مقایسه دانگل با مودم 4G

امروزه استفاده از اینترنت یکی از مهم‌ترین کارها برای هر فرد است اما اینکه چطور می‌توان به بستر اینترنت دسترسی داشت روش‌های مختلفی دارد اما اینکه چطور هرجایی به این بستر دسترسی داشته باشیم، استفاده از اینترنت همراه است که تا به امروز چهار نسل از وجود آن گذشته است. ما در این مقاله قصد داریم که به مقایسه دانگل با مودم 4G بپردازیم و جواب سؤال اینکه از مودم استفاده کنیم بهتر است یا دانگل را با شما عزیزان پیدا کنیم. ابتدا به ماهیت اینکه هرکدام از این موارد چیست پرداخته و تفاوت‌های آن‌ها را بررسی کرده‌ایم، سپس چهار مدل از بهترین‌های هرکدام را معرفی کرده پس تا پایان مقاله با مجله برقچی همراه باشید.

فهرست:

مودم 4G چه تفاوتی با دانگل 4G دارد؟

معرفی بهترین دانگل‌های موجود در بازار

معرفی بهترین مودم‌های موجود در بازار

مودم بخریم یا دانگل؟

کاربرد مودم در زندگی روزمره ما چیست؟

مودم دستگاهی سخت‌افزاری است که می‌تواند داده‌ها را از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت دریافت کند و به موبایل، لپ تاپ و کامپیوتر و لوازم جانبی دیجیتال دیگر منتقل کند و بستر اینترنت را برای شما فراهم کند.

کاربرد مودم‌ها در اوایل به بازار آمدن‌شان تنها مدولاسیون سیگنال بود. این کار به این منظور بود که سیگنال‌های دارای اطلاعات بتوانند مسافت بیشتری را طی کنند به این صورت که این سیگنال‌های ضعیف را با یک سیگنال قدرتمند ترکیب می‌کنند و این‌گونه اطلاعات شما یک مسافت طولانی را طی می‌کنند.

نام این دستگاه از کارایی اولیه آن یعنی مدولاسیون گرفته شده و صرفاً به علت پیشینه‌ای که داشته، این نام بر روی مودم‌ها ماندگار شده و کاربرد اصلی آن تا به امروز بسیار متفاوت‌تر شده است.


حتما بخوانید: مودم Naztech NZT-99C سری 4G


دانگل چه کاربردی دارد؟

در ادامه مقاله مقایسه دانگل با مودم 4G به بررسی دانگل و بهترین مدل‌های موجود آن در بازار می‌پردازیم.

اگر در زمینه‌های کامپیوتری فعالیت داشته باشید احتمالاً نام دانگل را بارها شنیده باشید این دستگاه بسیار کوچک است و برای اتصال دستگاه‌هایی که قابلیت اتصال به اینترنت را ندارند، استفاده می‌شود و می‌توان بااستفاده از این قطعه کامپیوتر و لپ‌تاپ خود را به این شبکه متصل کرد. برای مثال اگر کامپیوتر شما نه درگاه ورودی کابل شبکه داشته باشد و نه قابلیت اتصال به اینترنت به‌صورت بی‌سیم شما می‌توانید با استفاده از این قطعه به اینترنت متصل شوید و از کامپیوتر خود استفاده کنید.

البته این دانگل‌ها انواع مختلفی دارند که با استفاده از آن‌ها شما می‌توانید به موس و کیبورد بی‌سیم نیز متصل شوید یا با استفاده از دانگل بلوتوث، بستر استفاده از این قابلیت را برای کامپیوتر خود فراهم کنید.

مودم 4G چه تفاوتی با دانگل 4G دارد؟

در این بخش از مقاله مقایسه دانگل با مودم 4G تفاوت میان آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. همانطور که گفته شد مودم‌ها با دریافت اطلاعات از شرکت‌های خدمات‌دهنده اینترنت، این بستر را برای ما فراهم می‌کنند و سرعت آن برای مثال اگر 4G باشد، اطلاعات را از شرکت اینترنتی با این سرعت دریافت کرده و به دستگاه شما انتقال می‌دهند اما دانگل به‌ خودی ‌خود نمی‌تواند این اطلاعات را از شرکت خدمات‌دهنده اینترنت دریافت کند، بلکه تنها در یک مسافت محدود و مشخص شده‌ای می‌توانند این کار را انجام داده و بستر اینترنت را برای دستگاه شما فراهم کند.


حتما بخوانید: راهنمای خرید مودم همراه


معرفی بهترین دانگل‌های موجود در بازار

دانگل D-link AX1800

امروز وای‌فای شش از جدیدترین و محبوب‌ترین تکنولوژی در بین مردم است و اکثر گوشی‌های جدید از میان‌رده تا پرچم‌دار از این نوع وای‌فای پشتیبانی می‌کنند و چندین سال است که مودم‌های دارای این تکنولوژی به بازار آمده‌اند.

دانگل D-link AX1800
دانگل D-link AX1800

اما اکثر کامپیوترها و لپ‌تاپ‌هایی که در خانه ما هستند از وای‌فای شش پشتیبانی نمی‌کنند و تعویض آن‌ها تنها برای اینترنت کار معقولی نیست. در این زمان بهترین و به‌صرفه‌ترین کار برای حل این مشکل استفاده از دانگل دی لینک AX1800 است زیرا این دانگل می‌تواند با کیفیت بالا دستگاه شمارا به روتر و مودم دارای تکنولوژی وای‌فای شش متصل کند.

این قطعه اولین دانگل وای‌فای شش رسمی دنیا است و با قدرتی که دارد سرعت انتقال اطلاعات را تا هزار و دویست مگابایت بر ثانیه افزایش می‌دهد و شما با استفاده از این دانگل می‌توانید ارتقای چشمگیری در سرعت اینترنت خود بدهید.

دانگل Huawei E8372

این دانگل پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین دانگل 4G در بازار ایران است. رضایت بسیاری از کاربران خود را دریافت کرده است و قیمت کمتری نسب به سایر دانگل‌های موجود در بازار دارد.

دانگل Huawei E8372
دانگل Huawei E8372

همچنین وزن این دانگل کمتر از 40 گرم است به درگاه میکرو USB مجهز و آنتن‌های پیش‌فرض آن به ‌صورت داخلی است، اما می‌توان به ‌صورت خارجی دو آنتن دیگر نیز به آن متصل کرد. این دانگل دارای سه چراغ برای نمایش وضعیت شبکه است. کیفیت آنتن‌دهی بالا و صفحه تنظیمات ساده از دیگر ویژگی‌های این دانگل می‌باشد.

دانگل D-link DWR-910

این دانگل دارای قابلیت 4G و وزن حدوداً 50گرم می‌باشد.همچنین از اتصال بی‌سیم وای‌فای نیز پشتیبانی می‌کند. آنتن این دانگل به ‌صورت داخلی است و سرعت وای‌فای آن به 300 مگابیت می‌رسد که از این نظر مزیت بزرگی نسبت به دانگل‌های دیگر است. برای رمزنگاری شبکه بی‌سیم به سیستم WPA2-PSK مجهز شده و قابلیت نصب دو آنتن خارجی MIMO را دارد. همچنین 32 گیگ حافظه برای ذخیره‌سازی اطلاعات از دیگر ویژگی‌های این دانگل است.

دانگل D-link DWR-910
دانگل D-link DWR-910

دانگل ایرانسل E3372

این دانگل یکی از بهترین سری دانگل‌های موجود در بازار است که به‌صورت داخلی تولید می‌شود و متعلق به شرکت ایرانسل است اما این دانگل به‌سختی در بازار پیدا می‌شود زیرا این دانگل دیگر به ‌صورت رسمی از محصولات ایرانسل نیست.

دانگل ایرانسل E3372
دانگل ایرانسل E3372

وزن این دانگل تنها 36 گرم است و از مزیت‌های آن می‌توان به نداشتن باتری و استفاده از درگاه USB برای تغذیه برق، دو عدد آنتن داخلی، قابلیت اتصال دو آنتن خارجی TS-5، حافظه 32 گیگابایتی و دریافت SMS نام برد.


حتما بخوانید: افزایش آنتن‌ دهی مودم 3G/4G


معرفی بهترین مودم‌های موجود در بازار

مودم بی‌سیم الکاتل مدل EE120

اولین مودمی که در مقاله مقایسه دانگل با مودم 4G به بررسی آن می‌پردازیم، مودم بی‌سیم الکاتل مدل EE120 است. این مودم، یک مودم در رده Cat 12 با سرعت دانلود 600 مگابیت و آپلود 100 مگابیت است که یعنی این مودم از بیشتر مودم های موجود در بازار یک رده بالاتر است. همچنین این مودم دارای یک باتری قدرتمند و با ظرفیت بالای 4300 میلی‌آمپرساعتی است که این یعنی شما 24 ساعت کامل می‌توانید از این مودم استفاده کنید و مشکلی از لحاظ برق نداشته باشید. بنابر گفته سازنده، شما می‌توانید 20 دستگاه را به این مودم متصل کنید اما این گفته حقیقت ندارد زیرا در عمل تنها از 4 الی 5دستگاه پشتیبانی می‌کند.

مودم بی‌سیم الکاتل مدل EE120
مودم بی‌سیم الکاتل مدل EE120

حتما بخوانید: بهترین مودم همراه چیست


مودم همراه هوآوی e5573 سری 4G

این مودم یکی دیگر از بهترین مودم‌های موجود در بازار است که همراه سیم‌کارت کار می‌کند و از تمامی سیم‌کارت‌های داخلی مثل ایرانسل، همراه‌ اول و رایتل پشتیبانی می‌کند. همچنین آنتن‌دهی این مودم بسیار قوی است و در اکثر نقاطی که آنتن مخابرات به‌خوبی عمل کند از سرعت بالایی برخوردار است.

مودم همراه هوآوی e5573 سری 4G
مودم همراه هوآوی e5573 سری 4G

مودم همراه هوآوی e5573 سری 4G در ابعاد کوچکی ساخته شده است و به ‌راحتی می‌توانید در دست یا کیف خود آن را جابه‌جا کنید. این دستگاه قابلیت اتصال و پشتیبانی از 10 دستگاه را به‌صورت هم‌زمان دارد. از سایر ویژگی‌های این مودم، باتری داخلی لیتیوم یونی 1500 میلی‌آمپر ساعت، پورت microUSB، دو عدد نشانگر LED جهت نمایش وضعیت باتری و آنتن، قابلیت دریافت و ارسال پیامک می‌باشد.

مودم همراه دی لینک مدل DWR-932C سری LTE 4G

مودم همراه دی لینک مدل DWR-932C سری LTE 4G تنها با یک سیم‌کارت ساده شما را به بستر اینترنت متصل می‌کند. این مودم دارای سه چراغ LED در بخش روبه‌رویی برای نمایش روشن بودن مودم، میزان آنتن سیم‌کارت و وضعیت اتصال شبکه بی‌سیم می‌باشد.

مودم D-link DWR-932C
مودم D-link DWR-932C

این مودم، دارای دو کلید کناری برای روشن‌کردن و اتصال به شبکه WPS و باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2000 میلی‌آمپر،(می‌تواند تا 5 ساعت روشن باشد) است. در زیر این باتری یک شیار برای سیم‌کارت با استاندارد معمول و کنار آن یک شیار حافظه با قابلیت پشتیبان از کار حافظه MicroSD قرار دارد. از سایر قابلیت‌های این مودم ارسال پیامک و استفاده از سرویس و خدمات USSD است.

مودم 4G قابل حمل نزتک مدل NZT-77C

ازآنجاکه مودم 4G و 3G به‌سرعت دارند جای مودم‌های خانگی را می‌گیرند شرکت نزتک محصولی را با نام مودم 4G قابل حمل نزتک مدل NZT-77C تولید کرده است که حرف بسیاری در این زمینه برای گفتن دارد. این مودم همراه که با سیم‌کارت کار می‌کند به‌ خوبی از نسل چهارم اینترنت همراه پشتیبانی کرده و با استفاده از آن می‌توان سرعت دانلود و آپلود حداکثری و فوق‌العاده‌ای را تجربه کرد.

مودم 4G قابل حمل نزتک مدل NZT-77C
مودم 4G قابل حمل نزتک مدل NZT-77C

این مودم دارای یک صفحه‌نمایش است که اطلاعات مفیدی را برای کاربر به نشان می‌دهد و در قسمت پشتی آن دو شیار برای سیم‌کارت با اندازه استاندارد قرار داده شده است. باتری آن قابلیت جدا شدن را دارد و می‌تواند تا 4 ساعت برای شما بستر اینترنت را با کیفیت نسل چهار فراهم کند(در این چهار ساعت قابلیت اتصال ده دستگاه به ‌صورت هم‌زمان را دارد).

همچنین قابل‌ذکر است که این مودم دارای استانداردهای بین‌المللی CE، FCC و ROHS است که نشان‌دهنده کیفیت ساخت بالای این محصول می‌باشد.


حتما بخوانید: مقایسه مودم های نزتک NZT-99C و NZT-99B و NZT-77C


مودم بخریم یا دانگل؟

در نهایت سؤال اصلی که کدام یک از این‌ها برای ما مناسب‌تر است را شما باید انتخاب کنید، اما همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید دانگل‌ها بسیار کوچک‌تر و سبک‌تر از مودم‌های همراه هستند اما محدودیت زیادی دارند و همچنین برخی از آن‌ها به‌ تنهایی نمی‌توانند بستر اینترنت را برای شما فراهم کنند، اما با استفاده از مودم‌های جیبی می‌توانید به‌راحتی هرجا که آنتن تلفن موجود است به اینترنت متصل شوید و با بالاترین سرعت از آن استفاده کنید.

4.5/5 - (8 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
حسینی
حسینی
1 سال پیش

کاش ی مقایسه واقعای بین سرعت دانلود و آپلود دانگل 4g lte و یکی از مودم های پرتابل میکردید.