10 نشانه هک شدن گوشی

10 نشانه هک شدن گوشی

امروزه هک شدن گوشی موبایل یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های کاربران جهان است. درحال حاضر با پیشرفت تکنولوژی گوشی‌های موبایل تنها یک تلفن همراه ساده به‌شمار نمی‌روند بلکه بانکی از اطلاعات مالی، شخصی، خوانوادگی، سرگرمی و کاری محسوب می‌شوند. از این‌رو، دسترسی افراد سودجو به این اطلاعات مهم و سوءاستفاده از آن‌ها دغدغه و نگرانی اصلی کابران گوشی‌های هوشمند است. از این رو در این مقاله از برقچی همراه باشید تا شما را با 10 نشانه هک شدن گوشی همراه و روش‌های جلوگیری از آن آشنا کنیم.

فهرست مقاله:

علت هک شدن گوشی همراه چیست؟

با اینکه پیشرفت روز افزون تکنولوژی گام مثبتی در جهان امروز محسوب شده و مزیت‌های فراوانی برای ما به ارمغان می‌آورد اما می‌تواند راه‌کارهایی آسان و در عین حال غیرقانونی در اختیار افراد سودجو قرار دهد. بنابراین هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر، مودم، سرور، شبکه‌های مجازی و حتی گوشی موبایل نیز چندان دور از تصور نیست.

کلیک بر روی لینک‌های مخرب، اتصال به وای فای رایگان و عمومی، روشن بودن مداوم بلوتوث، نصب برنامه‌های نامعتبر و استفاده از ایستگاه‌های شارژ USB عمومی می‌توانند از جمله دلایل هک شدن موبایل شما باشند. با این‌حال، فرد مجرم همیشه مدرک جرم به جای می‌گذارد! با دانستن چند نشانه کاربردی، به‌راحتی می‌توانید از هک شدن موبایل جلوگیری کرده و اطلاعات خود را حفظ کنید. ممکن است برخی از این نشانه‌ها سخت‌افزاری یا حتی نرم‌افزاری باشند.

علت هک شدن گوشی همراه چیست؟
علت هک شدن گوشی همراه چیست؟

حتما بخوانید: چگونه از هک شدن مودم جلوگیری کنیم؟


نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن گوشی همراه

عموما نشانه‌های نرم‌افزاری هک موبایل در هنگام کار با برنامه‌ها، ارسال و دریافت پیامک و وب‌گردی پدیدار می‌شوند. برخی از این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

1. کند شدن بیش از اندازه گوشی

هنگ کردن و کند کار کردن تلفن همراه و تبلت را می‌توان از علامت‌های هک شدن گوشی دانست. البته این موضوع همیشه هم صدق نمی‌کند زیرا با افزایش حجم اطلاعات، ویروسی شدن، پر شدن حافظه گوشی یا حتی ضربه دیدن امکان هنگ کردن یا کند کار کردن آن نیز وجود دارد. تنها زمانی می‌توانید کند کار کردن گوشی را به هک شدن آن نسبت دهید که به صورت ناگهانی و بدون دلیل اتفاق بیافتد.

مثلا تا روز قبل شما در زمان کار با گوشی خود با هیچ مشکلی روبه‌رو نشدید و هیچ تاخیری در عملکرد برنامه‌ها وجود نداشته اما امروز با نصب یک اپلیکیشن یا کلیک بر روی یک لینک ناشناس، عملکرد گوشی شما به‌طور محسوسی دچار اختلال شده است. به‌گونه‌ای که گوشی به کندی کار کرده و در زمان باز کردن برنامه‌ها چند لحظه هنگ می‌کند. در این صورت، حتما باید این مشکل را جدی بگیرید و سریعا چاره‌ای بیاندیشید.

نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن گوشی همراه
نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن گوشی همراه

2. ارسال و دریافت پیامک‌های مشکوک

مطمئنا ارسال و دریافت خودکار پیامک‌های عجیب و غریب تا حدی نگران‌کننده است. اگر گوشی شما خود به خود پیامک‌هایی را با محتوای عجیب به شماره‌های ناشناس ارسال می‌کند، به‌هیچ عنوان آن را نادیده نگیرید. ممکن است تصور کنید که این پیامک‌ها تبلیغاتی بوده و از سوی اپراتورهای تلفن همراه ارسال می‌شوند و سرسری از آن رد شوید. اما بهتر است بدانید که یکی از نشانه‌های مهم هک شدن تلفن همراه همین پیامک‌ها هستند.

ارسال و دریافت پیامک‌های مشکوک
ارسال و دریافت پیامک‌های مشکوک

3. نصب خودکار اپلیکیشن‌های جدید نشانه‌ای از هک شدن گوشی

اگر در زمان کار با تلفن همراه با برنامه ناشناخته‌ای مواجه شدید یا اینکه اپلیکیشنی را مشاهده کردید که خودتان در نصب آن دخالت نداشتید، احتمالا گوشی شما هک شده است. نصب خودکار برنامه و اپلیکیشن‌های مشکوک یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های هک شدن موبایل یا تبلت محسوب می‌شود. چراکه گوشی نمی‌تواند بدون اجازه و به‌صورت خودکار برنامه جدید دانلود و نصب کند. در صورت مشاهده چنین برنامه‌ای سریعا آن را از روی دستگاه حذف کرده تا از سرقت اطلاعات خود جلوگیری کنید.

4. افزایش مشکوک مصرف اینترنت

اگر متوجه شدید که مصرف اینترنت دستگاه شما به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است، احتمال هک شدن گوشی خود را در نظر بگیرید. معمولا ابزارهای هک گوشی برای انتقال اطلاعات از گوشی مورد نظر باید به اینترنت متصل شوند. بنابراین زمانی که موبایل در معرض هک شدن قرار می‌گیرد، میزان مصرف اینترنت نیز بالا می‌رود. پس هنگامی که با چنین وضعیتی مواجه شدید باید بدانید که یک اپلیکیشن یا برنامه مخرب در دستگاه شما نصب شده یا عوامل دیگری در این موضوع دخیل هستند.


حتما بخوانید: تقویت سیگنال وای فای


5. افزایش عجیب قبض موبایل

زمانی که قبض تلفن شما بیش‌تر از حد معمول شد، حتما دستگاه خود را مورد بررسی قرار دهید. چراکه ممکن است دریافت و ارسال پیام یا تماس‌های ناشناخته علت آن باشند. البته این احتمال نیز وجود دارد که پیام‌های مشکوک به محض دریافت و ارسال از گوشی شما حذف شده باشند. بنابراین شماره‌های ناشناس را مسدود کنید تا به سیم‌کارت و دستگاه شما دسترسی پیدا نکنند.

6. مشاهده پاپ آپ‌ها از نشانه‌های هک شدن گوشی

پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن تلفن همراه هستند که می‌توانند اطلاعات شما را به‌راحتی در دسترس افراد سودجو قرار دهند. برنامه‌هایی که سرویس‌های رایگان ارائه می‌دهند معمولا از طریق همین پاپ‌آپ‌ها کسب درآمد می‌کنند. از این‌رو اگر نمی‌خواهید به دردسر بیافتید، هیچ وقت روی این پاپ‌آپ‌ها کلیک نکنید. برای جلوگیری از آسیب بیش‌تر بهتر است اپلیکیشن دارای پاپ‌آپ را شناسایی کرده و حذف کنید.

7. تغییر در عملکرد حساب‌های کاربری

در صورت مشاهده هرگونه تغییر در پروفایل‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی یا اسپم شدن خودکار ایمیل‌های ارسالی بهتر است احتمال هک شدن گوشی را در نظر بگیرید. اگر ایمیل‌هایتان بدون دخالت شما بلاک یا اسپم شوند، ممکن است کدهای مخرب یا بدافزار‌ها باعث بروز مشکل شده باشند. یا اینکه اطلاعات ایمیل شما مورد هک قرار گرفته است. بنابراین با تغییر رمزعبور حساب‌های کاربری خود از بروز مشکل بیش‌تر جلوگیری کنید.

تغییر در عملکرد حساب‌های کاربری

8. باز شدن خودکار سایت‌های نامربوط

برخی از کدهای مخرب علاوه بر ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه موجب هدایت شما به سایت‌های نامربوط نیز شوند. برای مثال شما در حال بازدید از وب‌سایت‌های آموزش آشپزی هستید که ناگهان به سایتی در رابطه با فیتنس یا تبلیغات خارجی هدایت می‌شوید. این کار بدون دخالت شما انجام شده و هیچ نقشی در آن ندارید. در چنین شرایطی بهتر است این موضوع را جدی بگیرید و به دنبال برطرف کردن آن باشید. برخی از اپلیکیشن‌های مخرب می‌توانند در بروز چنین مشکلی دخیل باشند، بنابراین آن را یافته و از دستگاه خود حذف کنید.

9. از کار افتادن اپلیکیشن‌ها و تغییر خودکار زبان

از دیگر نشانه‌های هک شدن تلفن همراه این است که در زمان وبگردی ممکن است زبان و محتوای سایت موردنظر تغییر کنند. از آنجایی که هکرهای موبایل برای هک گوشی شما به پروکسی‌های خاصی متصل می‌شوند ممکن است برخی از اپلیکیشن‌های موجود در دستگاه شما از کار بیافتند.

10. قفل نشدن گوشی همراه

در صورت مشاهده فعالیت‌های عجیب در تلفن همراه، سریعا آن را قفل کرده و عملکرد آن را در زمان غیرفعال بودن چک کنید. اغلب گوشی‌هایی که مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند را نمی‌توان به‌طور کامل قفل کرد. یعنی زمانی که قفل دستگاه را فعال می‌کنید، گوشی باز هم به فعالیت خود ادامه می‌دهد. در مواجه با چنین مشکلی بهتر است سریعا وارد عمل شوید.

نشانه‌های سخت‌افزاری هک شدن گوشی

نشانه‌های نرم‌افزاری تنها راه تشخیص هک شدن موبایل و تبلت نیستند بلکه از روی عملکرد سخت‌افزارهای دستگاه نیز می‌توان به وجود مشکل پی برد. برخی از این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

خالی شدن سریع باتری

تمام شدن سریع شارژ باتری یکی از علامت‌های سخت‌افزاری هک موبایل است که ممکن است چندان قطعی نباشد. پس از اتکا به این موضوع، بررسی کنید که علت کاهش کیفیت شارژدهی باتری عوامل تأثیرگذار دیگر نظیر روشن بودن نقطه اتصال یا باز بودن برنامه‌های پرمصرف نظیر فیلتر شکن نباشند. در صورتی که افت شارژ باتری به‌‌طور ناگهانی و بی‌دلیل صورت بگیرد، حتما باید آن را جدی بگیرید.

داغ شدن بی‌دلیل موبایل از نشانه های هک شدن گوشی

داغ شدن گوشی در زمان استفاده از یک اپلیکیشن سنگین یا اتصال مداوم به اینترنت امری طبیعی به‌شمار می‌رود. با این‌حال، داغ شدن ناگهانی و بدون دلیل آن عجیب به نظر می‌رسد. تصور کنید که ساعت‌هاست از گوشی خود استفاده نکردید، حال که به سراغ آن می‌روید و از داغ بودن آن متعجب می‌شوید. هنگامی که دستگاه مورد هک قرار بگیرد، برای رد و بدل کردن اطلاعات در پس‌زمینه نیازمند کمک گرفتن از پردازنده گوشی است. بنابراین استفاده از پردازنده است که موجب داغ شدن گوشی شده و دلالت بر هک شدن دستگاه شما دارد.

نشانه‌های سخت‌افزاری هک شدن گوشی

خاموش و روشن شدن دستگاه

خاموش و روشن شدن دستگاه نمایانگر حضور مجازی یک هکر در گوشی شما است. البته وجود بدافزارها، کاهش عمر باتری یا ویروسی شدن دستگاه را نیز نمی‌توان در نظر نگرفت. پس اگر دستگاه بدون هیچ دلیلی به‌طور مداوم Restart می‌شود، باید احتمال هک شدن آن را بدهید.

وجود نویز و پارازیت در تماس‌ها

نرم‌افزارهای جاسوسی و هک زیادی وجود دارند که اکثرا برای کنترل تماس و ضبط مکالمات مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر در زمان مکالمه متوجه وجود هرگونه نویز یا پارازیت مشکوکی شدید که پیش از این وجود نداشته‌اند، ممکن است گوشی شما هک شده باشد.


حتما بخوانید: هک وای فای مودم چگونه انجام می‌شود؟


جمع بندی

در این مقاله از برقچی با مباحثی همچون عوامل موثر در هک شدن گوشی، نشانه‌های حمله هکری و راه‌های جلوگیری از آنها آشنا شدید. البته باید بدانید که موارد نامبرده قطعی‌ترین نشانه‌های هک دستگاه نبوده و صرفا جهت آگاهی بیش‌تر و هوشیار بودن شما عنوان شده است. ممکن است علامت‌های دیگری نیز وجود داشته باشند اما توصیه ما این است که در صورت مشاهده چند مورد از نشانه‌های فوق سریعا به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا از سرقت اطلاعات جلوگیری شود. از اینکه تا پایان این مقاله از برقچی با ما همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هرچه بهتر این مطالب یاری کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها