راهنمای خرید

تفاوت دوربین مداربسته HD و Full HD

همانطور که می‌دانید، در سیستم دوربین‌ مداربسته، یکی از مهم‌ترین عوامل کیفیت تصویر است. دوربینی که کیفیت تصویر بالایی دارد، در کنار داشتن مزایای بسیار، با پرداختن به جزئیات،...
رسول شکری رسول شکری ۰۷ آبان ۱۴۰۰
1321
2
تفاوت دوربین مداربسته HD و Full HD
مطالعه: 4 دقیقه
1321
2
0

همانطور که می‌دانید، در سیستم دوربین‌ مداربسته، یکی از مهم‌ترین عوامل کیفیت تصویر است. دوربینی که کیفیت تصویر بالایی دارد، در کنار داشتن مزایای بسیار، با پرداختن به جزئیات، به شما اطلاعات دقیق‌تری خواهد داد. در بین دوربین‌های با کیفیتی که در بازار موجود است، اصطلاحاتی همچون HD، Full‌ HD ،Ultra HD و غیره به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده میزان کیفیت تصاویر ثبت شده آن‌ها می‌باشد. اما در این مقاله ما قصد داریم تا در مورد دو طیف از دوربین‌های مداربسته با کیفیت HD و Full HD صحبت کنیم. با مجله برقچی همراه باشید تا در مورد تفاوت این دو بیشتر بدانید.

نکات مربوط به دوربین مداربسته HD

دوربین مداربسته HD یا High Definition به عنوان دوربینی به معنای کیفیت بالا است. البته برندهای تولید کننده دوربین، محصولات خود را با کیفیت‌های مختلفی روانه بازار می‌کنند. اما به طور کلی، دوربین HD معادل وضوح 1280 در 720 است که به صورت اختصاری 720p نیز نامیده می‌شود. همچنین به لحاظ مگاپیکسلی، دوربین مداربسته HD، یک مگاپیکسل رزولوشن دارد و دو عددی ۱۲۸۰ و ۷۲۰ نمایانگر دو وضوح افقی هستند.

دوربین مداربسته HD

دوربین مداربسته HD

در مجموع اگر بخواهیم ارزیابی از کیفیت دوربین‌های HD داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم که دارای کیفیتی قابل قبول هستند. این دسته از دوربین‌ها از زوم مناسبی برخوردار هستند و از طرفی چون حجم تصویر ثبت شده آن‌ها خیلی نیست، حجم زیادی را در دیوایس ذخیره سازی، اشغال نمی‌کنند و پهنای باند وسیعی لازم ندارند. در کنار همه این موارد، این دوربین‌ها جایگزین مناسبی برای دوربین‌های TV Line و آنالوگ قدیمی محسوب می‌شوند، چرا که با سیستم NTSC و PAL همخوانی دارند و برای به کارگیری آن‌ها نیازمند کابل کشی مجدد نخواهد بود. همه این مزایا در کنار هم سبب شده تا اقبال عمومی به دوربین‌های HD زیاد باشد و کاربران بسیاری از آن‌ها بهره مند شوند.

نکات مربوط به دوربین مدار بسته Full HD

دوربین Full HD دوربینی است که رزولوشنی برابر با ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ دارد که برابر با دو مگاپیکسل خواهد بود. طبیعی است که چنین دوربینی به دلیل بالاتر بودن وضوح و کیفیت تصویر به فضای ذخیره سازی و پهنای باند بیشتری نیاز خواهد داشت اما به این نکته توجه داشته باشيد که این دوربین از زوم با کیفیت تری نسبت به دوربین HD برخوردار است، بنابراین پس از زوم جزئیات بیشتری را ملاحظه خواهید کرد. اکنون و پس از معرفی دوربین‌های مداربسته HD و Full HD، در ادامه درباره تفاوت دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال با تکنولوژی HD اشاره می‌کنیم.

دوربین مدار بسته Full HD

دوربین مدار بسته Full HD

دوربین مداربسته آنالوگ با تکنولوژی HD

اگر گذری بر تاریخچه دوربین‌های آنالوگ کرده باشید، متوجه مدت زمان طولانی که این دسته از دوربین‌ها مورد استفاده قرار گرفته اند، خواهید شد. دوربین‌هایی که تقریبا تولیدشان به حداقل یا حتی صفر رسیده، به مدت حدودا سه دهه در خدمت بشر بوده اند. البته هستند کسانی که هنوز تغییر موضعی به سمت دوربین‌های تحت شبکه نداشته اند و از دوربین‌های آنالوگ استفاده می‌کنند، لذا شرکت‌های تولیدکننده این دستگاه‌ها با ادغام تکنولوژی آنالوگ و HD، دوربین‌های AHD را روانه بازار کرده اند تا دوربین آنالوگ با کیفیت HD در دسترس کاربران قرار گیرد. مزیت این دوربین‌ها قیمت پايين‌تر و تنظیمات آسان‌تر نسبت به دوربین‌های IP و کیفیت بالاتر نسبت به دوربین‌های آنالوگ است. لازم به ذکر است که حداکثر وضوح تصویر در دسترس دوربین‌های AHD، دو مگاپیکسل یا Full HD می‌باشد.


بیش‌تر بخوانید: بهترین مکان برای نصب دوربین مداربسته


دوربین مداربسته IP با تکنولوژی HD

در حال حاضر از با کیفیت ترین و جدیدترین دیوایس‌های بازار که بسیار هم مورد اقبال قرار گرفته، دوربین‌های تحت شبکه هستند که همچون دوربین‌های آنالوگ، در آن‌ها نیز تکنولوژی HD تعریف شده است. این دوربین‌ها تا ۱۲ مگاپیکسل وضوح تصویر دارند و نمونه‌هایی با کیفیت ۵ مگاپیکسل از پرکاربردترین ها در بازار هستند. این دسته از دوربین‌ها از طریق اینترنت تصاویر را انتقال می‌دهند، کابل کشی کمتری نیاز دارند و در عین حال انعطاف‌پذیری بالایی دارند. اما با این حال قیمت این دوربین‌ها به مراتب از دوربین‌های آنالوگ HD بیشتر است.

جمع بندی:

با تشکر از شما کاربران محترم مجله برقچی، توجه شما را به جمع بندی مقاله جلب می‌نماییم. با توجه به مطالب گفته شده، اگر بنا دارید که از بین دوربین‌های مداربسته HD و FullHD یکی را برگزینید، این را باید مد نظر داشته باشید که دوربین‌های HD از قیمت ارزان‌تر، نیاز به فضای ذخیره سازی کمتر و پهنای باند پايين‌تری برخوردارند. در حالی که دوربین‌های Full HD چنین شرایطی ندارند مضاف بر اینکه برای مشاهده تصاویر آن‌ها، باید از مانیتورها و همچنین دستگاه‌های DVR یا NVR قوی‌تری استفاده‌ کنید. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که کیفیت تصویر و زوم این دوربین‌ها بیشتر است و در جایی که حساسیت بالاتری نسبت به کیفیت تصویر وجود دارد، استفاده از دوربین‌های Full HD کار معقولانه تری خواهد بود.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<