فیوژن فیبر نوری چیست؟

فیوژن فیبر نوری چیست؟

فیوژن فیبر نوری یا اتصال فیوژن (Fusion splicing) به پیوستن انتها به انتهای دو کابل فیبر نوری (جوش دادن دو کابل فیبر نوری) اشاره دارد. هدف از فیوژن فیبر نوری اتصال دو فیبر نوری به گونه ای است که نوری که از میان الیاف عبور می کند در محل جوش پراکنده یا منعکس نشده و منطقه جوش و ناحیه اطراف آن به اندازه یک فیبر یکپارچه قوی و سالم باشد. امروزه منبع گرمایی که برای ذوب شدن و فیوز کردن دو فیبر شیشه ای یک قوس الکتریکی می‌باشد. البته استفاده از منابعی مانند لیزر ، شعله گاز یا رشته تنگستن نیز متداول بوده است. با برقچی همراه باشید تا درباره فیوژن فیبر نوری، دستگاه مربوطه، و کاربردهای آن آشنا شوید.

فهرست:

تفاوت در نحوه اتصال فیبر نوری: فیوژن فیبر نوری در مقابل جوش مکانیکی

برای اتصال فیبر دو راه وجود که اتصال مکانیکی یا هم‌جوشی یا فیوژن فیبر نوری نام دارند و برای هر کدام از تجهیزات فیبر نوری مخصوص استفاده می‌شود.

جوش مکانیکی فیبر نوری

جوش مکانیکی فیبر نوری
جوش مکانیکی فیبر نوری

در اتصال مکانیکی دو کابل فیبر نوری به صورت فیزیکی به هم پیوند نمی‌خورند، بلکه دو الیاف با یک مکانیزم مکانیکی لب به لب یکدیگر نگه داشته می شوند. از درصد اتلاف جذب و انعکاس در اتصالات مکانیکی نسبت به اتصالات همجوشی  فیوژن شدید تر خواهد بود. با این حال اتصال مکانیکی بیشتر برای تعمیرات اضطراری و آزمایش الیاف استفاده می شود. برخی از محصولات اتصال مکانیکی را می توانید در اینجا بررسی کنید.

جوش فیوژن فیبر نوری

فیوژن فیبر نوری
فیوژن فیبر نوری

در اتصال نوع دوم که فیوژن فیبر نوری نیز نامیده می‌شود  هم‌جوشی دو الیاف به معنای واقعی کلمه توسط یک قوس الکتریکی ایجاد می‌شود (ذوب می شوند). فیوژن پرکاربردترین روش اتصال است زیرا کمترین اتلاف جذب و انعکاس را داشته و بنابراین قابل اطمینان ترین اتصال بین دو الیاف را فراهم می کند. اتصال فیوژن توسط دستگاه اتوماتیک به نام fusion splicer (دستگاه های اتصال فیوژن) انجام می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.


بیشتر بخوانید: راهنمای کابل کشی فیبر نوری برای ساختمان


دستگاه فیوژن فیبر نوری چیست؟

دستگاه فیوژن فیبر نوری، وسیله‌ای است که دو فیبرنوری را با دمای بالا را به یکدیگر جوش داده تا سیگنال‌های نوری با حداقل افت از یک فیبر نوری به فیبر نوری منتقل می‌شود. با این دستگاه گرمایی که توسط قوس الکتریکی ایجاد شده دو انتهای فیبر را به صورت مکانیکی تراز می کنند ، سپس جرقه ای را در انتهای فیبرها اعمال می کند تا آنها را به هم متصل کند. بسیاری از شرکت های مخابراتی در اتصال فیوژن برای شبکه های تک حالته طولانی خود سرمایه گذاری می کنند ، اما با این وجود برای اجرای کابل های محلی که بعضا کوتاه‌تر هستند از اتصال مکانیکی استفاده می کنند. از آنجا که سیگنال های ویدئویی آنالوگ برای عملکرد بهینه به حداقل بازتاب نیاز دارند ، اتصال همجوشی برای این کاربرد مناسب تر است. صنعت شبکه از هر دو روش استفاده می کند ، زیرا از دست دادن و بازتاب سیگنال در بیشتر برنامه های شبکه لن نگرانی کم‌تری ایجاد می‌کند.

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری : نحوه کار با دستگاه اتصال فیبر نوری

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری
آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری

 

مرحله اول: آماده سازی فیبرها

آماده سازی فیبر ها
آماده سازی فیبر ها

اولین قدم این است که الیاف را به طور مرتب از پوشش های محافظ ، کت ها ، لوله ها جدا کرده و تنها، هسته های فیبر برهنه باقی بماند. بهتر است این‌ کار را با آچار سوکت زن شبکه مناسب انجام دهید.

مرحله دوم : الیاف را تمیز کنید

الیاف را تمیز کنید
الیاف را تمیز کنید

با استفاده از 99.9٪ پاک کننده الکل ایزوپروپیل (IPA)، الیاف خالی را دوبار تمیز کنید. در دور دوم تمیز کردن، با استفاده از قسمت دیگری از دستمال این کار را انجام دهید.

مرحله سوم: فیبرها را ذوب کنید

اکنون نوبت به اتصال فیبرها با فیوژن می‌باشد. این مرحله شامل تراز شدن الیاف و به دنبال آن گرم شدن برای ذوب شدن انتهای فیبر می‌باشد.

فیبرها را ذوب کنید
فیبرها را ذوب کنید

ترازبندی می تواند بسته به نوع دستگاه دستی یا اتوماتیک باشد. هنگامی که صفحات انتهایی فیبر کاملاً تراز شده و بر روی الکترودها متمرکز شوند ، واحد تقسیم کننده با استفاده از یک قوس الکتریکی دو انتهای فیبر را ذوب کرده و آنها را به طور دائمی با هم فیوز می کند.

نکته: اگر دستگاه فیوژن وند را متوقف کند ، ممکن است به دلیل  موارد زیر باشد:

  • تراز ضعیف سیم ها
  • الیاف با زاویه کامل 90 درجه شکسته نمی شوند.
  • مقداری پوشش پلاستیکی یا خاک در انتهای الیاف وجود دارد.

اما اگر همجوشی موفقیت آمیز باشد ، دستگاه تقسیم کننده میرایی را در دسی بل تخمین زده و گزارش می کند.

 

مرحله شماره 4 – از فیبر محافظت کنید

همجوشی معمولی دارای مقاومت کششی بین 0.5 تا 1.5 پوند است و به این راحتی شکسته نخواهد شد اما بهتر است از فیبر در مقابل نیروهای کششی محافظت کنید و اطمینان حاصل کنید که فیبر  شکسته نمی شود. بدین منظور پس از اینکه فیبرها به هم جوش خوردند، از فیبر ذوب شده با استفاده مجدد از یک پوشش یا با استفاده از محافظ  ویژه مراقبت به عمل بیاوریدا. می‎‌توانید از پلاستیک های کوچک کننده شونده، ژل سیلیکون یا محافظ های مکانیکی برای محافظت از آسیب و شکستگی خارجی استفاده کنید.

اتصال خوب در مقابل اتصال بد فیبر نوری

برای اطمینان از اتصال با کیفیت ، باید اتصالات ساخته شده را به صورت بصری بازرسی کنید. به احتمال زیاد ایراداتی در اتصال خواهید یافت اما تا زمانی که بر انتقال نوری کابل های شما تاثیری نگذارد اشکالی ندارد.

اتصالاتی که قابل قبول هستند و مشکلی ایجاد نمی‌کنند به شکل زیر هستند:

فیوژن فیبر نوری قابل قبول
فیوژن فیبر نوری قابل قبول

در مقابل اتصالاتی هستند که قابل قبول نبوده و کار با فیبر نوری را سخت یا غیر ممکن خواهند کرد.

در تصویر زیر این نوع اتصالات را مشاهده خواهید کرد:

فیوژن فیبر نوری غیر قابل قبول
فیوژن فیبر نوری غیر قابل قبول

بنابراین در صورت وجود لکه های سیاه ، خطوط ، حباب ها ، برآمدگی ها یا سایه ها ، ممکن است نیاز به کار مجدد باشد. برای اطمینان از کیفیت مطلوب انتقال ، هرگز اتصال را بیش از دو بار انجام ندهید.


بیشتر بخوانید: کابل فیبر نوری چیست


تفاوت فیوژن فیبر نوری با مفصل فیبر نوری چیست ؟

بسیاری از کاربران فکر می‌کنند که کار مفصل فیبر نوری با فیوژن یکسان بوده است اما باید بدانید که مفصل فیبر نوری به عنوان یک رابط عمل می‌کند و کارایی های متفاوت در شرایط متفاوت دارد. كابل‌ها در يك نقطه شروع و در یک نقطه تمام می‌شوند در كابل كشي برای متصل شدن یک کابل به کابل بعدی و ادامه كار، به یک رابط برای ایجاد این اتصال نیاز است در کابل‌های فیبر نوری نیز همین گونه است و اتصال در این کابل‌ها توسط يك مفصل انجام می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت به تجهیزاتی که اتصالات کابل‌های فیبر نوری را برقرار می کنند مفصل فیبر نوری می‌گویند.

مفصل فیبر نوری علاوه بر ایجاد اتصال از ویژگی‌های دیگری برخوردار است از جمله محافظت از تارهاي اتصال شده (فيوژن شده)، نگهدارنده تارها و بسیاری موارد دیگر که یکی از مهمترین ویژگی آن عبارت است از این‌که از ورود آب به داخل كابل جلوگیری می‌کند.

تفاوت فیوژن فیبر نوری با دستگاه کلیور فیبر نوری چیست؟

دستگاه کلیور فیبر نوری طی فرآیندی فیبر نوری را به جوش اتصال یا خاتمه دادن فیبر برش می‌زند. دستگاه کلیور فیبر نوری ابزاری است که فیبر را تحت کشش کم نگه داشته و سطح را در محل مناسب نمره بندی می کند، سپس کشش بیشتری را اعمال می کند تا فیبر شکسته شود.

 

دستگاه کلیور فیبر نوری
دستگاه کلیور فیبر نوری

این دستگاه‌ها اغلب همراه با کابل فیبر نوری، پچ کورد فیبر نوری و اسپلیتر فیبر نوری استفاده می شوند.


بیشتر بخوانید: اسپلیتر فیبر نوری چیست؟


قیمت دستگاه فیوژن فیبر نوری

دستگاه فیوژن توسط شرکت های بیشماری در طرح ها و قابلیت‌های متنوع یافت می‌شود. بنابراین قیمت ثابتی ندارد. اما می‌توان گفت که قیمت ساده ترین تا پیشرفته ترین آن به ترتیب از 2 میلوین تومان تا 200 میلیون تومان می‌باشد.

جمع بندی

با مقاله فیوژن فیبر نوری چیست؟ آموختیم که اتصال فیوژن بهجوش دادن دو فیبر نوری اشاره دارد. هم‌چنین با مراحل کار فیوژن آشنا شده و آموختیم که هدف از فیوژن فیبرنوری اتصال دو فیبرنوری به گونه ای است که نوری که از میان الیاف عبور می کند در محل جوش پراکنده یا منعکس نشده و منطقه جوش و ناحیه اطراف آن به اندازه یک فیبر یکپارچه قوی و سالم باشد. در ادامه با دستگاه فیوژن آشنا شده و تفاوت آن را با دیگر تجهیزات فیبرنوری از قبیل مفصل فیبر نوری و دستگاه کلیور فیبرنوری مشاهده کردیم. از اینکه با ما همراه بودید نهایت سپاس را داریم.

 


بیشتر بخوانید: 5 مودم فیبر نوری مورد تایید مخابرات


4.7/5 - (12 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها