آموزش

روش‌های تامین برق اضطراری (3 انتخاب هوشمند)

در دنیای امروز، برق به عنوان یک منبع حیاتی در تمامی زمینه‌های زندگی ما نقش کلیدی دارد. از مراکز درمانی و بانک‌ها گرفته تا منازل مسکونی و صنایع بزرگ،...
ملیکا حضوری ملیکا حضوری ۲۹ آبان ۱۴۰۳
139
3
راهکارهای تامین برق اضطراری
مطالعه: 6 دقیقه
139
3
0

در دنیای امروز، برق به عنوان یک منبع حیاتی در تمامی زمینه‌های زندگی ما نقش کلیدی دارد. از مراکز درمانی و بانک‌ها گرفته تا منازل مسکونی و صنایع بزرگ، هیچ‌کس نمی‌تواند اهمیت وجود برق پایدار را انکار کند. اما وقتی برق شهری به دلیل مشکلات فنی یا شرایط اضطراری قطع می‌شود، سیستم‌های برق اضطراری به عنوان ناجی عمل می‌کنند. این سیستم‌ها نه تنها از اختلال در فعالیت‌های روزمره جلوگیری می‌کنند، بلکه از وقوع خسارات مالی و جانی نیز پیشگیری می‌نمایند. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌های تامین برق اضطراری و مزایا و معایب هر یک بپردازیم تا بتوانید بهترین گزینه را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

برق اضطراری چیست؟

برق اضطراری همان برقی است که بعد از قطعی برق سراسری می‌توان به راحتی از آن استفاده کرد. در واقع از این نوع انرژی الکتریکی برای روشنایی دستگاه‌های الکتریکی پراهمیت چه در سطح شهر و چه در منازل مسکونی یا دفاتر اداری استفاده می‌شود. تامین برق اضطراری راهکارهای مختلفی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با این راهکارها آشنا کنیم. استفاده از برق اضطراری به خصوص برای مراکز و سازمان‌های دولتی و اداری از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور مثال برای تامین برق بانک‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید حتماً از سیستم برق اضطراری استفاده کرد. در غیر این صورت احتمال وقوع خسارات جبران ناپذیر بالا می‌رود.

برق اضطراری چیست و چگونه کار می‌کند؟

برق اضطراری چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم برق اضطراری چگونه کار می‌کند؟

تامین برق اضطراری روش‌های متعددی دارد. به علاوه هر کدام از این روش‌ها نحوه کار مخصوص به خود را دارند. اما به طور کلی روش کار سیستم برق اضطراری را می‌توان به این صورت توضیح داد. سیستم برق اضطراری در زمان اتصال برق، با روش‌های مختلفی انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می‌کند. سپس با قطعی برق، بعد از حدود ۲ الی ۱۰ ثانیه این دستگاه به صورت خودکار روشن می‌شود. سپس با تمام توان انرژی الکتریکی موجود در خود را به وسایل برقی انتقال می‌دهد. استفاده از این روش یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از وقوع خسارات ناشی از قطعی برق است.

کاربرد سیستم برق اضطراری

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم یکی از کاربردهای سیستم برق اضطراری تامین برق در مراکز مهم و حساس است. مثلاً برای تامین برق در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بانک‌ها و ادارات مهم و حساس باید از این دستگاه استفاده کرد. همچنین در مراکز نظامی یا صنعتی بزرگ هم از سیستم برق اضطراری استفاده می‌کنند. اما کاربرد سیستم برق اضطراری به همین جا محدود نمی‌شود. بلکه استفاده از این سیستم در منازل مسکونی و ساختمان‌های تجاری و دیگر موارد هم کاربرد دارد. حتی در شرکت‌هایی که عمده فعالیت‌ها روی سیستم‌های کامپیوتری انجام می‌شود، استفاده از سیستم برق اضطراری یک ضرورت مهم است.

روش‌های تامین برق اضطراری

بعد از آشنایی با کاربردهای سیستم برق اضطراری و نحوه عملکرد آن، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که راه‌های تامین برق اضطراری چیست؟ و بهترین راه تامین برق اضطراری برای شما کدام است؟ در این بخش از مقاله قصد داریم که شما را با بهترین راه‌های تامین برق اضطراری آشنا کنیم. در واقع بهترین روش‌های تامین سیستم برق اضطراری استفاده از موتور برق، سیستم ups یا پنل خورشیدی است. با مطالعه این بخش می‌توانید تصمیم بهتری در رابطه با انتخاب سیستم تامین برق اضطراری اتخاذ کنید.

روش تامین برق اضطراری مزایا معایب
پنل خورشیدی انرژی تجدیدپذیر

دوست‌دار محیط زیست

بدون نیاز به شارژ

امکان استفاده در روزهای آفتابی

قیمت به نسبت بالا

نیاز به فضای بزرگ برای نصب

UPS بدون قطعی

کنترل نوسانات رایج برق شهری

دوام بالا

قدرت تامین برق بالا

هزینه بالا

نیاز به مراقبت و سرویس

موتور برق امکان جابه‌جایی و نصب آسان

پرقدرت برای تامین برق اضطراری

امکان استفاده در همه کاربری‌ها

سروصدای زیاد

ایجاد آلودگی هوا

قیمت بالای سوخت دستگاه

موتور برق، راهکار قدرتمند و انعطاف‌پذیر برای تامین انرژی

اولین و محبوب‌ترین روش برای تامین برق اضطراری استفاده از موتور برق است. در واقع موتور برق یک دستگاه تامین کننده انرژی الکتریکی است. این دستگاه با استفاده از سوخت‌هایی مانند بنزین، گاز، گازوئیل یا موارد دیگر کار می‌کند. از آن جایی که می‌توان موتور برق‌ها را از فروشگاه‌های مختلف تهیه کرد. این وسیله بسیار در دسترس است. همچنین قیمت مناسبی هم دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های خوب در رابطه با موتور برق، امکان جابه‌جایی آن است. برای مراکز اداری و تجاری کوچک یا منازل مسکونی از موتور برق‌های ساده و کوچک می‌توان استفاده کرد. اما برای ساختمان‌های بزرگ‌تر و مراکز با اهمیت‌تر، باید از دیزل ژنراتورها استفاده کرد.

تامین برق با موتور برق

تامین برق با موتور برق

UPS، بهترین انتخاب برای تامین برق بدون وقفه

UPS در واقع مخفف عبارت انگلیسی Uninterruptible Power Supply است. این عبارت در فارسی به معنای سیستم منبع تغذیه بدون وقفه است. استفاده از UPS بهترین روش برای اتصال برق اضطراری است. این دستگاه حتی نوسانات موجود در برق شهری را هم به راحتی کنترل می‌کند. حتی اگر برق قطع شود، این دستگاه با وارد کردن جریان الکتریکی به دستگاه‌های برقی، آن‌ها را روشن نگه می‌دارد. همچنین این جریان بدون نوسان و بسیار امن خواهد بود. UPS در اندازه‌ها و قیمت‌های مختلفی در بازار موجود است. بیشتر کارخانجات یا صنایع بزرگ و همچنین ادارات مهم و دفاتر خصوصی که فعالیت اصلیشان با سیستم‌های کامپیوتری است، از این دستگاه استفاده می‌کنند.

تامین برق با استفاده از UPS

تامین برق با استفاده از UPS

پنل خورشیدی، روشی سازگار با محیط زیست برای تامین انرژی

استفاده از پنل‌های خورشیدی برای تامین برق اضطراری یکی از روش‌های محبوب در بین افراد مختلف است. چه برای تامین برق اضطراری ساختمان‌های مسکونی و منازل و چه برای تامین برق مراکز اداری و تجاری از این روش می‌توان استفاده کرد. برای تامین برق اضطراری استفاده از انرژی خورشیدی همانند UPS عمل می‌کند. در واقع این روش شباهت زیادی به استفاده از UPS دارد.همانطور که می‌دانید استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق مزایای بسیار زیادی دارد. این پنل‌های خورشیدی دوستدار محیط زیست هستند. در نتیجه هیچ آلودگی برای آن ایجاد نمی‌کنند. همچنین انرژی نور خورشید یک انرژی تجدید پذیر است. به همین دلیل این روزها در سراسر جهان از آن استفاده می‌شود. به علاوه این پنل‌ها قیمت مناسبی هم دارند.

پنل خورشیدی

پنل خورشیدی

نکات مهم در انتخاب سیستم تأمین برق اضطراری مناسب

توجه به مواردی که در بالا ذکر کردیم انتخاب یک روش مناسب برای تامین انرژی الکتریکی به صورت اضطراری امری آسان است. اما در این موارد باید به چند نکته مهم دقت کنید. در این بخش به معرفی این نکات می‌پردازیم تا در صورت اقدام برای خرید یک منبع تولید برق اضطراری بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

محاسبه توان دستگاه برای تولید برق

برای خرید یک دستگاه تولید برق اضطراری ابتدا باید میزان مصرف خود را در نظر بگیرید. مثلاً برای ساختمان‌های تجاری بزرگ و شلوغ نمی‌توان از مولدهای خانگی استفاده کرد. در نتیجه شما باید به اندازه نیازتان آگاه شوید. سپس نسبت به این نیاز دستگاه مورد نظر را تهیه کنید.

کاهنده نوسانات برق

عموماً برق شهری دچار نوسانات مختلفی می‌شود. به همین دلیل در زمان تهیه یک سیستم برای تامین برق اضطراری می‌توانید سیستمی تهیه کنید، که این نوسانات را کاهش می‌دهد. کاهش این نوسانات کیفیت برق مصرفی شما را بالا می‌برد. همچنین از ورود آسیب یا سوختگی دستگاه‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد.

بررسی آلودگی تولید شده توسط دستگاه

آلودگی صوتی یا محیطی تولیدی توسط دستگاه تامین برق اضطراری یکی از نکات مهمی است که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید. مثلا سر و صدای زیاد دستگاه موتور برق می‌تواند یکی از معضلات بزرگ در رابطه با استفاده از این دستگاه برای تامین برق اضطراری باشد.

ولتاژ را در نظر بگیرید!

ولتاژ تولیدی توسط دستگاه مولد برق اضطراری، باید مطابق استانداردهای برق شهری باشد. در غیر این صورت برای شما قابل استفاده نخواهد بود. پس هنگام انتخاب و خرید یک سیستم تامین برق اضطراری باید به این نکته توجه داشته باشید.

نتیجه‌گیری

انتخاب یک سیستم تامین برق اضطراری مناسب، امری ضروری برای حفظ پایداری و امنیت در هنگام قطعی برق است. از سیستم‌های پیشرفته UPS و پنل‌های خورشیدی گرفته تا موتورهای برق قابل‌حمل، هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند و باید بر اساس نیاز و شرایط خاص شما انتخاب شوند. بررسی توان مورد نیاز، ولتاژ خروجی، هزینه‌های نگهداری و تأثیرات زیست‌محیطی از جمله عواملی هستند که باید در تصمیم‌گیری لحاظ شوند. با بهره‌گیری از اطلاعات ارائه‌شده در این مقاله، می‌توانید به‌راحتی سیستم مناسب برای تامین برق اضطراری خود را شناسایی و به کار ببندید. یادمان باشد، تامین به‌موقع انرژی می‌تواند از خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری کرده و آرامش و امنیت را به زندگی بازگرداند.

سوالات متداول

بهترین روش برای تولید برق کدام است؟

بدون شک استفاده از UPS را می‌توان بهترین و امن‌ترین روش برای تامین برق اضطراری دانست. برای تامین برق خانگی یا مراکز تجاری و اداری و همچنین مدارس و بیمارستان‌ها می‌توان از این دستگاه به راحتی استفاده کرد.

بهترین ذخیره کننده برق کدام است؟

UPS بهترین دستگاه ذخیره کننده برق به حساب می‌آید. این برق در قسمت باتری UPS ذخیره می‌شود. سپس در مواقع لزوم از آن استفاده می‌کنند.

تفاوت بین باتری و منبع تغذیه چیست؟

تفاوت باتری و منبع تغذیه در نوع برق رسانی به دستگاه‌های مختلف است. منبع تغذیه به صورت دائمی برق را به دستگاه‌ها می‌رساند. اما باتری در مواقعی که لازم باشد به کار می‌افتد. همچنین میزان تولید انرژی آن بسیار محدود است.

تفاوت بین ژنراتور برق اضطراری و UPS در چیست؟

اصلی‌ترین تفاوت بین ژنراتور و UPS در منبع تولید انرژی آن ها است. برای تولید انرژی الکتریکی در ژنراتور باید از سوخت‌های مانند بنزین، گاز یا گازوئیل استفاده کرد. اما UPS برق خود را از باتری‌های مخصوص تولید می‌کند.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<