راهنمای خرید سه راهی برق

راهنمای خرید سه راهی برق

سه راهی برق یکی از ضروری‌ترین ابزارهای الکترونیک است که در همه خانه‌ها و ساختمان‌ها به آن احساس نیاز می‌شود. گاهی در محلی که قصد دارید همزمان از چند وسیله برقی استفاده کنید، تنها یک پریز برق وجود دارد و این موضوع شما را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

به‌عنوان مثال در بیشتر خانه‌ها تلویزیون و دستگاه‌های صوتی و تصویری در یک مکان کنار یکدیگر قرار دارند و تنها یک الی دو پریز برق در این نقطه از ساختمان تعبیه شده است. در این موارد نمی‌توان همه وسایل صوتی و تصویری را با هم استفاده کرد و برای روشن کردن هر کدام، باید دیگری را از پریز برق بکشید.

همچنین گاهی کوتاه بودن سیم وسایل برقی، شما را در استفاده از آن‌ها دچار مشکل می‌کند. از سوی دیگر وجود نوسانات در سیستم برق شهری امکان ایجاد اتصال و از کار افتادن وسایل برق را بالا می‌برد. در این موارد به یک وسیله به نام سه راهی برق احتیاج داریم که مشکلات ذکر شده را به‌طور کامل حل کند.
در این راهنمای خرید سه راهی برق با برقچی همراه باشید تا ضمن معرفی کلی این محصول، چندین برند معتبر و قیمت آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

 

راهنمای خرید سه راهی برق

فهرست:

سه راهی برق چیست و چه کاربردی دارد؟

سه یا چند راهی برق وسیله‌ای است که با افزایش دادن تعداد انشعابات، این امکان را فراهم می‌کند که به‌طور هم‌زمان از چندین وسیله برقی در یک نقطه از ساختمان استفاده کنید.
سه راهی‌های ساده تنها امکان اتصال چندین دستگاه را با یکدیگر فراهم می‌کنند، اما بعضی از انواع این محصولات به‌عنوان محافظ عمل کرده و از ورود تغییرات ولتاژ به دستگاه‌های برقی و در نتیجه از کار افتادن آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

با توجه به بالا بودن قیمت وسایل برقی و اهمیت آن‌ها بهتر است به‌منظور رفع مشکلات مطرح شده، به‌جای سه راهی ساده از محافظ برق استفاده کنید که علاوه بر امکان استفاده همزمان چند وسیله، از ورود ولتاژ بالا و غیرایمن به آن‌ها جلوگیری کنید.

در مجموع کاربردهای سه راهی برق عبارتند از:

  • امکان استفاده همزمان از سه یا چند وسیله در یک نقطه از ساختمان
  • رفع مشکل کوتاهی سیم در بعضی از وسایل برقی و فراهم کردن زمینه اتصال آن‌ها به پریز برق
  • محافظت از وسایل برقی در برابر نوسانات جریان برق با استفاده از محافظ‌های چند راهی
  • قابلیت اتصال USB در بعضی از مدل‌های سه راهی

انواع سه راهی برق

سه راهی‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از آن‌ها برای گروهی از وسایل برقی به‌کار می‌روند و ویژگی‌های منحصر به‌فردی دارند. شناخت انواع سه راهی یه شما کمک می‌کند بهترین نوع را متناسب با نیاز خود انتخاب و خریداری کنید. چند نمونه از سه‌ راهی‌های موجود در بازار از قرار زیر هستند:

سه راهی برق ساده

این نوع سه راهی ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین نوع سه‌راهی است که برای افزایش انشعابات برق و امکان اتصال هم‌زمان چند وسیله برقی کاربرد دارد. سه‌ راهی‌های ساده هیچ کلیدی برای قطع و وصل کردن جریان برق ندارند و به‌محض اتصال به پریز برق، جریان الکتریسیته را به وسایل متصل به خود می‌رسانند.

از این مدل سه راهی بیشتر برای اتصال وسایلی که کمتر دچار نوسانات برق می‌شوند یا از نظر مالی ارزش بالایی ندارند، مانند چراغ مطالعه یا آباژور استفاده می‌شود؛ زیرا به‌دلیل نداشتن امنیت بالا امکان آسیب رساندن به دستگاه را در شرایطی مانند رعدو‌برق یا بالا رفتن ولتاژ برق دارند.
سه راهی برق فرادان الکتریک که در عکس زیر نشان داده شده است یک نمونه سه راهی ساده است.

سه راهی برق بدون سیم

سه راهی‌ بدون سیم یکی دیگر از انواع سه راهی موجود در بازار است که با اتصال به پریز برق امکان افزایش انشعاب را برای سه یا چند دستگاه به برق فراهم می‌کند. این سه راهی سیم ندارد و مانند حشره‌کش‌های برقی مستقیما روی پریز برق قرار می‌گیرد.
سه راهی‌های بدون سیم خود در انواع مختلفی تولید می‌شوند و ممکن است به‌صورت ساده، کلید دار، USB دار، تایمر دار و محافظ ولتاژ در دسترس قرار داشته باشند.

سه راهی برق بدون سیم
سه راهی برق بدون سیم

این نوع سه راهی کاربرد زیادی دارد و بیشتر در جاهایی استفاه می‌شود که قصد نمی‌خواهید فضا را با قرار دادن یک سه راهی بزرگ اشغال کنید یا روی سطوح جای کافی برای قرار دادن سه راهی برق ندارید. به‌عنوان مثال از آن برای اتصال هود و اجاق گاز به یک پریز استفاده می‌شود.
در زیر یک نمونه سه راهی بدون سیم از برند اطلس نشاده داده شده است.

سه راهی برق محافظ دار

این نوع سه راهی یکی از کاربردی‌ترین و بهترین سه راهی‌هایی است که با ایمنی بالای خود به سلامت وسایل برقی کمک می‌کند. گاهی ولتاژ برق در اثر عوامل مختلفی تغییر می‌کند، در این صورت تغییر ولتاژ و وارد شدن ولت بالا به دستگاه، ممکن است سوختن و از کار افتادن آن را به‌دنبال داشته باشد.

سه راهی برق محافظ دار
سه راهی برق محافظ دار

سه راهی برق محافظ دار مقدار ولتاژ ورودی را کنترل می‌کند و با این کار از سوختن وسایل برقی به‌‌ویژه در مواقعی مانند رعدو‌برق جلوگیری می‌کند. این نوع سه راهی بیشتر برای جلوگیری از آسیب دیدن وسایل برقی ارزشمند مانند یخچال، ماشین لباسشویی و غیره به‌کار می‌رود.
در عکس زیر یک نمونه سه راهی محافظ دار را از برند پارت الکتریک مشاهده می‌کنید.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید محافظ برق یخچال


سه راهی برق تایمر دار

سه راهی تایمر دار یکی دیگر از سه راهی‌هایی است که مشکل منتظر شدن برای قطع جریان برق را حل کرده است. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که قصد دارید از منزل خارج شوید، اما یکی از وسایل برقی مانند ماشین ظرفشویی در حال کار کردن است. در این مورد شما نگران اتصال جریان برق بعد از خاموش شدن دستگاه و اتصالی جریان برق در آن هستید.

سه راهی برق تایمر دار
سه راهی برق تایمر دار

در مواردی نیز وسایل برقی مانند گوشی همراه را به سه راهی وصل کرده‌اید، اما فراموش می‌کنید جریان برق را بعد از پر شدن باتری دستگاه قطع کنید. این امر ممکن است از کار افتادن باتری دستگاه را در پی داشته باشد.
با استفاده از سه راهی‌های تایمر دار شما می‌توانید زمان مشخصی تعیین کنید که بعد از آن جریان برق ورودی به دستگاه قطع شود. عکس زیر یک نمونه سه راهی تایمر دار را از برند سی آی ای نشان می‌دهد.

سه راهی برق سرامیکی

یکی از قدیمی‌ترین و اولین سه راهی‌های طراحی شده، سه راهی سرامیکی است که با داشتن یک مغز سرامیکی، توانایی تحمل حرارت بالایی دارد و می‌تواند به‌طور همزمان جریان برق را به چند وسیله برساند. سه راهی‌های سرامیکی خود در انواع مختلفی مانند بدون سیم یا کلید دار تولید می‌شوند.

سه راهی برق سرامیکی
سه راهی برق سرامیکی

بعضی از این سه راهی‌ها برای هر انشعاب یک دکمه خاموش و روش دارند که جریان برق را کنترل می‌کند و در گروهی دیگر ممکن است همه انشعاب‌ها با یک کلید کنترل شوند. سه راهی سرامیکی بیشتر برای اتصال همزمان چند وسیله مانند چند شارژر گوشی همراه کاربرد دارد.
نمونه معرفی شده در عکس زیر یک سه راهی سرامیکی از برند صبا است.

سه راهی برق USB دار

سه راهی USB دار نیاز افراد را به آداپتور شارژر از بین می‌برد. در این نوع سه راهی‌ها دیگر نیازی به آداپتور نیست و شما می‌توانید کابل تلفن‌ همراه، تبلت و غیره را به‌طور مستقیم به جریان برق وصل کنید.

سه راهی برق USB دار
سه راهی برق USB دار

این نوع سه راهی ممکن است در انواع مختلف محافظ دار، بدون سیم یا کلید دار در دسترس قرار داشته باشد. در زیر یک نمونه سه راهی USB دار را از برند وریتی مشاهده می‌کنید.

سه راهی برق صنعتی

این نوع سه راهی تنها برای مصارف صنعتی و استفاده دستگاه‌های پرقدرت کاربرد دارد. معمولا جنس سه راهی برق صنعتی محکم‌تر و بادوام‌تر از سایر سه راهی‌ها است. زیرا دستگاه‌های صنعتی معمولا از برق بیشتری با ولتاژ بالاتری استفاده می‌کنند، به‌همین دلیل باید جنس آن‌ها تحمل داغی بیش از حد را داشته باشد.

سه راهی برق صنعتی
سه راهی برق صنعتی

معمولا در این نوع سه راهی هر انشعاب یک درپوش عایق دارد تا از بروز حوادث احتمالی و غیرمترقبه جلوگیری شود. سه راهی نمایش داده شده در عکس زیر یک سه راهی صنعتی از برند اودانا است.

سه راهی برق هوشمند

پیشرفت فناوری این امکان را برای ما فراهم کرده است که با خرید یک ابزار از قابلیت‌های مختلفی برخوردار شویم. سه راهی برق هوشمند یک ابزار کاربردی است که علاوه بر افزایش انشعاب‌های برق، خدمات دیگری را مانند قابلیت اتصال به وای‌فای در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد.

سه راهی برق هوشمند
سه راهی برق هوشمند

سه راهی‌های هوشمند معمولا به‌صورت محافظ نیز عمل می‌کنند و شما می‌توانید با وصل شدن آن به وای‌فای، تنظیمات آن را طبق نظر خود تغییر دهید از جمله میزان برق ورودی را کنترل کنید. این سه راهی‌ها همچنین قابلیت اتصال USB را نیز دارند و شما می‌توانید بدون استفاده از آداپتور، دستگاه مورد نظر خود را به برق وصل کنید.
در عکس زیر یک نمونه سه راهی هوشمند از برند شیائومی نمایش داده شده است.

سه راهی برق جمع‌شو

در بعضی از موارد از سه راهی‌ها به صورت موقت استفاده می‌شود و این ابزارها را در یک مکان مشخص مورد استفاده قرار نمی‌دهند. به‌عنوان مثال برای جوشکاری بر اسکلت یک ساختمان، نیاز به استفاده از یک سه راهی است که سیم آن قابل جمع شدن باشد و بتوان چند وسیله را به‌طور همزمان به آن متصل کرد.

سه راهی برق جمع‌شو
سه راهی برق جمع‌شو

سه راهی‌های جمع‌شو با هدف استفاده در موقعیت‌های مختلف ساخته شده‌اند و بیشتر برای مصارف کاری و کارگاهی کاربرد دارند. نمونه معرفی شده در عکس زیر یک سه راهی جمع‌شو از برند وحدت الکتریک است.

قیمت سه راهی برق

همان‌طور که گفته شد سه راهی‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر یک از آن‌ها برای مصارف مختلفی به‌کار برده می‌شوند و بسته به قابلیت‌هایی که دارند، از قیمت متفاوتی نیز برخوردار هستند. در ادامه قیمت هر یک از محطولات معرفی شده در این مطلب آورده شده است.

  • قیمت سه راهی‌ برق ساده به نسبت سایر سه راهی‌ها کمتر است. به‌عنوان مثال قیمت سه راهی ساده فرادان الکتریک از 23 الی 61 هزار تومان متغییر است.
  • قیمت سه راهی‌ برق بدون سیم جزو ارزان‌ترین نوع سه‌راهی است. بعضی از سه راهی‌های بدون برق با قیمت 5 هزار تومان در دسترس قرار دارند.
  • قیمت سه راهی برق محافظ دار گران‌تر از دو نمونه معرفی شده است و برندهایی مانند پارت الکتریک مدل‌های مختلف را از 103 الی 218 هزار تومان به بازار عرضه می‌کنند.
  • قیمت سه راهی‌ برق تایمر دار نیز به نسبت سه راهی ساده بالاتر است. برای مثال سه راهی تایمر دار برند سی آی ای با قیمت 106 هزار تومان در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.
  • قیمت سه راهی سرامیکی ارزان‌تر از مدل‌هایی مانند سه راهی محافظ دار است. برند صبا این نوع را با قیمت 17 هزار تومان به‌فروش می‌رساند.
  • قیمت سه راهی برق usb دار برند وریتی مبلغی نزدیک به 209 هزار تومان است.
  • قیمت سه راهی‌ برق صنعتی تقریبا مناسب است. به‌عنوان مثال سه راهی صنعتی اودانا با قیمت 77 هزار تومان به بازار عرضه می‌شود.
  • می‌توان گفت قیمت سه راهی برق هوشند در مقایسه با سایر انواع بالاتر است. برای نمونه سه راهی هوشمند شیائومی با قیمت 400 هزار تومان به‌فروش می‌رسد.
  • قیمت سه راهی جمع‌شو از برندهایی مانند وحدت الکتریک 134 هزار تومان است.

بهترین مارک های سه راهی برق برای خرید

برندهای مختلفی اقدام به تولید انواع سه راهی برق کرده‌اند که بعضی از آن‌ها نسبت به سایر مدل‌ها از کیفیت و قابلیت‌های بالاتری برخوردار هستند. بعضی از بهترین مارک‌های سه راهی برق عبارتند از:

راهنمای خرید سه راهی برق پارت الکتریک

پارت الکتریک یکی از برندهای ایرانی است که اقدام به ساخت ابزار و ملزومات برقی می‌کند. سه راهی‌های تولید شده در این کارخانه به‌دلیل کیفیت بالا و قیمت مناسب طرفداران زیادی دارند.

راهنمای خرید سه راهی برق فردان الکتریک

از دیگر برندهای معتبر و باکیفیت در زمینه تولید سه‌ راهی می‌توان به برند ایرانی فرادان الکتریک اشاره کرد. باید توجه داشته باشید که محصولات این برند به نسبت کیفیت بالا، از قیمت مناسبی برخوردار هستند.

راهنمای خرید سه راهی برق شیائومی

شرکت شیائومی اقدام به تولید و عرضه سه راهی‌های هوشمند کرده است. سه راهی‌های تولید شده در شرکت شیائومی قابلیت‌های فراوانی دارند و از سوی دیگر کیفیت آن‌ها نیز بسیار مورد قبول است.

برندهای دیگری مانند سارا، وریتی، وحدت الکتریک، هادرون، گرین لاین و غیره جزو برندهای معتبر در زمینه تولید انواع سه راهی برق هستند.

راهنمای خرید سه راهی برق شیائومی
راهنمای خرید سه راهی برق شیائومی

جمع‌بندی

سه راهی برق یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای الکتریکی است که در اکثر خانه‌ها، شرکت‌ها یا مراکز صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آشنایی با انواع و کاربرد آن‌ها به شما کمک می‌کند بهترین محصول را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.

در این مطلب ضمن شرح کاربردهای سه راهی، انواع سه راهی ساده، بدون سیم، تایمر دار، محافظ دار، سرامیکی، هوشمند، جمع‌شو، صنعتی و USB دار معرفی شدند و قیمت حدودی انواع آن‌ها بیان شد.
با خرید سه راهی برق متناسب با نیاز خود، از بروز حوادث و آسیب دیدن وسایل برقی جلوگیری کنید.

4.3/5 - (6 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
مینا صادقی
مینا صادقی
2 سال پیش

بهترین برند ایرانی چیه؟