مجله برقچی > راهنمای خرید > راهنمای خرید هارد اکسترنال
2776راهنمای خرید هارد اکسترنال
در مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال سعی داریم یک شناخت کافی برای عدم سردرگمی در انتخاب یک هارد به شما بدهیم چرا که به حدی دنیای اطلاعات و فناوری تغییر کرده است که دیگر با ابزارهای سابق، زندگی سخت میشود. پیرامون ما احاطه شده از اطلاعات، این اطلاعات میتوانند عکسهای شخصی و خانوادگی ما باشند یا فایلها یا پوشههای کاری یا از آن هم محرمانهتر، نتایج تحقیقات و تلاش ما برای انجام کارهای مهم. اهمیت نگهداری و ذخیره اطلاعات از آنجا زیاد است که گاهی دادههای ما، سرمایه زندگی ما محسوب میشوند. از سوی دیگر حجم این دادهها گاهی به حدی بالا میرود که برای نگهداری از آنها در لپ تاپ و کامپیوتر مجبور هستیم از وسایل جانبی الکترونیکی نظیر هارد اکسترنال استفاده کنیم. در این مقاله سعی شده است یک راهنمای سودمند برای خرید بهترین هارد اکسترنال در اختیار شما قرار گیرد.
فهرست:
- انواع هارد اکسترنال
- انواع هارد اکسترنال HDD
- ظرفیت مورد نیاز هارد اکسترنال
- سرعت هارد اکسترنال
- بهترین هارد اکسترنال
- راهنمای خرید هارد اکسترنال ( نکات مهم )
هارد اکسترنال چیست؟
پیش از پرداختن به موضوع راهنمای خرید هارد اکسترنال بهتر است کمی با ماهیت هارد اکسترنال آشنا شویم.
بهطورکلی هارد یا هارددیسک (Hard Disk) به فضایی گفته میشود که برای ذخیرهسازی دادهها و اطلاعات دائمی درنظرگرفته شده است. هارددیسکها اصولاً بر دو نوع هستند؛ هارد اینترنال (Internal) که در اصل یک فضای دائمی برای ذخیره اطلاعات است و درون لپتاپ یا کامپیوتر قرار میگیرد و هارد اکسترنال (External) که در بیرون لپتاپ یا کامپیوتر از آن استفاده میشود و معمولاً از طریق پورت USB به وسیله یک کابل رابط با کامیوتر یا لپتاپ ارتباط برقرار میکند.
ویژگی اصلی هاردهای اکسترنال این است که قابلیت جابجایی دارند؛ یعنی شما میتوانید پس از ذخیره اطلاعات در هارد اکسترنال، آن را به جای دیگری ببرید. در ادامه انواع حافظههای خارجی را بررسی خواهیم کرد:
حتما بخوانید: راهنمای خرید هارد SSD
انواع هارد اکسترنال
نکته بعدی در راهنمای خرید هارد اکسترنال شناخت انواع هارد اکسترنال است.
برای ذخیرهسازی اطلاعات، دو نوع حافظه یا درایو خارجی وجود دارد:
- Solid State Drives (SSD)
- Hard Disk Drive (HDD)
نوع اول، یعنی حافظههای SSD سرعت بالایی دارند، بسیار گرانتر هستند و از امنیت و مقاومت بیشتری برخور دارند.
ولی حافظههای خارجی HDD ارزانتر و در مقابل ضربه آسیبپذیر هستند. این حافظههای خارجی در ظرفیتهای 500 گیگابایت تا یک و دو ترابایت در بازار موجود هستند.
انواع هارد اکسترنال HDD
قبل از تقسیمبندی درایوهای HDD اکسترنال بد نیست بدانید درون آنها چه میگذرد. این درایوها از یک HDD و یک مدار تبدیل SATA به USB تشکیل شدهاند و در یک جعبه یا کیس کوچک قرار دارند. این درایوها خود به دو دسته تقسیم میشوند.
- دیسکهای اکسترنال پاسپورتی: این مدل از دیسکها، بدون آداپتور کارمیکنند. جریان الکتریکی مورد نیاز این دیسکهای سخت از پورت USB تأمین میشود و سرعت درایو HDD موجود در داخل آنها نیز عمدتاً به5400 دور در ثانیه میرسد. معمولاً اندازه درایورهای پاسپورتی کوچک است، وزنشان سبک است، سرعت بالایی ندارند و قابل حمل هستند.
- دیسکهای اکسترنال آداپتوری: درون این دیسکهای سخت یک HDD معمولی وجود دارد و سرعتشان به 7200دور در ثانیه میرسد و از نظر حجم و وزن نسبتاً سنگین هستند.
چگونه بهترین هارد اکسترنال انتخاب کنیم؟
مهمترین نکته در راهنمای خرید هارد اکسترنال چگونگی انتخاب بهترین هارد اکسترنال است.
برای انتخاب و خرید هارد اکسترنال، اول از همه باید ببینیم نیازهای ما چیست. پس از شناسایی نیازها و توقعات خود از یک هارددیسک خارجی با توجه به قیمت کالا و در دسترس بودن آن، اقدام به خریدکنیم.
مواردی که در ادامه میآید میتواند شما را در یک انتخاب درست یاری دهد:
هارد اکسترنال HDD بخرم یا حافظه اکسترنال SSD
چنانچه مجبور هستید فایلهای اطلاعات خود را مرتب جابهجا کنید یا سرعت انتقال داده برایتان مهم است بهتر است حافظه اکسترنال SSD خریداری کنید. قیمت این حافظه کمی گران است و ظرفیت آن هم نسبت به هارد اکسترنال HDD بیشتر است ولی برای نصب برنامههای جدید یا بازی بسیار کارایی دارند.
حتما بخوانید: راهنمای خرید پاوربانک
چنانچه توقع شما از یک هارد اکسترنال فقط ذخیرهسازی اطلاعات و گاهی جابهجا کردن آنهاست، هارد اکسترنال HDD بیشتر به درد شما میخورد؛ تنها عیبی که این هارد دارد این است که در مقابل ضربه چه در حالت روشن و چه در حالت خاموش آسیبپذیر است و امکان دارد از کار بیفتد.
ظرفیت مورد نیاز هارد اکسترنال را چگونه بفهمیم؟
این مسأله بستگی به این دارد که حجم اطلاعاتی که تمایل دارید در حافظه ذخیره کنید به چه میزان است. اگراطلاعات شما فایلهای Word و دادههایی نظیر آن است و در واقع حجم آنها کم است، میتوانید از هاردهای 250 تا 320 گیگابایتی استفاده کنید ولی اگر بیشتر اطلاعات شما عکس، فیلم و موزیک است، از هاردهای 500گیگابایتی، 1 یا 2 ترابایتی استفاده کنید.
امنیت هارد اکسترنال
برخی از درایوها تنها مناسب ذخیره اطلاعات هستند ولی درایوهایی هم هستند که امکانات بیشتری دارند و میتوانند ضمن پشتیبانگیری از اطلاعات شما، آنها را بازیابی هم کنند. البته این هاردها قیمت بیشتری دارند بنابراین خرید آنها منوط به نیاز و اهمیت امنیت دادههای شماست.
سرعت هارد اکسترنال
اگر سرعت خواندن و نوشتن داده از روی درایو برایتان مهم است، باید دستگاه درایو اکسترنالی خریداری کنید که علاوه بر پورت USB2 یا پورت eSATA از پورت USB3 هم پشتیبانی کند هرچند که این پورت خیلی رایج نیست.
هارد اکسترنالی و قابلیت اتصال به شبکه
قابلیت اتصال به شبکه هم به سطح توقع شما از هارد دیسک اکسترنالی که تهیه میکنید بستگی دارد، اگر در نظر دارید که از این درایو در شبکههای کوچک خانگی یا اداری استفاده کنید، بهتر است قبل از خرید هارد، قابلیت Network Attach Storage یا NAS آن را چک کنید. درایوهایی که دارای این قابلیت باشند، درست شبیه هارددیسکهای اکسترنال بزرگی هستند که توانایی این را دارند که به صورت خودکار از اطلاعات چند کامپیوتر نسخه پشتیبان بگیرند و تمام کامپیوترهای موجود در شبکه خانگی یا اداری، روی آنها اطلاعات ذخیره کنند یا دادههای موجود آن را بخوانند.
طبیعتاً این درایوها از نظر قیمت بالاتر از HDD های معمولی هستند و قیمت آن با توجه به تعداد کامپیوترهایی که در شبکه وجود دارد و ظرفیت آنها متغیر است. بدیهی است که این درایوها در شبکه به عنوان یک ابزار کارآمد استفاده میشوند.
بهترین هارد اکسترنال
شرکت ADATA یکی از معروفترین و محبوبترین برندها در زمینه طراحی و تولید هارد اکسترنال است.
مدل HD710 Pro، یکی از محصولات این شرکت است که به خاطر ویژگیهایی که دارد، بهترین آن شناخته شده است. این هارد اکسترنال ضد آب و همچنین ضد خاک است و در مقابل تغییرات جریان برق نیز مقاوم است.
حجم این هارددیسک یک ترابایت و سرعت چرخش دیسک آن 5400 دور در دقیقه است. سرعت انتقال دادهها در این هارددیسک نسبتاً خوب بوده و با رقم 123 مگابیت بر ثانیه عملکردی قابل قبول ارائه میدهد. وزن این هارد 286 گرم بوده و کاملاً مناسب است. با این وجود نمیتوان از قیمت بسیار بالای آن چشم پوشید.
نقاط قوت:
- نوع رابط USBB3
- عملکرد قابل قبول
نقاط ضعف:
- طراحی بدون ظرافت
- قیمت بالا
- کابل USB کوتاه
- نبود درگاه Type-C
بهترین هارد دوربین مداربسته
این نوع هارد البته از نوع هارد اینترنال میباشد و مناسب برای استفاده در دستگاه ظبط کننده دوربین مداربسته میباشد ولی خب اگر بخواهیم در مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال بهترین هارد دوربین مداربسته هم معرفی کنیم باید بدون شک به هارد وسترن بنفش اشاره کنیم.
راهنمای خرید هارد اکسترنال، به چه ویژگیهایی باید دقت کنیم؟
در ادامه برخی از مهمترین نکات در راهنمای خرید هارد اکسترنال را شرح خواهیم داد.
ظرفیت ذخیرهسازی
امروزه هاردهای اکسترنال در ظرفیتهای ۵۰۰ گیگابایت، ۱ ترابایت، ۲ ترابایت و حتی بیشتر نیز عرضه میشوند. شاید تصور کنید که پرکردن ۱ ترابایت (۱۰۰۰ گیگابایت) امری نشدنی باشد؛ اما وقتی شروع به استفاده از هارد اکسترنال برای انتقال اطلاعاتتان کردید، آنگاه متوجه میشوید که یک حافظه ۱ ترابایتی چقدر سریع میتواند پر شود.
برای خرید یک هارد اکسترنال، همیشه باید آینده را در نظر داشته باشید. شاید در نظرتان اکنون نیازی به حافظه ذخیرهسازی زیادی نداشته باشد؛ اما قطعاً دادههای شما با گذشت زمان زیادتر و حجیمتر میشود؛ بنابراین توصیه میشود که هنگام خرید هارد اکسترنال، همیشه گزینهای را خریداری کنید که ظرفیت ذخیرهسازی آن از نیاز فعلیتان بیشتر است.
هارد اکسترنال با چه ظرفیتی ارزش خرید بیشتری دارد؟
معمولاً شما میتوانید حافظههایی با ظرفیت ذخیرهسازی بالا را نسبت به میزان گیگابایتی که دریافت میکنید، ارزانتر تهیه کنید؛ بهاینمعنی که اگر بهعنوانمثال برای هر گیگابایت در یک حافظه ۵۰۰ گیگابایتی مبلغ ۲ هزارتومان پرداخت کنید، این هزینه برای یک نمونه ۴ ترابایتی به ۹۰۰ تومان کاهش پیدا میکند.
براساس اطلاعات، هزینه پرداختی بابت هر گیگابایت در هارد اکسترنال ۴ ترابایتی به کمترین میزان و ارزش خرید به بیشترین میزان میرسد.
مقاومت و طراحی
هارددیسکها حتی در بهترین مدلها حین کار به تکانخوردن حساس هستند؛ بنابراین، از ضدضربهبودن در هارددیسکهای اکسترنال عموما بهمعنی محافظت از دادهها در تکانها و زمینخوردنهایی است که در آن حافظه به کامپیوتر متصل نیست. استانداردهای مختلفی در این بخش وجود دارد؛ مانند مقاومت دربرابر افتادن از ارتفاع ۱/۵ متری، گواهی IP68 برای ضدآببودن کامل و… که همگی را پیش از خرید باید بررسی کنید. هارددیسکهای اکسترنال ضدضربه و ضدآب عموما کمی بزرگتر از نمونههای مشابه ساده خود هستند.
هاردهای اکسترنال آرشیوی عموما ابعاد بسیار بزرگتری دارند؛ درصورتیکه دیگر اکسترنالها را حتی در جیب نیز میتوان جا داد و بهراحتی حمل کرد. اگر نگران گمشدن کابل اتصال هستید برخی مدلها محفظهای برای اتصال آن به حافظه در نظر گرفتهاند.
امنیت
یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید هارد اکسترنال بحث امنیت است. اگر هدفتان از خرید هارد اکسترنال، ذخیره اطلاعات مهم است، پیشنهاد میکنیم بهدنبال محصولاتی بروید که از رمزنگاری دادهها پشتیبانی میکنند. تقریبا تمام حافظههای رایج بازار بهصورت نرمافزاری از رمزنگاری دادهها پشتیبانی میکنند؛ اما اگر اطلاعاتتان از اهمیت بالایی برخوردار است، میتوانید بهسراغ هاردهایی بروید که بهصورت سختافزاری این کار را برای شما انجام میدهند.
به گارانتی توجه کنید
هارد اکسترنال محل ذخیره سازی اطلاعات شخصی یا شرکتی شماست، از این رو نمیخواهید در صورت مواجه با مشکل، بدون پشتیبان بمانید. اینجاست که شرکتهای گارانتی کننده هارد اکسترنال بسیار اهمیت پیدا میکنند، چراکه هر یک خدمات متنوعی ارائه میکنند و شناخت کامل از خدمات آنها میتواند به خریدی هوشمندانه تر کمک کند
نکات جانبی مهم
حسگر اثرانگشت و دیگر ویژگیهای امنیتی و تنوع درگاه در هاردهای آرشیو یا حتی جنس بدنه و نورپردازی ازجمله ویژگیهای هستند که حافظههای اکسترنال از اهمیت کمتری برای کاربران معمولی برخوردار است؛ بااینحال، عدهای بهدنبال آن خواهند بود.
هارد اکسترنال برای چه کسانی نیاز است؟ اگر برای ذخیرهی فایلهایی که روزانه از آن استفاده نمیکنید (مانند آرشیو فیلمها و…) فضای کافی ندارید، حافظهی اکسترنال گزینهی مناسبی برای شما خواهد بود. همچنین، اگر اطلاعات زیادی را همیشه باید همراه داشته باشید، هارد اکسترنال حلال مشکل شما خواهد بود. هارد اکسترنال را میتوان برای افزایش ظرفیت کنسولهای بازی نیز استفاده کرد؛ ولی دیگر نمیتوان همزمان برای ذخیرهی اطلاعات دیگری از آن استفاده کرد.
اگر هزینه برایتان مهم نیست، SSDهای اکسترنال سرعت بیشتری ارائه میکنند. اگر هارددیسک ۲/۵ اینچی اضافی دارید، قابهای مرسوم برای تبدیل آن به حافظهی اکسترنال انتخاب هوشمندانهای است. این قابها درحقیقت مبدل SATA به USB هستند. وسترن دیجیتال، ADATA، سیگیت، سلیکون پاور، اپیسر و لسی، تنها برخی از بازیگران مهم بازار حافظههای اکسترنال در بازار کشورمان هستند.
بهترین هارد اکسترنال ها با قیمت و ابعاد مناسب
یکی از مهمترین بخشهای راهنمای خرید هارد اکسترنال معرفی بهترین گزینههای خرید است. در ادامه مطلب راهنمای خرید هارد اکسترنال قصد داریم بهترین گزینههای خرید هارد اکسترنال را به شما معرفی کنیم.
وسترن دیجیتال My Passport
طراحی مینیمال و ابعاد مناسب و عرضه در ظرفیتهای ۱، ۲، ۴ و ۵ ترابایت گزینهی مناسبی برای کاربرانی است که بهدنبال هارددیسک اکسترنال خوشاندازه از برندی معتبر میگردند. در این هارددیسک، از مقاومت دربرابر ضربه خبری نیست. وزن مدلهای ۱ و ۲ ترابایتی، تنها ۱۲۰ گرم و وزن مدلهای دیگر ۲۱۰ گرم است. در این حافظه، وسترن از درگاه Micro USB B استفاده کرده است و سرعت نوشتن و خواندن در آن، درصورت اتصال به درگاه USB 3.0 بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ مگابایت خواهد بود.
وسترن دیجیتال Element
دیگر هارد اکسترنال اقتصادی و اندازهمناسب وسترن در بازار کشورمان، محصولات سری Element هستند که در ۵ ظرفیت ۱ تا ۵ ترابایت عرضه میشوند. این هارد همانند برادرش، دربرابر ضربه مقاوم نیست و ازنظر وزن و سرعت انتقال اطلاعات، تفاوت چندان محسوسی با مای پاسپورت ندارد.
سیگیت Expansion
ابعاد مناسب و وزن ۱۷۰ و ۲۳۰ گرمی در مدلهای مختلف و عرضه در ۵ ظرفیت ۱ تا ۵ ترابایت ازجمله ویژگیهای این حافظه بهشمار میرود. این هارد اکسترنال فقط در رنگ مشکی روانهی بازار شده است و سیگیت از درگاه Micro USB B در این حافظه استفاده کرده است و طبق انتظار، از درگاه USB 3.0 نیز پشتیبانی میکند.
ایدیتا HD770G
HD770G هارددیسک ضدآب و ضدضربهی جدید ADATA است که با وزن ۲۷۰ گرمی، در دو ظرفیت ۱ و ۲ ترابایت روانهی بازار شده است. این هارددیسک با چراغهای LED و ظاهر امروزی خود گزینهی مناسبی برای گیمرها خواهد بود. بازشدن سادهی پوشش درگاهها، مقاومت دربرابر نفوذ آب تا عمق دومتری، استانداردهای ضدشوک و فقدان محلی برای اتصال کابل ازجمله ویژگیهای این هارددیسک بهشمار میرود.
HD770G در دو رنگ قرمز و مشکی عرضه میشود و کاربر کنترلی روی نورپردازی روی آن ندارد. ایدیتا از درگاه Micro USB B در این حافظه ذخیرهسازی استفاده کرده است.
اپیسر AC731
اپیسر AC731 محصولی ضدآب و ضدضربه با طراحی غیراسپرت است و باتوجهبه وزن ۲۳۸ گرمیاش، ابعاد مناسبی نیز دارد. همانطورکه در «بررسی هارد اکسترنال AC731» اشاره کردیم، این حافظه گواهی IP68 دارد و حداکثر سرعت خواندن ۱۴۰ مگابایتبرثانیه را ارائه میکند. این حافظه را به کسانی توصیه میکنیم که بهدنبال حافظهای با ظاهر رسمی و ضدضربه هستند.
اپیسر از درگاه USB Type A در این دستگاه بهره گرفته است و حفاظت از اطلاعات در افتادن از ارتفاع ۱/۲ متری را تضمین میکند. این هارددیسک فقط در رنگ مشکی و دو ظرفیت ۱ و ۲ ترابایت عرضه شده است.
ایدیتا HD720
HD720 یکی از هارددیسکهای محبوب ایدیتا در بازار کشورمان محسوب میشود. وزن ۲۳۲ گرمی مدلهای ۱ و ۲ ترابایتی، گیرهی اتصال کابل، ضدآب (گواهی IP68) و ضدضربه بودن ازجمله ویژگیهای این هارددیسک محسوب میشود. ایدیتا از دیسکهای سیگیت در این محصول بهره گرفته است و سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی آن با استفاده از درگاه USB 3.0 به ۱۴۰ مگابایتبرثانیه نیز میرسد. استفاده از چراغ الایدی برای نمایش فعالیت هارد و خطاها ازجمله نکات مثبت این هارد است.
سلیکون پاور Armur A75
سلیکون پاور نیز یکی از بازیگران مهم در عرصهی هاردهای اکسترنال است و آرمور ای ۷۵ این شرکت با طراحی شکیل و بدنهی آلومینیومی و مقاومت دربرابر ضربه، یکی محصولات زیبای این رده محسوب میشود. A75 در دو ظرفیت ۱ و ۲ ترابایت عرضه میشود و از درگاه USB Type C در آن استفاده شده است. این یعنی میتوانید بهراحتی از کابلهای گوشی خود نیز برای اتصال این حافظه به کامپیوتر خود استفاده کنید. وزن ۱۶۹ گرمی و ابعاد این هارددیسک کاملا مناسب ارزیابی میشود.
بهترین SSDهای اکسترنال
SSD اکسترنال انواع مختلفی دارد؛ اما ازنظر قیمت، حرفی برای گفتن درمقابل هاردهای اکسترنال ندارند؛ اما سرعت بیشتر (بین ۲ تا ۳ برابر هارددیسک) در مدلهای معمولی درمقایسهبا هارد اکسترنال گاهی برای کاربران وسوسهکننده است. قیمت SSDهای اکسترنال معمولی بسته به مدل بین ۱ تا ۱/۵ برابر SSDهای SATA مرسوم بازار و قیمت نمونههای پرسرعتتر نیز گاه تقریبا تا ۲ برابر نمونهی اینترنال مشابه است. سه محصول زیر گزینههای محبوب از سه بازهی قیمتی و عملکردی هستند:
ایدیتا XPG SD700X: مبتنیبر TLC NAND، ضدآب و ضدضربه یا حداکثر سرعت خواندن و نوشتن حدود ۴۰۰ مگابایتبرثانیه و گزینهای ارزان در این رده محصول
سیلیکون پاور Bolt B75: بدنهی آلومینیومی، دارای درگاه USB نوع C و حداکثر سرعت خواندن و نوشتن حدود ۴۰۰ مگابایتبرثانیه
پیانوای Pro Elite: بدنهی فلزی مقاوم، مبتنیبر TLC NAND، دارای درگاه USB نوع C و دستیبانی به سرعتی بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگابابیتبرثانیه در اتصال به USB 3.1 Gen 2
جمع بندی بهترین هارد اکسترنال
بهتر است هنگام خرید هارد اکسترنال به برخی موارد توجه کنید; نظیر زمان شناسایی آنها از طریق سیستم (Recognition Time) و ظرفیت و نوع پورت; همچنین هاردهایی را خریداری کنید که در مقابل ضربه مقاوم باشند؛ در غیر اینصورت برای جلوگیری از آسیب برای هارد اکسترنال خود کاور ژلهای تهیه کنید و همینطور سعی کنید از برندهایی خریداری کنید که دارای گارانتی باشند. در پایان از توجه شما همراهان برقچی به مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال کمال تشکر را داریم.
حتما بخوانید: 7 روش برای آزاد سازی فضای هارد دیسک در ویندوز
سوالات متداول
بهترین برندهای هارد اکسترنال کدام است؟
هارد وسترن دیجیتال، ای دیتا و سیلیکون پاور بهترین برندهای این محصول هستند
برای انتخاب بهترین هارد اکسترنال به چه مواردی باید توجه کرد؟
نوع استفاده شما در پاسخ به این سوال اهمیت دارد. مقاومت در برابر ضریه و سرعت انتقال اطلاعات شاید مهم ترین موارد باشند.
ظرفیت مورد نیاز هارد اکسترنال را چگونه بفهمیم؟
این مسأله بستگی به این دارد که حجم اطلاعاتی که تمایل دارید در حافظه ذخیره کنید به چه میزان است. اگراطلاعات شما فایلهای Word و دادههایی نظیر آن است و در واقع حجم آنها کم است، میتوانید از هاردهای 250 تا 320 گیگابایتی استفاده کنید ولی اگر بیشتر اطلاعات شما عکس، فیلم و موزیک است، از هاردهای 500گیگابایتی، 1 یا 2 ترابایتی استفاده کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه
سلام.روز بخیر مطالب خیلی کامل بود
فقط ممنون میشم در مورد هارد اکسترنال مقایسه ایی هم بین برند ها از لحاظ قیمتی و کارایی انجام بشه
سلام خواهش میکنم بله حتما مرسی از پیشنهاد خوبتون