مجله برقچی > آموزش > آموزش تصویری نصب کلید و پریز برق (0 تا 100)
2378آموزش تصویری نصب کلید و پریز برق (0 تا 100)
نصب کلید و پریز برق یکی از اقداماتی است که معمولا پس از ساخت یک ساختمان تجاری یا مسکونی انجام میگیرد. در واقع میتوان گفت بدون پشت سر گذاشتن این مرحله نمیتوان انتظار داشت که امکان دسترسی به برق و استفاده از لوازم برقی در محیط وجود داشته باشد.
اگر دوست دارید بدانید هنگام نصب کلید و پریز برق باید به چه نکاتی توجه داشته باشید، مطالعه این مطلب میتواند برای شما بسیار مفید باشد. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت برای نصب کلید و پریز جدید چه باید کرد.
فهرست:
- استانداردهای نصب کلید و پریز
- ابزارهای موردنیاز برای نصب کلید و پریز
- آموزش نصب کلید و پریز برق
- مرحله 1: تشخیص سیم برق فاز و نول
- مرحله 2: قطع جریان برق خانه
- مرحله 3: نصب مکانیزم پریز برق
- مرحله 4: نصب کادر تک خانه یا دو خانه پریز
- مرحله پایانی: وصل کردن فیوز برق
استانداردهای نصب کلید و پریز
شما نمیتوانید بدون در نظر گرفتن استاندارد نصب کلید و پریز برق هر کجا که بخواهید پریز نصب کنید. در واقع میتوان گفت که ابتدا نیاز است استانداردها را بدانید و سپس طریقه نصب کلید و پریز برق بیاموزید. اگر شما اطلاعات درستی در رابطه با روش نصب کلید و پریز برق ندارید، بهتر است از متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند، کمک بگیرید تا این کار به درستی برای شما انجام گیرد.
ارتفاع نصب کلید و پریز برق یکی از موضوعات مهمی است که نباید از آن غافل شد. در هر مکانی با توجه به نقشه نصب پریز برق از ارتفاع مختلفی استفاده میشود.
استاندارد نصب کلید و پریز در پذیرایی
بهطور معمول در هر اتاق پذیرایی، سه پریز برق نصب میشود؛ یکی برای سیستمهای صوتی و تصویری، یکی برای جاروبرقی نزدیک به اتاق خواب، و دیگری جایگاهش در ارتفاع 30 تا 40 سانتیمتر از کف اتاق پذیرایی است. ضروری است که نصب این پریزها باید با توجه به لولهکشی شوفاژ و تعداد رادیاتورها صورت گیرد. باید دقت شود که پریزها بر روی لولههای شوفاژ یا لولههای گاز نصب نشوند و فاصله مورد نیاز رعایت گردد.
استاندارد نصب کلید و پریز در اتاق خواب
معمولا در هر اتاق خواب 2 پریز نصب میگردد. ارتفاعی که برای نصب این پریز باید در نظر گرفته شود با ارتفاع نصب پریز در اتاق پذیری برابری میکند. با این تفاوت که نصب کلید و پریز در اتاق خواب حساسیت بالایی دارد و نباید در محل احتمالی قرارگیری تخت و کمد انجام گیرد.
سوالات بسیاری در رابطه با هزینه نصب کلید و پریز پرسیده میشود. در اینباره باید بگوییم که هزینه نصب کلید و پریز تقریبا در هر مکانی با توجه به سختی کار هزینه مشخصی دارد. به عنوان مثال قیمت نصب کلید پریز در آشپزخانه با دستمزد نصب کلید و پریز متفاوت است.
برای کسب اطلاعات صحیح در رابطه با اجرت نصب کلید پریز کافی است با متخصصان برقچی تماس بگیرید.
استاندارد نصب کلید و پریز در سرویس بهداشتی
با در نظر گرفتن نقشه دستشویی و حمام میتوانید بالای روشویی به فاصله 30 سانتی متر از شیر آب یک پریز نصب کنید.
توجه داشته باشید که نصب کلید و پریز در دستشویی امکانپذیر نیست. کلیدهای روشنایی نیز بایستی پشت دیوار مجاور یا درب نصب گردد. با در نظر گرفتن این نکات در هنگام نصب کلید و پریز در حمام میتوانید اقدامات لازم را بهتر پیش ببرید.
بیشتر بخوانید: استاندارد رنگ سیم برق در ایران و سایر کشورها
ابزارهای مورد نیاز برای نصب کلید و پریز
جهت نصب کلید و پریز برق به ابزارهای مختلفی نیاز دارید. در ادامه به معرفی برخی از این ابزارهای کاربردی خواهیم پرداخت. از مهمترین ابزارهای مورد نیاز برای نصب پریز و کلید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فازمتر: برای تشخیص سیم فاز از نول
- پیچ گوشتی دو سو: برای باز و بسته کردن پیچ های کلید و پریز
- سیمچین: برای قطع و وصل کردن سیم ها
- انبردست: برای خم کردن و فرم دادن سیم ها
- متر: برای اندازه گیری دقیق محل نصب
- قلم و چکش: برای ایجاد حفره در دیوار (در صورت نیاز)
- کاتر: برای بریدن روکش سیم ها
- چسب برق: برای عایق بندی سیم ها
- جعبه کلید و پریز: برای قرارگیری مکانیزم کلید و پریز
- پیچ و مهره: برای اتصال مکانیزم به قاب
در ادامه به آموزش نصب کلید و پریز روکار خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: برق چیست و چگونه تولید می شود؟ (به زبان ساده)
آموزش نصب کلید و پریز برق
چنانچه قصد نصب کلید و پریز را دارید، ضروری است در ابتدا وسایل و ابزار لازم برای انجام این کار را مهیا کنید و سپس طبق آموزش نصب کلید و پریز دلند پیش روید.
مرحله 1: تشخیص سیم برق فاز و نول
در اولین مرحله ضروری است سیم برق فاز و نول را مشخص کنید. برای این کار میتوانید از یک فازمتر استفاده نمایید.
برای تشخیص این دو سیم از یکدیگر کافی است نکات ایمنی را رعایت کرده و اتصالی میان سر فازمتر و سیم برق مورد نظر ایجاد کنید. اگر فازمتر روشن شد نشان میدهد که سیم شما فاز است. روشن نشدن چراغ فاز متر میتواند نشانهای از نول بودن سیم باشد.
مرحله 2: قطع جریان برق خانه
در دومین مرحله ضروری است با قطع کردن فیوز جریان برق خانه را با هدف جلوگیری از اتفاقات غیر منتظرانه قطع کنید. اگر جریان برق قطع نشده باشد، امکان وقوع برخی وقایع چون برق گرفتگی چندین برابر میشود. به همین نیاز است حتما از این موضوع اطمینان حاصل کنید.
فرقی ندارد به دنبال نصب پریز تک خانه باشید یا دو خانه در هر صورت انجام این مرحله ضروری است.
مرحله 3: نصب مکانیزم پریز برق
برای نصب مکانیزم پریز برق، ابتدا باید سیمهای برق را به درستی شناسایی کنید. سپس، سیمها را از سوراخهای تعبیه شده در مکانیزم عبور داده و به ترمینالهای مربوطه وصل نمایید. برای این کار، میتوانید از پیچگوشتی استفاده کنید. بعد از اتصال سیمها قاب مکانیزم را در محل خود قرار داده و با پیچ آن را محکم کنید. در نهایت، قاب پریز را روی مکانیزم نصب کرده و این مرحله را به پایان برسانید.
مرحله 4: نصب کادر تک خانه یا دو خانه پریز
برای نصب کادر تک یا دو خانه پریز، ابتدا باید پیچهای قاب مکانیزم را باز کرده. سپس، کادر را روی قاب مکانیزم قرار داده و پیچهای آن را محکم کنید. در نهایت، قسمت رویه پریز را روی کادر نصب نمایید.
بهتر است رویه پریز را به طور کامل روی کادر قرار دهید تا از لق شدن آن جلوگیری شود.
مرحله پایانی: وصل کردن فیوز برق
پس از اینکه قوطی کلید پریز در کادر مربوطه قرار گرفت و پیچها سفت شد، میتوانید فیوز برق را وصل کنید. پس از اتصال فیوز برق برای اطمینان از نصب صحیح کلید و پریز برق میتواند از یک وسیله برقی کمک بگیرید. یک وسیله برقی را به پریز بزنید، اگر روشن شد، تبریک میگوییم پریز شما به درستی نصب شده است. فرقی ندارد به دنبال نصب کلید پریز کولر آبی یا هر وسیله دیگر در هر صورت میتوانید طبق مراحل گفته شده پیش روید.
حتما بخوانید: آموزش سیم کشی برق ساختمان (0 تا 100)
نتیجهگیری
در این مطلب به آموزش نصب کلید و پریز برق دلند پرداختیم و نکات لازم را ارائه دادیم توجه داشته باشید که نصب پریز برق یک فرایند تخصصی است و ممکن است عدهای نتوانند آن را به خوبی انجام دهند. توصیه ما به این دسته از افراد کمک گرفتن از متخصصان فنی است که در این زمینه فعالیت دارند. البته ضروری است از کلید و پریزهای با کیفیت نیز برای نصب استفاده کنید تا از نتایج حاصل شده نهایت لذت را داشته باشید.
اگر به دنبال یک محصول مرغوب هستید، نصب کلید و پریز دلند میتواند یک ایده فوقالعاده باشد. اجرت نصب کلید پریز توسط مجموعههای متخصص متفاوت است. برای اطلاع یافتن از دستمزد نصب کلید و پریز کافی است با متخصصان برقچی که در این زمینه فعالیت دارند، مشورت کنید.
سوالات متداول
در ادامه به برخی سوالات مخاطبان درباره نصب کلید و پریز پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
کلید و پریز برق در چه فاصلهای از یکدیگر باید نصب شوند؟
بهترین فاصله برای نصب کلید و پریز برق فاصله 3 متری است. توجه داشته باشید که هر کلید به فاصله 1/5 متری نیاز دارد.
هنگام وصل کردن کلید و پریز به چه نکاتی توجه کنیم؟
هنگام وصل کردن کلید و پریز ضروری است ابتدا مطمئن شوید که فیوز قطع است. سپس فاز و نول را از یکدیگر تشخیص داده و از محکم کردن اتصالات اطمینان حاصل کنید. همچنین ضروری است در مسیر نصب پریز از ابزارهای کارآمدی استفاده شود.
آیا نصب پریز تک خانه با خانه فرق دارد؟
با اینکه نصب کلید پریز دو پل و نصب کلید پریز تک پل بسیار شبیه یکدیگر است اما تفاوتهایی نیز دارد. تفاوت پریز تک خانه و دو خانه در تعداد ترمینالها است. در پریز دو خانه، چهار ترمینال برای اتصال سیمها وجود دارد. این در حالی است که برای نصب پریز تک خانه تنها دو ترمینال وجود دارد. علاوهبر این جهت نصب پریز دو خانه، به قوطی بزرگتر نیاز است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه