فناوری Wi-Fi 7 در مقایسه با نسل پیشین خود، علاوه بر اینکه سرعتش 2 برابر خواهد بود، نوید بهبودهای قابل توجه دیگری را نیز میدهد. لازم به ذکر است بدانید با اینکه استاندارد وای فای 6 نوپاست و همچنان در حال توسعه است، اکنون کوالکام در حال کار بر روی نسل جدید این فناوری یعنی وای فای 7 است. از این رو برای آشنایی بیشتر با این فناوری و مزایای آن تا انتهای مقاله با ما در برقچی همراه باشید.
آشنایی با مزایای Wi-Fi 7
با اینکه W-Fi 6 هنوز هم استاندارد جدیدی بهشمار میرود، اما استاندارد نسل بعدی هم پا به عرصه گذاشته است. مطمئنا قبلا نیز اخباری درباره Wi-Fi 7 شنیدهاید. حال باید بدانید که این Wi-Fi چه مزایایی نسبت به پشتیبان خود ارائه میدهد؟ طبق گفته شرکت کوالکام (Qualcomm) که سازنده پیشرو در این صنعت بهشمار میرود، Wi-Fi 7 از ظرفیت و سرعت دو برابری نسبت به Wi-Fi 6 برخوردار بوده و در عین حال نرخ تأخیر را به نصف کاهش میدهد. با وجودی که ویژگیهای نامبرده یکی از بهترین جنبههای این وای فای پیش رو محسوب میشود اما هزاران ویژگی جدید نیز ارائه خواهند شد تا وای فای 7 را به استانداردی متمایزتر از سایرین تبدیل کند. مثلا Wi-Fi 7 قرار است ویژگی قدرتمند MLO را معرفی کرده و امکان ایجاد پیوندهای متعدد را در چندین باند فراهم آورد.
توجه: شرکت مدیاتک (MediaTek) اعلام کرده که سرعت وای فای 7 سه برابر بیشتر از وای فای 6 است. شاید به لحاظ تئوری، این گفته تاحدی درست به نظر برسد اما در عمل، تنها میتواند دو برابر سرعت Wi-Fi 6 را ارائه دهد.
ویژگیهای ارائه شده در Wi-Fi 7
اگر تاکنون درک صحیحی از سرعت و عملکرد Wi-Fi 6 نداشتهاید، این فرصت خوبی است که بدانید جهان تا چه اندازه دست خوش تغییر و تحول شده است. در وهله اول، Wi-Fi 7 حداکثر پهنای کانال را دو برابر کرده (تا 320 مگاهرتز میرساند) و مدولاسیون رده بالاتر را با 4kQAM معرفی میکند.
با این وجود، ویژگی کلیدی دیگر این نوع وای فای توانایی مدیریت و در نتیجه بهینهسازی باندهای مختلف طیف موجود است که آن را عملیات چند پیوندی (MLO) مینامند. معمولا MLO به دستگاهها اجازه میدهد که به صورت همزمان از یک طیف در چندین پیوند استفاده کنند.
اندی دیویدسون (Andy Davidson) در این خصوص گفته: کاربردیترین گزینه [برای فناوری MLO در Wi-Fi 7] استفاده از چند پیوند همزمان با پهنای باند بالا محسوب میشود. این دستگاه قابلیت استفاده از باندهای در دسترس را داشته و میتواند به طور همزمان بر روی دو باند کار کرده و توان عملیاتی هر دو را گردآوری کند. باتوجه به عمکرد همزمان بر روی دو باند، این قابلیت را دارد تا از تراکم جلوگیری کرده و نرخ تأخیر را کاهش دهد.
حتما بخوانید: ﻫﺮ آﻧﭽﻪ ﺑﺎﯾﺪ درﻣﻮرد آﺧﺮﯾﻦ ﻓﻨﺎوری ﺷﺒﮑﻪ وایﻓﺎی (Wi-Fi 6) ﺑﺪاﻧﯿﺪ
فناوری MLO
فناوری MLO در Wi-Fi 7 از چندین عملکرد کاربردی برخوردار است. مثلا، این فناوری نه تنها کانالها را از باندهای مختلف جمعآوری میکند، بلکه چندین پیوند دستگاه را در همان باند تنظیم میکند. برای نمونه، اگر شبکه قابلیت پشتیبانی از 6 گیگاهرتز را نداشته باشد، کاربران همچنان میتوانند از سرعت یک کانال وای فای 320 مگاهرتزی (یا دو کانال 160 مگاهرتزی) بهرهمند شوند.
از جمله مناطقی که قابلیت استفاده از طیف 6 گیگاهرتزی را ندارند، میتوان کشور چین را نام برد. از این گذشته، کشور چین هیچ برنامهای برای دسترسی به این طیف ندارد. با این حال، ارائهدهندگان میتوانند از طریق Wi-Fi 7 و MLO یک کانال با پهنای باند 240 مگاهرتز در باند 5 گیگاهرتزی راهاندازی کنند.
در نهایت، وای فای 7 اصطلاحا از preamble puncturing (اصلاحیه پیشنویس 802.11ax که یک قابلیت اختیاری تعریف شده است) پشتیبانی میکند. این ویژگی به شبکه Wi-Fi اجازه میدهد تا از به کارگیری بخشی از طیف حاوی سیگنالهای مزاحم اجتناب کند.
حتما بخوانید: معرفی مودم با تکنولوژی وای فای 6
جمع بندی:
در این مقاله از مجله برقچی به معرفی Wi-Fi 7 پرداختیم و شما با ویژگیها و مزایای آن نسبت به نسل پیشین خود آشنا شدید. همانطور که گفتیم سرعت Wi-Fi 7 سه برابر Wi-Fi 6 است و پوشش دهی و پایداری بالاتری را ارائه میدهد. از این رو در آیندهای نچندان دور این فناوری در اکثر کشورها پا میگذارد و استفاده از اینترنت را متحول میکند.
دیدگاه شما