به نظر شما راهکار تقویت سیگنال جی پی اس گوشی چیست و چگونه میتوان علت ضعیف بودن GPS را تشخیص داد؟ همه ما میدانیم که در دنیای امروز، استفاده از سنسور GPS نسبت به گذشته اهمیت ویژهای پیدا کرده است. استفاده از سرویسهای موقعیت یاب برای جهت یابی مسیر، انجام بازیهای واقعیت مجازی (Augmented Reality) و حتی بهرهگیری از نرمافزارهای تاکسی اینترنتی ضروری است. بنابراین دانستن چند ترفند ساده و کاربردی برای تقویت سیگنال GPS گوشی برای بسیاری از افراد مفید خواهد بود. از این رو با این مقاله از برقچی همراه باشید تا این چند راهکار مناسب در این زمینه را به شما عزیزان معرفی کنیم.
فهرست مقاله
چگونه سیگنال جی پی اس گوشی را تقویت کنیم؟
برای بررسی دقیقتر راهکارهای افزایش کیفیت سیگنال جی پی اس موبایل، بهتر است در ابتدا با مفهوم GPS و کاربرد آن آشنا شویم. جی پی اس (GPS) درواقع مخفف عبارت Global Positioning System به معنای سیستم تعیین موقعیت جهانی است. این سیستم برای اولین بار در سال 1973 توسط ارتش ایالات متحده طراحی و اجرا شد اما استفاده غیر نظامی از آن از سال 1995 صورت گرفت. با اینکه سیستم نامبرده در آغاز از 24 ماهواره جهت موقعیتیابی بهره میبرد اما امروزه این تعداد به 31 ماهواره موجود در مدار افزایش یافته است.
گوشیهای هوشمند از طریق آنتنهای جی پی اس با ماهوارهها در ارتباط بوده و اطلاعات مکانی خود را از آنها دریافت میکنند. این آنتنها به عنوان یک بخش سختافزاری در اکثر گوشیهای هوشمند و تبلتها تعبیه شدهاند. کیفیت دریافت سیگنال جی پی اس گوشی معمولا به موارد زیر متکی است:
- تعداد ماهوارههای GPS در موقعیت فعلی
- کیفیت آنتن GPS در گوشی هوشمند
- نوع پیادهسازی درایور نرمافزاری در سیستمعامل موردنظر
حتما بخوانید: راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون
فعال کردن حالت Location Accuracy جهت تقویت سیگنال جی پی اس گوشی
همانطور که میدانید روشن کردن سیستم قدرتمندی نظیر GPS مستلزم مصرف انرژی بیشتری در گوشی شما و در نتیجه کاهش شارژ باتری خواهد بود. بنابراین هر زمان که دیگر نیازی به موقعیتیاب ندارید، بهتر است برای مصرف بهینه باتری موبایل آن را غیر فعال کنید. یکی از راهکارهای تقویت سیگنال GPS در موبایلهای اندرویدی، فعالسازی حالت Location Accuracy است.
برای انجام این کار ابتدا باید از بخش تنظیمات، گزینه لوکیشن (Location) را انتخاب کنید تا جی پی اس دستگاه شما روشن شود. سپس از بخش لوکیشن به قسمت Advanced رفته و روی گزینه Google Location Accuracy کلیک کنید تا از فعال شدن حالت بهبود موقعیت مکانی (Improve Location Accuracy) اطمینان حاصل کنید. با انجام این کار، دستگاه شما میتواند افزون بر سنسور جی پی اس، از سیگنال وای فای و شبکه ارتباطی تلفن برای موقعیتیابی دقیقتر بهره ببرد. لازم به ذکر است که فعالسازی موارد نامبرده مصرف باتری بیشتری را نیز در پی خواهد داشت بنابراین پس از اتمام کار برای غیرفعالسازی آنها اقدام کنید.
ممکن است در برخی از گوشیها، گزینههای اضافی تنظیم جی پی اس در بخش Scanning نمایش داده شود. با فعالسازی گزینه اسکن وای فای یا بلوتوث دقت مکانیابی دستگاه خود را بالاتر ببرید.
استفاده از نرمافزار قطبنما برای دقت بیشتر سیگنال
اگر ضعیف عمل کردن جی پی اس دستگاه شما به خاطر دقت پایین در دریافت یا ارسال سیگنال GPS باشد، استفاده از نرمافزار قطبنما میتواند تا حد زیادی مشکل شما را برطرف کند. معمولا در بیشتر گوشیهای هوشمند این برنامه بهطور پیشفرض تعبیه شده است. با فعالسازی این گزینه امکان انجام فرایند کالیبراسیون مجدد فراهم شده و سیگنال جی پی اس شما رفرش خواهد شد. در صورت عدم وجود برنامه قطبنما در گوشی، شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه گوگل پلی (Google Play) یا Play Store آن را دانلود و نصب کنید.
روشن نگه داشتن سیگنال GPS
بسیاری از مواقع با مراجعه یا انتقال از یک برنامه به برنامه دیگر، جی پی اس دستگاه شما به صورت خودکار غیرفعال میشود. علت این امر ممکن است صرفهجویی در مصرف باتری یا تنظیمات مربوط به برنامهها باشد. برای مثال، زمانی که شما در زمان بازی پوکومن گو (Pokémon Go) که به وسیله GPS انجام میشود، به برنامه دیگری نظیر پیامهای دریافتی مراجعه کنید، جی پی اس دستگاه بهطور خودکار غیرفعال میشود. بهتر است بدانید که این موضوع به مدت زمانی که صرف پیام خواندن میکنید ارتباطی نداشته و تنها با خروج لحظهای شما از برنامه موردنظر اتفاق خواهد افتاد. برای فعال نگه داشتن GPS دستگاه لازم است از یک برنامه جی پی اس کاربردی نظیر Connected GPS بهره ببرید. شما میتوانید این برنامه را از پلی استور یا فروشگاه اپلیکیشن گوشی خود تهیه کنید.
حل مشکلات سختافزاری یا نرمافزاری جی پی اس گوشی
با کمک برنامه GPS Essentials شما میتوانید بهراحتی از علت ضعیف بودن سیگنال جی پی اس گوشی مطلع شوید. کافی است در منوی اصلی برنامه GPS Essentials گزینه Satellites را انتخاب کرده و نحوه اتصال گوشی همراه خود را به ماهوارههای مجاور مشاهده کنید.
در صورتی که هیچ ماهوارهای در مدار شما نمایش داده نشود، احتمال وجود مشکل سختافزاری یا تداخل سیگنال به خاطر وجود اشیاء فلزی در اطراف خواهد بود. اما اگر ماهوارههای اطراف در مدار ظاهر شوند، نشانگر وجود مشکل نرمافزاری در دستگاه شما است. برای حل مشکل نرمافزاری و تقویت سیگنال جی پی اس گوشی خود میتوانید از مراحل زیر کمک بگیرید.
تازهسازی دادههای GPS
برخی از گوشیها ممکن است روی یک یا چند ماهواره جی پی اس قفل کند و قابلیت پشتیبانی از سایر ماهوارهها را نداشته باشد. برای برطرف کردن چنین مشکلی کافی است از نرمافزارهایی مانند GPS Status & Toolbox کمک بگیرید. این برنامهها علاوهبر تقویت سیگنال جی پی اس گوشی، اطلاعات قبلی را نیز حذف میکند تا بتوانید دوباره به ماهوارههای موجود متصل شوید.
برای استفاده از این برنامه، کافیست پس از باز کردن آن بر روی هر نقطهای که میخواهید کلیک کنید تا منوی مورد نظر برای شما نمایش داده شود. در منوی باز شده گزینه Manage A-GPS state را یافته و انتخاب کنید. سپس گزینه Reset را فشار دهید تا برنامه بهطور خودکار مجددا تنظیم شود. پس از انجام موفقیتآمیز این کار، به منوی Manage A-GPS state مراجعه کنید و گزینه دانلود را برگزینید. بدین ترتیب اطلاعات جی پی اس شما بروزرسانی میشود. در صورت بازگشت به حالت قبلی، کافیست مراحل گفته شده را بار دیگر تکرار کنید.
استفاده از گیرنده اکسترنال جهت تقویت سیگنال جی پی اس گوشی
اگر تمام موارد نامبرده در بخشهای پیشین را دنبال کردید اما باز هم مشکل ضعیف بودن سیگنال GPS دستگاه شما برطرف نشده است، آخرین راهی که برایتان باقی میماند تهیه یک رسیور خارجی است. خرید یک گیرنده اضافی تا حد زیادی موجب تقویت سیگنال GPS خواهد شد. این دستگاهها با استفاده از بلوتوث به گوشی شما متصل شده و از طریق شارژر موبایل شارژ میشوند. شما میتوانید از فروشگاههای معتبر در زمینه تجهیزات شبکه نظیر فروشگاه آنلاین برقچی برای خرید این دستگاه اقدام کنید.
حتما بخوانید: تقویت سیگنال وای فای
جمعبندی
در این مقاله از مجله برقچی با راهکارهای تقویت سیگنال جی پی اس گوشی شامل فعال کردن حالت Location Accuracy، روشن نگه داشتن سیگنال GPS، تازهسازی دادهها و استفاده از گیرنده اکسترنال جهت افزایش کیفیت سیگنال جی پی اس آشنا شدید. حال میدانید که چگونه در صدد رفع مشکلات نرمافزاری این برنامه بربیایید تا در زمان استفاده از سرویسهای موقعیتیاب دچار مشکل نشوید. از اینکه تا پایان ما را همراهی کردید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هرچه بهتر این مطالب یاری کنید.
دیدگاه شما