اینترنت اشیا یا IOT چیست؟

آیا اطلاعاتی نسبت به اینترنت اشیا دارید و میدانید اینترنت اشیا یا IOT چیست؟ توجه داشته باشید ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی نسبت به اینترنت اشیا، مزایا و معایب و حتی کاربردهای آن در اختیار شما قرار دهیم. از سوی دیگر امنیت اینترنت اشیا را هم مورد بررسی قرار خواهیم داد. در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات کامل درباره اینترنت اشیا تا پایان این مقاله با ما در وبسایت برقچی همراه باشید.
فهرست:
- اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟
- کاربرد اینترنت اشیا چیست؟
- اینترنت اشیا در پزشکی
- مزایا و معایب اینترنت اشیا
- اینترنت اشیا در ایران
اینترنت اشیا IOT چیست؟
این سوال یکی از متداول ترین سوالات است که توسط بسیاری از افراد مطرح میشود. لازم به ذکر است بدانید این روزها نصب و راه اندازی شبکه و ایجاد ارتباط بین کامپیوترها یک نیاز محسوب میشود. زیرا تاثیر بسیار زیادی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد. لازم به ذکر است بدانید زمانی که دستگاهها به یکدیگر متصل میشوند این ارتباط به وسیله اینترنت اشیا شکل میگیرد. این نکته را هم در نظر داشته باشید برنامهها و دستگاههای مختلف با استفاده از اتصال اینترنت به کمک اینترنت اشیا میتواند با یکدیگر و حتی با انسانها تعامل ایجاد کنند.
اگر بخواهیم مبحث را با ذکر یک مثال توضیح دهیم بهتر است ذکر کنیم در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی یخچالهای هوشمندی به بازار عرضه شدهاند که به اینترنت متصل میشوند شما به راحتی میتوانید از طریق یخچال از موجودی، تاریخ انقضای مواد خوراکی و بسیاری از موارد دیگر مطلع شوید. در واقع اینترنت اشیا شرایط را به گونهای برای شما فراهم میکند تا بتوانید با کمک زیرساختهای اینترنتی، اشیا مورد استفاده خود را از راه دور مدیریت و کنترل کنید.

اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟
در این بخش از مقاله قصد داریم چگونگی کار کردن اینترنت اشیا را به شما توضیح دهیم. لازم به ذکر است بدانید دستگاههایی که به تکنولوژی IOT مجهز میباشند به سنسورهایی تجهیز هستند که از طریق این سنسورها به پلتفرمهای IOT متصل میشوند و یکپارچه کردن اطلاعات دستگاههای مختلف را انجام میدهند. نکته بسیار مهم این است که اینترنت اشیا به راحتی میتواند اطلاعات مفید و اطلاعات غیر مفید را شناسایی کند. این مسئله باعث میشود اطلاعات مفید قبل از وقوع مشکلات احتمالی استفاده شود. در ادامه بهتر است بدانید زمانی که اطلاعات توسط سنسورها دریافت میشود این اطلاعات برای ذخیره شدن، دستهبندی و آنالیز به سرورهای اینترنت اشیا منتقل میگردد.
در ادامه بهتر است بدانید تمامی این کارها با استفاده از پلتفرم اینترنت اشیا صورت میپذیرد. اگر قصد دارید با پلتفرمهای اینترنت اشیا بیشتر آشنا شوید بهتر است به چند نمونه از آنها (Google IoT Cloud و AWS IoT Core و Artik Cloud و Microsoft Azure IoT) اشاره کنیم.

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا دارای کاربردهای فراوانی است برای مثال در حوزه های مختلف همچون کامپیوتر، کشاورزی، پزشکی، اجتماعی و غیره کاربردهای بسیاری دارد که ما قصد داریم در قسمت زیر چند نمونه از این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. در این صورت شما میتوانید اطلاعات کاملتری نسبت به کاربرد اینترنت اشیا در حوزه های مختلف به دست بیاورید.
کاربردهای اینترنت اشیا در کامپیوتر
در گام اول بهتر است به سراغ کاربردهای اینترنت اشیا در کامپیوتر برویم. همانطور که میدانید انتقال اطلاعات و اتصال به اینترنت جزو قابلیتها و ویژگیهای مهم اینترنت اشیا به شمار میرود. در نتیجه دستگاههایی که دارای این دو شاخصه باشند را میتوان IOT شناخت. با استناد به این موارد میتوان به این استنباط رسید که دستگاههایی همچون لپ تاپ و کامپیوتر، اسمارتفون و غیره در دسته اینترنت اشیا قرار دارد.
بیشتر بخوانید: سیستم گیمینگ اقتصادی با بودجه 20 میلیون تومان
کاربرد اینترنت اشیا در زندگی
اینترنت اشیا در زندگی روزمره نیز کاربردهای بسیار فراوانی دارد. در واقع در حال حاضر دستگاههایی وجود دارند که هوشمند هستند و میتوانید با هوشمند سازی خانه خود از آنها بهترین بهره را ببرید. شاید برای شما سوال پیش بیاد که چه دستگاههای هوشمندی وجود دارند که از اینترنت اشیا استفاده میکنند. در پاسخ به این سوال باید ذکر کنیم که دستگاه همچون یخچال، ظرفشویی، لباسشویی، قهوه ساز، آرام پز، اسباب بازی و بسیاری از دستگاههای دیگر هستند که از کاربردهای اینترنت اشیا در زندگی محسوب میشوند.
اینترنت اشیا در کشاورزی
بسیاری از افراد به دنبال این هستند تا کشاورزی را به بهره برداری بیشتر برسانند و کیفیت و حجم تولید را افزایش دهند. این نکته مهم را در نظر داشته باشید صنعت کشاورزی به صورت چشمگیری در حال پیشرفت است. در واقع استفاده از تجهیزات خودران کشاورزی باعث شده تا کشاورزان گامی نوین به سمت کشاورزی هوشمند پیشرفته بردارند. در واقع اینترنت اشیا باعث میشود شما نظارت و مانیتورینگ بر روی زمین کشاورزی از راه دور داشته باشید، رطوبت و دما را کنترل کنید که تمام این مباحث باعث افزایش کیفیت تولید میشود.

اینترنت اشیا در پزشکی
مطمئنا میدانید که اینترنت اشیا در پزشکی تاثیر بسیار زیادی دارد. برای این که با این مبحث بیشتر آشنا شوید تصمیم داریم چند نمونه از ویژگیهای صنعت پزشکی که به وسیله اینترنت اشیا امکان پذیر شده است را به شما معرفی کنیم. در گامل اول بهتر است بدانید یک پزشک با استفاده از اینترنت اشیا میتواند از وضعیت بیمار گزارش گیری کند.
از سوی دیگر امکان درمان بیمار از راه دور و بدون نیاز به حضور فیزیکی پزشک امکان پذیر میشود که همین مسئله باعث کاهش بخشی از هزینه ها میگردد. در ثانی وجود اینترنت اشیا موجب میشود تا زمانی که بیمار در وضعیت اضطراری قرار میگیرد به پزشک هشدار داده شود. لازم به ذکر است بدانید تمام موارد که ذکر کردهایم میتواند باعث کاهش هزینه، افزایش سرعت درمان و بالا رفتن کیفیت خدمات شود.
مزایا و معایب اینترنت اشیا
همانطور که میدانید یک تکنولوژی به همان اندازه که مزایا دارد مطمئنا معایب هم خواهد داشت. اینترنت اشیا هم از این مبحث مستثنی نیست. به همین دلیل ما قصد داریم در این بخش از مقاله مزایا و معایب اینترنت اشیا را مورد بررسی قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: تفاوت اینترنت FTTH با FTTB و دیگر مدلهای فیبر نوری چیست؟
مزایا اینترنت اشیا
در گام اول بهتر است اطلاعاتی را نسبت به مزایای اینترنت اشیا در اختیار شما قرار دهیم. لازم به ذکر است بدانید اینترنت اشیا باعث افزایش دقت و کارایی میشود. از سوی دیگر به راحتی میتوانید برای بهینهسازی منابع از اینترنت IOT استفاده کنید. در ادامه بهتر است ذکر کنیم زمانی که در هر صنعتی از اینترنت اشیا استفاده شود مطمئناً نیاز به حضور نیروی انسانی کاهش پیدا میکند. یکی از موارد بسیار مهم که باعث میشود اکثر افراد به دنبال استفاده از اینترنت اشیا باشند صرفه جویی در زمان است. در انتها بهتر است به بهبود شرایط جمع آوری اطلاعات با استفاده از اینترنت اشیا اشاره کنیم زیرا این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد.
معایب اینترنت اشیا
استفاده از این طرح باعث کاهش موقعیتهای شغلی برای افراد میشود. در نتیجه اینترنت IOT میتواند باعث افزایش بیکاری شود. زیرا در اکثر صنعتها، زمانیکه تجهیزات هوشمند میشوند نیاز به نیروی انسانی به شدت کاهش مییابد. این نکته را در نظر بگیرید که اجرای تکنولوژیهای بزرگ و پیاده سازی آن در اینترنت اشیا بسیار پیچیده میباشد که این پیچیدگی جزو معایب اینترنت اشیا محسوب میشود. در ادامه باید به نقض حریم خصوصی اشاره کنیم، اینترنت IOT کوچکترین جزئیات و اطلاعات شخصی را در میآورد. یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنید امنیت است. اینترنت اشیا در مقابل حمله هکرها امنیت پایینی دارد.

اینترنت اشیا در ایران
در این بخش از مقاله اینترنت اشیا یا IOT چیست؟ تصمیم داریم مبحث اینترنت اشیا در ایران را مورد بررسی قرار دهیم. لازم به ذکر است بدانید بسیاری از افراد بر این باور هستند که اینترنت اشیا در ایران در حال اجرا است. امام درواقع اگر بخواهیم محدوده استفاده از اینترنت اشیا در ایران را مشخص کنیم بهتر است به استفاده از اینترنت اشیا در لوازم خانگی و صنعت ساختمان اشاره نماییم.
در ادامه باید ذکر کنیم که در کشور ایران افراد میتوانند با استفاده از اینترنت اشیا و هوشمند سازی ساختمان (میزان مصرف برق، سیستم سرمایش و گرمایش و مواردی از این قبیل) را کنترل کنند.
این نکته مهم را در نظر داشته باشید که چندین سال است دولت ایران قصد دارد برای هوشمندسازی شهر تهران که یک کلان شهر است و پایتخت ایران میباشد اقدام کند اما به علت محدودیت بودجه و مشکلات دیگر اینترنت اشیا به طور کامل پیاده سازی نشده است و اگر روال به همین منوال پیش برود هیچ وقت اینترنت اشیا در ایران به طور کامل پیاده سازی نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: کاهش پینگ اینترنت با چند راهکار ساده
نتیجه گیری
در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به اینترنت اشیا در اختیار شما قرار دادهایم. در واقع شما در حال حاضر میدانید اینترنت اشیا یا IOT چیست؟ از سوی دیگر به طور کامل ذکر کردیم که اینترنت اشیا چگونه کار میکند. در ادامه اطلاعاتی را نسبت به کاربرد اینترنت اشیا در کامپیوتر، زندگی، کشاورزی و پزشکی در اختیار شما قرار دادیم.
لازم به ذکر است بدانید که بخشی از این مقاله را به مزایا و معایب اینترنت اشیا اختصاص دادیم که میتواند اطلاعات شما را در این حوزه افزایش دهد. در پایان هم وضعیت پیاده سازی اینترنت اشیا در ایران را مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت امیدواریم شما اطلاعات مورد نیاز خود را با مطالعه این مقاله بدست آورده باشید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه