آموزش

تفاوت وایرلس با وای فای

تفاوت وایرلس با وای فای در چیست؟ یکی از سوالاتی است که کاربران اینترنتی در وب‌گردی خود بسیار با آن مواجه شده و سروکار دارند. در اصل برای پاسخ...
Author image placeholder زهرا فغانی ۲۸ فروردین ۱۴۰۰
4828
تفاوت وایرلس با وای فای
مطالعه: 13 دقیقه
4828
4

تفاوت وایرلس با وای فای در چیست؟ یکی از سوالاتی است که کاربران اینترنتی در وب‌گردی خود بسیار با آن مواجه شده و سروکار دارند. در اصل برای پاسخ به این سوال دو مفهوم وایرلس (Wireless) و وای فای (Wi-Fi) که اغلب کاربران این دو را یکی می‌دانند، باید بررسی و تمایز داده شوند. باید گفت که با وجود شباهت اتصال وایرلس به اتصال وای فای، تفاوت هایی نیز دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید تا با اصطلاحاتی که با هریک از این دو مفهوم به کار می‌روند نیز آشنا شوید.

وایرلس یا شبکه بی سیم چیست

وایرلس در مفهوم کلی به ارتباطات بی سیم برای انتقال اطلاعات بین دو یا چند نقطه است که از هادی الکتریکی به عنوان واسطه ای برای انجام انتقال استفاده نمی کند. رایج‌ترین فناوری‌های بی سیم از امواج رادیویی استفاده می کنند. با امواج رادیویی ، فاصله در نظر گرفته شده می تواند کوتاه باشد ، مانند چند متر برای بلوتوث یا تا میلیون ها کیلومتر برای ارتباطات رادیویی. این برنامه انواع مختلفی از برنامه های ثابت ، متحرک و قابل حمل از جمله رادیوهای دو طرفه ، تلفن های همراه و شبکه های بی‌سیم را شامل می شود.

شبکه وایرلس یا بی‌سیم یک شبکه رایانه ای است که از اتصالات داده بی سیم بین گره های شبکه استفاده می کند. شبکه بی سیم روشی است که با استفاده از آن خانه ها ، شبکه های ارتباط از راه دور و تاسیسات تجاری از روند پرهزینه ورود کابل ها به یک ساختمان یا ارتباط بین مکان های مختلف تجهیزات جلوگیری می کنند. شبکه های ارتباط از راه دور مدیر معمولاً با استفاده از ارتباطات رادیویی پیاده سازی و اداره می شوند.  از جمله این شبکه ها شبکه های تلفن بی سیم ، شبکه های محلی بی سیم  ، شبکه های حسگر بی سیم ، شبکه های ارتباطی ماهواره ای و شبکه های مایکروویو زمینی می‌باشند.

تجهیزات شبکه وایرلس یا بی سیم

نمونه‌های معمولی از تجهیزات وایرلس یا بی‌سیم در استفاده امروز شامل تلفن‌های همراه و پیجرها، سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS)، لوازم جانبی کامپیوتر وایرلس مانند ماوس و صفحه کلید و چاپگر وایرلس، دستگاه‌های تلفن وایرلس، باکس‌های کنترل دستگاه‌های سرگرمی خانگی مانند کنترل تلوزیون، برخی از سیستم‌های صوتی Hi-Fi و گیرنده‌های پخش FM می‌شوند. از نمونه های دیگر تجهیزات و دستگاه‌هایی که از تکنولوژی بی سیم بهره می‌برند می‌ توان به درب بازکن اتوماتیک پارکینگ، رادیوهای دو طرفه،مانیتورهای کودک، تلویزیون ماهواره‌ای و انواع شبکه‌های وایرلس یا بی‌سیم مانند Wireless Wan،Wireless LANs، Wireless PAN، Wireless MAN و مواردی این چنین اشاره کرد.

منظور از شبکه وایرلس یا بی سیم شخصی PAN چیست؟

WPAN یا شبکه های بی سیم شخصی (Wireless Personalized Area Network) دستگاه ها را در یک منطقه نسبتاً کوچک متصل می کنند، که به طور کلی در دسترس یک کاربر باشد.  به عنوان مثال ، هم رادیو بلوتوث و هم نور مادون قرمز نامرئی WPAN را برای اتصال هدست به لپ تاپ فراهم می کند. ZigBee همچنین از برنامه های WPAN پشتیبانی می کند. [10] Wi-Fi PAN ها در حال تبدیل شدن به امری عادی هستندزیرا طراحان تجهیزات شروع به ادغام Wi-Fi در انواع دستگاه های الکترونیکی مصرفی می کنند. قابلیت های “My WiFi” اینتل و “وای فای مجازی” ویندوز 7 باعث شده است PAN های Wi-Fi ساده تر و آسان تر برای تنظیم و پیکربندی شود.

منظور از شبکه وایرلس یا بی سیم LAN چیست؟

از شبکه های بی سیم اغلب برای اتصال به منابع محلی و اینترنت استفاده می‌شود. یک شبکه محلی بی سیم (Wireless LAN) با استفاده از روش توزیع بی سیم ، دو یا چند دستگاه را در فاصله کمی متصل کرده که معمولاً این اتصال را از طریق یک اکسس پوینت (Access Point) یا نقطه دسترسی برای دسترسی به اینترنت فراهم می‌کند.

محصولاتی که از استاندارد  IEEE 802.11 شبکه وایرلس LAN استفاده می‌کنند با نام تجاری وای فای (Wi-Fi) به بازار عرضه می شوند. وایرلس ثابت برای دستگاه‌هایی استفاده می شود که  با آنتن‌های ثابت تبادل اطلاعات می‌کنند. این سیستم‌ها مجموعاَ می‌توانند جانشین قابل قبولی برای شبکه های کابلی باشند و برای ارتباطات پرسرعت وب مورد استفاده قرار گیرند. فناوری وایرلس ثابت از فرکانس رادیویی استفاده کرده که امکان انتقال  داده های بیشتر را بالا برده و در نتیجه به صورت قابل توجهی از هزینه‌ها می‌کاهند. در مقابل وایرلس قابل حمل دستگاهی میباشد که معمولاً بیرون از منزل، محل کار و یا این که در وسایل نقلیه مورد استفاده می‌شود. به عنوا مثال تلفن‌های همراه، نوت‌بوک‌ها و دستگاه‌های پیغام‌گیر. این سیستم از مایکروویو و موج رادیویی جهت انتقال داده ها به کارگیری می کند.

منظور از شبکه وایرلس یا بی سیم MAN چیست؟

شبکه های بی سیم متروپولیتن نوعی شبکه بی سیم است که چندین شبکه بی سیم را به هم متصل می کند. هم چنین وایمکس (WiMAX) نوعی شبکه وایرلس  MAN است و با استاندارد IEEE 802.16 توصیف می شود.


حتما بخوانید: علت وصل نشدن مودم به اینترنت


منظور از شبکه وایرلس یا بی سیم WAN چیست؟

شبکه‌های بی سیم گسترده یا  WAN به طور معمول مناطق وسیعی مانند شهرها و شهرهای همسایه حومه شهر را پوشش می دهند. از این شبکه ها می توان برای اتصال دفاتر تجاری با شعب بالا یا به عنوان یک سیستم دسترسی به اینترنت عمومی استفاده کرد. اتصالات بی سیم سهمی در باند 2.4 گیگاهرتز و 5.8 گیگاهرتز  داشته و به جای آنتن های همه جهته که در شبکه های کوچکتر استفاده می شوند.

کانال وایرلس چیست؟

هر مودم وایرلسی چندین کانال برای انتقال اطلاعات در اختیار داشته و از استانداردی برای تقسیم این کانال‌ها استفاده می‌کند. استاندارد 802.11 یه استاندارد جهانی می باشد که هر یک از فرکانس باندهای 2.4,3.6,4.9/5.0GHz را به کانال‌هایی تقسیم می‌کند که هرکدام به زیربخش‌هایی تقسیم شده‌اند. به عنوان مثال باند 2.4000 تا 2.4835 به 13 کانال با فاصله 5 مگاهرتزی از هم تقسیم شده‌ است. کانال 1 در 2.412 گیگاهرتز و 13 در 2.472 گیگاهرتز قرار گرفته است. به عبارت دیگر ، یک کانال محدوده‌ی فرکانسی که روتر در آن کار می‌کند را نشان می‌دهد.

نکته قابل توجه این است که از آنجایی که یک پروتکل به فواصل کانال 25MHzی احتیاج دارد، کانال‌های نزدیک به هم، با هم تداخل پیدا می‌کنند. بنابراین در حال حاضر، بسیاری از دستگاه‌ها فقط از کانال‌های 1، 6 و 11 برای جلوگیری از تداخل استفاده می‌کنند ، اگرچه با استاندارد 802.11g، چهار کانال 1، 5، 9 و 13نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

باید بدانید که میزان دسترسی کانال‌ها توسط هرکشور تعیین می‌شود، در بخشی از هر کشور تخصیص طیف رادیویی به خدمات مختلف محدود شده است. برای مثال کشور ژاپن برای استاندارد 802.11 b اجازه‌ی استفاده از هر 14 کانال را دارد در حالی که اسپانیا از کانال‌های 10 و 11، و فرانسه از کانال‌های 10 تا 13 استفاده می‌کند. آمریکای شمالی و برخی از کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی از کانال‌های 1 تا 11 استفاده می‌کنند.

در اکسس پوینت ها بصورت پیش فرض کانال روی اتوماتیک ست شده است که در صورتی که در محیط تعداد امواج و دستگاه های مشابه زیاد باشد بدنبال یک کانال آزاد می گردد و امواج را روی آن فرکانس ست میکند ولی در صورتی که این تجهیزات 24 ساعته روشن باشنن شما می توانید کانال آزاد را جستجو نموده و ست بفرمائید. البته تداخل کانال زمانی بوجود می آید که ریپیتر در محیط استفاده گردد و در صورت اتوماتیک بودن کانال باعث گم کردن فرکانس اکسس پوینت اصلی میگردد و ارتباط آن مدام قطع و وصل میگردد.

وای فای چیست؟

برای پی بردن به اینکه تفاوت وایرلس با وای فای دقیقا چیست نیاز است تا با مفهوم و کارکرد وای فای آشنا شویم. حال در تعریف وای فای باید گفت که وای فای یک نام اختصاری بوده و در جامعه فناوری مخفف عبارت Wireless Fidelity می‌باشد. اتحادیه وای فای قصد داشته با آن به نام اختصاری معروف و قدیمی  یا های فای (HiFi) (به معنای وفاداری یا شباهت زیاد به اصل) تلویحاً اشاره کند تا در ذهن مصرف‌کننده مخفف عبارت «Wireless Fidelity» تداعی شود. البته باید بدانید که نام اولیه و رسمی این فناوری شبکه وایرلس محلی  (WLAN) است. این نام به مرور زمان و با تبلیغات قوی شرکت وای فای در سطح بازار کمتر استفاده می‌شود. پس در واقع شبکه‌های بی‌سیم محلی با عنوان شبکه وای فای یا 802.11 شناخته می‌شود، زیرا فناوری IEEE 802.11 را پوشش می‌دهد. مزیت اصلی وای فای این است که تقریبا با هر سیستم عامل، دستگاه بازی و پرینتر پیشرفته سازگار می‌باشد.

باید بدانید که برد وای فای در حدود ۲۰ متر است. بیشترین استفاده از این نوع اتصال بیشتر شامل دستگاه های قابل حمل مانند موبایل و تبلت‌ و  اغلب لپ‌تاپ‌های امروزی می‌باشد. البته کسانیکه می‌خواهند این را بر روی رایانهٔ خود داشته باشند باید ابتدا یک مودم وای-فای را تهیه و سپس با استفاده دانگِل دریافت و ارسال امواج را میسر کنند. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که:

 چه تجهیزاتی وای فای دارند؟

 چه تجهیزاتی وای فای دارند؟

چه تجهیزاتی وای فای دارند؟

به هر دستگاه مجهز به وای فای که می تواند به یک شبکه بی سیم متصل شود گفته می‌شود.  رایانه ها ، لپ تاپ ها ، سیستم های بازی ، چاپگرها ، تبلت ها و دستگاه های تلفن همراه دستگاه وای فای محسوب می‌شوند. اگر می خواهید تنظیمات شبکه خانگی وایرلس خود را تغییر دهید ، ممکن است به یک دستگاه وای فای مانند رایانه یا لپ تاپ نیاز داشته باشید. برای اتصال دستگاه های خود به اینترنت به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ممکن است به یک مودم روتر وای فای احتیاج داشته باشید.

دانگل وای فای چیست؟

در حقیقت دانگل‌(Dongle) در اصل در دهه ۱۹۷۰ ایجاد شد تا از نرم‌افزارهای کامپیوتری که فقط در صورتی کار می‌کنند که دانگل وصل شده باشد، حمایت کنند.  دانگل ها را می توان به عنوان یک پل ارتباطی برای اتصال کامپیوتر به شبکه های مختلف عنوان کرد. به طور مثال کامپیوتر شما قابلیت اتصال به اینترنت از طریق کابل و یا وایرلس را ندارد مانند کامپیوتر های قدیمی. در این صورت می‌توانید با خرید یک دانگل شبکه وای فای، آن را از طریق اتصالات USB به رایانه وصل کنید تا از طریق شبکه بی سیم به مودم شما متصل شود. یک دانگل شامل یک مدار فیزیکی استاندارد برای پشتیبانی از شبکه های مختلف است که برای آن طراحی شده است. به طور مثال از رادیو های ۳G و ۴G در آن ها استفاده می شود. برای اتصال و کارکرد صحیح با رایانه هم یک درایور و برنامه برای آن ها طراحی شده است که امکان پیکره بندی و ایجاد تنظیمات مختلف در ویندوز را امکان پذیر می کند.


حتما بخوانید: استخراج بیت کوین و همه چیز درباره آن


قیمت و انواع مودم وای فای

برای اتصال بدون سیم به شبکه اینترنت بر روی تبلت یا گوشی های همراه خود به مودم روتر یا روتر احتیاج دارید و در حال حاضر برخی از شرکت‌های ارائه دهنده‌ی سرویس اینترنت، مودم را هم به عنوان بخشی از قرداد ارائه‌ی سرویس اینترنت به شما می‌دهند. ولی می‌توانید مودم مناسب را به صورت جداگانه هم بخرید. در هر حال هدف مودم برقراری اتصال به اینترنت است اما برای اتصال بی سیم دستگاه ها به مودم وای فای باید روتر یا دستگاه ترکیبی مودم روتر را داشته باشید.

برای اطلاع از بهترین قیمت های مودم و روتر نیز می‌توانید به فروشگاه برقچی مراجعه کنید.

روتر وای فای

اگر شما داخل خانه از مودم وایرلس استفاده نمی‌کنید روتر به کمک شما خواهد آمد. زیرا امکان اینکه سراسر خانه‌ی خود را با کابل‌های اترنت سیم‌کشی کنید هم وجود نداد. روتر(Router) همانند نام خود برای مسیریابی استفاده می‌شود و گجتی مستقل است که با استفاده از کابل شبکه به پورت اترنت مودم متصل می‌شود و اطلاعات شبکه و اینترنت را به صورت بی‌سیم یا باسیم به گجت‌های دیگر هدایت می‌کند. روترها معولا یک پورت اترنت اختصاصی با رنگ متمایز دارند که برای اتصال فیزیکی به مودم (WAN) به کار می‌رود. علاوه بر این معمولا چهار پورت اترنت دیگر هم روی روتر برای اتصال گجت‌ها با سیم (LAN) در نظر گرفته می‌شود.

در ادامه با استاندارهای وای فای آشنا خواهید شد و متوجه می‌شوید که روترهای 802.11n از همه متداول‌تر هستند. برای خرید بهترین روتر بازار که بسیار محبوب و رایج است، ما روتر میکروتیک مدل RB941-2nd-TC HAP Lite پیشنهاد می‌کنیم همچنین اگر شما یه روتر قوی‌تر می‌خواهید می‌توانید اقدام به خرید روتر میکروتیک RB750r2 مدل hEX lite کنید.

مودم روتر وای فای

دستگاه ترکیبی مودم روتر که برخی شرکت‌ها از نام گیت وی (Gateway) برای آن‌ها استفاده می‌کنند و برخی هم آن‌ها را همان مودم می‌خوانند نیز برای اتصال وای فای به اینترنت بسیار کارامد هستند. در برخی منابع هم از این دستگاه‌ها با نام مودم/روتر ترکیبی یاد می‌شود.با این حال معمولا دستگاه‌های ترکیبی مودم روتر از نظر سخت‌افزاری تقریبا تمام چیزهایی را که در مودم‌ها و روترها می‌بینیم، در خود دارند. اغلب مودم روترها به چهار پورت اترنت ۱ گیگابیت مجهز هستند و برخی از آن‌ها برای به اشتراک گذاشتن فایل یا پرینتر روی شبکه، پورت USB هم دارند. مودم روتر معمولا یک یا چند چراغ LED اضافه هم برای نمایش وضعیت شبکه‌ی وای فای و فعال بودن باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز دارد.

انواع وای فای

همان‌طور که اشاره شد استاندارد شبکه بی سیم محلی با استاندارد 802.11 با نام تجاری وای فای شناخته شده تر است. اما با پیشرفت تکنولوژی نمونه های متفاوتی از این استاندارد معرفی شدند که با توجه به منطقه زندگی (مانند کشورها و قاره ها) و زمان معرفی هر کدام سرعت و مکانیزم متفاوتی برای اتصال و انتقال اطلاعات دارند.

انواع وای فای

انواع وای فای

1. وای فای با استاندارد 802.11a

این نوع وای فای در ۵ گیگاهرتز انتقال را انجام می‌دهد و می‌تواند تا ۵۴ مگابایت داده در ثانیه اطلاعات انتقال دهد. همچنین در این نوع مکانیزم تقسیم فرکانس  ‏OFDM‏ استفاده می‌کند که سیگنال رادیویی را قبل از رسیدن به گیرنده به چند زیر سیگنال تقسیم می‌کند. این امر تا حد زیادی تداخل را کاهش می‌دهد.

2. وای فای با استاندارد 802.11b

وای فای با استاندارد 802.11b در باند فرکانسی ۲.۴ گیگاهرتز طیف رادیویی ارسال می‌کند. این سیستم می‌تواند تا ۱۱ مگابایت داده در هر ثانیه را مدیریت کند و از مکانیزم CCK‏ برای بهبود سرعت استفاده می‌کند. اما در کل سرعت کندی دارد

3. وای فای با استاندارد 802.11g

این نوع وای فای نیز اطلاعات را در ۲.۴ گیگاهرتز ارسال می‌کند، اما بسیار سریع‌تر بوده و می‌تواند تا ۵۴ مگابایت داده را در هر ثانیه جابجا کند. علت سرعت آن نیز استفاده از کدگذاری OFDM می باشد.

4. وای فای با استاندارد 802.11n

پرکاربردترین استاندارد است و با نسخه‌های قبلی a، b و g سازگار است. این نسخه به شکل قابل توجهی در سرعت و گستره نسبت به نسخه‌های قبلی بهبود یافته است. به عنوان مثال، اگر چه 802.11g به صورت نظری ۵۴ مگابایت داده را در هر ثانیه جابجا می‌کند، به دلیل تراکم شبکه، در واقعیت تنها به سرعتی حدود ۲۴ مگابایت داده در هر ثانیه دست می‌یابد. با این حال 802.11n طبق گزارش‌ها، سرعتی بیش از ۱۴۰ مگابایت بر ثانیه دارد. 802.11n می‌تواند تا چهار جریان داده را انتقال دهد؛ هر کدام با حداکثر سرعت ۱۵۰ مگابایت در ثانیه، اما بیشتر روترها تنها انتقال دو یا سه جریان را ممکن می‌سازند.

5. وای فای با استاندارد 802.11ac

جدیدترین استاندارد است که اوایل سال ۲۰۱۳ معرفی شد. این سیستم هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته است و هنوز در موسسه مهندسان برق و الکترونیک (‏Institute of Electrical and Electronics Engineers یا به اختصار IEEE)‏ در حالت پیش‌نویس است، اما دستگاه‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند اکنون در بازار هستند.
802.11ac با نسخه‌های قبلی خود یعنی 802.11n و دیگر نسخه‌ها سازگاری دارد؛ با n روی باند ۲.۴ گیگاهرتز و ac روی باند ۵ گیگاهرتز سازگار است. تداخل در این نسخه کمتر رخ می‌دهد و بسیار سریع‌تر از نسخه‌های قبلی خود است و حداکثر ۴۵۰ مگابایت بر ثانیه را بر روی یک جریان واحد انتقال می‌دهد- هرچند سرعت واقعی ممکن است کم‌تر باشد. مانند 802.11n، امکان انتقال بر روی جریان‌های فضایی چندگانه را تا هشت جریان، به طور اختیاری فراهم می‌کند. گاهی به خاطر باند فرکانسی‌اش 5G نامیده می‌شود و گاهی Gigabit WiFi نامیده می‌شود زیرا پتانسیل آن یک گیگابایت در ثانیه بر روی چندین جریان است، همچنین گاهی به همین دلیل VHT یا Very High Throughput نامیده می‌شود.
اگر روتر مشکلی داشته باشد یا افراد زیادی همزمان از نرم‌افزارهای با پهنای باند بالا استفاده کنند، کاربران ممکن است تداخل مشاهده کنند یا ارتباط خود را از دست بدهند. اگرچه استانداردهای جدیدتر و سریع‌تر مانند 802.11ac می‌تواند به کاهش این اتفاقات کمک کند.

6.وایمکس(WiMax) یا وای فای با استاندارد 802.16

این نوع تکنولوژی وای فای مزایای پهنای باند و بی‌سیم را با یکدیکر ترکیب کرده است به طوری که  اینترنت بی‌سیم پرسرعت را در مسافت‌های طولانی فراهم کرده است.

تفاوت وایرلس با وای فای

همانطور که اشاره شد وایرلس یک عبارت بسیار کلی است و به معنی تکنولوژی ارتباطات بی‌سیم می باشد و هر ارتباطی بین دستگاه هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند ارتباط وایرلس یا بی سیم است. اما وای فای در واقع سیگنال رادیویی مشخصی است که ارتباط بی‌سیمی بین دستگاه‌های مختلف را ممکن می‌سازد. در واقع وای فای و وایرلس هر دو یک وظیفه یکسان دارند و آن هم ایجاد یک ارتباط بدون کابل است. به نوعی وای فای محدوده استاندارد مشخصی از ارتباط بی سیم می باشد که از استاندارهای به روزتری برای اتصالات بی سیم استفاده می‌کند. در واقع استاندارد وای فای این امکان را به شما می دهد تا با یک یا چند دستگاه که از آن پشتیبانی می‌کنند به به اینترنت نیز متصل شوید. در واقع بیشتر مودم های بازار که  که از استاندارد  IEEE 802.11 شبکه وایرلس LAN استفاده می‌کنند با نام تجاری مودم وای فای، اتصال به بستر اینترنت را ممکن می‌کنند.


حتما بخوانید: راهنمای خرید لامپ کم مصرف


وای فای بهتر است یا وایرلس؟

تا کنون بحث بر سر این بود که تفاوت وایرلس با وای فای چیست. اما سوال پیش می‌آید که چرا بعضی از دستگاه‌ها تاکید بر این دارند که به وای فای مجهز هستند. آیا وای فای وای بهتر از وایرلس است؟ از مزیت های وای فای این است به کمک آن می توان دیوایس های مختلف را به یکدیگر متصل کرد. با کمک تکنولوژی وای فای دایرکت (Wifi Direct) که در بیشتر دستگاه های امروزی وجود دارد می توان اینکار را انجام داد. هم‌چنین به طور کلی سرعت وای فای بیشتر از وایرلس می باشد چرا که این فناوری زیر مجموعه بلوتوث می باشد. از طرف دیگر در اکثر دستگاه‌های وایرلس لزوما باید به برق شهری متصل باشد، اما دستگاه های وای فای لزوما با متصل به برق شهری فعال نمی شوند چرا که برخی از وای فای ها دارای منبع تغذیه داخلی (باتری) هستند و می توانید با استفاده از این قابلیت در هر جایی که هستید و آنتن دهی اینترنت در آن وجود دارد به اینترنت متصل شوید. تنها با یک وای فای می توانیم تعداد زیادی دیوایس و دستگاه اعم از گوشی، تلویزیون، دوربین دیجیتال، تبلت، پرینتر و… را به یکدیگر متصل نماییم و این گونه کارها بسیار آسان و آسان تر می شوند. اما در اصل برای اینکه یک Wi-Fi ایجاد شود، از دستگاهی به نام روتر ” Router ” استفاده می شود که می توان آن را هم رمزگذاری نمود تا تنها دیوایس هایی که این رمز را در اختیار دارند، بتوانند از سرویس آن استفاده نمایند. در این روش اگر روتر به اینترنت وصل شود می توانیم به کمک آن اینترنت ایجاد شده را با دیوایس های مختلف به اشتراک گذاشت.

در اصل می توان این گونه بیان کرد که تفاوت وایرلس با وای فای چشمگیر نبوده و به گونه ای می توان گفت که مزیت های وای فای بیشتر از وایرلس است و هر دو در اصل یک کار را انجام می دهند. در اصل ارتباط Wi-Fi تنها میان دیوایس های مختلف و Router برقرار می شود که اکثر روترها به یک مودم کابلی یا DSL یا هر نوع اتصال دیگری متصل اند که دسترسی به اینترنت را برای همه دستگاه های متصل به روتر Wi-Fi فراهم می کنند.

اما جالب است بدانید محدوده پوششی وایرلس بسیار بیشتر از وای فای است و از این رو می تواند بسیار مناسب باشد. از این رو اگر شما گران ترین وای فای بازار را خریداری نمایید و تنها چند خانه در محله شما آنرا تحت پوشش قرار داده باشد، برای استفاده از آن باید در خانه تان باشید که می تواند همانند وایرلس البته با تعرفه گران تر باشد. از این رو می توان درک کرد که سرعت دانلود و آپلود در وای فای بیشتر از وایرلس است.

همچنین اسمارت فون های امروزی می توانند به سادگی تمام به یک روتر تبدیل شدوند و دیتای خود را با دیوایس های دیگر به اشتراک بگذارند که نام این قابلیت ” Wi-Fi Hotspot ” است که می تواند به دلخواه رمزگذاری شود.

 


حتما بخوانید: تشخیص نویز در خط تلفن


جمع بندی

با مقاله تفاوت وایرلس با وای فای چیست قصد داشتیم به یکی از سوالاتی است که کاربران اینترنتی در وب‌گردی خود بسیار با آن مواجه شده و سروکار دارند پاسخ دهیم. بدین منظور دو مفهوم اصلی وایرلس (Wireless) و وای فای (Wi-Fi) بررسی و تمایز داده شد. مشاهده کردیم با توجه به اینکه این دو مفهموم اغلب به جای هم به کار برده می شوند تفاوت هایی نیز با هم داشته و با توجه به عملکرد خود و انتظار کاربران هر کدام مزایا، معایب و مثال هایی در دنیای تکنولوژی دارند. امیدواریم این مقاله پاسخی هرچند کوچک به سوالات شما عزیزان داده باشد.

همچنین شما می‌توانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
5/5 - (12 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
اسماء غفاری
اسماء غفاری
3 سال پیش

مطلب خوبی بود متشکرم

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   اسماء غفاری

خواهش میکنم باعث افتخاره مورد پسند قرار گرفت

حسام رام
حسام رام
3 سال پیش

اخرین ورزثژن وای فای چنده؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   حسام رام

802.11ax اخرین استاندارد وای فای هست

مقالات مرتبط

<