مجله برقچی > آموزش > Port Forwarding در مودم چیست و چه کاربردی دارد؟
3589Port Forwarding در مودم چیست و چه کاربردی دارد؟
پورت فورواردینگ (Port Forwarding) چیست و چه کاربردی دارد؟ Port Forwarding در واقع راهحلی است که اجازه دسترسی به دستگاهها و سرورهای موجود در شبکههای خصوصی (LAN) را در بستر اینترنت فراهم میکند. پورت فورواردینگ به کاربران اجازه میدهد تا دادهها را از راه دور نیز ارسال و دریافت نموده و حتی به وبسایتهای مسدود شده نیز دسترسی داشته باشند. از این رو تا پایان این مقاله از برقچی همراه ما باشید تا اطلاعات جامعتری در این زمینه بدست آورید.
فهرست مقاله:
- PORT FORWARDING چیست؟
- Port Forwarding چگونه کار میکند؟
- انواعPort Forwarding
- آیا Port Forwarding امن است؟
- آموزش port forwarding در مودم tp link
PORT FORWARDING چیست؟
پورت فورواردینگ (Port Forwarding) که اغلب با نام پورت مپینگ (Port Mapping) هم شناخته میشوند امکان اتصال کامپیوترها و سرویسهای موجود در شبکه محلی را به وسیله اینترنت به کامپیوترهای و سرورهای سایر شبکهها فراهم میکند. به عبارتی، بدون انجام پورت فورواردینگ کاربران تنها به دستگاههای درون شبکه خصوصی دسترسی دارند و نمیتوانند از طریق اینترنت با دستگاههای خارج از شبکه ارتباط برقرار کنند.
باتوجه به این اطلاعات، پورت فورواردینگ در مودم یا روتر برای ایجاد دسترسی به دستگاههای موجود در شبکه خصوصی از راه دور استفاده میشود. فایروالها اغلب برای ممانعت از حملات تمام پورتهای اضافی را مسدود میکنند. به همین دلیل نیز وجود راهحلی که بتوان برای اتصال ایمن به شبکه از بیرون کاملا ضروری به نظر میرسد. درست همان کاری که پورت فوروادینگ برای ما انجام میدهد.
حتما بخوانید: تفاوت پورت WAN و LAN در مودم و روتر چیست؟
Port Forwarding چگونه کار میکند؟
پس از اینکه دانستید پورت فورواردینگ (Port Forwarding) چیست و چگونه کار میرسد به اینکه چگونه کار میکند. همانطور که میدانید این پورتها هستند که ترافیک مودم یا روتر را عبور میدهند. یعنی هر یک از پورتها درگاهی برای نوع خاصی از ترافیک محسوب میشوند. بنابراین زمانی که کاربر یکی از پورتها را باز میکند به دستگاه اجازه میدهد تا داده مطابق با آن را منتقل کند. پورت فورواردینگ نیز همانند یک ریسمان ارتباطی است که روتر و شبکه اینترنتی شما را به دستگاه مورد نظر متصل نموده و یک ارتباط پویا را برای عبور مستقیم جریان داده به وجود میآورد.
برای نمونه، زمانی که شما از طریق گوشی به اینترنت متصل میشوید تا ایمیل خود را بررسی کنید، یک درخواست اتصال برای روتر ارسال میشود. چنین درخواستی حاوی اطلاعاتی نظیر آدرس ایمیل، رمز عبور، آدرس آیپی و سایر موارد خواهد بود. در این حالت گوشی شما میزبان محسوب شده و روتر درخواست شما را پردازش میکند. سپس با جایگزین نمودن اطلاعاتی همچون شماره پورت، آی پی دستگاه، آی پی عمومی و موارد دیگر، درخواست شما به مقصد ارسال یا فوروارد میکند. در ادامه نیز پاسخ مقصد برای دستگاه شما ارسال میشود.
انواع Port Forwarding
بهطور کلی سه نوع عملیات پورت فورواردینگ وجود دارد که از طریق آنها میتوان برای دریافت و ارسال اطلاعات در جهان مجازی اقدام کرد. با اینکه هر یک از این عملیاتها یک هدف را دنبال میکنند اما تنها تفاوت آنها را میتوان در دامنه و امنیت انتقال دیتا دانست. با این وجود، انواع پورت فورواردینگ (Port Forwarding) چیست؟
پورت فوروارد محلی Local port forwarding
یکی از روشهای معمول پورت فورواردینگ نوع محلی (Local) آن است. این عملیات که اغلب با نامهای SSH و Secure Shell نیز شناخته میشود به کاربران این اجازه را میدهد که برای انتقال دیتا از خط فرمان استفاده کنند. بدین صورت که کاربران تنها میتوانند اطلاعات را از سرویسهای محلی دریافت یا ارسال نموده و فایروال اجازه دسترسی از راه دور را نمیدهد. بنابراین برای انتقال دیتا از راه دور بایستی از خطوط عمومی ناامن استفاده کرده و برای امنیت بخشیدن به جریان انتقال نیازمند استفاده از برنامههای جانبی نظیر Putty خواهند بود.
پورت فوروارد راه دور Remote port forwarding
در این روش پورت امکان انجام پورت فورواردینگ از راه دور میسر خواهد بود. یعنی دیگر برای ارسال و دریافت دیتا نیازی به کمک گرفتن از سایر برنامهها و ابزارهای جانبی نیست. بهطوری که کاربران تنها با انجام تنظیمات خاص بر روی روتر و فوروارد کردن پورت 3389 (Remote desktop protocol) میتوانند از راه دور و در هر زمان و مکانی به دستگاههای موجود در شبکه محلی خود متصل شوند.
پورت فوروارد دینامیک Dynamic port forwarding
یکی از امنترین و مطمئنترین انواع پورت فورواردینگ نوع پویا یا Dynamic است. در این روش کاربران شبکههای عمومی و ناامن میتوانند دیتای درخواستی خود را با استفاده از سرورهایی امن منتقل کنند. بدین صورت که در هر مکانی نظیر رستوران، کافیشاپ، دانشگاه یا هر محیطی که سطح امنیت انتقال اطلاعات در آنها پایین است با اتصال به یک سرویس امن با خیالی آسوده به مبادله داده بپردازند.
آیا Port Forwarding امن است؟
همگی میدانید که Port Forwarding چیست و چگونه امکان دسترسی به منابع خارج از شبکه را فراهم میکند. اگر این امکان دسترسی به پورتهای ناامن منتهی شود ممکن است خطرات بسیار زیادی را برای شبکه و سیستمهای موجود در آن داشته باشد. چراکه افراد سودجو میتوانند علاوهبر دسترسی به اطلاعات سیستم، شبکه شما را نیز تحت کنترل خود دربیاورند. درنهایت میتوان گفت که امنیت پورت فورواردینگ به سطح امنیت سرور و دستگاه بستگی دارد. مثلا، اگر شما port Forwarding خود را جهت میزبانی از یک گیم تنظیم کرده باشید ابتدا باید مطمئن شوید که سطح امنیت بازی بالا باشد و حتما از فایروال استفاده کند.
آموزش port forwarding در مودم tp link
برای انجام عملیات پورت فورواردینگ در مودم TP-Link کافی است مراحل گفته شده در بخش ریز را با دقت دنبال کنید.
مرحله اول: وارد مرورگر وب شوید و آدرس IP دستگاه خود را در بخش نوار آدرس سرچ کنید. معمولا نشانی آیپی مودم به صورت پیشفرض 192.168.1.1. است.
مرحله دوم: نام کاربری و رمزعبور دستگاه را در بخشهای تعیین شده تایپ کنید و سپس کلید OK را انتخاب کنید تا به پنل مدیریت هدایت شوید. (در اکثر مودمهای تی پی لینک نام و رمزعبور به صورت پیشفرض admin انتخاب شده است.)
مرحله سوم: ابتدا به منوی Advance Setup (تنظیمات پیشرفته) مراجعه کرده و روی زیر منوی NAT کلیک کنید. سپس Virtual Circuit فعلی که از آن استفاده میکنید را انتخاب نمایید.
مرحله چهارم: روی گزینه Virtual Server کلیک کنید تا صفحه مربوط به پیکربندی سرور مجازی نمایان شود.
در گام نخست شما میتوانید گزینه Application را انتخاب نموده و یکی از سرورهای موجود در لیست را برگزینید. بدین ترتیب پورتهای سرور به صورت خودکار در بخش ورودی قرار میگیرند.
یا اینکه نام سرور را در نوار مربوطه تایپ کنید و هر یک از پورتهای سرور را به صورت دستی وارد کنید تا پیکربندی سفارشی سرور انجام شود.
مرحله پنجم: آدرس IP کامپیوتری که سرویس از آن استفاده میکند را تایپ کنید. (نکته: بهتر است یک آدرس IP ثابت را به کامپیوتر خود اختصاص دهید تا ورودی سرور مجازی همواره اعمال شود.)
مرحله ششم: جهت ذخیره تنظیمات روی گزینه Save کلیک کنید.
حتما بخوانید: پورت تاندربولت (Thunderbolt) چیست و چه کاربردی دارد؟
جمعبندی
اکنون با مباحث مهمی همچون پورت فورواردینگ Port Forwarding چیست و چه کاربردی دارد آشنایی کاملی پیدا کردید. دانستید که پورت فورواردینگ چه انواعی دارد و هر یک از آنها به چه منظوری استفاده میشوند. پورت فورورادینگ به کاربران این اجازه را میدهد که یک سرویس را بر روی دستگاه باز کرده و جریان ترافیک را به سمت شبکه داخلی هدایت نمایید. پرکاربردترین نوع این سرویس نوع پویا است که علاوه بر امنیت بالای انتقال، امکان دسترسی بهتری را نیز فراهم میآورد. از اینکه تا پایان این مطلب مجله برقچی همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه