نحوه درخواست فیبر نوری برای منازل

نحوه درخواست فیبر نوری برای منازل

فناوری فیبر نوری یکی از مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌های ارتباطی امروزی است که سرعت بسیار بالا و کیفیت بی‌نظیری را برای انتقال داده‌های دیجیتال فراهم می‌کند. همچنین فیبر نوری به دلیل امنیت بالا و مصرف انرژی پایین، گزینه‌ای ایده‌آل برای دسترسی به اینترنت و خدمات مخابراتی به شمار می‌رود. در کشور ما نیز شبکه فیبر نوری در سال‌های اخیر گسترش قابل توجهی داشته و ظرفیت زیادی برای ارتقای زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات فراهم کرده است.

دسترسی به شبکه فیبر نوری و بهره‌مندی از امکانات ویژه‌ای که این فناوری در اختیار کاربران قرار می‌دهد، همواره یکی از دغدغه‌های مردم بوده است. در این مقاله قصد داریم به صورت کاملا مفصل، مراحل و نحوه درخواست فیبر نوری برای منازل مسکونی را تشریح کنیم تا علاقمندان و متقاضیان بتوانند به راحتی از این فرایند آگاه شوند و در صورت تمایل، نسبت به نصب و راه‌اندازی آن اقدام نمایند.

فهرست:

استعلام فیبر نوری خط تلفن چگونه است؟

چند روش برای استعلام فیبر نوری خط تلفن وجود دارد که ما در این بخش قصد داریم به یکی از آن‌ها اشاره کنیم. توجه داشته باشید که راحت‌ترین روش برای استعلام فیبر نوری وارد شدن به پرتال مخابرات است. در مرحله بعد باید وارد بخش اینترنت فیبر نوری شوید و شماره خط تلفن و آدرس محل سکونت را وارد کنید. در این صورت به راحت ترین شکل ممکن می‌توانید استعلام فیبر نوری خط تلفن مکان مورد نظر خود را بگیرید. لازم به ذکر است جهت دریافت اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم مقاله آموزش استعلام اینترنت فیبر نوری را کامل مطالعه کنید.

استعلام فیبر نوری خط تلفن چگونه است؟
استعلام فیبر نوری خط تلفن چگونه است؟

مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات

برای استعلام مناطق تحت پوشش فیبر نوری مخابرات بهتر است ذکر کنیم که در حال حاضر هیچ نوع اپلیکیشن، نرم افزار، وب‌سایتی وجود ندارد که مناطق تحت پوشش فیبر نوری را به صورت دقیق اعلام کند. در نتیجه شما اگر قصد دارید از مناطق تحت پوشش فیبر نوری مطلع شوید، بهترین گزینه برای استعلام مناطق تحت پوشش تماس با شماره 2020 می‌باشد.

در صورت تحت پوشش نبودن منطقه برای نصب فیبر نوری، کاربر چه باید کند؟

در این صورت فرد می‌تواند به مخابرات محل خود مراجعه کند و درخواست فیبر نوری برای محل زندگی، محل کار و غیره را ثبت نماید. توجه داشته باشید که احتمال دارد انجام این کار زمان بر باشد. این زمان به فاصله شما تا نزدیک‌ترین منطقه‌ای که تحت پوشش فیبر نوری قرار دارد وابسته است.


حتما بخوانید: مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری + جدول مناطق


نحوه درخواست فیبر نوری برای منزل

اگر به دنبال این هستید تا درخواست فیبر نوری برای منزل به روشی دیگری انجام دهید بهتر است بدانید تنها راه برای شما تماس گرفتن با شماره 2020 می‌باشد. توجه داشته باشید که شما بعد از تماس با این شماره و ارتباط با اپراتور به راحت‌ترین شکل ممکن می‌توانید از وضعیت پشتیبانی اینترنت فیبر نوری در منطقه خود مطلع شوید. در صورتی که منطقه شما تحت پوشش اینترنت فیبر نوری باشد می‌توانید درخواست خود را برای دریافت اینترنت فیبر نوری ثبت کنید.

متن نامه درخواست فیبر نوری از مخابرات

فناوری فیبر نوری به عنوان یک راهکار ارتباطی سریع و قابل اطمینان، معمولاً توسط سازمان مخابرات و چند شرکت خصوصی فعال در زمینه فناوری اطلاعات در کشور ارائه می‌شود. اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به سایت اینترنتی یا مراکز حضوری خدمات مشترکین، نسبت به ثبت درخواست اشتراک خطوط فیبر نوری اقدام کنند.

در هنگام ثبت‌نام آنلاین یا حضوری، متقاضیان باید فرمی حاوی اطلاعات فردی و محل سکونت خود را تکمیل و ارائه نمایند. تکمیل این فرم به منزله تقاضای رسمی برای اشتراک فیبر نوری بوده و نیازی به مکاتبه یا درخواست جداگانه‌ای نیست.

مشخصات متقاضی اینترنت فیبر نوری
شماره ملی نام پدر نام و نام خانوادگی
تاریخ تولد محل صدور شماره شناسنامه
تلفن تماس نام مالک خط تلفن شماره تلفن
ایمیل موبایل کد پستی
تحصیلات شغل
نشانی

مدارک لازم برای درخواست فیبر نوری

درخواست اشتراک خطوط اینترنت فیبر نوری، یک فرایند ساده بوده و نیازمند ارائه مدارک خاصی نیست. کافی است متقاضیان ابتدا با مراجعه به سایت اینترنتی یا مراکز خدمات مشترکین، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند. در مرحله ثبت درخواست، تنها نیاز به درج اطلاعات هویتی شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره تماس و آدرس محل سکونت است.

در مجموع، فرایند درخواست فیبر نوری بسیار ساده بوده و صرف ثبت اولیه درخواست و تکمیل فرم‌های ارائه‌شده از سوی شرکت‌های مخابراتی، کفایت می‌کند.

هزینه فیبر نوری منازل

راه‌اندازی و بهره‌برداری از اینترنت فیبر نوری در منازل مستلزم طی کردن مراحل و پرداخت هزینه‌های متعددی است. در گام نخست، مشترک باید بسته اینترنت فیبر نوری مورد نیاز خود را از یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت و مخابرات خریداری کند. شرکت‌هایی همچون مخابرات، شاتل، آسیاتک و صبانت بسته‌های متنوعی از اینترنت فیبر نوری با سرعت‌ها و حجم های متفاوت را ارائه می‌دهند. مشترک می‌تواند بسته‌ای متناسب با نیاز و مصرف خود انتخاب کند.

پس از خرید بسته اینترنت، نوبت به ایجاد زیرساخت‌ها و بسترهای فیزیکی لازم برای راه‌اندازی این خدمات در منزل می‌رسد. این مرحله شامل دو بخش عمده بسترسازی داخلی و بسترسازی بیرونی است.

در بسترسازی داخلی، ابتدا دستگاه ONT که وظیفه تبدیل سیگنال‌های فیبر نوری به سیگنال‌های مورد نیاز شبکه منزل را برعهده دارد، در محل مناسبی نصب می‌شود. سپس، کابل فیبر نوری از محل نصب ONT تا محل ورودی ساختمان کشیده شده و ONT به آن متصل می‌شود. همچنین احتمالا نیاز است تا شبکه داخلی منزل (LAN) نیز ایجاد شود و کابل‌کشی مورد نیاز برای اتصال دستگاه‌های داخلی به ONT انجام پذیرد.

راه اندازی فیبر نوری
راه اندازی فیبر نوری

بسترسازی بیرونی نیز شامل کشیدن کابل فیبر نوری از نزدیک‌ترین تقسیم‌کننده فیبر نوری موجود در منطقه تا ساختمان محل سکونت و اتصال آن به دستگاه ONT نصب شده در داخل منزل است. این کار نیازمند هماهنگی با مراجع ذی‌ربط جهت عبور کابل از معابر و کانال‌کشی است.

در نهایت پس از اتمام مراحل فوق، خرید مودم فیبر نوری مناسب و نصب آن جهت تبدیل سیگنال‌های فیبر نوری به سیگنال‌های قابل فهم برای رایانه و سایر دستگاه‌های مشترک، آخرین گام در راه‌اندازی اینترنت فیبر نوری در منازل است.

اتصال فیبر نوری از مرکز مخابرات تا خانه
اتصال فیبر نوری از مرکز مخابرات تا خانه

با طی کردن مراحل فوق و پرداخت هزینه‌های مربوط به هر بخش، در نهایت خدمات اینترنت فیبر نوری در منزل فراهم می‌شود. البته لازم به ذکر است که هزینه‌های این فرآیند بسته به شرایط مکانی و فنی متفاوت خواهد بود.

لازم به ذکر است برخی ارائه‌دهندگان دیگر مانند صبانت و شاتل نیز در طرح‌های ویژه‌ی خود، هزینه‌ی تهیه و نصب مودم و همچنین راه‌اندازی اولیه را بصورت رایگان ارائه می‌دهند تا بار مالی کمتری برای مشترکان داشته باشد.

هزینه نصب و راه اندازی فیبر نوری برای منازلی که در منطقه تحت پوشش هستند چقدر طول می کشد؟

بعد از استعلام از شرکت مخابرات و مطالعه نظرات افرادی که اینترنت فیبر نوری را دریافت کرده‌اند به این نتیجه رسیده‌ایم افرادی که منطقه آن‌ها تحت پوشش اینترنت فیبر نوری قرار دارد، شرکت مخابرات طی 48 الی 72 ساعت کابل کشی را انجام داده و اینترنت را وصل می‌کند.

هزینه نصب و راه اندازی فیبر نوری برای منازلی که در منطقه تحت پوشش هستند چقدر طول می کشد؟
هزینه نصب و راه اندازی فیبر نوری برای منازلی که در منطقه تحت پوشش هستند چقدر طول می کشد؟

چرا درخواست دهندگان نصب و راه اندازی فیبر نوری در تهران رو به افزایش است؟

این سوال یکی از متداول ترین سوالاتی است که توسط بسیاری از افراد مطرح می‌شود. به همین دلیل ما تصمیم گرفته‌ایم در این بخش از مقاله نحوه درخواست فیبر نوری برای منازل به این سوال پاسخ دهیم. در گام اول بهتر است بدانید که سرعت اینترنت فیبر نوری به بسیار بالا می‌باشد. در واقع اینترنت فیبر نوری سرعت دانلود تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. این مسئله باعث شده است تا افراد به سمت اینترنت فیبر نوری سوق پیدا کنند. از سوی دیگر هزینه سرویس‌های اینترنت فیبر نوری نسبت به اینترنت ADSL و VDSL کمتر است و این خود یکی از بزرگترین دلایل افزایش درخواست دهندگان نصب و راه اندازی فیبر نوری در تهران می‌باشد.

نتیجه گیری:

همان‌طور که در این مقاله مشاهده کردید، فرایند درخواست و نصب اینترنت فیبر نوری برای منازل مسکونی در مجموع یک فرایند ساده و بدون پیچیدگی زیاد است. البته لازم است توجه داشته باشید که بعد از ثبت درخواست اولیه، مراحل بعدی از جمله بسترسازی، کابل‌کشی، نصب تجهیزات فیبر نوری و راه‌اندازی، مستلزم صرف زمان و هزینه‌هایی خواهد بود که البته با توجه به اهمیت و ضرورت بهره‌مندی از فناوری فیبر نوری، قطعاً مقرون به صرفه خواهد بود.

در نهایت باید بگوییم که دسترسی به شبکه فیبر نوری و برخورداری از سرعت و کیفیت بالای آن، می‌تواند تجربه کاربری بسیار بهتر و رضایت‌بخش‌تری را برای مشترکان ایجاد کند. لذا پیشنهاد می‌شود همه علاقمندان، ضمن مطالعه دقیق این مقاله و آشنایی با جزییات فرایند درخواست، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نموده و از امکانات این فناوری نوین بهره‌مند شوند. بدیهی است پشتیبانی لازم نیز از سوی اپراتورها و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات فیبر نوری، در تمام مراحل تا راه‌اندازی نهایی، ارائه خواهد شد.

اگر قصد تنظیم مودم فیبر نوری یا راه اندازی اینترنت فیبر نوری برای ساختمان خود دارید، به صفحه لیست پیمانکاران فیبر نوری مراجعه کنید.

سوالات متداول

هزینه کابل کشی فیبر نوری چقدر است؟

هزینه کابل کشی فیبر نوری بستگی به عوامل مختلفی از جمله فاصله محل سکونت تا نزدیک‌ترین تقسیم‌کننده فیبر نوری، طول مسیر، نیاز به عبور از معابر و موانع و شرایط خاص محلی دارد. بنابراین ارائه یک عدد ثابت برای آن امکان‌پذیر نیست.

هزینه کابل کشی فیبر نوری تا درب منزل رایگان است؟

بله، در صورت اشتراک در شبکه فیبر نوری مخابرات ایران، کلیه مراحل بسترسازی بیرونی و کابل‌کشی تا درب منزل بدون هیچ هزینه‌ای برای مشترک توسط مخابرات انجام می‌شود.

4.3/5 - (24 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
26 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
علی سلاجقه
علی سلاجقه
3 ماه پیش

سلام و خسته نباشید
محله ی ما تحت پوشش فیبر نوری هست ولی هیچ کابل یا سیمی داخل کوچه ها نکشیدن و فقط از سر کوچه ها و خیابان اصلی کابل رد شده.ایا میتونیم درخواست فیبر نوری بدیم؟
کوچه ما خط تلفن ثابت ندارد ایا امکان نصب مودم فیبر نوری بدون خط تلفن ثابت وجود دارد؟

امین کریمی
امین کریمی
24 روز پیش
پاسخ به   علی سلاجقه

بله میتونید درخواست بدید. و مخابرات باید بیاد کابل بکشه

ناهید کاظمی
ناهید کاظمی
6 ماه پیش

در منطقه دماوند گیلاوند هر چی تماس میگیرم جوابگو نیستن مخابرات عین خیالش نیست مودم آسیاتک دارم سرعت ۴ مگ به زور جواب میده از لحاظ اینترنت افتضاح هست دخترام کلاس آنلاین دارن بیچاره میشم تا تموم بشه هی قطع میشه چکار کنم برای فیبر نوری چه مخابرات چه ایرانسل میگن پوشش دهی نداره

درخشان
درخشان
4 ماه پیش
پاسخ به   ناهید کاظمی

سلام
شما میتونید ار اینترنت p2p استفاده کنید
کیفیت مطلوبی دارد

رویا یگانه
رویا یگانه
7 ماه پیش

سلام وقتتون بخیر. برای درخواست فیبر نوری باید تمام ساکنین یه ساختمون درخواست بدن یا فقط یک واحد هم درخواست اتصال فیبر نوری داشته باشه امکان پذیره؟

ریحانه جعفری
ریحانه جعفری
6 ماه پیش
پاسخ به   رویا یگانه

سلام
برای اطلاعات بیشتر با مخابرات منطقه تماس بگیرید بهتر راهنماییتون میکنن

رضا
رضا
11 ماه پیش

سلام لطفا خواهشا برای منطقه قرچک ورامین (شهرک میرزایی) اینترنت فیبر نوری درخواست کنید. خیلی لازم داریم به اینترنت پر سرعت برای انجام کارها

مریم نوری
مریم نوری
1 سال پیش

باسلام آیا ما میتونیم فیبر نوری وتلفن ثابت و مودم مربوطه رو به یک آپارتمان دیگه انتقال بدیم ؟

فاطمه رستم پور
فاطمه رستم پور
1 سال پیش
پاسخ به   مریم نوری

با مخابرات تماس بگیرید.

آرمین همتی
آرمین همتی
1 سال پیش

با سلام و درود بنده مدتیه درخواست سرویس FTTH برای شرکت دادم منتهی نمیدونم چرا انقد پروسه زمان بر هست و ما فقط بازیچه پیمانکار و مخابرات شدیم ممنون میشم راهنمایی کنید

رضا میرزایی
رضا میرزایی
1 سال پیش
پاسخ به   آرمین همتی

سلام وقت بخیر
میتونید با شرکت تماس بگیرید ما بهتون پیمانکار معرفی میکنیم که کارتون رو سریع انجام بدن

دانیال باقری
دانیال باقری
5 ماه پیش
پاسخ به   رضا میرزایی

شماره شرکتو بفرست عزیز زنگ بزنم

رضا میرزایی
رضا میرزایی
5 ماه پیش
پاسخ به   دانیال باقری

021-35000020
خدمت شما

هومن رمضانی
هومن رمضانی
2 ماه پیش
پاسخ به   رضا میرزایی

سلام برای شهر همدان شماره اش از کجا پیدا کنیم ؟

رضا میرزایی
رضا میرزایی
5 ماه پیش
پاسخ به   دانیال باقری

021-35000020

امین علوی
امین علوی
1 سال پیش

سلام با مودم adsl نمیشه به فیبر نوری وصل شد؟

رضا نصیری
رضا نصیری
1 سال پیش
پاسخ به   امین علوی

سلام خیر

مصطفی
مصطفی
1 سال پیش

سلام وقت بخیر
یه سوال فنی دارم برای یک ساختمان 30 واحدی همه اعضا فیبرنوری و اینترنت دارند منتهی من جدید وارد ساختمان شدم و از مخابرات درخواست فیبرنوری کردم که چند روز اوکی شد و نام کاربری و رمز و پیامک کردن ایا همان کابل کشی که در واحد برای فیبرنوری انجام شده کافیه و من میتوانم با مودم متصل بشم یا اینکه باید مجددا از دم در ساختمان تا واحد من کابل فیبر نوری کشیده شود؟
ممنون

رضا میرزایی
رضا میرزایی
1 سال پیش
پاسخ به   مصطفی

سلام وقت شما هم بخیر
نیازی به کابل کشی دوباره نیست. مخابرات ی انشعاب از اسپلیتر میگره

علی لطفی
علی لطفی
1 سال پیش

سلام
من ساکن شهرستان هستم ولی کلا برای این شهرستان فیبر کشی انجام نداده اند یعنی حتی adsl سیم مسی مورد پوشش شبکه توسعه دهنده نبوده است ایا میتوان فکری اندیشید برای استان محروم یا کمتر پوشش اینترنت برای مناطق محرومین یا برای یک روستا تحت پوشش بخش خصوصی سازی نیست و هزینه اش خصوصی است.
البته فکر نکنم اصلا بشه adsl فیبر نوری؟

Last edited 1 سال پیش by علی لطفی
سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
1 سال پیش
پاسخ به   علی لطفی

در سامانه 195 طرح شکایت و رسیدگی به مشکل ایجاد کنید

عرفان
عرفان
1 سال پیش

سلام برای همدان هم فیبری نوری هست؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
1 سال پیش
پاسخ به   عرفان

از منطقه مخابراتی محلتون بپرسید

پوریا
پوریا
1 سال پیش

با سلام وخسته نباشید
در صورتی که خط تلفن منزل قیبر نوری شود مشکلات عدیده ای برای اینترنت adsl پیش میاد چون خیلی شرکت های مخابرتی خصوصی که اتفاقا سرعت بهتری هم دارند در بستر فیبر نوری خدمات نمیدن و فقط به اجبار باید از اینترنت شرکت مخابرات که اتفاقا بدترین و ضعیف ترین اینترنت رو هم داره باید استفاده کنید و حق انتخابی دیگه ای برای adsl وجود نداره متاسفانه.

زهرا زارع
زهرا زارع
1 سال پیش

سلام خسته نباشید.
در صورتی که در آپارتمان یا برج زندگی کنیم و سایر همسایگان و ساکنین ساختمان مایل به خرید فیبر نوری نباشند هم امکان درخواست برای سیم‌کشی فیبر نوری برای ما وجود دارد؟ یا حتماً باید درخواست کلی از طرف تمامی ساکنین ساختمان به مخابرات ارسال کنیم؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
1 سال پیش
پاسخ به   زهرا زارع

به خاطر هزینه های بالای کابل کشی فیبر نوری تا ساختمان، طبق دستورعملی که به مراکز مخابراتی دادند، گفتند که باید در ساختمان 8 واحدی، حداقل 2 واحد درخواست فیبر داده باشند. حالا هر چقدر تعداد واحد بیشتریی درخواست داده باشند هزینه های فیبر کشی تا دم واحد برای مشترکین کمتر میشود