راهنمای خرید

آشنایی با انواع پورت سوئیچ شبکه

بدیهی است که علاوه بر انواع مختلف پورت سوئیچ، فرم و نرخ انتقال اطلاعات از جمله معیارهایی است که در سوئیچ‌های اترنت شبکه با یکدیگر متفاوت است. از این...
اسماء غفاری اسماء غفاری ۰۲ آذر ۱۴۰۰
2838
1
0
آشنایی با انواع پورت شبکه
مطالعه: 5 دقیقه
2838
1
0

بدیهی است که علاوه بر انواع مختلف پورت سوئیچ، فرم و نرخ انتقال اطلاعات از جمله معیارهایی است که در سوئیچ‌های اترنت شبکه با یکدیگر متفاوت است. از این رو، کاربران پیش از هرگونه اقدام به خرید، بایستی اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنند. ما در این مقاله از مجله برقچی قصد داریم به آشنایی با انواع پورت سوئیچ شبکه بپردازیم، پس تا پایان مطلب همراه باشید.

تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت شبکه براساس نرخ اطلاعات داده:

یکی از عوامل اصلی در رابط سوئیچ، نرخ انتقال داده به شمار می‌رود که معمولا شامل 1، 10، 25، 40 و تا 100 گیگابایت یا حتی بیشتر هستند.


بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟


پورت RJ45

این پورت در سوئیچ 100/1000BASE عمدتا در دیتا سنترها برای سوئیچینگ سرور، شبکه‌های لن، درگاه‌های UpLink از سوئیچ‌های دسکتاپ یا حتی جهت کاربردهای پهنای باند مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته باید بدانید که در زمان اتصال دو پورت RJ45 روی انواع سوئیچ های گیگابیتی، بهتر است از کابل استاندارد اترنت شامل Cat5، Cat5e، Cat6 یا Cat6a استفاده شود.

پورت SFP

انواع پورت سوئیچ

این نوع پورت که معمولا با نام mini-GBIC نیز معروف است، در واقع یک رابط کوچک است که می‌تواند از قابلیت Hot swapping پشتیبانی کند. این قابلیت اتصال به دستگاه را بدون نیاز به خاموش کردن سیستم میزبان انجام می‌دهد. پورت های SFP این توانایی را دارند که در صورت تعبیه ماژول مناسب، ارتباطات فیبر نوری را تا مسافت گسترده‌تر و همچنین ارتباطات کابل مسی را در مسافت محدودتری برقرار کنند. سرعت رایج پورت‌های اترنت SFP اغلب 1 گیگابیت بر ثانیه و در نوع فیبر نوری به 4 گیگابیت بر ثانیه نیز می‌رسد.

پورت +SFP

پورت +SFP در واقع مخفف عبارت small form-factor pluggable plus و نسخه‌ای بالاتر از نوع SFP محسوب می‌شود. سرعت این پورت نسبت به ورژن قبلی بالاتر بوده و تا 10 گیگابیت بر ثانیه نیز می‌رسد. از آنجایی که +SFP نمی‌تواند سرعتی کمتر از یک گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند، نمی‌توان یک ترانسیور نوع +SFP را در یک پورت SFP جای داد. این نوع پورت‌ها اغلب با SFP فیبر نوری هم سازگاری دارند.

پورت SFP28

پورت‌های SFP28 در واقع ورژن پیشرفته‌تری از پورت +SFP به‌شمار می‌روند. با اینکه از لحاظ فرم‌فاکتور و ساختار، پورت های SFP28 تشابه زیادی با نوع +SFP دارند اما در هر یک از مسیرهای جداگانه، قابلیت پشتیبانی از سرعت 25 گیگابیت بر ثانیه را دارا هستند. پورت SFP28 در حقیقت گامی نو در ارتقاء شبکه فراهم آورده و سرعتی معادل با 10، 25 و 100 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

پورت +QSFP

این نوع پورت نیز در واقع نسخه بالاتری از پورت QSFP بوده و از چهار کانال 10 گیگابیتی +SFP برخوردار است. بنابراین سرعت انتقال اطلاعات این پورت تا 40 گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

پورت QSFP28 جهت استفاده در مورادی ایجاد شده است که به سرعت 100 گیگابیتی نیاز دارند. از دیگر ویژگی‌های این پورت می‌توان به سیگنال‌های ترکیبی پرسرعت اشاره کرد که در محدوده سرعت 25 گیگابیت بر ثانیه می‌توانند حدود 40 گیگابیت بر ثانیه را پاسخ دهند. در پایان باید بگوییم که نیازمندی اترنت 100 گیگابیتی (4 مسیر 25 گیگابیتی) و اینترنت 100 گیگابیتی EDR در این پورت به راحتی برطرف می‌شود.


حتما بخوانید: آشنایی با سوئیچ شبکه دوربین مدار بسته KVM


تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت براساس کارکرد:

از دیگر معیارهایی که یک پورت را سایر پورت‌های سوئیچ متمایز می‌کند، کارکرد یا کاربرد آن است. در بخش زیر به معرفی کاربرد انواع مختلف پورت های سوئیچ می‌پردازیم:

پورت کمبو (Combo Port)

تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت براساس کارکرد

این پورت در واقع یک رابط یکتا با قابلیت اتصال دوگانه محسوب می‌شود. مثلا یک کانکتور RJ45  و یک کانکتور SFP توانایی اتصال به آن را دارند. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که کمبو یک پورت ترکیبی است که قابلیت پشتیبانی از دو نوع کانکتور مختلف را داشته اما امکان استفاده از دو پورت فیزیکی متفاوت به‌طور همزمان ممکن نخواهد بود. برای مثال، اگر از پورت SFP استفاده شود، پورت کابل مسی نامبرده به صورت اتوماتیک غیرفعال می‌شود. یعنی پورت شبکه نامبرده این امکان را دارد تا بدون اینکه فابریک استفاده نشده اشغال شود، انواع مختلفی از اتصال را ارائه دهد. همین امر نیز قدرت و انعطاف‌پذیری سوئیچ را بالاتر می‌برد.

پورت استک (Stack)

تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت

پورت استک که معمولا در سوئیچ‌های مدیریتی شبکه به کار می‌رود، از قابلیت انعطاف‌پذیری زیادی برخوردار بوده و برای ارتباطات راه دور کاملا ایده‌آل است. این پورت جهت اتصال انواع سوئیچ های دارای پورت استک و همچنین سوئیچ‌های دارای مدل و برند یکسان کاربرد دارد و می‌تواند به عنوان یک سوئیچ استک واحد ظاهر شود.

پورت PoE

انواع پورت PoE سوئیچ

همانطور که می‌دانید فناوری PoE مخفف عبارت Power over Ethernet شناخته می‌‌شود. این فناوری به کابل شبکه اجازه می‌دهد تا به صورت همزمان هم داده و هم انرژی برق را انتقال دهد. پورت‌ها PoE معمولا بر طبق دو استاندارد IEEE 802.3af و IEEE 802.3at طراحی و تولید می‌شود. برطبق استاندارد اول انرژی برق تا میزان 15.4 وات برای یک پورت سوئیچ تأمین شده و طبق استاندارد دوم که اغلب به نام  +PoE هم معروف است، میزان 30 وات انرژی برق برای یک پورت تأمین می‌شود.

تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت براساس معماری شبکه:

پورت اکسس (Access Port)

پورت اکسس جهت اتصال دستگاه‌هایی مانند لپ تاپ و کامپیوتر، پرینتر و سایرین مورد استفاده قرار گرفته و فقط در لینک اکسس (Access Link) قابل دسترس است. این پورت تنها به یک VLAN مشخص تعلق داشته و فریم‌های معمولی اترنت را بدون هیچ برچسبی دریافت می‌کند.

پورت ترانک (Trunk Port)

این پورت بین سوئیچ‌های مختلف یا میان سوئیچ و دستگاه‌های سطح بالاتر قرار گرفته و فقط در لینک ترانک (Trunk Link) قابل دسترس خواهد بود. از آنجایی که یک پورت ترانک این امکان را فراهم می‌آورد که چندین VLAN بر روی رابط تنظیم شود، بنابراین این توانایی را دارد که ترافیک تعداد زیادی از VLAN ها را به صورت همزمان جا‌به‌جا کند.

پورت هیبریدی (Hybrid Port)

این نوع پورت معمولا جهت برقراری ارتباط میان دستگاه‌های شبکه و همچنین دستگاه‌های سمت کاربر استفاده می‌شود. پورت هیربدی قابلیت پشتیبانی از دو نوع VLAN بدون برچسب و VLAN با برچسب را دارد. این نوع پورت‎‌ها از بسیاری جهات شباهت زیادی به پورت ترانک دارند اما ویژگی‌های بیشتری را هم ارائه می‌دهند.

در تصویر زیر نحوه به کارگیری این سه نوع پورت نمایش داده شده است:

مقایسه انواع پورت های شبکه


حتما بخوانید: آشنایی با سوئیچ شبکه تی پی لینک


جمع‌ بندی:

در این مقاله به آشنایی با انواع پورت سوئیچ شبکه پرداختیم و شما با مباحثی همچون انواع پورت سوئیچ شبکه و تفاوت‌های هر یک آشنا شدید. فروشگاه برقچی یکی از برترین عرضه‌کنندگان تجهیزات شبکه خصوصا انواع و اقسام سوئیچ های شبکه است. کافی است وارد سایت برقچی شده و از ویژگی‌ها و قیمت هر یک از محصولات آگاه شوید. از اینکه تا پایان این مطلب با ما همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هرچه بهتر این مطالب یاری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<