آموزش

مقایسه اینترنت ADSL با اینترنت 4G

طی چند سال گذشته، اتصال به اینترنت به یک ضرورت تبدیل شده است. با جابجایی مداوم جهان به سمت فضای دیجیتالی، به مردم این قدرت داده می‌شود که با...
رضا میرزایی رضا میرزایی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
11854
23
مقایسه اینترنت ADSL با اینترنت 4G
مطالعه: 16 دقیقه
11854
23
3

طی چند سال گذشته، اتصال به اینترنت به یک ضرورت تبدیل شده است. با جابجایی مداوم جهان به سمت فضای دیجیتالی، به مردم این قدرت داده می‌شود که با دوستان خود در تماس باشند ، وب‌گردی کنند، از اخبار روز مطلع شوند همچنین اوقات فراغت خود را با گشت و گذار در فضای مجازی بگذرانند. امروزه با گسترش استفاده کاربران از اینترنت، سرعت و کیفیت‌ اینترنت بسیار اهمیت پیدا کرده‌است. پس از آنکه اپراتورهای تلفن همراه مجوز ورود به نسل‌های بالاتر مخابراتی و سرعت‌های بیشتر اینترنتی را دریافت کردند، بازار اینترنت ADSL تا حدودی به خطر افتاد و بسیاری از کاربران هم مردد شدند که از کدام اینترنت استفاده کنند. با این حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که کدامیک از این دو اینترنت از لحاظ دسترسی، سرعت، قیمت عملکرد بهتری دارد. در ادامه قصد داریم اینترنت ADSL و اینترنت 4G مقایسه کنیم و بهترین نوع اینترنت در ایران را معرفی کنیم.

تفاوت اینترنت 4G با اینترنت ADSL:

Wi-Fi(اینترنت خانگی) یک فناوری شبکه بی سیم است که اجازه می‌دهد دستگاه‌هایی مانند لپتاپ و کامپیوتر، تلفن‌های هوشمند، کنسول‌ بازی و سایر تجهیزات (چاپگرها و دوربین‌های فیلمبرداری) با اینترنت ارتباط برقرار کنند همچنین چندین دستگاه می‌توانند در هر زمان مشخص به یک  Wi-Fi متصل شوند به شرط آنکه در محدوده سیگنال قرار داشته‌ باشند؛ هرچه دستگاه‌های بیشتری متصل شوند احتمال کاهش سرعت اینترنت بیشتر است. انواع مودم‌ همراه حمل برای دسترسی به اینترنت هنگام حرکت در دسترس کاربران وجود دارد که این ویژگی قابل حمل بودن آن، این گزینه را میان کاربران بسیار محبوب کرده است که در ادامه به معرفی بهترین مدل مودم قابل حمل می‌پپردازیم.

شبکه تلفن همراه نوعی اتصال بی سیم است که توسط برج های تلفن همراه امکان‌پذیرمی‌شود. برای دسترسی به شبکه تلفن همراه ، دستگاه‌های تلفن همراه شما باید از طریق یک ارائه دهنده تلفن همراه (همراه‌اول، ایرانسل، رایتل و…) متصل شوند. اینترنت سیم‌کارت  تقریباً در همه جا قابل دسترسی است ، فقط باید برج های مخابراتی در این نزدیکی وجود داشته باشد. از نظر تئوری، یک تلفن همراه قدرت کافی برای رسیدن به برج مخابراتی را تا 45‌ کیلومتر دورتر دارد اما ، با اضافه شدن موانع خارجی مانند ساختمان‌ها، درختان و… ممکن است امواج  برج مخابراتی که تا 10کیلومتردورتر هست را دریافت کند، درنتیجه هرچه تعداد برج‌های موجود در یک منطقه بیشتر باشد، شبکه تلفن همراه شما سریعتر و قابل اطمینان تر خواهد بود همچنین مزیت اصلی اینترنت 4G (اینترنت سیم‌کارت) قابل حمل بودن(محدود نبودن در یک شعاع فاصله‌ای کم) و دسترسی بالا آن است.

دسترسی کدام بیشتر است؟ اینترنت ADSL یا اینترنت 4G:

دسترسی

دسترسی

یکی از مهم‌ترین مزایای اینترنت 4g، در دسترس بودن همیشگی آن است. امروزه گوشی‌های هوشمند به همراه همیشگی کاربران تبدیل شده همچنین اکثر نقاط کشور تحت پوشش اینترنت اپراطور‌های تلفن همراه قرار دارند. بنابراین شما هر مکان که اراده کنید می‌توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید و محدود به حضور در یک محدوده خاص برای استفاده از اینترنت نخواهید بود. درحال حاضر اینترنت همراه درهمه شهرهای کشور در دسترس‌ است، شاید پوشش شبکه‌های 4g اپراطور‌ها هنوز تکامل پیدا نکرده باشد اما تقریبا شبکه‌های 3g درهمه‌ی نقاط ‌کشور در دسترس هستند ( اکنون تنها اپراطوری که تمام شهر‌های کشور را تحت پوشش اینترنت 4g قرار داده است، همراه‌اول است.)

اما اینترنت ADSL که فناوی آن انتقال داده‌ها بر بستر سیم‌های مسی است، برای استفاده از آن نیاز به خط تلفن‌ ثابت داریم. همانطور که گفت شد برای استفاده از اینترنت ADSL، باید در شعاع فاصله‌ای سیگنال قرار داشت بنابراین با دور شدن از مودم ADSL، دسترسی ما از اینترنت قطع خواهد شد. در نتیجه در بخش دسترسی، اینترنت 4g برنده است.

سرعت کدام؟ اینترنت ADSL یا اینترنت 4G:

یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل، سرعت اتصال(سرعت دانلود و آپلود) اینترنت می‌باشد. در تکنولوژی ADSL حداکثر سرعت انتقال داده ها 16 مگابیت بر ثانیه می‌باشد) سرعت ۱۶مگابایت بر ثانیه  در ADSL برای کسانی است که فاصله‌شان تا مرکز مخابراتی کمتر از یک کیلومتر باشد) که با استفاده از ADSL2+ می‌توان این سرعت را روی کاغذ تا 24 مگابیت بر ثانیه افزایش داد همچنین در سرویس VDSL ، (که فقط در برخی مناطق ایران در دسترس است) حداکثر سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهند .

اما سرعت اینترنت 4G در مناطقی که پوشش مناسبی داشته باشد تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه هم می‌رسد ، البته نسل جدید اینترنت همراه به نام 4.5g ، رکورد سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه را هم ثبت کرده است. دراین میان، اپراتور همراه اول موفق شده با ارائه نسل ۴.۵ تلفن همراه، بیشترین سرعت اینترنت را در اختیار کاربران خود قرار دهد. در اردیبهشت‌ماه سال1397 اعلام شد اپراتور اول ارتباطی کشور موفق شده رکورد سرعت اینترنت همراه را در ایران بشکند. در آن زمان، در مراسمی که با حضور محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه در شبکه همراه اول ثبت شد که بیشترین سرعت اینترنت در ایران در قالب نسل ۴.۵ تلفن همراه بوده است. اینترنت 4g  می‌تواند سریعتر از پهنای باند خط ثابت ADSL باشد و حتی می‌تواند به عملکرد فیبر نوری نزدیک شود. 5g حتی سریعتر از آن است و قادر است از بسیاری از سرویس‌های فیبر نوری پیشی بگیرد. 3g ، گرچه از دیگر شبکه‌ها کند‌تر است، اما هنوز هم می‌تواند از سرعتی که ممکن است از یک سرویس ADSL بدست آورید، فراتر رود.

همچنین سرعت، کیفیت و پایداری اینترنت ADSL به زیرساخت‌هایی نظیر عمر شبکه‌ی کابلی، فاصله‌ی کاربر تا مرکز مخابرات و حتی سیم‌کشی داخلی ساختمان بستگی دارد، اما در اینترنت های 4g ، سرعت مستقیما به محلی که شما قرار دارید و میزان آنتن دهی آن منطقه بستگی دارد . حتی ممکن است در نقطه ای از محل مورد استفاده شما ، سرعت بسیار‌بالا باشد اما در نقطه ای دیگر حتی اینترنت نداشته باشید . بنابراین اگر به دنبال سرعت پایدار و بدون قطع و وصلی هستید ، اینترنت ADSL گزینه بهتری است .

در بحث امنیت چطور؟

اینترنت تلفن همراه چقدر ایمن هست؟ برخی از کاربران تلفن‌های هوشمند ممکن است تعجب کنند ، آیا اینترنت‌ تلفن همراه از WiFi ایمن تر است؟ پاسخ بله است. اتصال به اینترنت از طریق داده‌های تلفن همراه ایمن تر از استفاده از اتصال WiFi عمومی است. اکثر نقاط Wi-Fi امن نیستند زیرا داده‌های ارسالی از طریق اینترنت رمزگذاری نشده اند. اگر بتوانید بدون وارد کردن رمز عبور به شبکه متصل شوید، احتمالاً امن نیست. برای محافظت از خود ، از WiFi عمومی برای انجام مشاغل شخصی مانند معاملات بانکی آنلاین استفاده نکنید؛ زمانی که از WiFi عمومی برای بررسی حساب های بانکی و خواندن ایمیل استفاده می‌کنید ، هیچ تضمینی برای ایمن بودن داده‌های شما وجود ندارد و ممکن است، هکر‌ها اطلاعات شما را بدزدند.

مقایسه قیمت اینترنت 4G و اینترنت ADSL:

در گذشته هزینه پایین اینترنت ADSL عامل برتری این سرویس نسبت به اینترنت همراه بود ولی با رشد شبکه‌های ‌تلفن همراه و رقابت شدیدی که بین اپراطور‌های تلفن همراه برای ارائه اینترنت3g ، 4g و 4.5g به وجود آمد که درحال حاضر، نسبت به گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده است. اکنون قصد داریم به مقایسه قیمت سرویس‌های اینترنت مخابرات و اینرانسل بپردازیم.

مقایسه قیمت اینترنت همراه و اینترنتADSL

مقایسه قیمت اینترنت همراه و اینترنتADSL

طبق تعرفه‌های جدید شرکت مخابرات ایران، این شرکت سرویس اینترنت ماهانه با سرعت ۱۶ مگابیت بر ثانیه را با آستانه مصرف منصفانه ۷۰۰ گیگابایت ترافیک داخلی و ۱۷۵ گیگابایت ترافیک بین‌الملل (در صورت مصرف یک گیگابایت ترافیک بین‌الملل، ۴ گیگابایت ترافیک داخلی برای مشترک محاسبه می‌شود) به قیمت ۸۰ هزار تومان و همچنین سرویس پایه ماهانه با سرعت 512 کیلوبایت بر ثانیه را با آستانه مصرف منصفانه 10 گیگابایت ترافیک بین‌الملل به قیمت 12500 تومان عرضه می‌کند. همچنین قیمت هر گیگ ترافیک اضافی مخابرات حدوداً ۲ هزار تومان اعلام شده است.

مقایسه قیمت اینترنت همراه و اینترنتADSL

مقایسه قیمت اینترنت همراه و اینترنتADSL

از طرفی دیگر، اپراطور ایرانسل بسته‌های متنوعی را ارائه می‌دهد و امکان معرفی دقیق تعرفه‌های آن با قیمت اینترنت مخابرات وجود ندارد اما به عنوان مثال بسته 1 گیگابایتی یک ماهه ایرانسل با قیمت 10500 تومان برای خرید در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در ظاهر به نظر می‌رسد قیمت بسته‌های اینترنت مخابرات بسیار کمتر از اینترنت همراه است اما باید به این نکته توجه داشته باشید که ما این بسته را با قیمت بسته 16 مگابایت بر ثانیه مخابرات مقایسه کردیم اما همانطور که در بالا گفیتم، سرعت اینترنت 4.5G با توجه مناطقی که از پوشش مناسبی برخوردار باشند تا 1 گیگابایت بر ثانیه نیز می‌رسد که این سرعت فوق‌العادست که امکان دستیابی به چنین سرعتی با اینترنتADSL(اینترنت خانگی) امکان پذیر نیست.

ویژگی‌های مثبت و منفی اینترنت 4G:

ویِژگی‌های مثبت:

  • می‌تواند سریع‌تر از پهنای باند خانگی باشد
  • به خط تلفن احتیاج ندارد
  • قابل حمل (امکان دسترسی به اینترنت را در اکثر نقاط شهر می‌دهد)
  • فعال‌سازی سریع و راحت‌تر در مقایسه با اینترنت خانگی
  • پهنای باند تلفن همراه از لحاظ رمزگذاری داده‌ها از اینترنت وای فای ایمن تر است.

ویِژگی‌های منفی:

  • اینترنت موبایل کاملاً به سیگنال قوی متکی است یعنی هرچه سیگنال ضعیف تر باشد ، اتصال کندتر و ناپایدار خواهد بود.
  • سرعت و اتصال آن غیر قابل پیش‌بینی است: بسته به ترافیک شبکه و شرایط آب و هوایی ، ممکن است نوساناتی در عملکرد داشته باشید و اینترنت قطع شود.

ویژگی‌های مثبت و منفی اینترنت ADSL:

ویژگی‌های مثبت:

  • شبکه های بی سیم به چندین کاربر امکان اتصال از طریق یک شبکه را می‌دهد.
  • بهروری بیش‌تر برای امور سازمانی و دفتر کار

ویِژگی‌های منفی:

  • امنیت: اگرچه بسیاری از تکنیک های رمزگذاری توسط شبکه های بی سیم استفاده می‌شود، اما هنوز هم Wifi در برابر هک آسیب پذیر است.
  • محدود بودن: دامنه ارائه شده توسط شبکه Wifi محدود است، معمولاً در حدود 35-100 متر است. گرچه برای یک خانه معمولی کافی است اما با دور شدن از مودم روتر، قدرت شبکه Wifi کاهش می‌یابد.
  • اخطار سلامتی! نظریه های در مورد امواج Wifi وجود دارد که باعث ایجاد مشکلات سلامتی در انسان می‌شود که کوچترین ضرر آن اختلال در خواب است. همچنین به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که در معرض سیگنال های Wifi قرار نگیرند.

بالاخره با مصوبه مجلس اینترنت «گران» شد!!

بر این اساس: حق‌السهم پرداختی شرکت‌های اینترنتی از سال ۱۴۰۰، به میزان ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

سه هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از این اقدام هم:

  • به صداوسیما برای نظارت بر محتوای فضای مجازی.
  • مخابرات ایران برای توسعه اینترنت خانگی برای مقابله و رقابت با اینترنت ماهواره‌ای SpaceX
  • تولید محتوا در فضای مجازی تخصیص خواهد یافت.

وزیر ارتباطات قبلا هشدار داده بود که تصویب این پیشنهاد نمایندگان، باعث افزایش چشمگیر قیمت اینترنت خواهد شد. منبع:ایران نیوز

توضیحات تکمیلی این تبصره:

این تبصره که قبلا در مجلس تصویب شده بود و بر اساس آن هرگونه افزایش قیمت اینترنت را ممنوع اعلام کرده بود، از مصوبه حذف شد. به نظر می‌رسد فشار تامین این ۳هزار میلیارد تومان از جیب مردم خواهد بود.

تبصره 6

تبصره 6

بر اساس مصوبه مجلس، قرار است بخشی از افزایش حق‌السهم دولت از اپراتورها صرف توسعه زیرساخت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات شود تا «امکان رقابت و مقابله با تهدیدات اینترنت 4G» را فراهم کند. همانطور که در تصویر منتشر شده از مصوبات مجلس مشاهده می‌کنید، نشان می‌دهد در تبصره ۶ اعلام شده که برای توسعه اینترنت ثابت باید حق‌الامتیاز (سهم دولت) از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی ۱۰ درصد بیشتر شود؛ موضوعی که به گفته وزیر ارتباطات قطعا باعث گران شدن اینترنت خواهد شد. این مصوبه به زبان ساده یعنی برای توسعه زیرساخت‌های اینترنت ثابت مخابرات، شرکت‌های اینترنت ثابت و اپراطور‌های تلفن همراه باید 10 درصد بیش‌تر به خزانه دولت پرداخت کنند.

در متن بیانیه رسمی مرکز ملی فضای مجازی که به توضیح بیشتر اقدامات این مرکز در برابر اینترنت 4G بسنده کرده بود، تاکید شده بود که باید به اینترنت 4G بومی روی آورد. این مرکز همچنین خبر از قانون‌گذاری در حوزه اینترنت 4G برای کاربران و لزوم دریافت مجوز برای ارائه دهندگان این نوع اینترنت داده بود.

«ابوالحسن فیروزآبادی» رییس مرکز ملی فضای مجازی همچنین گفته بود که عدم توسعه اینترنت ثابت باعث به خطر افتادن امنیت کشور خواهد شد اما صحبتی از اینکه توسعه این اینترنت برای مقابله با تهدیدات اینترنت 4G خواهد بود به میان نیاورده بود.


بیش‌تر بخوانید: اینترنت ماهواره‌ای تا چند ماه دیگر به ایران می‌رسد


در متن مصوبه مجلس آمده که توسعه زیر ساخت اینترنت ثبات پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارائه سرویس‌های صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد. اینترنت ثابت پرسرعت می‌بایست امکان رقابت و مقابله با تهدیدات اینترنت 4G توسط کشورهای خارجی دیگر در حریم کشور را داشته باشد. در این تبصره همچنین تاکید شده که باید از تولید محتوا در فضای مجازی حمایت کرد و وزارت ارتباطات مکلف شده که تا پایان سال ۱۴۰۰ شبکه ملی اطلاعات را اجرا کند.

این مصوبه در حالی تصویب می‌شود که نهایت سرعت اینترنت خانگی در حالت ADSL به ۲۴ مگابیت بر ثانیه می‌رسد. گرچه در حال حاضر بیشتر خطوط مخابراتی منازل شهرهای کشور کشش این سرعت را ندارند و نهایتا تا ۸ مگابیت به کاربر سرعت می‌دهند. در واقع بر اساس صحبت‌های وزیر ارتباطات، تنها ۱۶ درصد مشترکین می‌توانند سرعت ۸ تا ۱۶ مگابیت را دریافت کنند.

از آن سو اگر مشکلات انحصار VDSL نیز به طور کامل حل شود و این اینترنت خانگی به دست مردم برسد هم نهایتا این سرعت به ۵۰ تا ۷۰ مگابیت می‌رسد که سرعت بسیار کمی نسبت به اینترنت 4G(اینترنت همراه) است. اینترنت 4G بیش از ۱۰۰ مگابیت سرعت دارد و در حال حاضر در دنیا توسعه پیدا کرده به طوری که برخی روستاهای انگلیس بدون اینترنت پرسرعت ، در حال حاضر توسط استارلینک به اینترنت پرسرعت ۱۷۵ مگابیتی دست پیدا کرده‌‌اند.

وزارت ارتباطات گفته است که گران شدن اینترنت نیز از دیگر تبعات این مصوبه خواهد بود، موضوعی که به گفته وزیر ارتباطات بی‌شک در صورت تصویب آن رخ خواهد داد. او چندی پیش درباره این موضوع گفته بود که «اگر مالیاتی که دولت از اپراتورها می‌خواهد بگیرد افزایش پیدا کند، اپراتورها هم می‌توانند سقف مجوز تعرفه را بالا ببرند و این اتفاقی است که با قانونی شدن این مصوبه اتفاق خواهد افتاد و اینترنت صد درصد گران خواهد شد.»

ارائه خدمات اینترنت 5G آغاز شد

ایسنا همچنین به نقل از محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز ارائه خدمات خانگی و سازمانی5G خبر داد.

او درباره انتقادها نسبت به سرعت اینترنت و عدم توسعه VDSL در کشور، با بیان اینکه به جای توسعه VDSL، به سمت اینترنت خانگی ۵G رفتیم، گفت: اولین شرکتی که این خدمات را عرضه می‌کند، مبین‌نت است.

به جای توسعه اینترنت VDSL، به سمت اینترنت 5G رفتیم

وزیر جوان درباره توسعه VDSL بیان کرد: سیم مسی نقطه نهایی ارتباط از کابینت مخابراتی تا منزل کاربران، در انحصار شرکت مخابرات و از اشتباهاتی بوده که در خصوصی‌سازی انجام شده است. ما برنامه داشتیم تاپایان امسال ۵ میلیون پورت VDSL در شهرهای قم، تهران و هشت شهر دیگر واگذار کنیم، که مخابرات ایران نتوانست منابع مالی این کار را تامین کند و از طرفی هم با شرکت‌های بخش‌خصوصی علی‌رغم قراردادی که بسته بود (بیت استریم) همکاری نکرد. نتیجه آن شده که حالا در حد یک میلیون پورت VDSL  نصب‌شده داریم و نتوانستیم به دلیل عدم همکاری مخابرات به برنامه اصلی در دراین زمینه برسیم.

همچنین در ادامه گفت: ما تلاش کردیم به برنامه‌مان برسیم که به جای تمرکز روی‌VDSL ، به سمت اینترنت خانگی 5G حرکت کنیم. مبین نت اولین شرکتی است که این خدمات را عرضه می‌کند. این شرکت از 18 اسفند ماه اولین مجموعه کاری خود را در زمینه 5G  خانگی در تهران افتتاح کرد و به تدریج در سال آینده نقاط بیشتری را پوشش می‌دهد تا ما از برنامه توسعه اینترنت خانگی خود عقب نمانیم. البته در این بین مذاکرات ما با مخابرات هم ادامه دارد امیدواریم که آن‌ها هم سرمایه‌ لازم‌شان تامین شود و دست از لجبازی با بخش خصوصی بردارند تا آن‌ها هم بتوانند کارشان را ادامه دهند.

حذف بسته‌های شبانه و نامحدود اپراتورها به شرایط رقابتی آنها برمی‌گردد.

محمجواد آذری جهرمی درباره حذف بسته‌های شبانه و نامحدود اپراتورها توضیح داد: این مسئله بیشتر به شرایط رقابتی بین اپراتورها برمی‌گردد. آن‌ها بسته‌های متناسب با ساعت‌ها و گروه‌های مختلف در جذب مشتریان ارائه می‌کنند. حذف بسته‌ها از سوی یک اپراتور باعث می‌شود کاربران به سمت اپراتور دیگری که این بسته‌ها را دارد، بروند. ما به عنوان تنظیم‌گر بازار باید مراقب باشیم اپراتورها با یکدیگر تبانی نکنند زیرا این کار به ضرر مشتریان می‌انجامد. مانند اتفاقی که دو ماه پیش رخ داد و دو اپراتور ایرانسل و همراه اول در یک هماهنگی با یکدیگر قیمت‌ بسته‌ها را بالا بردند و بسته‌های پرطرفدار را حذف کردند. این مصداق تبانی است که ما به آن ورود کردیم، تذکر دادیم و به جریمه تهدیدشان کردیم تا بسته‌ها را به حالت قبل برگرداندند.


بیش‌تر بخوانید: بازگشت دوباره اینترنت شبانه


وی در ادامه گفت: ما برای کنترل بازار برای اپراتور غالب مقرراتی را فرض می‌کنیم، ‌از جمله این که اپراتورهای غالب برای تغییر قیمت و حذف بسته‌های خود باید از سازمان تنظیم مقررات اجازه بگیرند. این فرآیند، نظارتی است که ما بر آن‌ها داریم و در شرایط عادی در تعیین قیمت بسته‌ها دخالتی نمی‌کنیم و اپراتورها با هم رقابت می‌کنند، مگر اینکه بخواهند تبانی کنند یا قیمت بسته‌ها را بالاتر از سقف ارائه دهند.

بهترین مودم ADSL برای اینترنت ADSL خانگی مخابرات

مودم دی لینک ۲۷۵۰ سری ADSL2 Plus

بهترین مودم ADSL برای اینترنت خانگی مخابرات

بهترین مودم ADSL برای اینترنت خانگی مخابرات

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ورود اینترنت‌های پرسرعت به اکثر منازل، همچنین تنوع بسیار زیاد مودم‌روترها و برندهای آن‌ها، انتخاب یک مودم‌روتر خوب که بتواند نیازهای اولیه‌ی یک کاربر مثل پوشش مناسب، سرعت بالا، راحتی در نصب و استفاده و در آخر ظاهر زیبا را یکجا برآورده کند، کاری سخت و پیچیده محسوب می‌شود. بنابراین با توجه به این ویژگی‌ها مودم دی لینک ۲۷۵۰ سری ADSL2 Plus انتخاب شما خواهد بود. دی‌لینک 2750U محصولی قابل‌اطمینان و به‌صرفه است که عملکرد بسیار خوبی دارد و برای استفاده در منزل یا یک دفتر کوچک اداری ایده‌ال است. دی لینک DSL-2750U در اصل یک دستگاه با سه قابلیت مودم ADSL، روتر و اکسس پوینت بی‌سیم است که می‌تواند اطلاعات را با سرعت 300 مگابیت در ثانیه انتقال دهد. این مودم‌روتر با تمامی سرویس‌دهنده‌های اینترنت در ایران سازگار بوده و قادر است داده‌های شما را از طریق اینترنت با سرعت دانلود 24 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 1 مگابیت بر ثانیه انتقال دهد درضمن کارکردن با این محصول بسیار ساده و آسان است. مودم دی لینک ۲۷۵۰ سری ADSL2 Plus ،  یکی از اقتصادی ترین و کاربردی ترین مودم های موجود در بازار است که از ارزش خرید بالایی برخوردار است.

مشخصات:

  • کیفیت خدمات:  (QoS) دارد
  • تعداد پورت اترنت: RJ-45  چهار عدد
  • فرکانس قابل پشتیبانی: 2.4 گیگاهرتز
  • تعداد پورت : USB یک عدد
  • تعداد آنتن: دو عدد
  • مودم سفید رنگ سفارش شرکت OPTCL می باشد.

نقاط قوت:

  • طراحی کاربردی و زیبا
  • سه قابلیت مودم +ADSL2، روتر و اکسس پوینت بی‌سیم در یک دستگاه
  • بهره‌مندی از آخرین استانداردهای سرعت
  • امکان تغییر تنظیمات امنیتی به روش ساده
  • بهره‌بری از رابط USB برای اتصال دانگل 3G، فلش مموری، هارد دیسک و پرینتر
  • وجود قفل والدین
  • استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها برای ارتباط وایرلس
  • دارای استاندارد رمزگذاری پیشرفته (AES)
  • قیمت مناسب و رقابتی

نقاط ضعف:

  • این مودم برای کاربری متوسط مناسب است و در فضاهایی با متراژ بالا به خوبی عمل نمی‌کند.

بهترین مودم VDSL برای اینترنت ثابت خانگی مخصوص مخابرات

مودم دوبانده دی لینک DSL-2877AL

بهترین مودم VDSL برای اینترنت خانگی مخصوص مخابرات

بهترین مودم VDSL برای اینترنت خانگی مخصوص مخابرات

مودم-روتر +ADSL2 بی‌سیم و دو باند دی‌لینک مدل DSL-2877AL یکی از جدیدترین محصولات این شرکت با قابلیت بی‌سیم AC750 و فضای ابری دی-لینک (my dlink cloud) است. این مودم‌ روتر قدرتمند تمامی نیازهای شما را برای فراهم‌سازی یک ارتباط اینترنتی مطمئن و قوی در سراسر خانه برآورده می‌سازد. مودم روتر  DSL-2877AL  +ADSL2 بی سیم AC با عملکرد در دو باند فرکانسی و 4 پورت شبکه با سرعت 750 مگابیت بر ثانیه و پوشش دهی بالا است. ترکیب قابلیت‌های یک مودم +ADSL2 و یک روتر قوی دستگاه بسیار قدرتمندی را برای اشتراک‌گذاری اینترنت در شبکه به‌وجود آورده است. این مودم از جدیدترین فناوری بی سیم با سرعت بالا استفاده می‌کند تا سرعت Wi-Fi سریع را تا حداکثر 750 مگابیت بر ثانیه در اختیار گذارد

گاهی پیش می‌آید که اینترنت ADSL و یا VDSL برای ساعاتی و حتی چند روز به‌دلایل مختلف قطع می‌شود و شما را از کار و زندگی می‌اندازد، دقیقا به همین دلیل یک پورت USB در این مودم تعبیه شده است تا هر زمانی که بخواهید یک دانگل 3G/4G به آن متصل کنید و اینترنت همراه را به صورت وای-فای در اختیار داشته باشید.

مشخصات:

  • رابط‌‌ها: پورت اترنت RJ-45 LAN
  • تعداد پورت اترنت RJ-45: چهار عدد
  • فرکانس قابل پشتیبانی: 2.4 گیگاهرتز، 5 گیگاهرتز
  • تعداد پورت USB: یک عدد
  • تعداد آنتن: سه عدد

نقاط قوت:

  • پشتیبانی از فرکانس کاری 5 گیگاهرتز
  • پشتیبانی از اینترنت VDSL
  • آنتن دهی بسیار قوی به دلیل استفاده از 3 آنتن خارجی
  • برخورداری از پورت WAN
  • دارای دو درگاه USB2.0 برای اشتراک‌گذاری فایل‌های تصویری، متنی و پرینتر
  • بهره‌مندی از سرویس فضای ابری دی‌لینک (my dlink cloud)برای کنترل و به اشتراک‌گذاری از راه دور
  • فایروال فعال دوگانه NAT و SPI

. دارای گواهی‌نامه کیفیت خدمات (QOS)

نقاط ضعف:

  • عدم پشتیبانی از اینترنت فیبر نوری
  • طراحی نامناسب و بدنه شکننده

بهترین مودم فیبر نوری برای اینترنت ثابت خانگی مخصوص مخابرات

مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H

بهترین مودم فیبر نوری برای اینترنت خانگی مخصوص مخابرات

بهترین مودم فیبر نوری برای اینترنت خانگی مخصوص مخابرات

مدل  HG8245H از سری EchoLife جزو ترمینال‌های خوش‌ساخت شرکت هوآوی است. ترمینال‌های شبکه نوری  ONTsبرای راه‌کار‌های FTTH، دسترسی پهنای باند بالایی را بوسیله‌ی فناوری GPON برای ادارات و اماکن تجاری کوچک فراهم می‌کند. ONTs سری‌های Echo Life H پورت‌های POTS و FE/GE را با فانکشن سنجش خودکار و دسترسی عملکرد بالا ارائه می‌کنند. مودم 8245h از نظر عملکرد در سطح مطلوبی قرار دارد چرا که در حال حاظر تنها مودم فیبر نوری هست که با این حجم از استقبال (پرفروش ترین مودم فیبر نوری سال 99 در ایران)، مورد اقبال کاربران قرار گرفته است. همچنین سازگارترین مودم فیبر نوری بازار که دارای کمترین تداخل در عملکرد باشد، مودم فیبر نوری 8245H می‌باشد. این مدل به داشتن پورت گیگ و سرعت بالایی که در اختیار کاربران قرار می‌دهد جزو قوی‌ترین مودم فیبر نوری است.

مشخصات:

  • دارای پورت گیگابیت (تنها این مودم دارای این پورت است)
  • تعداد پورت شبکه: چهار عدد (10/100/1000)
  • نوع مودم: مودم فیبر نوری
  • دارای دو خروجی تلفن
  • تعداد آنتن: دو عدد
  • رنگ : سفید

بهترین مودم 4G برای اینترنت 4G

مودم 4G قابل حمل نزتک مدل NZT-99c

بهترین مودم 4G برای اینترنت 4G

بهترین مودم 4G برای اینترنت 4G

مودم نزتک مدل NZT-99C به شکل یک مکعب مستطیل است که لبه‌های آن به‌صورت گرد طراحی شده است. این محصول بدنه‌ای پلاستیکی دارد که این موضوع نه‌تنها به معنای بی‌کیفیت‌بودن آن نیست، بلکه هنگام اولین برخورد با آن متوجه کیفیت خوب آن خواهید شد. طول مودم NZT-99C در حدود 10 سانتی‌متر و ضخامت آن تقریباً 2.5 سانتی‌متر است که این موضوع باعث شده به‌راحتی بتوان آن را در جیب لباس خود قرارداد و همیشه به همراه داشت. این محصول از یک صفحه‌نمایش بهره می‌برد که می‌توان  وضعیت شبکه، میزان باتری و  دیگر تنظیمات دستگاه را بر روی آن مشاهده کرد. کمی پایین‌تر از صفحه‌نمایش  دکمه خاموش/ روشن آن قرار گرفته است. طراحی ظریف و باتری داخلی قدرتمند دستگاه آن را به‌وسیله مسافرتی مطمئن تبدیل کرده است و تا 18 ساعت امکان استفاده را برای کاربر فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌های قابل‌توجه مودم نزتک مدل NZT-99C این است که از یک باتری قدرتمند با ظرفیت 5200 میلی‌آمپر ساعت بهره می‌برد. با وجود این باتری پرقدرت و درگاه USB تعبیه شده در قسمت پایین دستگاه می‌توان از مودم به‌عنوان پاور بانک هم استفاده کرد.

در آخر لازم است به شما بگویم که یک کاربر با استفاده از مودم 99C نزتک می‌تواند هر زمان که اراده کند و هر جایی که مستقر باشد از اینترنت همراه با سرعتی بالاتر از سرعت اینترنت ADSL و TD-ITE بهره مند شود. مودم نزتک 99C با قابلیت‌هایی از جمله باتری 5200 میلی‌آمپر ساعت، قابلیت پاوربانکی، روتر و ریپیتری، آموزش‌های زبان فارسی، پذیرش دو سیم کارت، فراتر از انتظارات شما از یک مودم همراه 4G است. تنها با یک مودم همراه می‌توانید از طریق USB، LAN و وایرلس به اینترنت پرسرعت متصل شوید.

 

مشخصات:

  • نوع اتصال:بی‌سیم و باسیم
  • رابط‌ها:شیار سیم کارت، شیار کارت حافظه MicroSD، پورت USB، پورت RJ-45 WAN/LAN، اتصال بی‌سیم 
  • قابلیت پشتیبانی از:SMS  دارد
  • نشانگرLED  :دارد
  • صفحه نمایش:دارد
  • باتری:دارد

نقاط قوت:

  • باتری ۵۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی و استفاده به عنوان پاوربانک
  • شتیبانی از دو سیم‌کارت و سوییچ ۵ ثانیه‌ای میان آن‌ها
  • رپیتر وای‌فای برای ساختن هات‌اسپات اختصاصی
  • برخورداری از درگاه‌های زیاد
  • داشتن صفحه نمایش برای اطلاع از وضعیت اینترنت و باتری

نقاط ضعف:

  • گران‌قیمت در مقایسه با مودم‌های 4G دیگر
  • مشخصات شبکه 4G معمولی
  • نداشتن درگاه برای نصب آنتن خارجی

بیش‌تر بخوانید: اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL


جمع بندی مقایسه:

در این مقاله به مقایسه اینترنت ADSL با اینترنت 4G پرداختیم همچنین تک‌تک فاکتور‌های مهم از جمله دسترسی، سرعت، امنیت و ویژگی‌های مثبت و منفی هریک را بررسی کردیم.

از همان شروع بررسی، برتری اینترنت همراه (اینترنت 4G) در همه‌ی زمینه‌ها مشخص بود که بزرگ‌ترین ویژگی که باعث برتری آن نسبت به اینترنت خانگی شد دردسترس بودن همیشگی آن بود که به راحتی در هر مکانی می‌توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید و استفاده کنید. همانطور که گفتیم با توجه به مصوبه هایی که از سوی مجلس در رابطه با اینترنت تصویب شد، با افزایش حق السهم پرداختی شکرت‌های اینترنتی از سال1400، به میزان 10درصد افزایش خواهد یافت(از سال1400، اینترنت گران می‌شود) و یک خبر خوب اینکه با توجه به گفته‌های وزیر جوان به زودی اینترنت خانگی 5G راه‌اندازی و خدمات آن ارایه می‌شود. در این مقاله 4نوع از بهترین مودم‌ها را معرفی کردیم که با خواندن ویژگی‌های مثبت و منفی که برای مودم‌ها نوشتیم به راحتی می‌توانید مودم مورد نظر خودتون رو پیدا و خریداری کنید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

3.8/5 - (6 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
احمد
احمد
1 سال پیش

با احترام
اینترنت وای فای نسبت به اینترنت نسل چهارم موبایل دارای قدرت تخریب و آسیب کمتری است. پس از نظر سلامتی اینترنت خانگی یا استفاده از adsl و توزیع آن با امواج وای فای سالم تر از نسل چهارم و Lte است.
اینترنت adsl اگرچه به سیم تلفن متکی است اما با توجه به قیمت آن به کارگیری در محل کار و خانه بازهم قیمت بسیار پایینتری نسبت به اینترنت نسل چهارم و lte دارد.
کیفیت اینترنت adsl نسبت به امواج موبایل نسل چهارم و lte بسیار پایدارتر و بهتر است. البته محدودیتی که در سرع اپلود اینترنت adsl ارائه میشود در اینترنت موبایل و lte وجود ندارد.
همچنین با توجه به استفاده گسترده از گوشیهای موبایل دارای تکنولوژی استفاده از نسل چهارم و پنجم برای کارهای ضروری و اپلود در شبکه های اجتماعی میتوان هنگام نیاز از اینترنت موبایل اپراتورهای مختلف برای بارگذاری روی شبکه اینترنت استفاده کرد. پس نیازی به خرید مودمهای گران و دارای امواج خطرناک نسل چهار و پنج و Lte نیست.
با تشکر

Amir
Amir
2 سال پیش

متن بسیار مفیدی بود

Last edited 2 سال پیش by Amir
سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
2 سال پیش
پاسخ به   Amir

خواهش میکنم

مقالات مرتبط

<