اگر به دنبال سوئیچ شبکه ای هستید که برای راه اندازی شبکههای بزرگ و متوسط مناسب باشد؛ بهترین انتخاب برای شما سوئیچهای سری 3850 سیسکو است. این سری از سوئیچهای سیسکو مناسب برای شرکتها و سازمانهایی است که به گذرگاه انتقال داده تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه نیاز دارند. از سوی دیگر شرکتهایی که قصد دارند مدیریت شبکههای ترکیبی را یکپارچه کنند سوئیچهای سری 3850 سیسکو میتوانند برای آنها بهترین انتخاب باشند. زیرا سوئیچ شبکه 3850 در دسته سوئیچهای مدیریتی قرار دارند. اگر قصد دارید با سوئیچ 3850 شرکت سیسکو بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنیم تا پایان مقاله بررسی سوئیچ سیسکو 3850 با ما در برقچی همراه باشید.
سوئیچ 3850 ، همه کاره و قدرتمند
در این قسمت از بررسی این سری از سوئیچ سیسکو بهتر است بدانید که سوئیچهای 3850 جزوه سوئیچهایی هستند که از محبوبیت بالایی برخوردار میباشند. این سری از سوئیچها، در دسته سوئیچ های لایه 3 شرکت سیسکو قرار دارند. مزایای سویچهای 3850 سیسکو بسیار زیاد است و امکانات منحصر به فردی را در اختیار شرکتها قرار میدهند. همین مسئله موجب گردید تا اکثر شرکتها و سازمانهای بزرگ داخل کشور از سوئیچهای 3850 سیسکو استفاده کنند. قابلیتهای منحصر به فرد سوئیچهای سری 3850 در لایه ۳ باعث شده است تا اصلیترین گزینه برای مستقل کردن در لایههای مرکزی و توزیع محسوب شود.
در ثانی این سری از دستگاهها از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند. زیرا یک ادمین میتواند در شبکه از سوئیچهای سری 3850 به عنوان یک Wireless Controller یا همان کنترل کننده بیسیم استفاده کند. تعداد پورت سوئیچهای سری 3850 متفاوت است برای مثال برخی از آنها دارای ۲۴ عدد پورت و برخی دیگر دارای ۴۸ عدد پورت میباشند.
بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟ هر آنچه که باید درباره سوئیچ شبکه بدانید!
بررسی مشخصات فنی سوئیچ ۳۸۵۰
در این قسمت از مقاله بررسی سوئیچ سیسکو 3850 قصد داریم اطلاعاتی را نسبت به مشخصات فنی همچون فناوری PoE، پشتیبانی از +QSFP، گسترشپذیری و انعطافپذیری، Mobility agent ، پشتیبانی از ویژگی QoS، پشتیبانی از StackWise و Stack Power، و ماژولار بودن سوئیچ های سری 3850 در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات نسبت به این موارد، پاراگراف مربوط به هر موضوع را با دقت مطالعه کنید.
پشتیبانی از فناوری PoE
قابلیت PoE یکی از منحصر به فردترین قابلیتهایی است که در سوئیچهای سری ۳۸۵۰ سیسکو تعبیه شده است. توجه داشته باشید با استفاده از این قابلیت شما به راحتی میتوانید برق مورد نیاز تجهیزات شبکه را تامین کنید. در واقع در حالت عادی اگر سوئیچ شما دارای قابلیت PoE نباشد، برای استفاده از تجهیزات شبکه باید کابل کشی انجام دهید. اما چون سوئیچهای سری 3850 دارای قابلیت PoE هستند برق مورد نیاز توسط کابل شبکه تامین میشود. در ادامه بهتر است ذکر کنیم سوئیچهای 3850 از قابلیت UPoE برخوردار میباشند، این قابلیت امکان ارسال ولتاژ تا 60 وات برای هر پورت را فراهم میکند.
پشتیبانی از +QSFP
سوئیچهای سری 3850 از ماژولهای SFP پشتیبانی میکنند. اما بهتر است بدانید سوئیچ های 3850 در کنار ماژولهای SFP دارای 2 الی 4 عدد +QSFP است. شما از این پورتها میتوانید به عنوان آپلینک استفاده کنید. در ادامه بهتر است ذکر کنیم که پورت های +QSFP از سرعتهای 1 گیگ، 10 گیگ و 40 گیگ پشتیبانی میکند.
Mobility agent
سوئیچ های ۳۸۵۰ به صورت پیش فرض در وضعیت Mobility agent قرار دارند. توجه داشته باشید سوئیچهای ۳۸۵۰ به علت داشتن این ویژگی امکان ایجاد تعامل به صورت اتوماتیک از طریق پروتکل CAPWAP با اکسس پوینت و تجهیزات بی سیم دیگر را دارند.
بیشتر بخوانید: نحوه خواندن پارت نامبر سوئیچ سیسکو (چگونه با مدل به مشخصات برسیم؟)
گسترشپذیری و انعطافپذیری
سوئیچهای ۳۸۵۰ قابلیت گسترش پذیری و انعطاف پذیری دارند. زیرا از قابلیت استیک شدن و نصب ماژول منبع تغذیه دوم برخوردار میباشند. در نتیجه هر زمانی که سوئیچ با مشکل یا خرابی مواجه شود وجود قابلیتهایی همچون گسترش پذیری و انعطاف پذیری، در هنگام بروز مشکلات باعث افزایش آستانه تحمل خطا در شبکه میگردد.
از سوی دیگر وجود این قابلیت باعث میشود تا در زمان بزرگتر شدن شبکه نیاز کمتری به تغییرات در شبکه باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچهای 3850 قابلیت این را دارند که از طریق دستگاههای استک شدهاند تنظیم شوند. انجام این کار باعث سادهتر شدن فرایند پیکربندی دستگاههای جدید تحت شبکه میشوند. در انتها بهتر است به این نکته اشاره کنیم که وجود فناوری Power Stacking باعث میشود تا میزان برق مورد نیاز سوئیچ از طریق دستگاههایی که با آنها استک شدهاند تامین گردد.
امنیت بیشتر
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد تورهای 3850 پشتیبانی از تمامی مکانیزمهای امنیتی برای ایمن سازی شبکه میباشد. برای مثال بهتر است بدانید که سوئیچ 3850 از مکانیزمهای (IGMP filtering، احراز هویت مکآدرس، MAC address notification، پروتکل پیکربندی پویای میزبان، uRPF، IEEE802.1X، DHCP snooping، DAI، IP source guard،MAC authentication، IGMP filtering و Port security) پشتیبانی میکند.
پشتیبانی از ویژگی QoS
در بسیاری از مواقع به دلیل این که بتوانید پهنای باند و سرعت را بین افرادی که به شبکه متصل شدهاند به صورت مساوی تقسیم کنید باید از فناوری به نام Qos یا همان کیفیت خدمات استفاده نمایید. توجه داشته باشید که سوئیچهای سری 3850 دارای فناوری کیفیت خدمات Qos هستند.
پشتیبانی از StackWise و Stack Power
در این قسمت قصد داریم اطلاعاتی را نسبت به دو قابلیت مهم همچون StackWise و Stack Power در اختیار شما قرار دهیم. توجه داشته باشید که این دو قابلیت شرایط را به گونهای برای شما فراهم میکند تا شما بتوانید 9 سوئیچ را با یکدیگر استک کنید. زیرا در این صورت میتوان به توان عملیاتی 480 گیگابیت بر ثانیه رسید. توجه داشته باشید این دو قابلیت میتواند به شما کمک کند چند تا از منابع تغذیه سوئیچها را یکپارچه کنید. در این صورت اگر هر کدام از منبع تغذیه سوئیچها خراب شود سایر منابع تغذیه، برق رسانی به آن سوئیچ را انجام میدهند. لازم به ذکر است بدانید شما میتوانید با استفاده از کابل رابط StackPower منابع تغذیه سوئیچها را یکپارچه کنید. در واقع میتوان گفت با استفاده از این دو قابلیت افزودن را به بهترین شکل ممکن به دست خواهید آورد.
بیشتر بخوانید: بهترین سوئیچ سیسکو
ماژولار بودن
آخرین مشخصه فنی که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم ماژولار بودن سوئیچ ها میباشد. توجه داشته باشید سوئیچهای 3850 ماژولار هستند و ماژولار بودن باعث افزایش قابلیتهای سوئیچ میشود. این نکته را در نظر داشته باشید بعضی از سوئیچهای 3850 از پورتهای RJ45 و برخوردار می باشند و برخی دیگر دارای دو منبع تغذیه و 3 فن ماژولار هستند.
معرفی بهترین سوئیچ سیسکو ۳۸۵۰
در این مقاله قصد داریم چند نمونه از بهترین سوئیچهای سیسکو 3850 را به شما معرفی کنیم. سوئیچهایی که در این مقاله مورد بررسی قرار داده میشوند (سوئیچ 12 پورت سیسکو مدل WS-C3850-12S-S، سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S و سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24S-S) هستند.
سوئیچ 12 پورت سیسکو مدل WS-C3850-12S-S
سوئیچ که تصویر آن را در قسمت زیر مشاهده میکنید دارای ۱۲ پورت SFP میباشد. سرعت پورت شبکه در سوئیچ 12 پورت سیسکو مدل WS-C3850-12S-S گیگابیت است در انتها هم بهتر است ذکر کنیم که این سوئیچ دارای سرعت پهنای باند ۶۸ گیگابیت بر ثانیه است و قابلیت استک شدن دارد.
سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S
یکی از بهترین و با کیفیت ترین سوئیچهای شرکت سیسکو سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S است. این سوئیچ از قیمت بالایی برخوردار است اما یک سوئیچ مدیریتی میباشد که قابلیت برنامه ریزی هم دارد. از سوی دیگر این سوئیچ با داشتن ۲۴ پورت با سرعت گیگابیت می تواند تمام نیازهای شما را برطرف کند. سرعت پهنای باند این سوئیچ ۳۲۰ گیگابیت بر ثانیه و سرعت پهنای باند وایرلس آن ۲۰ گیگابیت بر ثانیه میباشد. توجه داشته باشید این سوئیچ یکی از معروفترین سوئیچهای لایه سه سیسکو محسوب میشود.
سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S
آخرین سوئیچی که قصد داریم در این قسمت از مقاله بررسی سوئیچ سیسکو 3850 مورد بررسی قرار دهیم سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S میباشد. در تولید این سوئیچ از قطعات با کیفیتی استفاده شده است. همانطور که از نام این محصول مشخص است، ۲۴ عدد پورت با سرعت گیگابیت بر روی این سوئیچ تعبیه شده است. از سوی دیگر قابلیت برنامه ریزی و مدیریت جزو ویژگیهای منحصر به فرد این سوئیچ محسوب میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که سرعت پهنای باند این سوئیچ ۹۲ گیگابیت بر ثانیه است. از سوی دیگر قابلیت استک شدن دارد. در انتها بهتر است این نکته را هم قید کنیم که این سوئیچ جزو معروف ترین سوئیچهای لایه 3 برند سیسکو سری ۳۸۵۰ محسوب میشود. قیمت این سوئیچ نسبت به سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C3850-24XS-S کمتر میباشد.
بشتر بخوانید: معرفی انواع سوئیچ سیسکو 3750
نتیجه گیری
در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به سوئیچ سیسکو 3850 در اختیار شما قرار گرفته است. در واقع شما با مطالعه این محتوا با مشخصات فنی این سوئیچ به صورت کامل آشنا شدهاید. از سوی دیگر سه نمونه از بهترین سوئیچهای سری 3850 را به شما معرفی کردیم. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در مقاله بررسی سوئیچ سیسکو 3850 بتواند شما را به سمت یک انتخاب درست سوق دهد.
دیدگاه شما