راهنمای خرید

۵ مودم فیبر نوری برتر GPON در بازار ایران

با توجه به تکنولوژی‌های ارتباطی که در کشور وجود دارند، کمتر کسی در باب مودم‌های فیبر نوری صحبت کرده می‌کند، دلیل آن هم این است که اکثر ارتباطات در...
رسول شکری رسول شکری ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
6696
26
۵ مودم فیبر نوری برتر GPON در بازار ایران
مطالعه: 6 دقیقه
6696
26
2

با توجه به تکنولوژی‌های ارتباطی که در کشور وجود دارند، کمتر کسی در باب مودم‌های فیبر نوری صحبت کرده می‌کند، دلیل آن هم این است که اکثر ارتباطات در قالب‌های نسل چهارم و انواع DSL بوده و حدودا یک درصد ارتباطات بر بستر فیبر نوری بنا گردیده است. ما در این مقاله بنا داریم تا در مورد مودم‌های برتر فیبر نوری GPON صحبت کنیم. با مجله برقچی همراه باشید تا در مورد ۵ مودم فیبر نوری برتر GPON در بازار ایران اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

آشنایی با تکنولوژی GPON

فناوری(Gigabit Passive Optical Network) یا به صورت اختصاری GPON، یک فناوری کاربردی در زیرساخت شبکه است که اگر تکنولوژی تغییر کند هم نیازی به ارتقا در آن نخواهد بود. اگر بخواهیم یک شبکه FTTH برای ارائه اینترنت پرسرعت به مراکز تجاری و مسکونی داشته باشیم به کمک این فناوری که نمونه یک فناوری پیشرو است می‌توانیم این کار را انجام دهیم. نهایتا به کمک چنین شرایطی، بازدهی افزایش و هزینه‌ها کاهش خواهند یافت.

آشنایی با تکنولوژی GPON

آشنایی با تکنولوژی GPON

مودم فیبر نوری GPON چیست؟

این مودم در شبکه‌های مبتنی بر PON، از یک تکنولوژی پیشرو بهره می‌برد. این مودم می‌تواند  نهایتا ۶۴ کاربر را بر روی یک فیبر سرویس‌دهی نماید. شبکه مبتنی بر GPON تا ۲۰ کیلومتر می‌تواند امتداد پیدا کند و یک راه حل ارزان قیمت برای افزایش کاربران از طریق تقسیم‌کننده در مناطقی است که ازدحام زیادی دارد.


بیشتر بخوانید: مودم فیبر نوری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید!


اما یک سوال و آن هم اینکه مودم‌های برتر فیبر نوری GPON در ایران،شامل کدام موارد هستند؟

در این بخش قصد داریم تا ۵ مدل از برترین مودم‌های GPON فیبر نوری در ایران را به شما عزیزان معرفی نماییم.

برترین مدل‌های فیبر نوری GPON

۱- مودم تی پی لینک TX-VG 1530

اگر دستتان در ایران به این مودم رسید خیلی خوش شانس بوده‌اید، چرا که بهترین مودم فیبر نوری را خریداری کرده‌اید. این مودم، یک مودم از نوع وای فای تک بانده N300 و Voip GPON بوده و از دو آنتن خارجی ۵ دسی بلی بهره می‌برد. همچنین درگاه‌های ارتباطی در کلاس +B را به طور کامل دارا است.

پورت‌های خروجی این مودم شامل یک SC/APC GPON، چهار عدد پورت شبکه اترنت، دو عدد پورت RJ 11 به منظور استفاده Voip و همچنین یک پورت USB2 است.


حتما بخوانید: مقایسه مودم‌های تی پی لینک MR100 و MR6400 و MR200


دکمه‌هایی که روی آن تعبیه شده، شامل خاموش و روشن کردن دستگاه، WPS و البته ریست دستگاه می‌باشد. با توجه به تمامی این موارد قطعا با داشتن این مودم، تمامی نیازهای شما پوشش داده خواهد شد.

مودم تی پی لینک TX-VG 1530

مودم تی پی لینک TX-VG 1530

۲- مودم تی پی لینک TX-6610

سرعت دریافت و ارسال اطلاعات در این مودم با مدل ۱۵۳۰ برابر است اما وای فای و البته تعداد بالای پورت‌های خروجی آن دستگاه را ندارد. در واقع فقط یک پورت SC/APC و یک پورت اترنت دارد! اگر این فکر را در سر می‌پرورانید که با تعداد زیادی دستگاه به صورت بی‌سیم به این مودم وصل شوید  می‌بایست یک روتر با تعداد زیادی پورت را به آن متصل نمایید.

مودم تی پی لینک TX-6610

مودم تی پی لینک TX-6610

شاید به این فکر کنید این مودم بدون وای فای به چه دردی می‌خورد، اما باید بدانید بسیاری از کسب و کارها، دنبال مودمی با این مشخصات هستند.

۳- مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H

مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H هم از بهترین مدل‌های موجود در بازار ایران است که طرفداران بسیاری نیز دارد. سرعت دانلود این مودم در ماکزیمم حالت ۲۴۸۸ مگابایت و در مینیمم حالت ۱۲۴۴ مگابایت است که شباهت بسیاری به مودم‌های ONE دارد.

مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H

مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H

دو آنتن خارجی و بهره‌مندی از وای فای تک بانده N300، از مزایای آن به شمار می‌رود. البته این مودم از نظر خروجی پورت‌ نیز وضعیت مطلوبی دارد. ۴ عدد پورت اترنت، ۲ عدد پورت PON، یک پورت تلفن برای Voip و یک پورت USB2 خروجی‌های آن محسوب می‌شوند.

علاوه بر تمامی موارد یاد شده، این دستگاه را به صورت از راه دور می‌توانید راه اندازی، مدیریت و کنترل نمایید.


حتما بخوانید: مقایسه مودم فیبر ‌نوری هواوی با مودم فیبر نوری فایبرهوم


۴- مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M

مثل مودم تی پی لینک، مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M برند نیز دو مدل مودم در این لیست دارد. ظاهر این مدل به مدلی که معرفی کردیم، شباهت دارد، اما تراشه آن سطح پایین‌تری دارد.

این مودم، ۴ پورت اترنت، یک پورت PON، یک پورت تلفن برای استفاده از شرایط Voip و یک پورت USB2 دارد. در کنار این موارد، یک وای فای تک بانده به همراه دو آنتن خارجی، مزایای مدل ۸۵۴۶ می‌باشد که برای استفاده خانگی مناسب کاربران خواهد بود.

مودم هواوی HG8546M 

مودم هواوی HG8546M

۵- مودم یوتل G242

مودم بعدی که در مقاله ۵ مودم فیبر نوری برتر GPON در بازار ایران بررسی می‌کنیم مودم یوتل G242می‌باشد. بعد از معرفی ۴ مدل قبلی، باید بگوییم که این مودم، یعنی یوتل G242 در داخل کشور تولید می‌شود. این مودم از یک وای فای N300 به همراه دو آنتن خارجی استفاده می‌کند. پورت‌های مودم ۲۴۲، شامل یک پورت اترنت با ظرفیت ۱۰۰ هزار مگابایت، یک پورت FXS تلفن و یک پورت USB2 می‌باشد.

البته در مورد دیگر تولیدات برند یوتل باید بگوییم که این شرکت ۳ مدل مودم GPON تولید می‌کند که شامل مدل‌های ۲۴۱، ۲۴۲ و ۲۴۲ با ظاهر جدید می‌باشد. مدل نیوفیس فقط به لحاظ ظاهری با مدل ۲۴۲ تفاوت می‌کند ولی از لحاظ فنی با آن شرایط برابری دارد. مدل ۲۴۱ نیز از وای فای بهره‌مند نیست و سرعت پورت اترنت آن ۱۰۰۰ مگابایت است.

مودم یوتل G242

مودم یوتل G242

معایب مودم فیبر نوری GPON

همیشه هر چیزی در کنار نقاط قوتی که دارد، نقاط ضعفی را نیز دارا است‌. تکنولوژی GPON نیز به دلیل جدید بودن، هنوز به خوبی در کشور جا نیفتاده و معایبی که ممکن است داشته باشد، هنوز به خوبی مشخص نشده است.

تفاوت اینترنت فیبر نوری با اینترنت VDSL چیست؟

اینترنت VDSL، بر خلاف بستری که برای ADSL فراهم شده، فقط از بستر مسی استفاده نمی‌کند و باید از بستر فیبر نوری هم استفاده کند که از این لحاظ با فیبر نوری شباهت دارد. تفاوت اما، در میزان سرعت این دو فناوری است.  سرعت دانلود اینترنت VDSL، به ۳۰۰ مگابایت و سرعت آپلود آن، به ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه می‌رسد، در حالی که سرعت اینترنت فیبر نوری، در حالت ارسال و دریافت می‌تواند به مرز یک گیگابایت بر ثانیه برسد.


حتما بخوانید: معرفی 6 مودم VDSL ارزان ‌قیمت بازار


مزایای مودم فیبر نوری GPON نسبت به مودم VDSL چیست؟

درست است که مودم فیبر نوری GPON مزایای بسیاری دارد، اما همیشه برتری با این تکنولوژی نیست و در برخی موارد هزینه پایین‌تری را نسبت به فیبر نوری GPON ایجاد می‌نماید. ولی در کل مودم فیبر نوری چون از زیرساخت‌های فیبر نوری بیشتری استفاده می‌کند، بر مودم VDSL برتری دارد، چرا که بستر فیبر نوری مجموعا هزینه و البته خرابی کمتری را در بازه زمانی مشخصی دارد.

جمع‌بندی

به‌روز شدن فناوری و آمدن تکنولوژی‌های جدیدتر، معمولا مزایای بسیاری با خود به همراه داشته است. از مهمترین این مزایا در زمینه تکنولوژی‌های ارتباطی، گسترده شدن استفاده از فیبر نوری است که باعث شده هم سرعت استفاده از خدمات بیشتر شود و هم هزینه‌ها به طور قابل توجهی کاهش یابد. از طرفی علاوه بر بسترهای مختلف، خود مودم‌ها نیز با توسعه کمک می‌کنند تا کاربران سرعت و کیفیت بیشتری در دسترسی به اینترنت داشته باشند. در کل تمامی این موارد راحتی بیشتری را برای ما به ارمغان می‌آورد و ما به عنوان یک کاربر تنها می‌بايست با توجه به نیاز خود، از میان خیل متنوع تکنولوژی‌های مختلف، یکی از آن‌ها را برگزینیم.

در پایان از شما عزیزان دعوت می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه فناوری اطلاعات به دیگر مقاله‌های وبسایت برقچی مراجعه فرمایید.

5/5 - (11 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
رضا مختاری
رضا مختاری
3 سال پیش

سلام، وقت بخیر در خصوص مودم هوآوی مدلHG8M018245Q2 اطلاعاتی دارید شما. ممنون می شوم توضیحاتی در این خصوص به بنده بدهید.

محمد
محمد
3 سال پیش

برای استفاده از این مودم‌ها نیاز به استفاده از سرویسه فیبر نوری هستش؟

مقالات مرتبط

<