آموزش

آشنایی با پروتکل های رمزنگاری وای فای

اگر شما نیز یکی از فعالان حوزه اینترنت هستید، حفظ امنیت شبکه و جلوگیری از احتمال هک شدن وای فای جزء مهم‌ترین دغدغه‌های شما خواهد بود. بنابراین، همواره به...
اسماء غفاری اسماء غفاری ۰۹ مهر ۱۴۰۱
1751
0
0
آشنایی با پروتکل های رمزنگاری وای فای
مطالعه: 5 دقیقه
1751
0
0

اگر شما نیز یکی از فعالان حوزه اینترنت هستید، حفظ امنیت شبکه و جلوگیری از احتمال هک شدن وای فای جزء مهم‌ترین دغدغه‌های شما خواهد بود. بنابراین، همواره به دنبال چاره‌ای هستید که سطح امنیت شبکه را بالاتر برده و از هر روشی که بتواند راهکار مناسب‌تری جهت رمزنگاری مودم ارائه دهد، به شدت استقبال می‌کنید. در این بخش از مجله برقچی مقاله‌ای را در خصوص آشنایی با پروتکل‌ های رمزنگاری وای فای تهیه کردیم تا شما را در رسیدن به این هدف یاری کند. پس در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با پروتکل‌ های مختلف رمزنگاری وای فای

در چند سال اخیر پروتکل‌های رمزنگاری متعددی از جمله (WPA2-PSK (TKIP، (WPA2-PSK (AES و WPA2-PSK ‏(TKIP/AES) روی کار آمده‌اند. مطمئنا هر یک از این روش‌ها کاربرد و مزایای مخصوص به خود را دارند. اما باید بدانید که انتخاب نادرست هر یک از آنها علاوه‌بر کاهش سرعتی که به همراه دارد موجب پایین آمدن سطح امنیت شبکه وای فای شما خواهد شد. بنابراین آشنایی با هر یک از این پروتکل‌ها برای فعالان این عرصه ضروی است. به‌طور کلی پروتکل‌های رمزنگاری شبکه‌های بی‌سیم را می‌توان در سه دسته زیر طبقه‌‌بندی کرد:

  1. پروتکل امنیتی WEP (Wired Equivalent Privacy)
  2. پروتکل رمزنگاری WPA (Wi-Fi Protected Access)
  3. پروتکل امنیتی WPA2 (Wi-Fi Protected Access II)
آشنایی با پروتکل های مختلف رمزنگاری وای فای

آشنایی با پروتکل‌ های مختلف رمزنگاری وای فای

الگوریتم WEP در واقع اولین و قدیمی‌ترین پروتکل رمزنگاری مورد استفاده جهت ایمن‌سازی شبکه‌های بی‎سیم است، که به خاطر باگ‌ها و مشکلاتی که در طی گذشت زمان از خود نشان داده است، به عنوان یکی از ضعیف‌ترین و آسیب‌پذیرترین پروتکل‌ها شناخته می‌شود. بنابراین در ادامه، پروتکل WPA که نسخه بروز شده و قوی‌تر WEP بود جایگزین آن شد. با اینکه الگوریتم جدید توانست تا حدی امنیت سیستم‌ها را تأمین کند اما در برابر نفوذ هکرها همچنان از خود ضعف نشان داد. از همین‌رو، ورژن دیگری از آن با نام WPA2 روی کار آمد که متاسفانه باز هم عملکرد چندان مطلوبی از خود ارائه نداده اما باز هم گزینه ایمن‌تری نسبت به نسل‌های پیشین محسوب می‌شود.

همانطور که قبلا گفته شد، پروتکل‌های رمزنگاری وای فای دیگری نیز وجود دارند که در صورت آشنایی با آنها به خوبی می‌توانید از خدماتشان بهره‎مند شوید. الگوریتم‌های امنیتی نظیر TKIP (Temporal Key integrity Protocol) و استاندارد پیشرفته AES (Advanced Encryption Standard) از جمله این پروتکل‌ها هستند که در راستای WPA2 به کار برده می‌شوند.


حتما بخوانید: آموزش مخفی کردن وای فای مودم


مقایسه و بررسی الگوریتم‌های رمزنگاری TKIP و AES

با اینکه TKIP و AES هر دو در شبکه‌های WiFi کاربرد دارند، اما با یکدیگر متفاوت‌اند. برای مثال، پروتکل TKIP نسبت به AES قدیمی‌تر بوده و همزمان با راه‌اندازی WPA رونمایی شد. به عبارت دیگر این پروتکل با هدف جایگزینی الگوریتم WEP طراحی شد که باز هم نتوانست عملکرد امنیتی خوبی از خود ارائه دهد. بنابراین معمولا به عنوان یک پروتکل منسوخ شده شناخته شده و استفاده از آن پیشنهاد نمی‌شود.

در مقابل، AES با اینکه همزمان با پروتکل WPA2 پا به عرصه گذاشت، اما توانست از همان ابتدا به عنوان یک استاندارد رمزنگاری قدرتمند جایگاه خود را محکم کند. امروزه این پروتکل طرفداران زیادی در سرتاسر جهان داشته و دولت آمریکا نیز برای امنیت شبکه خود از آن بهره می‌برد.

پروتکل WPA2

پروتکل WPA2

امروزه در کنار پروتکل‌های WPA2 باید از AES نیز استفاده شود تا سطح امنیتی شبکه بالاتر برود. با این وجود، اگر دستگاه مورد نظر شما قابلیت پشتیبانی از AES را نداشته باشد می‌توان برای افزایش امنیت از پروتکل TKIP در کنار WPA2 استفاده کنید.

توضیحاتی در مورد آشنایی با پروتکل‌ های امنیتی وای فای

معمولا پروتکل‌های رمزنگاری در مودم‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • Open (Risky): اگر بخش رمزنگاری دستگاه را روی گزینه Open قرار دهید، شبکه شما در معرض خطر زیادی قرار گرفته و هیچ رمزی از آن محافظت نخواهد کرد.
  • WEP 64 (Risky): این پروتکل در واقع همان نسخه قدیمی و منسوخ شده WEP است، که باز هم استفاده از آن ریسک فراوانی را در پی دارد.
  • WEP 128 (Risky): این الگوریتم نیز همان WEP است، که از لحاظ سطح امنیت مشابه با WEP 64 بوده و فقط اندازه کلید رمزنگاری آن افزایش یافته است.
  • WPA-PSK (TKIP): خط مشی این گزینه پروتکل اولیه WPA است که باز هم چندان امنیت قابل توجهی را ارائه نمی‌دهد.
  • (WPA-PSK (AES: این گزینه براساس پروتکل WPA طراحی شده و در کنار آن از AES بهره می‌برد.
  • (WPA2-PSK (TKIP: این بخش از استاندارد WPA2 در کنار پروتکل رمزنگاری TKIP استفاده می‌کند. با اینکه این گزینه فقط در دستگاه‌هایی که امکان اتصال به شبکه WPA-PSK (AES) را نداشته باشند به کار برده می‌شوند. البته بهتر است بدانید که سطح امنیتی این پروتکل باز هم چندان ایمن نیست.
  • (WPA2-PSK (AES: این گزینه یکی از بالاترین سطوح امنیتی شبکه را ارائه می‌دهد که تنها در دستگاه‌هایی که AES دارند قابل پشتیبانی است.
  • (WPAWPA2-PSK (TKIP/AES: این گزینه از ترکیب استانداردهای WPA و WPA2 به همراه دو پروتکل TKIP و AES تشکیل شده است. با اینکه، چنین ترکیبی اغلب توصیه می‌شود اما به خاطر استفاده از WPA و TKIP احتمال نفوذ هکرها نیز وجود خواهد داشت.
آشنایی با پروتکل های امنیتی وای فای

پروتکل‌ های امنیتی وای فای


حتما بخوانید: معرفی مزایای Wi-Fi 7؛ دو برابر سریع‌تر از وای فای 6


کاهش سرعت وای فای در دستگاه‌های TKIP و WPA

در حال حاضر استفاده از پروتکل‌ های امنیتی همچون TKIP و WPA در مودم‌های سری 802.11n منجر به کاهش سرعت WiFi تا محدوده 54mbps خواهد شد. یعنی دستگاه‌های جدیدتر سازگاری کمتری با پروتکل‌های نسل‌ها پیشین دارند.  به‌طور کلی می‌توان گفت که، سرعت اینترنت در استانداردهای 802.11n با بهره‌گیری از پروتکل‌های رمزنگاری WPA2 و AES به 300 مگابیت در ثانیه می‌رسد.

درنهایت پیشنهاد ما به شما این است که، اگر دستگاه و مودم شما قابلیت پشتیبانی از استاندارد WPA2 را در کنار TKIP و AES فراهم می‌کند، تا حد امکان AES را اولویت قرار دهید. زیرا علاوه‌بر قابلیت سازگاری که با تمام دستگاه‌ها دارد، سرعت بیشتر و سطح ایمنی بالاتری را نیز ارائه خواهد داد.

جمع‌بندی

در این مقاله با مباحثی نظیر پروتکل‌ های رمزنگاری وای فای به خوبی آشنایی پیدا کردید. دانستید که کدام یک از الگوریتم‌های امنیتی عملکرد بهتری از خود ارائه داده و برای حفظ امنیت بیشتر شبکه خود از چه استانداردی بهره ببرید. از اینکه تا پایان همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیداریم با درج نظرات خود ما را در ارائه بهتر این مطالب یاری کنید.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<