FDD و TDD در اینترنت TD-LTE چیست؟

اینترنت TD-LTE

امروزه اکثر افراد با حوزه اینترنت و اصطلاحاتی همچون 4G LTE، FDD و TDD آشنایی دارند. همه ما چه در آگهی‌های تلویزیونی و چه پیام‌های تبلیغاتی مختلف در شبکه‌های اجتماعی با چنین فناوری‌هایی مواجه شدیم. در این مقاله قرار است به موضوع FDD و TDD در اینترنت TD-LTE چیست؟ بپردازیم و شما را با تکنولوژی ارتباطی FDD و TDD در اینترنت TD-LTE آشنا کنیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مقاله

در این چند سال اخیر که فناوری 4G وارد بازار ایران شد و پس از آن اینترنت LTE روی کار آمد، بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که این دو در واقع یک تکنولوژی هستند. اما در همین ابتدای کار باید بگوییم که 4G نسل چهارم فناوری ارتباطات بوده و LTE مسیر تکامل و رشد این فناوری را بر عهده دارد. این تکنولوژی 4G هم امکان دسترسی به سرعت و کیفیت بالا را برای کاربران فراهم کرده و هم از عملیات پیاده‌سازی آن از سایر نسل‌های پیشین آسان‌تر است. از طرف دیگر LTE همانطور که از نام کامل آن (Long Term Evolution) پیدا است به معنای ” تکامل بلند مدت” است. از این رو، مسیر رشد و شکوفایی فناوری‌های ارتباطی نظیر 4G و 5G را فراهم می‌سازد. از آنجایی که اکثر اپراتورها در کشورهای مختلف از شبکه LTE بهره می‌برند، اپراتورهای محبوب کشور ما همچون ایرانسل، همراه اول و رایتل نیز این شبکه را در دستور کار خود دارند. هرچند که در مقایسه با سایر کشورها، اپراتورهای ما بایستی جهت ارائه خدمات بهتر به مشتریان خود به ویژه از لحاظ استانداردهای مربوط به TD-LTE تلاش مضاعفی داشته باشند.


حتما بخوانید: اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL


FDD و TDD در اینترنت TD-LTE:

از آنجایی که اینترنت LTE پهنای باند بیشتری را نسبت به اینترنت 3G ارائه می‌دهد، سرعت آپلود و دانلود اطلاعات نیز بالاتر بوده و تعداد بیشتری از کاربران قادر به اتصال و استفاده از این شبکه هستند. شبکه LTE در واقع به دو روش FDD و TDD اجرا و پیاده‌سازی می‌شود.

روش FDD: این روش بر اساس تقسیم فرکانس انجام می‌شود، یعنی برخی از فرکانس‌ها جهت دانلود و برخی دیگر برای آپلود داده‌ها استفاده می‌شوند. باتوجه به اهمیت دانلود دیتا، فرکانس‌های بیشتری را به این بخش اختصاص داده و بازه‌ی کمتری را جهت جلوگیری از هر گونه تداخل به صورت خالی در نظر می‌گیرند. این روش درواقع از لحاظ ساختار و الگورتیم شباهت زیادی به عملیات Full Dublex دارد.

روش TDD: در این روش نکته حائز اهمیت زمان‌بندی ارسال و دریافت داده‌های درون شبکه است. یعنی جهت دانلود دیتا یک دوره زمانی مشخص و برای آپلود آنها یک بازه زمانی دیگر در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر TDD همانند روش Half Duplex در کابل‌های شبکه عمل می‌کند.

نکته مهمی که همه باید در زمان خرید و استفاده از مودم‌ همراه یا موبایل در نظر داشته باشیم این است که دستگاه مربوطه جهت اتصال به اپراتورهای داخلی بتواند از روش‌های منطبق پشتیبانی کند. برای نمونه، اگر مودم شما تنها قادر به پشتیبانی  از روش FDD باشد امکان استفاده و اتصال به اپراتورهایی که اینترنت TD-LTE را فراهم می‌کنند وجود نخواهد داشت. نکته دیگری که باید حتما در نظر بگیریم این است که دامنه فرکانس‌ها در اینترنت نوع LTE بسیار وسیع بوده و باید از دستگاه‌هایی برای ارتباط بهره گرفت که بتوانند از فرکانس‌های گسترده‌تری پشتیبانی کنند.

بررسی شبکه‌های عملیاتی

اگر با نرم‌افزار اوپن سیگنال (Open Signal) آشنایی داشته باشید حتما روش کار آن را نیز می‌دانید. این برنامه که مستقیما با وب‌سایت رسمی OpenSignal هم در ارتباط است، اطلاعات مختلفی را از شبکه‌های تلفن همراه دریافت می‌کند. با کمک این نرم‌افزار می‌توان فرستنده‌های تلفن همراه اطراف خود را تشخیص داده و بدین ترتیب نوع شبکه و میزان قدرت سیگنال‌های مربوط به آن را بررسی کرد. با استفاده از این قابلیت کاربران می‌توانند به راحتی اپراتور مورد نیاز خود را انتخاب کنند.

طبق گزارشی که وب‌سایت OpenSignal در سه ماهه اول سال 2017 در اختیار کاربران قرار داده است، شبکه‌های LTE از لحاظ سرعت انتقال اطلاعات، دانلود و آپلود دیتا، میزان پوشش شبکه و سایر موارد مورد بررسی قرار گرفته است:

پوشش شبکه در سراسر کشور

باتوجه به نمودار درج شده در این وب‌سایت، به ترتیب دارندگان بیشترین پوشش اینترنت شامل کشورهای کره جنوبی با 96.38%، ژاپن با 93.48% در رتبه‌های اول و دوم هستند و کشور آمریکا با پوشش 86.50% در رتبه چهارم قرار دارد. کشور ایران با داشتن پوشش 56.82 درصدی در جایگاه شصت و پنجم قرار می‌گیرد. سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیای شرقی از لحاظ رتبه‌بندی در رده‌های بالاتری نسبت به کشور ما قرار دارند. لازم به ذکر است که یکی از عوامل مهم در پوشش گسترده‌تر شبکه LTE، مساحت کشورهای نامبرده به شمار می‌رود. برای مثال، کشور کویت که از مساحت کمتری برخوردار است قطعا در بازه زمانی کوتاه‌تر و با صرف هزینه‌های بسیار کمتری نسبت به سایر کشورها از جمله ایران می‌تواند به این فناوری مجهز شود.

پوشش اینترنت LTE

سرعت اینترنت در شبکه‌های TD-LTE

از جمله ویژگی‌هایی که در زمان ارتقاء شبکه‌های مختلف انتظار می‌رود افزایش سرعت و کیفیت در زمان اتصال به اینترنت است. بدیعی است که ما به خاطر بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته‌تر است که اقدام به خرید تجهیزات و دستگاه‌هایی همچون موبایل‌ها و مودم‌های همراه بروزتر می‌کنیم. طبق نمودار منتشر شده توسط وب‌سایت اوپن سیگنال، کشور سنگاپور با متوسط سرعت 45.62 Mbps در رده اول و کره جنوبی با 43.46 در رده دوم جای می‌گیرند. این در حالی است که سرعت اینترنت LTE در کشور ایران 10.24 Mbps بوده و در رتبه 69 جهان قرار می‌گیرد. اگرچه کشور ما از نظر رتبه‌بندی پیاده‌سازی و پوشش شبکه LTE در زمره آخرین‌ها قرار می‌گیرد اما باز هم از لحاظ سرعت اینترنت نیز در رده پایینی قرار دارد. با در نظر گرفتن این حقیقت که فناوری LTE هنوز هم در کشور ما جزء تکنولوژی‌های نوظهور است، بنابراین اینترنت نسل چهارم LTE ایرانسل و همراه اول هنوز هم آنطور که باید نتوانستند کیفیت خدمات خود را افزایش دهند. امیدواریم که در سال‌های بعدی شاهد شکوفایی و ارتقاء بیشتر خدمات اینترنت این اپراتورها باشیم.

سرعت اینترنت LTE


حتما بخوانید: راهنمای خرید مودم TD-LTE ایرانسل


جمع‌بندی

در این مقاله از برقچی به موضوع FDD و TDD در اینترنت TD-LTE چیست؟ پرداختیم و شما را با مباحثی همچون فناوری نسل چهارم اینترنت LTE و  نحوه عملکرد روش‌های FDD و TDD در بستر این شبکه آشنا کردیم. امیدواریم نکاتی که در این مطلب به آنها پرداخته شد برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. از اینکه تا پایان این مقاله با مجله برقچی همراه بودید از شما متشکریم، لطفا با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.

3.5/5 - (6 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
7 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
هادی
هادی
10 ماه پیش

سلام. آیا ممکنه جایی تو ایران FDD کار نکنه و فقط سیگنال TDD در دسترس باشه؟ میشه توضیح بدین

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
10 ماه پیش
پاسخ به   هادی

اگر در محل زندگی شما، پوشش سیگنال‌ دهی FDD بهتر از TDD است(از سایت ایرانسل مطلع شوید )؛ بهتر است از سیم ‌کارت و شبکه ۴G استفاده کنید. اگر برعکس، شبکه TDD پوشش بهتری نسبت به FDD دارد؛ باز هم بهتر است اینترنت TD-LTE استفاده کنید(3500مگا هرتز). ویژگی اصلی و ممتاز مودم TF-i۶۰ در این موضوع است.

سعید جوشنی
سعید جوشنی
10 ماه پیش

میشه چند مودم معرفی کنید که هر دو ویژگی زو داشته باشه؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
10 ماه پیش
پاسخ به   سعید جوشنی

مودم هواوی B612 و مودم سیمکارتی ایرانسل مدل tfi60 قابلیت اینترنت TDD و FDD رو دارند

سعید جوشنی
سعید جوشنی
10 ماه پیش
پاسخ به   سیدحامد علوی

منظورتون
Tfi60 g1 هست دوست عزیز؟

علی
علی
1 سال پیش

دقیقا نگفتید کدام کیفیت بهتری در عملکرد دارد

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
11 ماه پیش
پاسخ به   علی

مزیت TDD در اصل این است که تنها یک کانال از طیف فرکانس را نیاز دارد ولی FDD به دو کانال ارتباطی مجزا نیاز دارد.
یکی از مشکلات استفاده از FDD سختی بهره گیری از تکنیک های آنتن های خاص همچون MIMO ( چند ورودی و چند خروجی ) و پرتو فریم است.
ناکامی اصلی در پیاده سازی TDD اینست که باید سیستم زمان بندی و هماهنگی دقیق در فرستنده استفاده شود تا مطمئن شویم شکاف های زمانی همپوشانی و مواجهه ندارند.
بیشتر سیستم های تلفن همراه و همینطور سیستم های جدیدتر LTE و ۴G از FDD استفاده می کنند.

سیستم های تلویزیون کابلی به طور کامل FDD هستند.

بیشتر انتقال داده های بیسیم TDD هستند.

برای مثال WiMAX و Wifi از TDD استفاده میکنند.

بیشتر تلفن های بی سیم دیجیتال نیز از TDD بهره میبرند.

TD LTE ارزان تر از FD LTE است، زیرا در TD LTE نیازی به دیفلکسر برای جدا کردن انتقال و دریافت نیست.
همانگونه که خواندیم در FDD با تقسیمات فرکانسی مواجهیم که یک طیف به دانلود و طیف دیگر به آپلود اختصاص داده میشود اما در TDD تقسیم زمانی با استفاده از برش های متناوب زمانی در یک طیف فرکانسی مشخص را شاهدیم.

به نظر میرسد در مجموع TDD انتخاب بهتریست
اما از نظر سرعت چطور؟؟؟
برای مثال اگر به مودم های E5577C – E5785 cat6 و دیگر مودم های جدید و قوی هوآوی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که سرعت دانلود و آپلود FDD از TDD بیشتر است.