سوئیچهای سیسکو جزو معروفترین سوئیچهای موجود در بازار هستند. دلیل اصلی معروفیت سوئیچهای شرکت سیسکو کیفیت بالا، قیمت مناسب، امنیت و بسیاری از پارامترهای دیگر میباشد. اگر قصد دارید با انواع سوئیچ سیسکو آشنا شوید بهتر است بدانید که ما در این مقاله تصمیم داریم به بررسی انواع سوئیچ سیسکو و کاربردهای آنها بپردازیم. از سوی دیگر شما را با انواع لایه عملکرد سوئیچ شبکه سیسکو آشنا خواهیم کرد. در ادامه کاربردهای سه نمونه از بهترین سوئیچهای سیسکو را مورد بررسی قرار خواهیم داد. برای کسب اطلاعات کامل نسبت به این موارد پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما در وبسایت برقچی همراه باشید.
سوئیچ سیسکو چیست و چه کاربردی دارد؟
سیسکو یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده تجهیزات اکتیو در جهان است که بهترین سوئیچهای شبکه را تولید میکند. سوئیچهای شبکهای که توسط شرکت سیسکو تولید میشود در سه دسته اصلی Core و Distribution و Access تقسیم بندی میشود. به همین دلیل کاربردهای بسیار فراوانی دارند. توجه داشته باشید بسیاری از افراد که دارای کسب و کارهای کوچک هستند نمیتوانند سوئیچ مناسب برای کسب و کار کوچک پیدا کنند اما این مشکل را شرکت سیسکو برطرف کرده است و سوپیچ های این برند برای کسب و کارهای کوچک هم مناسب هستند. اگر بخواهیم به بررسی کاربردهای سوئیچهای شبکه سیسکو بپردازیم باید ذکر کنیم که شما با استفاده از سوئیچ شبکه میتوانید تجهیزاتی همچون لپ تاپ و کامپیوتر، پرینتر و بسیاری از تجهیزات دیگر را در یک شبکه قرار داده و به یکدیگر متصل کنید.
به طور کلی سوئیچ های سیسکو به چند دسته تقسیم بندی میشوند؟
این سوال یکی از متداولترین سوالاتی که توسط بسیاری از افراد مطرح میشود و ما قصد داریم در این بخش از مقاله بررسی انواع سوئیچ سیسکو به آن بپردازیم. لازم به ذکر است بدانید شرکت سیسکو سوئیچهای خود را در سه دسته سوئیچهای مدیریتی، سوئیچهای غیر مدیریتی و سوئیچهای هوشمند تولید و به بازار عرضه میکند. در ادامه قصد داریم اطلاعات کاملی نسبت به هر کدام از سوئیچهای ذکر شده را در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم پاراگراف مربوط به هر کدام از سوئیچها را با دقت مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟ هر آنچه که باید درباره سوئیچ شبکه بدانید!
سوئیچ مدیریتی سیسکو
اولین سوئیچ که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم سوئیچ مدیریتی است. لازم به ذکر است بدانید که سوئیچ مدیریتی در شرکتهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از سوئیچ دارای قابلیتهای زیادی میباشد که قبل از استفاده باید به طور کامل از قابلیتهای آن مطلع باشید. این نکته را در نظر بگیرید که سوئیچهای مدیریتی شرکت سیسکو قابلیتهای فراوانی همچون تنظیم یک فرد برای استفاده در موارد خاص، امنیت بالا، کنترل قوی در انتقال دیتا به صورتی که شما میتوانید متوجه شوید چه کسی دیتا را دریافت میکند و به دیتا به طور کامل دسترسی دارد. در ادامه بهتر است ذکر کنیم سوئیچهای مدیریتی سیسکو با تعداد پورت مختلف به بازار عرضه میشود.
برای مثال اگر تصمیم دارید دستگاههای کمی را به سوئیچ متصل کنید بهترین انتخاب برای شما سوئیچ 8 پورت سیسکو مدل WS-C2960G-8TC-L میباشد. از سوی دیگر شرکتها و سازمانهایی که نیاز به بیش از ۴۰ پورت برای راه اندازی شبکه دارند میتوانند از سوئیچ همچون سوئیچ شبکه 48 پورت سیسکو مدل WS-C2960S-48FPS-L استفاده کنند.
سوئیچ هوشمند سیسکو
در این قسمت قصد داریم به سراغ سوئیچ هوشمند سیسکو برویم. لازم به ذکر است بدانید این نوع سوئیچ از کاربردهای بسیار فراوانی برخوردار میباشد. همچنین بهتر است بدانید سوئیچهای هوشمند امکان مدیریت شبکه به صورت پیشرفته برای کنترل ترافیک، QOS، مسیر دهی IP و بسیاری از پارامترهای دیگر را در اختیار شما قرار میدهد. در ادامه بهتر است ذکر کنیم برای راه اندازی سوئیچ هوشمند نیاز نیست پیچیدگی تنظیمات سوئیچهای مدیریتی را تجربه کنید. زیرا راه اندازی آن بسیار آسان است اما این نکته را هم بهتر است بدانید که سوئیچهای هوشمند دارای SSH، تل نت و پورت کنسول نمیباشد.
بیشتر بخوانید: سوئیچ سیسکو چیست؟
سوئیچ غیرمدیریتی سیسکو
یکی از پرفروشترین سوئیچ های موجود در بازار سوئیچ غیر مدیریتی است. توجه داشته باشید سوئیچ های غیر مدیریتی قابلیت مدیریت پورتهای شبکه را ندارد. در نتیجه از قیمت پایینتری نسبت به سوئیچ های مدیریتی برخوردار است. به همین دلیل یکی از پرفروشترین سوئیچهای موجود در بازار سوئیچهای غیر مدیریتی هستند.
انواع لایه عملکرد سوئیچ شبکه سیسکو
آیا با انواع لایه عملکرد سوئیچ شبکه سیسکو اشنا هستید؟ توجه داشته باشید در ادامه قصد بر این است تا اطلاعاتی را نسبت به سوئیچهای لایه 2 و لایه 3 سیسکو در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
سوئیچ لایه ۲ سیسکو
سوئیچهای لایه 2 سیسکو فقط توانایی سوئیچینگ دارند. در واقع این نوع از سوئیچهای شبکه میتوانند بستههای داده را از پورت مبدا به پورت مقصد با استفاده از آدرس MAC هدایت کنند. البته باید به این نکته اشاره کنیم هدایت بسته با حفظ MAC Adrees انجام میشود. درنتیجه شما به راحتی میتوانید متوجه شوید که کدام پورتها دارای آدرسهای MAC میباشند. در ادامه باید ذکر کنیم که هر دستگاه دارای یک MAC Adress مختص به خود است که این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهد تا شما بتوانید دستگاهها را از یکدیگر متمایز کنید.
اگر بخواهیم بهترین سوئیچ لایه دو را به شما معرفی کنیم بهتر است به سوئیچهای سیسکو سری ۲۹۶۰ اشاره نماییم. البته این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچهای سیسکو سری ۲۹۶۰ دارای مدلهای مختلف میباشند که یکی از بهترین انواع آن سوئیچ شبکه 48 پورت سیسکو مدل WS-C2960S-48FPS-L است.
سوئیچ لایه ۳ سیسکو
توجه داشته باشید سوئیچ لایه ۳ یک دستگاه سخت افزاری است که به صورت تخصصی بسته های داده را مسیریابی میکند. این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچ های لایه ۳ از ویژگی های زیادی برخوردار هستند. میتوان به این استنباط رسید سوئیچ های لایه ۳ به دلیل قابلیت های زیادی که در اختیار کاربر قرار میدهد برای شرکت های بزرگ مناسب است. در نهایت اگر بخواهیم بهترین سوئیچ های لایه ۳ سیسکو را به شما معرفی کنیم بهتر است به مدلهایی همچون 3560،3750،3850 و 9300 اشاره نماییم.
انواع سوئیچ سیسکو براساس سری و کارکرد
در این قسمت از مقاله تصمیم داریم انواع سوئیچ سیسکو بر اساس سری و کاربرد را مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید در ادامه مقاله شما با سوئیچهای سیسکو ۲۹۶۰، سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ و سوئیچ سیسکو سری ۳۸۵۰ بیشتر آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از پورت USB مودم فیبر نوری
سوئیچ سیسکو 2960 چیست و چه کاربردی دارد؟
سوئیچهای سیسکو ۲۹۶۰ یکی از پرفروشترین سوئیچهای شبکه موجود در بازار است که برای مشاغل کوچک، متوسط و حتی سازمان مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است بدانید سوئیچهای سیسکو ۲۹۶۰ کاربردهای بسیار زیادی دارند. برای مثال دارای Uplink میباشد، از فیبر نوری پشتیبانی میکند البته این مسئله در برخی مدلها وجود دارد، از سوی دیگر دارای فناوری Poe است، خدمات پیشرفته Qos را به کاربر ارائه میدهد. در نهایت میتوان این مسئله را ذکر کرد استفاده از سوئیچهای سیسکو ۲۹۶۰ امکان ارتباط اترنت گیگابیتی را برای کاربر فراهم میکند.
سوئیچ سیسکو 3750 چیست و چه کاربردی دارد؟
سوئیچهای سری ۳۷۵۰ جزو بهترین سوئیچهای شرکت سیسکو محسوب میشود که از آنها میتوان به عنوان ستون فقرات یا سوئیچ لایه در شبکه استفاده کرد. این نوع از سوئیچ دارای قابلیتهای منحصر به فرد میباشد. برای مثال وجود فناوری QOS، فناوری Cisco StackWise، پشتیبانی از Small Form-Factor Pluggable و ایمیج های EMI و SMI باعث شده تا سوئیچ های سری ۳۷۵۰ شرکت سیسکو جایگاه خوبی در بازار را به خود اختصاص دهند. اگر بخواهیم یکی از بهترین سوئیچهای سری ۳۷۵۰ را به شما معرفی کنیم بهتر است به سوئیچ 48 پورت سیسکو مدل WS-C3750-48PS-S اشاره نماییم.
سوئیچ سیسکو 3850 چیست و چه کاربردی دارد؟
سوئیچهای ۳۸۵۰ به سوئیچهای همه کاره و قدرتمند معروف میباشند. لازم به ذکر است بدانید فناوری PoE، پشتیبانی از +QSFP، گسترشپذیری و انعطافپذیری، Mobility agent ، پشتیبانی از ویژگی QoS، پشتیبانی از StackWise و Stack Power، و ماژولار بودن، ویژگی های بارز سوئیچهای سری 3850 است که در اختیار شما قرار داده میشود.
انواع حافظه در سوئیچ های سیسکو
حافظه در سوئیچهای شبکه از اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل بهتر است با آنها آشنا شوید. لازم به ذکر است بدانید انواع حافظه چهار مورد RAM، NVRAM،ROM و Flash است.
بیشتر بخوانید: آموزش IP دادن به روتر و سوئیچ سیسکو
نتیجه گیری
بسیاری از افراد در هنگام خرید سوئیچ شبکه اطلاعاتی نسبت به انواع سوئیچ و ویژگیهای آنها در اختیار ندارند اما شما با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به انواع سوئیچ سیسکو به دست آوردهاید و در حال حاضر میدانید که سوئیچهای سیسکو به چند دسته تقسیم میشوند. این نکته را در نظر داشته باشید ما در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد لایه 2 و لایه 3 سوئیچ سیسکو در اختیار شما قرار دادیم و تعدادی از سوئیچهای پرکاربرد این شرکت را هم به شما معرفی کردیم. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله بتواند به شما کمک کند تا یک انتخاب درست و یک خرید هوشمندانه را تجربه کنید.
دیدگاه شما