مجله برقچی > آموزش > دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر و روش های رفع آن
1655دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر و روش های رفع آن
این روزها اکثر افراد با لپ تاپ و کامپیوتر آشنا هستند و با آن کار میکنند. در بسیاری از مواقع افراد در حین کار کردن با لپ تاپ و یا کامپیوتر با مشکل هنگ کردن یا فریز شدن روبرو میشوند. توجه داشته باشید ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات دقیقی نسبت به دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر و روش های رفع آن در اختیار شما قرار دهیم. شایان ذکر است بدانید ما در این محتوا تصمیم داریم به مواردی همچون چطور بفهمیم لپ تاپ و کامپیوتر قفل کرده است. چگونه لپ تاپ هنگ کرده را خاموش کنیم. دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر چیست، چرا کامپیوتر وسط بازی هنگ میکند و مشکل هنگ سیستم در هنگام نصب ویندوز را هم مورد بررسی قرار خواهیم داد. در نهایت پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات نسبت به دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر با ما در برقچی همراه باشید.
فهرست:
- چطور بفهمیم لپ تاپ و کامپیوتر قفل کرده؟
- چگونه لپ تاپ هنگ کرده را خاموش کنیم؟
- دلایل هنگ کردن کامپیوتر و لپ تاپ
- چرا کامپیوتر وسط بازی هنگ می کند؟
چطور بفهمیم لپ تاپ و کامپیوتر قفل کرده؟
در بسیاری از مواقع افراد با کندی سیستم مواجه میشوند و فکر میکنند لپ تاپ هنگ کرده است. توجه داشته باشید زمانی که با این مسئله مواجه شدید کمی صبر داشته باشید و به سیستم فرصت بدهید تا به روال عادی خود بازگردد. در ادامه بهتر است به سوال چطور بفهمیم لپ تاپ و کامپیوتر قفل کرده است پاسخ دهیم. برای اینکه متوجه شوید لپ تاپ هنگ کرده است یا خیر تنها کافی است کلید Caps lock موجود بر روی کیبورد خود را فشار دهید. این کلید دارای یک چراغ سبز میباشد. زمانی که کلید Caps lock را زدید و چراغ سبز روشن شد یعنی اینکه سیستم شما به صورت موقت سرعتش کم شده است. اما اگر چراغ سبز دکمه Caps lock روشن نشد یعنی که سیستم شما هنگ کرده است.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین لپ تاپ تا ۵۰ میلیون تومان
چگونه لپ تاپ هنگ کرده را خاموش کنیم؟
در این قسمت از محتوا دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر چیست تصمیم داریم نحوه خاموش کردن لپ تاپ هنگ کرده را به شما توضیح دهیم. در گام اول بهتر است بدانید زمانی که سیستم هنگ میکند میتوانید با استفاده از دکمه Ctrl+ALT+Delete به بخش Task Manager وارد شوید و مشکل سیستم را مرتفع کند. اما در برخی از مواقع این راهکار جواب نمیدهد و شما باید سیستم را ریاستارت کنید. برای انجام این کار باید دکمه پاور موجود بر روی لپ تاپ را چند ثانیه نگه دارید تا لپ تاپ خاموش شود و چند ثانیه بعد مجددا دکمه پاور لپ تاپ را بفشارید تا لپ تاپ روشن شود.
در ادامه بهتر است به نکته هم اشاره کنیم اگر کامپیوتر هنگ کند شما برای reset کردن آن میتوانید از دکمه reset موجود بر روی کامپیوتر استفاده کنید. اما به دلیل این که بر روی لپ تاپ دکمه reset وجود ندارد ما از دکمه پاور برای ریست کردن لپ تاپ استفاده میکنیم.
دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر
دلایل مختلفی برای هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر وجود دارد که ما تصمیمی داریم در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره کنیم. در ابتدا بهتر است بدانید اگر یک کاربر چند برنامه را به صورت همزمان اجرا کند امکان دارد با هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر وجود دارد. موارد دیگری همچون اجرای برنامههای پس زمینه، کمبود RAM، پر شدن یا خرابی هارد دیسک، عدم سازگاری برنامهها با سخت افزار، ضعیف بودن کارت گرافیک، ضعیف بودن CPU، تداخل سخت افزاری، ایراد در تنظیمات رجیستری ویندوز، وجود فایلهای موقتی، نامناسب بودن تنظیمات و یا آپدیت نبودن بایوس، استفاده از چند آنتی ویروس به صورت همزمان و غیر میتوانند دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر باشند.
اجرای برنامه های پس زمینه
یکی از متداولترین دلایل هنگ کردن کامپیوتر و لپ تاپ برای برنامههای پس زمینه هستند. توجه داشته باشید اجرای برنامههای پس زمینه منابع سیستم را به شدت درگیر میکنند و همین مسئله باعث کندی لپتاپ و کامپیوتر میشود. هر زمان که به دلیل استفاده از برنامههای پس زمینه لپ تاپ شما هنگ کرد باید با استفاده از دکمههای Ctrl و Alt و Del که بر روی کیبورد شما موجود هستند وارد قسمت Task Manager شوید. برنامهای که باعث کندی و هنگ کردن لپ تاپ شده است را انتخاب نمایید و در انتها بر روی گزینه End Task کلیک کنید. بعد از انجام این کار برنامهای که باعث هنگ کردن کامپیوتر شده است بسته میشود و سیستم از حالت کندی و هنگ خارج میگردد.
وجود خرابی در قطعات کامپیوتر
مطمئناً یکی از دلایل عمده که باعث هنگ کردن سیستم میشود خرابی قطعات لپ تاپ یا کامپیوتر است. برای مثال اگر ایرادی در برد کامپیوتر وجود داشته باشد طبیعی است که سرعت کامپیوتر به شدت کاهش پیدا کند و همین مساله باعث هنگ کردن لپ تاپ شود. ضعیف بودن قطعات هم میتواند در این مسئله تاثیر مستقیم داشته باشد. برای مثال اگر کارت گرافیک شما ضعیف باشد مطمئناً در هنگام اجرای نرم افزارهایی همچون پریمیر، فتوشاپ و یا بازی کردن با چالش مواجه خواهید شد.
گرم شدن لپ تاپ
همانطور که میدانید در لپتاپ قطعات به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار دارند و همین مسئله باعث ایجاد گرما در حین استفاده از لپ تاپ میشود. این نکته مهم را در نظر داشته باشید گرمایی که در حین کارکردن با لپ تاپ ایجاد میشود باعث آسیب رسیدن به قطعات میگردد. به همین دلیل زمانی که لپ تاپ شما داغ میکند سرعت لپ تاپ به صورت چشمگیری کاهش مییابد. همین امر باعث کندی و هنگ کردن لپ تاپ خواهد شد. در واقع میتوان گفت زمانی که لپ تاپ داغ میکند قطعات نمیتوانند به درستی وظایف خود را انجام دهند.
تداخل سخت افزاری
یکی دیگر از دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر تداخل سخت افزاری است. توجه داشته باشید بسیاری از افراد نمیدانند تداخل سخت افزاری چیست و یا چگونه میتوان متوجه شد که یک سیستم دچار تداخل سخت افزاری است. لازم به ذکر است بدانید برای اینکه بتوانید تشخیص دهید لپ تاپ و کامپیوتر شما دچار تداخل سخت افزاری شده است یا خیر باید به قسمت Device Manager بروید. در این قسمت سخت افزارهایی را مشاهده میکنید که با رنگ زرد نمایش داده شدهاند. در واقع این سخت افزارها سیستم سازگاری ندارند و باعث ایجاد تداخل سخت افزاری میشوند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین لپ تاپ در سال 2022
ویروسی بودن سیستم
در این بخش بهتر است به سیستمهایی که دارای ویروس هستند اشاره کنیم. ویروس باعث ایجاد کدهای مخرب میشود که منابع سیستم را اشغال میکند. زمانی که منابع سیستم اشغال شود. مطمئناً لپ تاپ دچار کندی و هنگ میگردد. این نکته مهم را در نظر داشته باشید که در بعضی از مواقع ویروس آسیب جدی به ویندوز لپ تاپ و کامپیوتر میرساند. همین مسئله موجب میشود شما علت هنگ کردن زیاد و کند بودن لپ تاپ، مجددا ویندوز آن را تعویض کنید.
ایراد در تنظیمات رجیستری ویندوز
در بسیاری از مواقع وجود ایراد در تنظیمات رجیستری ویندوز باعث کندی و هنگ کردن لپ تاپ میشود. این نکته را در نظر داشته باشید زمانی که با این مشکل مواجه شدید به هیچ وجه تنظیمات رجیستری ویندوز را تغییر ندهید. در واقع بهترین کار در این زمان مراجعه به یک متخصص برای رفع ایراد در تنظیمات رجیستری ویندوز است.
پراکندگی اطلاعات هارد دیسک
آیا میدانستید پراکندگی اطلاعات موجود در هارد هم باعث کندی و هنگ کردن لپ تاپ میشود. توجه داشته باشید در لپ تاپهایی که اطلاعات به صورت پراکنده در هارد قرار دارد سیستم باید زمان بیشتری را صرف دسترسی به دیتا کند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم که این مسئله باعث طولانیتر شدن سرعت انتقال میشود. در نتیجه یکی از دلایل کند بودن سیستم یا هنگ کردن لپ تاپ میتواند پراکندگی اطلاعات هارد باشد.
چرا کامپیوتر وسط بازی هنگ می کند؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث هنگ کردن کامپیوتر در وسط بازی میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. این نکته را در نظر داشته باشید پایین بودن سرعت شبکه، ضعیف بودن کارت گرافیک یا آپدیت نبودن آن با بازی، سازگار نبودن بازی با پردازنده مرکزی و GPU، پایین بودن سرعت هارد، بالا بودن دمای سیستم و بسیاری از موارد دیگر میتواند باعث هنگ کردن کامپیوتر در هنگام بازی شود. این نکته را در نظر داشته باشید شما با ارتقاء دادن پردازنده مرکزی، RAM، کارت گرافیک و قرار دادن یک حافظه SSD بر روی کامپیوتر خود به راحتی میتوانید از هنگ کردن کامپیوتر در هنگام بازی جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید: آیا لپ تاپ و کامپیوتر ما سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را دارد؟
نتیجه گیری
اکثر افراد اطلاعات دقیقی نسبت به دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر در اختیار ندارند و شاید شما هم تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به این مسئله در اختیار نداشتهاند اما در حال حاضر میتوانید متوجه شوید چرا لپ تاپ و کامپیوتر شما قفل کرده است. از سوی دیگر نحوه خاموش کردن لپ تاپ یا کامپیوتر هنگ کرده را هم آموزش دیدهاید.
در ادامه با مهمترین دلایل هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر آشنا شدهاید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که ما مهمترین دلایل را مورد بررسی قرار دادیم و در انتها به سوال چرا کامپیوتر وسط بازی هنگ میکند هم پاسخ دادهایم. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله بتواند به شما کمک کند تا در هنگام هنگ کردن لپ تاپ و کامپیوتر بتوانید مشکل را مرتفع کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه
كدوم برند لپ تاب براي گيمينگ بهتره؟
سلام و وقت بخیر. ایسوس