آموزش دور زدن تحریم گوگل پلی (Playstore) برای همیشه!

آموزش دور زدن تحریم گوگل پلی (Playstore)

تحریم گوگل پلی یکی از مسائل مهم در حوزه فناوری اطلاعات است که به‌وسیله بسیاری از کشورها بررسی و تدابیر متنوعی علیه آن اتخاذ شده است. گوگل پلی به‌عنوان یک فروشگاه دیجیتال بزرگ برنامه‌ها و بازی‌های اندروید شناخته می‌شود که توسط شرکت گوگل ارائه شده است. تحریم گوگل پلی در بسیاری موارد، به‌دلایل امنیتی، اقتصادی یا سیاسی صورت می‌گیرد. برخی از کشورها نیز به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی مرتبط با اطلاعات کاربران یا نقض حقوق کپی‌رایت، تصمیم به تحریم این سرویس می‌گیرند. در موارد دیگر، تحریم‌ها به دلیل تعارضات سیاسی یا اقتصادی با کشور ارائه‌دهنده گوگل پلی ایجاد می‌شود. در هر صورت این تحریم‌ها به‌طور مستقیم بر تجربه کاربران تأثیر منفی می‌گذارد.

این تأثیرات شامل دسترسی محدود یا قطعی به برنامه‌ها و بازی‌های محبوب، به‌روزرسانی و امکانات جدید دستگاه‌های اندروید است. برای حل مسائل ناشی از تحریم گوگل پلی، اقداماتی از جمله مذاکرات دیپلماتیک، تغییر در سیاست‌های امنیتی یا حتی توسعه فناوری‌های داخلی برای جایگزینی گوگل پلی با سامانه‌های ملی، قابل انجام است. اما روش‌های دیگری نیز برای حل مشکل تحریم گوگل پلی وجود دارد که موضوع بحث این مقاله است. بنابراین در این مطلب از برقچی به بررسی علت تحریم گوگل پلی و روش‌های دور زدن تحریم گوگل پلی بدون فیلترشکن یا با استفاده از وی پی ان، می‌پردازیم. خوشحال می‌شویم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

فهرست مقاله:

چرا گوگل پلی تحریم است؟

تحریم‌ها علیه گوگل پلی در سطح ملی یا بین‌المللی به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد. این تحریم‌ها ممکن است در هر کشوری با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و امنیت، متفاوت باشد. از جمله دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مسائل امنیتی و حفاظت از اطلاعات کاربران در برابر حملات سایبری، یا دسترسی‌های غیرمجاز به اطلاعات
  2. نقض حقوق کپی‌رایت و انتقال برنامه‌ها و بازی‌های قانونی به دستگاه‌ها
  3. پاسخ به تعارضات سیاسی به عنوان اعتراض به سیاست‌ها، تصمیمات یا رفتارهای سیاسی گوگل یا سیاست‌های دولت‌ها نسبت به این شرکت
  4. تأثیر بر بازارهای محلی و اقتصاد داخلی به‌عنوان یک اقدام استراتژیک برای توسعه اپلیکیشن‌های داخلی، حمایت از شرکت‌های داخلی و ایجاد فضای اطلاعاتی مستقل

تحریم گوگل پلی در ارتباط با کاربران ایرانی از طریق شناسایی آی‌پی کاربر و عدم اجازه نصب اپلیکیشن صورت می‌گیرد. در ابتدا این مشکل با clear data و استفاده از یک فیلترشکن حل می‌شد اما اکنون این روش چندان مؤثر نیست، زیرا گوگل سرویس کاربرانی که IP مشخصی ندارند قطع می‌کند بنابراین هنگام نصب برنامه، کاربر با پیغام عدم امکان نصب برنامه در منطقه، مواجه می‌شود که به‌دلیل عدم مشخص بودن موقعیت جغرافیایی او است. حالا سؤال این‌جاست که چگونه تحریم گوگل پلی را دور بزنیم و آیا راهی برای آموزش دور زدن تحریم گوگل پلی وجود دارد یا خیر؟

چرا گوگل پلی تحریمه؟
چرا گوگل پلی تحریمه؟

حتما بخوانید: آموزش دور زدن تحریم‌های اینترنتی


آموزش دور زدن تحریم گوگل پلی

معمولا با اولین ورود به اپلیکیشن گوگل پلی، اطلاعات شما در حافظه دستگاه ذخیره می‌شود. به عنوان مثال اگر شما اولین بار با IP ایران وارد گوگل پلی شده باشید، در هر زمان دیگر و با آی‌پی هر کشور دیگری که مجددا وارد شوید، گوگل پلی همان IP اولیه را شناسایی می‌کند و از طریق همین آی‌پی مشخص می‌کند که شما جزء کشورهای تحریم شده هستید یا خیر. از این رو در صورت تحریم بودن، اجازه نصب برنامه‌ها را نمی‌دهد. شاید فریب دادن گوگل کمی غیرمنصفانه باشد اما برای ایجاد دسترسی، جز فریب گوگل چاره دیگری نیست.

بنابراین لازم است با پاک کردن کل اطلاعات اپلیکیشن گوگل پلی و ثبت آی‌پی جدید، طوری وانمود کنیم که اولین بار است که وارد می‌شویم. به این منظور لازم است با در نظر داشتن این مسئله که به‌علت متفاوت بودن انواع ورژن سیستم عامل اندروید، ممکن است مراحل در هر سیستم عامل متفاوت از دیگری باشد، مراحل زیر را طی نمائید:

مرحله اول: تنظیمات گوشی را باز کنید و در قسمت برنامه‌ها، Google Play Store را انتخاب نمائید.

مرحله دوم: به قسمت Storage یا حافظه رفته و گزینه Clear all data (پاک کردن همه داده‌ها) را انتخاب کنید.

مرحله سوم: گزینه Force stop را انتخاب و از بخش Setting خارج شوید. فیلترشکن را در این مرحله فعال نمائید.

مرحله چهارم: وارد اپلیکیشن گوگل پلی استور شوید و صبر کنید تا برنامه کامل لود شود.

مرحله پنجم: بدون بستن برنامه گوگل پلی، با استفاده از کلید Home از برنامه خارج شده، سپس فیلترشکن را غیرفعال کنید.

مرحله ششم: دوباره به برنامه گوگل پلی رفته و از آن استفاده کنید.

با طی نمودن مراحل فوق، در صورتی‌که عملیات موفقیت‌آمیز باشد، ظاهر اپلیکیشن گوگل پلی کمی تغییر می‌کند و می‌توانید آن را با جستجوی یک برنامه امتحان کنید. البته به‌ این دلیل که گوگل پس از مدتی می‌تواند IP واقعی شما را تشخیص دهد، شاید لازم باشد این مراحل را مجددا تکرار نمائید. در صورتی‌که این مراحل مؤثر واقع نشود، امکان دارد موقعیت شما توسط سایر اپلیکیشن‌های گوگل ذخیره شده باشد که لازم است اطلاعات مربوط به آن‌ها را نیز پاک نموده، سپس این روش را مجدد امتحان نمائید.


حتما بخوانید: آموزش ساخت شماره مجازی رایگان (تست شده و واقعی)


دور زدن تحریم گوگل پلی بدون فیلترشکن

استفاده از فیلترشکن‌ها یا شبکه‌های خصوصی در برخی موارد، می‌تواند دسترسی به خدماتی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند را امکان‌پذیر سازد. با این‌حال، باید توجه داشت که این اقدام ممکن است با قوانین محلی در تضاد باشد و منجر به مشکلات حقوقی یا امنیتی شود. هم‌چنین امکان تغییر تحریم‌ها در آینده نیز وجود دارد و باعث می‌شود که راهکارهای فنی، جوابگوی نیازهای موجود نباشد. در صورتی‌که در کشوری حضور دارید که دسترسی به گوگل پلی تحریم شده است از جمله کشور خودمان ایران، می‌توانید از چند طریق بدون فیلترشکن، تحریم‌ها را دور زده و به خدمات دسترسی پیدا کنید. این موارد عبارتند از:

  • ثبت کارت اعتباری
  • ثبت IP جدید در گوگل پلی
  • تغییر منطقه گوگل پلی از طریق برنامه Google Rewards
  • امکان Private DNS برای تغییر منطقه
دور زدن تحریم گوگل پلی بدون فیلتر شکن
دور زدن تحریم گوگل پلی بدون فیلتر شکن

حتما بخوانید: آموزش دور زدن فیلترینگ اپ استور


ثبت کارت اعتباری

با خرید کارت Credit یا visa و ثبت کارت در گوگل پلی می‌توانید مشکل اخطار عدم امکان نصب برنامه‌ها را برطرف نمائید که یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رفع تحریم گوگل پلی است.

ثبت IP جدید در گوگل پلی

راه‌های ثبت IP در گوگل پلی شامل سه روشی است که در ذیل به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

   1. تغییر IP دستگاه

تغییر آی‌پی به‌معنای تغییر شناسه یک دستگاه در شبکه اینترنت است. آدرس IP، یک شناسه یکتا برای هر دستگاه در شبکه است که امکان ارتباط با دیگر دستگاه‌ها و سرویس‌ها را فراهم می‌کند. تغییر IP می‌تواند به‌عنوان یک راهکار موقت در زمان تحریم سرویس‌ها، مؤثر باشد و امکان دسترسی کاربران را به سرویس مورد نظرشان در گوگل پلی فراهم نماید. تغییر IP از سه طریق امکان‌پذیر است که شامل استفاده از وی پی ان، استفاده از پروکسی به‌عنوان واسطه بین دستگاه شما و اینترنت، و تغییر IP دستگاه به‌صورت دستی می‌شود. بنابراین شما قادر خواهید بود حتی بدون نیاز به فیلترشکن IP دستگاه خود را تغییر داده و باعث منحرف شدن گوگل پلی برای شناسایی IP واقعی شوید.

علاوه براین با خریداری گیفت کارت‌های گوگل پلی و تغییر آی‌پی خود به کشور آمریکا نیز می‌توانید به‌نحوی این تحریم‌ها را دور زده و از امکانات گوگل پلی استفاده نمائید. برای گیفت کارت خریداری شده باید وارد صفحه گوگل پلی شده و در قسمت بالا سمت چپ، روی عکس پروفایل خود بزنید، سپس گزینه Payments & subscriptions را انتخاب نموده و پس از ان روی گزینه Redeem gift cods زده و کد گیفت کارت را وارد کنید.

   2. فعال‌سازی فروشگاه گوگل پلی

برای فعال‌سازی فروشگاه گوگل پلی در کشورهایی که مورد تحریم واقع شده‌اند، نیاز است که موقعیت جغرافیایی را تغییر دهید. به این منظور یا باید از VPN استفاده کنید یا با طی مراحل زیر موقعیت جغرافیایی حساب گوگل خود را به‌گونه‌ای تغییر دهید که گوگل نتواند موقعیت اصلی شما را تشخیص دهد.

  • وارد تنظیمات حساب گوگل شوید.
  • به بخش امنیت یا حریم خصوصی و امنیت بروید.
  • موقعیت جغرافیایی را تغییر دهید و کشور مدنظر خود را انتخاب کنید.

   3. پاک کردن کش گوگل پلی

پاک کردن کش گوگل پلی معمولا به بهبود عملکرد و رفع مشکلات دسترسی به گوگل پلی کمک می‌کند. کش اطلاعاتی است که در حافظه دستگاه ذخیره می‌شود و هنگام ورود به گوگل پلی اطلاعات شما را در اختیار گوگل قرار می‌دهد. برای پاک کردن کش گوگل پلی و عدم شناسایی توسط گوگل با اطلاعات قدیمی، باید به روش زیر عمل کنید:

  • راهنمای Android: به قسمت تنظیمات دستگاه بروید. در بخش برنامه‌ها و اعلان، روی مدیریت برنامه‌ها یا تمام برنامه‌ها کلیک کنید. از لیست برنامه‌ها، گزینه Google Play Store را پیدا و روی آن کلیک کنید. مجددا وارد گوگل پلی شوید. (مراحلی که در قسمت قبل توضیح داده شد)
  • راهنمای ios: به تنظیمات بروید. در بخش عمومی، گزینه «ذخیره موقت کش» یا «پاک کردن تاریخچه و وب‌سایت‌ها» را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید. گزینه «پاک کردن تاریخچه و داده‌های وب‌سایت‌ها» را انتخاب کنید. مجددا به گوگل پلی وارد شوید.

تغییر منطقه گوگل پلی از طریق برنامه Google Rewards

با استفاده از برنامه Google Rewards، شما می‌توانید منطقه گوگل پلی مربوط به خود را به‌صورت دائمی تغییر دهید بدون این‌که نیاز به وارد کردن کارت اعتباری داشته باشید. به این منظور لازم است به روش زیر عمل نمائید:

  • برنامه Google Rewards را دانلود کنید. برای این‌کار باید قبلا IP خود را تغییر داده و روی کشور انگلستان تنظیم نموده باشید.
  • برنامه را نصب و اجرا کنید.
  • پس از ورود به برنامه، در قسمت Location history، گزینه No, Thanks را انتخاب نموده و از آیکون سه خط بالای صفحه، Settings یا تنظیمات را انتخاب نمائید.
  • در تنظیمات وارد Profile شده و کشور خود را روی United Kingdom قرار دهید.
  • در بخش Postcode، عبارت IM9 3DB و در قسمت‌های بعدی سایر اطلاعات مربوط به سن، جنسیت و زبان انگلیسی را تکمیل و Complete را انتخاب کنید.
  • با تأیید تمامی مقررات و قوانین، Accept را بزنید.

با انجام این مراحل و استفاده از کد پستی مشخص شده، پروفایل شما روی کشور انگلستان ساخته و تنظیم می‌شود.

تغییر منطقه گوگل پلی از طریق برنامه Google Rewards
تغییر منطقه گوگل پلی از طریق برنامه Google Rewards

امکان Private DNS برای تغییر منطقه مختص اندروید

نسل جدید گوشی‌های اندروید همگی از قابلیت Private DNS پشتیبانی می‌کنند. با استفاده از این قابلیت، خطر حمله، هک و دستکاری درخواست‌های ارسال شده و پاسخ این درخواست‌ها از طریق کانال‌های رمزگذاری شده محافظت می‌شوند. dns دور زدن تحریم گوگل پلی با ‌DNSهای سرویس‌های داخلی‌ شکن، و تنظیم روی گوشی‌های اندرویدی از طریق مراحل زیر قابل انجام است:

  • وارد تنظیمات گوشی اندروید شده و Private DNS را پیدا کنید.
  • در گزینه Private DNS provider hostname، آدرس ir را وارد و سیو کنید.
  • در صفحه اصلی گوشی آیکون گوگل پلی را نگه‌داشته و App info را انتخاب کنید.
  • Force Stop را در قسمت پایین صفحه انتخاب و OK را بزنید.
  • در قسمت Storage، روی Clear cache بزنید و منطقه گوگل پلی خود را تغییر دهید.

در انواع گوشی‌های اندروید و برای رفع تحریم گوگل پلی هواوی، رفع تحریم گوگل پلی سامسونگ و دور زدن تحریم گوگل پلی شیائومی، می‌توانید از طریق مراحل بالا اقدام نمائید.

امکان Private DNS برای تغییر منطقه مختص اندروید
امکان Private DNS برای تغییر منطقه مختص اندروید

حتما بخوانید: آموزش اشتراک گذاری VPN در اندروید، آیفون و ویندوز


دور زدن تحریم گوگل پلی با VPN

یکی از راهکارهای متداول و مؤثر برای شکستن تحریم‌ها و دسترسی به خدمات گوگل پلی، استفاده از شبکه خصوصی مجازی یا VPN می‌باشد. به این منظور باید به روش زیر عمل نمائید:

  • یک سرویس VPN معتبر را انتخاب نمائید. بسیاری از سرویس‌های VPN، اپلیکیشن‌های قابل نصب برای دستگاه‌های مختلف اندروید و IOS را ارائه می‌دهند.
  • اپلیکیشن VPN را دانلود، نصب و سپس اجراء نمائید. با ورود به اپلیکیشن می‌توانید سرور مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • با انتخاب سرور مورد نظر، اتصال VPN را برقرار کنید. این کار چند لحظه‌ای طول می‌کشد و هنگامی که اتصال برقرار شد، آیکون VPN در نوار وضعیت دستگاه شما نمایان خواهد شد.
  • حالا که شما به VPN متصل هستید و ترافیک شما از طریق سرور VPN عبور می‌کند، سعی کنید به گوگل پلی دسترسی پیدا کنید. در این مرحله شما به‌عنوان یک کاربر از کشور دیگر شناخته شده و دسترسی خود را دارید.

استفاده از VPN امن و قابل اعتماد، برای حفاظت از اطلاعات شما بسیار مهم است. یکی از دستگاه‌های امن شبکه که می‌توانید به این منظور از آن استفاده نماید، روتر میکروتیک است. استفاده از روتر MikroTik و کانفیگ VPN بر روی آن، باعث ایجاد یک اتصال امن و پایدار می‌شود که با یک بار تنظیم، نیاز به تنظیمات مکرر ندارد. این راهکار، امکان دسترسی به گوگل پلی و دیگر خدمات محدود شده را فراهم می‌کند بدون این‌که کاربر نیاز به هربار تنظیم مجدد داشته باشد. با این تنظیمات، دستگاه‌های متصل به شبکه از طریق روتر میکروتیک، به‌صورت خودکار از فیلترها و تحریم‌ها عبور می‌کنند. این امر به کاربران امکان می‌دهد تا به‌راحتی و بدون دغدغه، از خدمات محدود شده مثل گوگل پلی استفاده کنند.


بیشتر بخوانید: سیف سرچ (safe search) چیست؟ چگونه جستجوی ایمن گوگل را خاموش کنیم؟


جمع‌بندی

گوگل پلی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و کارآمدترین اپلیکیشن‌ها برای دانلود برنامه‌های مختلف و بازی‌ها، به‌دلیل تحریم‌ها و مسدودسازی، از دسترس بسیاری از کاربران خارج شده است. راه‌های مختلفی از جمله استفاده از VPN، تغییر IP یا تغییر DNS وجود دارد که از طریق آن می‌توان ازاین تحریم‌ها عبور و دسترسی به خدمات را میسر نمود. شاید ساده‌ترین راه به این منظور، استفاده از VPN باشد اما به‌دلیل سیاست‌های موجود و محدودیت استفاده از آن، روش‌های دیگری را نیز می‌توان به‌کار گرفت که در متن مقاله به‌طور کامل شرح داده شده و شما می‌توانید با توجه به امکانات خود هریک از این روش‌ها را امتحان کنید. از این‌که تا پایان این مطلب با برقچی همراه بودید، بسیار ممنونیم. امیدواریم با ثبت نظرات و تجربیات خود ما را در ارائه مطالبی مفیدتر و کامل‌تر یاری دهید.

سؤالات متداول

علت تحریم بودن گوگل پلی چیست؟

تحریم گوگل پلی معمولا ناشی از تصمیمات دولتی یا قوانین محلی در کشورهای خاص است. این تصمیمات به‌دلیل موارد سیاسی، امنیتی یا فرهنگی اتخاذ می‌شوند. در بعضی موارد، دولت‌ها خود، به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی در ارتباط با اطلاعات کاربران یا در جواب به مسائل فرهنگی و ایدئولوژیک تصمیم به تحریم گوگل پلی می‌گیرند. هم‌چنین قوانین محلی نیز می‌تواند محدودیت‌هایی بر محتوای موجود در گوگل پلی اعمال کنند.

بهترین شیوه برای لغو تحریم گوگل پلی چیست؟

لغو تحریم گوگل پلی بسیار پیچیده بوده و به‌دلایل خاص و موارد سیاسی، امنیتی یا قانونی هر کشور بستگی دارد. برای یافتن بهترین شیوه لغو این تحریم‌ها، باید دلایل و علل وجود تحریم را بررسی نمود. اما با روش‌هایی که در این مقاله ذکر شد از جمله استفاده از VPN، تغییر DNS یا تغییر IP می‌توان به‌نوعی تحریم‌های موجود را دور زده و به امکانات گوگل پلی دسترسی پیدا نمود.

3.2/5 - (9 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
شایان مرادبیگی
شایان مرادبیگی
4 ماه پیش

اتفاقا گوگل پلی هم مثل حکومت های غربی فقط داره مردم عادی ایران را شکنجه می دهد مثلا هیچ مسؤلی یا پسرش دولوپر نیست اما گوگل دولوپری را برای مردم ایران تحریم کرده تا مردم نتوانند درآمدی ازش داشته باشند.
بنظر من بهتر بود مردم ایران هم یک دست و یک صدا تمامی خدامات گوگل را تحریم می کردند چون گوگل خدماتی که براش منفعت داره بدون محدودیت ارائه می کنه اما دولوپری که مردم عادی ازش بهره خواهند برد را تحریم کرده چرا؟ این خاسمانه و دشمن کارانه و خودخواهانه است. اما حیف که مردم آگاهی لازم را ندارند.

رضا
رضا
3 ماه پیش

چرا شما یاد گرفتید همش از دیگران طلب کار شویند،خب هر کشور به فکر منافعش است از جمله چین و روس ،خوب اونها (مثلاً غرب) که راحت نیست خونریزی و جنگ راه بیاندازند ،دستشون هم به سران مملکت نمی رسه،یا اگه هم برسه نمی تونند به خاطر ما خودشون را تروریست جلوه بدهند،تحریم میکنند شاید من و تو بیدار شویم و به جد از مسئولین مان جواب خرابی اقتصاد و آلودگی هوا و محیط زیست و…را خواهان شویم. و تا زمانی که هی تقصیر را به گردن دیگران بیاندازیم ،و از خواب بیدار نشویم این داستانها…ادامه دارد.

Nima
Nima
2 ماه پیش
پاسخ به   رضا

عجب تحلیلی کردی مهندس خخخخ
یعنی بعد اینهمه کشت و کشتار تو غزه و اینهمه دانشجویی که تو خود آمریکا دارن میکنن تو گونی شما هنوز از غرب حمایت میکنی؟!
بابا به خدا بایدن خودش خجالت میکشه بگه آمریکاییه ، ادعای آزادی بیان و این چرتوپرتا که اینهمه مدت تو گوش منو شما می‌خوندن جای خود داره
اون کانالو گاهی عوض کن ببین جا های دیگه چخبره
بی بی سی بی آبرو شد رفت پی کارش ما هم یه مدت خر شدیم ، البته دور از جون شما

بنده خدا
بنده خدا
2 ماه پیش
پاسخ به   رضا

غربی ها که خود دزدن! اصلا تو تاریخ حد ندارن…