیگر یک بخش از این مقاله را به تفاوت هزینههای فیبر مالتی مود و سینگل مود اختصاص خواهیم داد. در نهایت پیشنهاد میکنیم برای به دست آوردن اطلاعات ذکر شده تا پایان این مقاله با ما در وب سایت برقچی همراه باشید.
تفاوت کابل فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد
تفاوت کابل سینگل مود و مالتی مود در طراحی و هدف آنها نهفته است. کابلهای تک حالته برای انتقال از راه دور طراحی شدهاند و اغلب در مراکزی همچون مخابرات و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی استفاده میشوند. از سوی دیگر، کابلهای چند حالته برای مسافتهای کوتاهتر طراحی شدهاند. هر دو نوع کابل فیبر نوری مزایا و معایب خاص خود را دارند که بسته به نیاز کاربر برای کاربردهای مختلف مناسب هستند. در قسمت زیر 5 تفاوت بارز از جمله (قطر هسته فیبر نوری، طول موج فیبر نوری، پهنای باند، رنگ غلاف فیبر نوری و فاصله تارهای فیبر نوری) را در پاراگرافهای مجزا مورد بررسی قرار خواهیم داد. برای درک این تفاوت پیشنهاد میکنیم پاراگراف مربوط به هر موضوع را با دقت مطالعه نمایید.
تفاوت در قطر هسته فیبر نوری
در این بخش تصمیم داریم به بررسی تفاوت کابل سینگل مود و مالتی مود از نظر قطر هسته فیبر نوری بپردازیم. شایان ذکر است بدانید کابلهای فیبر نوری تک حالته، قطر هسته بسیار کمتری نسبت به کابلهای فیبر نوری چند حالته دارند. معمولاً حدود 8 تا 10 میکرون در مقایسه با 50 یا 5.62 میکرون. این موضوع باعث میشود، فیبر تک حالته برای مسافتهای طولانی مناسبتر باشد، در حالی که فیبر چند حالته برای اجراهای کوتاهتر با نیاز به پهنای باند بالاتر مناسب است.
طول موج فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری تک حالته و چند حالته دو نوع متمایز از سیستمهای کابل کشی فیبر نوری هستند که در مورد طول موج فیبر نوری ویژگیهای متفاوتی دارند. فیبرهای تک حالته از یک طول موج نور برای انتقال داده استفاده میکنند، در حالی که فیبرهای چند حالته از طول موجهای متعدد استفاده میکنند. هرکدام از این کابلها مزایا و معایب خاص خود را از نظر هزینه، سرعت و قابلیت اطمینان دارند. به طور کلی، به دلیل اختلاف در نحوه گسترش، پراکندگی مودال در حین انتقال سیگنال وجود دارد و این امر تاثیر مهمی بر فاصله انتقال دارد.
با این وجود، با خرسندی باید ذکر کنیم که به دلیل مجاز بودن تنها یک حالت نور، فیبر تک حالته قادر به انتقال دادهها برای مسافران میلکننده، بدون افت قابل توجه در دادههای انتقالی، میباشد. این ویژگی فیبر تک حالته امکان انتقال اطلاعات به راحتی برای فواصلی که بیشتر از نور مورد استفاده در فیبر چند حالته قرار دارد، فراهم میکند. در این مقاله به بررسی تفاوتهای این دو نوع کابل از نظر طول موج فیبر نوری میپردازیم.
بیشتر بخوانید: کابل فیبر نوری چیست؟
تفاوت در پهنای باند
کابلهای فیبر نوری نسبت به کابلهای مسی سنتی، سرعت سریعتر و برد طولانیتری را ارائه میکنند و آنها را به انتخابی ارجح برای مشاغل و سازمانها تبدیل میکند. کابلهای فیبر نوری تک حالته قادر به انتقال دادهها با سرعت بالا در فواصل طولانی هستند، در حالی که کابلهای فیبر نوری چند حالته برای اجراهای کوتاهتر با نیاز به پهنای باند کمتر مناسبتر هستند. درک تفاوت بین این دو نوع کابل فیبر نوری برای انتخاب بهترین نوع برای نیازهای شما ضروری است.
رنگ غلاف فیبر نوری
درک تفاوت کابل سینگل مود و مالتی مود برای هر مهندس شبکه ضروری است. کابل فیبر نوری تک حالته دارای هسته بسیار نازکتری نسبت به کابل فیبر نوری چند حالته است و معمولاً در غلاف زرد رنگ قرار میگیرد تا آن را از کابل فیبر نوری چند حالته که هسته ضخیمتری دارد و معمولاً در غلاف نارنجی رنگ قرار میگیرد متمایز کند. با درک تفاوت بین این دو نوع کابل میتوان اطمینان حاصل کرد که مهندسان نوع مناسب را برای کاربرد خاص خود انتخاب میکنند.
فاصله تارهای فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری تک حالته و چند حالته دو نوع کابل مختلف هستند که برای انتقال اطلاعات در فواصل طولانی استفاده میشوند. در حالی که کابل فیبر تک حالته فاصله انتقال بیشتری دارد و برای مسافت طولانی مناسبتر است، کابل چند حالته برای مسافتهای کوتاهتر مناسبتر هستند. هر دو نوع کابل مزایا و معایب خاص خود را دارند که باید در انتخاب نوع مناسب کابل برای کاربرد خود به آنها توجه کرد.
به طور مثال، فاصله انتقال برای فیبر تک حالته با سرعت 40 گیگابیت اترنت به 40 کیلومتر میرسد و با سرعت 10 گیگابیت اترنت به 10 کیلومتر محدود میشود. بنابراین، در انتخاب کابل فیبر برای پروژه خود، توصیه میشود با توجه به سرعت شبکه و شرایط واقعی دیگر، کابل فیبری با طول مناسب را برای پروژهی خود انتخاب و تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل فیبر نوری
انواع فیبر نوری سینگل مود
کابل فیبر نوری سینگل مود انواع مختلفی دارد که بسته به ویژگیهای آنها برای اهداف مختلف استفاده میشود. انواع فیبر نوری سینگل مود شامل (فیبر استپ شاخص، فیبر با شاخص درجهبندی شده، فیبر جابهجایی پراکندگی، فیبر جابهجا شده با پراکندگی غیر صفر و فیبر کریستال فوتونی) است. هر نوع فیبر نوری تک حالته ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد که آن را برای کاربردهای خاصی مانند ارتباطات از راه دور، انتقال داده با سرعت بالا یا کاربردهای سنجش مناسب میکند. OS1 و OS2 دو نوع کابل فیبر تک حالته هستند، که اصطلاح OS به فیبر نوری تک حالته اشاره دارد. این دو نوع فیبر مناسب برای کاربردهای گیگابیتی هستند و دارای ژاکت با رنگ یکسانی میباشند. در ادامه به بررسی این دو نوع کابل فیبر نوری سینگل مود میپردازیم.
کابل فیبر نوری سینگل مود OS1
کابل OS1 یک فیبر بافر محکم داخلی دارد و با استانداردهای ITU-T G.652A یا ITU-T G.652B سازگار است. تا حداکثر فاصله انتقال 2 کیلومتر در اترنت 10 گیگابیتی، تضعیف این نوع فیبر 1dB در هر کیلومتر است. این فیبر در بازه طول موج 1310 نانومتر تا 1550 نانومتر عمل میکند.
کابل فیبر نوری سینگل مود OS2
کابل OS2 یک فیبر نوری با لولهی شکافدار در فضای باز است و با استانداردهای ITU-T G.652C و ITU-T G.652D همخوانی دارد. تا حداکثر فاصله انتقال 10 کیلومتر در اترنت 10 گیگابیتی، تضعیف این نوع فیبر 0.4 دسیبل بین 1310 نانومتر و 1550 نانومتر است.
تفاوت هزینههای فیبر مالتی مود و سینگل مود
یکی از تفاوتهای بارز بین کابل سینگل مود و مالتی مود در هزینه آنها میباشد. توجه داشته باشید فیبر مولتی مود ارزانتر است و آسانتر نصب میشود، اما فقط میتواند دادهها را در فواصل کوتاهتر از فیبر سینگل مود انتقال دهد. کابل فیبر نوری سینگل مود گرانتر است و نصب آن به تخصص بیشتری نیاز دارد، اما میتواند دادهها را در فواصل طولانیتر با سرعتهای بالاتر ارسال کند. هر دو مزایای خود را دارند، اما تفاوت هزینه بین آنها باید در هنگام تعیین اینکه کدام یک برای یک برنامه خاص مناسب است در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید: مودم فیبر نوری APC یا UPC؟
نتیجه گیری
مطمئنا تا قبل از مطالعه این محتوا اطلاعات دقیقی در مورد تفاوت کابل سینگل مود و مالتی مود در اختیار نداشتهاید اما در حال حاضر میدانید که این دو نوع کابل از نظر (قطر هسته فیبر نوری، طول موج فیبر نوری، پهنای باند، رنگ غلاف فیبر نوری و فاصله تارهای فیبر نوری) با یکدیگر تفاوت دارند. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله از مجله برقچی توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهد.
دیدگاه شما