انواع روش‌های اتصال به اینترنت

انواع روش‌های اتصال به اینترنت

برای اتصال به اینترنت گزینه‌های متعددی وجود دارد که هر یک از آن‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد و می‌تواند بر اساس نوع نیاز کاربر، انتخاب مناسبی به حساب بیاید. بعنوان مثال یکی از ایمن‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش‌ها، اتصال به اینترنت از طریق فیبرنوری است که با مودم فیبر نوری ممکن است.

در این نوشته به صورت خلاصه و مفید به معرفی برخی از انواع روش‌های اتصال به اینترنت پرداخته شده است. برای آگاهی با انواع روش‌های اتصال به مجله برقچی همراه باشید.

 

فهرست مقاله:

 

کدام نوع از اتصال اینترنتی برای شما مناسب است؟

انواع روش‌های اتصال به اینترنت با توجه به ارائه‌دهنده خدمات اینترنت و منطقه، متفاوت است. کاربران باید عوامل زیر را قبل از انتخاب روش اتصال اینترنتی خود در نظر بگیرند: سرعت یا پهنای باند، هزینه، در دسترس بودن، قابلیت اطمینان و راحتی. برای انتخاب اتصال اینترنتی مناسب، توصیه می‌کنیم انواع روش‌های اتصال به اینترنت را بررسی کنید.

در زمان تصمیم‌گیری برای اینکه کدام یک از انواع روش‌های اتصال به اینترنت برای شما مناسب است، مهم است که تفاوت بین اتصال‌ها را درک کنید. در حال حاضر، راه‌های زیادی برای اتصال لپ‌تاپ‌ها، دسکتاپ‌ها، تلفن‌های همراه، کنسول‌های بازی و تبلت‌ها به اینترنت وجود دارد. برخی از پرمصرف‌ترین انواع روش‌های اتصال به اینترنت در زیر توضیح داده شده‌اند.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت بی‌سیمی (Wireless)

باندهای فرکانس رادیویی به جای تلفن یا شبکه‌های کابلی استفاده می‌شوند. یکی از مزایای ارتباط اینترنتی بی‌سیم اتصال “همیشه روشن (always-on)” است که از هر مکانی که در پوشش شبکه قرار داشته باشد، می‌توان به آن دسترسی داشت. اتصالات بی‌سیم از طریق استفاده از مودم ممکن می‌شود، که سیگنال‌های اینترنتی را تحویل می‌گیرد و آن‌ها را به دستگاه‌های دیگر می‌فرستد.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت قابل حمل (Mobile)

 

روش‌ اتصال به اینترنت قابل حمل
روش‌ اتصال به اینترنت قابل حمل

 

بسیاری از ارائه‌دهندگان تلفن همراه و گوشی‌های هوشمند برنامه‌های صوتی با دسترسی به اینترنت ارائه می‌کنند. ارتباطات اینترنتی قابل حمل سرعت خوبی فراهم می‌کنند و به شما اجازه دسترسی به اینترنت را می‌دهند.

 

  • 1. اینترنت GPRS:

GPRS
GPRS

 

GPRS مخفف General Packet Radio Service به معنای سرویس رادیو بسته‌های عمومی است. پیدایش این نوع اینترنت مصادف شد با اینترنت دار شدن سیم‌کارت همراه اول و ایرانسل. در واقع نام دیگر GPRS اینترنت نسل اول است. اینترنت GPRS را می توان از نظر کیفیت سرعت با اینترنت “Dial-up” مقایسه کرد.

با این حال با توجه به این که این روش اتصال به اینترنت از نوع قابل حمل است بسیار توسط کاربران مورد توجه قرار گرفت. سرعت اینترنت GPRS چیزی در حدود 14 کیلوبیت بر ثانیه است. این اینترنت در تلفن‌های همراه با حرف G مشخص می‌شود.

 

  • 2. اینترنت edge یا 2G:

 

اینترنت edge یا 2G
اینترنت edge یا 2G

 

نسل دوم اینترنت GPRS با نام اینترنت 2G یا edge بر سر زبان‌ها افتاد. نسلی میان 2G و 3G است. به همین دلیل به آن 2.5G نیز می گویند. نسل EDGE تفاوت چندانی با اینترنت 2G ندارد و حداکثر سرعت تبادل اطلاعات در این سرویس نیز حدود 64 کیلوبایت بر ثانیه می باشد.

این اینترنت را با حرف E در نوار بالایی تلفن‌های همراه مشخص می‌شود. در ضمن سرعت اینترنت نسل دوم نسبت به نسل اول چیزی حدود سه برابر شد که این در نوع خودش در آن زمان پیشرفت قابل توجه‌ای محسوب میشد.

 

  • 3. اینترنت 3G:

اینترنت 3G
اینترنت 3G

 

اینترنت 3G دروازه‌ای به دنیای جدید اینترنت با سرعت قابل قبول بود. کلمه 3G که به نام نسل سوم اینترنت همراه در ایران شناخته می شود معادل UTMS می باشد. سرعت انتقال داده در این سرویس حدود 390 کیلوبایت بر ثانیه بوده بطوریکه به راحتی و بدون افت سرعت می توانید به وب گردی در اینترنت بپردازید. استفاده از اینترنت 3G صرفا وابسته به تلفن‌های همراه نیست و می توان آن را با استفاده از یک مودم جیبی 3G راه اندازی کرد. البته برای اتصال به اینترنت از این روش نیاز به آنتن دهی قوی دارید.

  • 4. اینترنت H

کلمه H مخفف عبارت HSPA بوده و نسخه بهبود یافته 3G می باشد. با استفاده از این سرویس، سرعتی حدود 1.75 مگابیت بر ثانیه ای که در اختیارتان قرار می‌گیرد. علاوه بر وب گردی فیلم های با وضوع HD را نیز می توانید به صورت آنلاین مشاهده نمایید.

  • 5. اینترنت H+

نسخه بهبود یافته HSPA بوده و به شما امکان دریافت اطلاعات تا سرعت 21 مگابیت بر ثانیه را می دهد.

  • 6.  اینترنت 4G:

 

اینترنت 4G
اینترنت 4G

 

نسل چهارم شبکه های تلفن همراه ایران، اینترنت 4G نام دارد. در حال حاضر سریع‌ترین شبکه موجود در دنیا می باشد. سرعت این اینترنت می‌تواند تا مرز 100 مگابیت بر ثانیه نیز تجاوز کند. البته بیشترین سرعت این نوع اینترنت در ایران، مربوط به سیم کارت‌های ایرانسل و همراه اول با سرعتی نزدیک به 40 مگابیت بر ثانیه است. در بعضی از گوشی های هوشمند ممکن است به جای 4G علامت LTE را مشاهده نمایید. برای خرید مودم 4G می‌توانید وارد سایت برقچی شوید و از میان مدل‌های موجود انتخاب خود را انجام دهید البته اگر به دنبال پیشنهاد خرید بهترین مودم 4G هستید، مودم ایرانسل TF-i60 سری LTE یکی از بهترین انتخاب‌هاست.

 


این مطلب را از دست ندهید: نحوه تنظیم مودم


  • 7. اینترنت 5G:

 

اینترنت 5G
اینترنت 5G

 

بسیاری از افراد همچنان منتظر زمان رونمایی از اینترنت 5G هستند و مشتاقانه انتظار آن را می کشند اما اگر به صورت واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم، ما اصلا نیازی به استفاده از این اینترنت نداریم! در واقع اگر اینترنت 4G در کشور ما به نصف سرعت جهانی موجود هم برسد میتواند با سرعت بالا و فوق العاده خود، جوابگوی تمامی نیازهای ما باشد.

پس وجود یک روش اتصال به اینترنت با سرعت بسیار بالا در مقایسه با یک روش با سرعت بالا، شاید موضوع ضروری و مهمی نباشد! اینترنت 5G به تازگی در برخی از کشورها در حال آزمایش است. اصلی ترین دلیل رونمایی از این نسل اینترنت، بهره گیری از آن برای استفاده در فناوری‌های اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی است. سرعت اینترنت 5G برابر با 10 تا 100 گیگابیت بر ثانیه است.

 

  • 8. اینترنت WIMAX:

 

اینترنت WIMAX
اینترنت WIMAX

 

WiMAX مخفف شده عبارت Worldwide Intero Perability for Microwave Access و همانگونه که از نام آن پیدا است، روشی براى دسترسى به اینترنت از طریق امواج مایکروویو است. طراحان و مهندسان این روش برآن هستند تا در آینده‌اى نزدیک، دسترسى بى حد و مرز به اینترنت را براى تمامى کاربران تا حد دسترسى به تلفن همراه آسان کنند و همانگونه که اکنون در اغلب کشورهاى جهان، داشتن و استفاده از یک تلفن قابل حمل، به پدیده اى معمولى بدل شده است، دسترسى آسان و نامحدود به مکان به اینترنت، براى همگان حاصل شود.

واى مکس در آینده بسیار نزدیک، اینترنت را در کنار شبکه مخابراتى قرار خواهد داد و چنان انقلابى را در این زمینه به وجود خواهد آورد که روشن کردن اکثر کامپیوترهاى قابل حمل، خانگى و یا خاص، مساوى با اتصال آنها به اینترنت باشد. این استاندارد از طرف IEEE معتبر شناخته شده و کد ۸۰۲.۱۶ از طرف این سازمان به آن اختصاص یافته است.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت هات اسپات (Hotspots)

هات اسپات‌ها سایت‌هایی هستند که دسترسی به اینترنت را از طریق یک شبکه محلی بی‌سیم(‏WLAN) ‏از طریق یک روتر که سپس به یک ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی متصل می‌شود، فراهم می‌کنند. هات اسپات از تکنولوژی وای فای استفاده می‌کند که به دستگاه‌های الکترونیکی امکان اتصال به اینترنت یا تبادل بی‌سیم اطلاعات از طریق امواج رادیویی را می‌دهد. هات اسپات می‌تواند مبتنی بر تلفن و یا مستقل، تجاری و یا رایگان برای عموم باشند.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت دیال‌آپ (Dial-up)

اتصالات دیال‌آپ کاربران را ملزم می‌کند برای دسترسی به اینترنت خط تلفن خود را به کامپیوتر متصل کنند. این نوع از اتصال که به آن آنالوگ نیز گفته می‌شود، در حین استفاده از اینترنت به کاربران اجازه برقراری تماس‌های تلفنی از طریق سرویس تلفن را نمی‌دهد.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت باند پهن (Broadband)

این اتصال اینترنتی پرسرعت از طریق شرکت‌های تلفنی یا کابلی فراهم می‌شود. اینترنت باند پهن از چندین کانال داده برای ارسال مقادیر زیادی از اطلاعات استفاده می‌کند. اصطلاح باند پهن خلاصه پهنای باند پهن است. اتصالات اینترنتی باند پهن مانند DSL و کابلی، اتصالات دارای پهنای باند بالا در نظر گرفته می‌شوند. اگرچه بسیاری از اتصالات DSL را می‌توان باند پهن در نظر گرفت، اما همه اتصالات باند پهن DSL نیستند.

  • روش‌ اتصال به اینترنت DSL

 

روش‌ اتصال به اینترنت DSL
روش‌ اتصال به اینترنت DSL

 

DSL، که مخفف خط اشتراک دیجیتال(Digital Subscriber Line) است، از خط تلفن مسی ۲ سیمه موجود متصل به خانه افراد استفاده می‌کند بنابراین خدمات هم‌زمان با خدمات تلفن ثابت تحویل داده می‌شود. کاربران می‌توانند هنگام گشت و گذار در اینترنت، تلفن نیز بزنند.


این مطلب را از دست ندهید: افزایش سرعت مودم و تقویت سیگنال وای فای


  • روش‌ اتصال به اینترنت کابلی (Cable)

اتصال اینترنت کابلی نوعی دسترسی باند پهن است. با استفاده از مودم کابلی، کاربران می‌توانند از طریق خطوط تلویزیون کابلی به اینترنت دسترسی داشته باشند. مودم‌های کابلی می‌توانند دسترسی بسیار سریع به اینترنت را فراهم کنند.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت ماهواره‌ای (Satellite)

در مناطق مشخصی که هنوز اتصال باند پهن فراهم نشده است، گزینه اینترنت ماهواره‌ای ممکن است در دسترس باشد. همانند دسترسی بی‌سیم، اتصال ماهواره‌ای نیز از مودم استفاده می‌کند.

 

  • روش‌ اتصال به اینترنت ISDN

 

روش‌ اتصال به اینترنت ISDN
روش‌ اتصال به اینترنت ISDN

 

ISDN (‏شبکه رقمی خدمات مجتمع یا Integrated Services Digital Network) ‏به کاربران اجازه می‌دهد تا داده، صوت و محتوای ویدیویی را از طریق خطوط تلفن دیجیتال یا سیم‌های تلفن استاندارد ارسال کنند. نصب آداپتور ISDN در هر دو انتهای انتقال از طرف کاربر و همچنین ارائه‌دهنده دسترسی به اینترنت مورد نیاز است.

 

  • روش اتصال به اینترنت فیبر نوری و خرید مودم فیبر نوری

فیبرنوری دارای پهنای باند تقریبا نامحدود همراه با دسترسی طولانی است، که آن را ایمن برای آینده یا رسانه‌ای استاندارد می‌سازد که برای مدت‌زمان طولانی در دسترس خواهد بود. با وجود افزایش زیاد پهنای باند، هزینه‌ی آن تقریبا مشابه فناوری‌های فعلی است.

اینترنت فیبرنوری حتی قادر خواهد بود استفاده‌های آینده اینترنت را که برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند را مدیریت کند. فناوری‌هایی مانند تلویزیون و بازی‌های سه‌بعدی هولوگرافیک، روزی استفاده‎‌هایی روزمره در خانواده‌های سراسر جهان خواهند بود. اینترنت فیبرنوری قادر خواهد بود نیازهای ۳۰ گیگابایت در ثانیه چنین تجهیزاتی را برآورده کند. فناوری‌های کنونی حتی نمی‌توانند به این مقدار نزدیک شوند. اتصال باند پهن فیبر به خانه با نرخ انتقال داده‌ای که دارد، احتمالات جدیدی را ممکن می‌کند و باعث ایجاد محصولاتی خواهد شد که هنوز در خواب نیز دیده نشده‌است.

برای انتخاب یک مودم فیبر نوری که سازگاریی کامل با زیرساخت شبکه مخابرات داشته باشد، کار چندان سخت و پیچیده ای ندارید. کافیست شما به سایت برقچی مراجعه کنید و از منو به سربرگ تجهیزات اکتیو به قسمت مودم فیبر نوری مراجعه کرده و مودم فیبر نوری مناسب خود را انتخاب کنید.

اما اگر پیشنهاد کارشناسان برقچی را بخواهید جویا شوید، می‌توانبد مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M را انتخاب کنید. این مودم در حال حاضر با قیمت حدود 1300/000 تومان به صورت آنلاین در سایت برقچی به فروش می‌رسد.


این مطلب را از دست ندهید: جلوگیری از هک شدن مودم


جمع‌بندی

شاید کمی سردرگم شده باشید و این پرسش برایتان پیش آمده باشد که بالاخره بهترین گزینه برای اتصال به اینترنت کدام گزینه است؟ همان طور که مشاهده کردید روش‌های زیادی برای اتصال به اینترنت وجود دارند که هر کدام از آنها مزایا و معیاب خاص خود را دارند و در نهایت هر کاربر می‌تواند نسبت به فعالیت و موقعیت مالی خود از یکی از روش‌های مذکور استفاده کند. اما در حالت عادی بهترین گزینه، استفاده از ADSL‌‌ خانگی یا VDSL با خرید بسته‌های به صرفه و اقتصادی است. البته اگر از آن دسته از افرادی هستید که حاضر به پرداخت هزینه بیشتر در ازای کیفیت بالاتر هستید، اینترنت TD-LTE گزینه مناسبی برای شما است. در این مقاله به انواع روش‌های اتصال به اینترنت پرداختیم و سعی شد تا در مورد هر روش، توضیحات کامل و جامعی را ارائه کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

 

منبع مقاله: Which Type of Internet Connection is Right for You

3.9/5 - (7 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
ممد قلی
ممد قلی
3 ماه پیش

من اینترنتم وصل نمیشد بعد از دیدن این سایت بهم یاد دادن چگونه به اینترنت وصل شم مرسی