آموزش

14 مزایای نصب و دانلود سیستم عامل میکروتیک | MikroTik RouterOS

روتر او.اس میکروتیک سیستم عامل سخت‌افزاری روتربرد میکروتیک (Mikrotik RouterBoard) محسوب می‌شود. این روتر همچنین می‌تواند روی لپ تاپ و کامپیوتر نصب شود و آن را به یک روتر...
Author image placeholder زهرا فغانی ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
5437
22
نصب و دانلود سیستم عامل میکروتیک
مطالعه: 12 دقیقه
5437
22
2

روتر او.اس میکروتیک سیستم عامل سخت‌افزاری روتربرد میکروتیک (Mikrotik RouterBoard) محسوب می‌شود. این روتر همچنین می‌تواند روی لپ تاپ و کامپیوتر نصب شود و آن را به یک روتر با تمام ویژگی‌های لازم از قبیل مسیریابی (Routing)، فایروال (Firewall)، مدیریت پهنای باند (Bandwidth management)، نقطه دسترسی بی‌سیم‌ (Wireless access point)، لینک بکهال‌ (backhaul link)، گت ویِ هات اسپات‌ (Hotspot gateway)، سرور وی پی ان‌ (VPN server) و موارد دیگر تبدیل کند.

روتر او.اس یک سیستم‌عامل مستقل است که مبتنی بر هسته لینوکس ورژن ۲.۳ بوده و هدف میکروتیک ارائه ویژگی‌ها ذکر شده با نصبی سریع و ساده و رابط کاربری آسان است. برای امتحان روتر او.اس می‌توان به وب سایت میکروتیک مراجعه کرده و CD تصویری نصب را دانلود کنید. قابل ذکر است که دوره آزمایشی رایگان همه ویژگی‌های ذکر شده را بدون محدودیت فراهم می‌کند. در ادامه این مطلب از برقچی، نمونه‌هایی از مهم‌ترین ویژگی‌های روتر او.اس را خواهید یافت.

سخت افزار لازم برای سیستم‌عامل میکروتیک

روتر او.اس از رایانه‌های چند هسته‌ای و چند پردازنده‌ای پشتیبانی می‌کند (عملیات چند پردازشی هم‌زمان یا SMP). شما می‌توانید این روتر را بر روی جدیدترین و بهترین مادربردهای اینتل اجرا و از آن در جدیدترین پردازنده‌های چند هسته‌ای استفاده کنید.  روتر او.اس از دستگاه‌های ذخیره‌سازی با پورت‌های یو اس ابی‌ (USB)، سَتا‌ (SATA) و آی دی ای‌ (IDE) که شامل سی اف و اس دی کارت‌ها‌ (CF and SD Cards) و هارد اس اس دی‌ (SSD) و موارد دیگر می‌شود، پشتیبانی می‌کند.

برای نصب و استفاده از روتر او.اس در هر دستگاهی به حداقل 64 مگابایت احتیاج دارید که پس از نصب پارتیشن آن دستگاه را فرمت کرده و به سیستم عامل پیش فرض آن تبدیل می‌‌شود. قابل ذکر است که روتر او.اس از رابط‌های شبکه‌ای‌ (network interfaces) پشتیبانی می‌کند که شامل به روزترین کارت‌های اترنت 10 گیگابایتی، کارت‌های وایرلس و مودم همراه می‌شود.

سخت افزار لازم برای سیستم‌عامل میکروتیک

سخت افزار لازم برای سیستم‌عامل میکروتیک


حتما بخوانید: آشنایی با روتر میکروتیک


نصب سیستم ‌عامل میکروتیک

روتر او.اس از روش‌های مختلف پیکربندی پشتیبانی می‌کند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دسترسی محلی با صفحه کلید و مانیتور، کنسول سریال(Serial Console) با یک برنامه ترمینال(اتصال پورت سریالی که به شخص امکان دسترسی به کنسول شبکه یا کامپیوتر را می‌دهد)، دسترسی تلنت(Telent) و SSH ایمن به شبکه‌ها، وین باکس‌(Winbox) یا ابزار سفارشی پیکربندی رابط کاربری گرافیکی‌(GUI) و در آخر یک رابط پیکربندی ساده مبتنی بر وب و یک رابط برنامه نویسی اپلیکیشن‌(API) برای ساخت و شخصی‌سازی اپلیکیشن کنترلی(control application).

در صورت عدم دسترسی محلی و وجود مشکلی در ارتباطات سطح آی پی‌(IP)، روتر او.اس از اتصالات در سطح مک(MAC) به همراه ابزارهای سفارشی مک تلنت(Mac-Telnet) و وینباکس(Winbox) پشتیبانی می‌کند. روتر او.اس یک رابط قدرتمند ارائه می‌دهد که در عین حال به عنوان یک رابط پیکربندی خط فرمان‌(Command line configuration interface) قابلیت نوشتن یکپارچه و آسان را ارائه می‌دهد. از قابلیت‌های این رابط پیکربندی می‌توان به‌طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد.

  •  رابط کاربری گرافیکی وین باکس‌(Winbox GUI) روی آی پی و مک
  •  رابط پیکربندی خط فرمان‌(CLI) همراه با تلنت، SSH، و کنسول محلی و کنسول سریال
  •  رابط برنامه نویسی اپلیکشن(API) برای نوشتن ابزارهای شخصی
  •  رابط وب

از قابلیت‌های جدید در ورژن چهارم روتر او.اس اضافه شدن زبان برنامه نویسی لوا(Lua) می‌باشد که آغازی برای بسیاری از رویکردها در اتوماسیون و برنامه نویسی روتر خواهد بود.

پیکربندی سیستم‌عامل میکروتیک

پیکربندی سیستم‌عامل میکروتیک


حتما بخوانید: تنظیم آی پی داینامیک روتر تی پی لینک برای کار با مودم DSL


فایروال سیستم عامل میکروتیک

فایروال بسته‌ها‌(Packets) را فیلتر و در نتیجه توابع امنیتی را فراهم می‌کند که برای مدیریت جریان داده‌ها به و از روتر استفاده خواهند شد. همراه ترجمه آدرس شبکه‌( Network Address Translation)، فایروال از دسترسی غیر مجاز به شبکه‌هایی با اتصال مستقیم و روتر جلوگیری می کند. فایروال همچنین نقش فیلتر ترافیک خروجی را ایفا می کند. روتر او.اس از یک فایروال چند حالتی برخوردار است که بازرسی بسته‌ها را در وضعیت‌های متفاوت انجام داده و وضعیت اتصالات شبکه که از طریق آن عبور می کنند را کنترل و ضبط می‌کند. این فایروال همچنین از Source and Destination Network Address Translation وابزارهای کمکی آن برای برنامه‌های محبوب و UPnP پشتیبانی می‌کند.

(UPnP یا Universal Play and Plug مجموعه‌ای از پروتکل‌های شبکه است که به دستگاه‌های شبکه‌ای مانند رایانه‌های شخصی، چاپگرها و غیره اجازه می‌دهد تا به طور یکپارچه حضور یکدیگر را در شبکه کشف کرده و خدمات شبکه‌ای ارائه دهند). فایروال روتر او.اس ویژگی‌هایی را برای استفاده ازاتصالات داخلی، مسیریابی و علائم بسته( Packet Marks) را ارائه می‌دهد. این فایروال می‌تواند عملیات فیلتر کردن را با آدرس آی پی، دامنه آدرس، پورت، دامنه پورت، پروتکل آی پی، DSCP و سایر پارامترها انجام دهد و به علاوه از لیست آدرس‌های ثابت و پویا(Static and Dynamic Address Lists ) پشتیبانی می‌کند و می‌تواند با بسته‌ها براساس الگو محتوایی آن‌ها که در Expression Regular آن‌ها به نام تطبیق دهنده لایه 7(Layer7 matching)، مطابق و هماهنگ شود. امکانات فایروال روتر او.اس همچنین از IPv6 پشتیبانی می‌کند.

فایروال سیستم عامل میکروتیک

فایروال سیستم عامل میکروتیک


حتما بخوانید: فایروال (Firewall) یا دیوار آتش چیست و چگونه کار می‌کند؟


مسیریابی میکروتیک

روتر او.اس از تعداد زیادی پروتکل مسیریابی پشتیبانی می‌کند.

  • برای IPV4 این روتر از ورژن اول و دوم IRP، ورژن دوم OSPF و ورژن چهارم BGP پشتیبانی می‌کند.
  • برای IPV6 از RIPng، ورژن سوم OSPF و BGP پشتیبانی می‌کند.

روتر او.اس همچنین از مسیریابی و انتقال مجازی یا ‌Virtual Routing and Forwarding(VRF)، مسیریابی مبتنی بر سیاست(policy based)، مسیریابی مبتنی بررابط(Interface based) و مسیریابی ECMP پشتیبانی می‌کند. برای علامت‌گذاری اتصالات خاص همراه با نشانه‌های مسیریابی می‌توانید از فیلتر فایروال استفاده کنید و سپس ترافیک علامتگزاری شده را به استفاده از یک آی اس پی(ISP) متفاوت هدایت کنید.

اکنون با اضافه شدن قابلیت MPLS به روتر او اس VRF یا Virtual Routing and Forwarding نیز در این روتر معرفی شده است که یک فناوری برای فراهم چندین نمونه از یک جدول مسیریابی در داخل یک روتر به طور هم‌زمان را ارائه می‌دهد. بنابر مستقل بودن نمونه‌های مسیریابی، آدرس‌های آی پی یکسان یا هم‌پوشان امکان استفاده بدون تداخل را دارند. VRF امنیت شبکه را افزایش داده و اغلب در شبکه‌های MPLS استفاده می‌شود، اما محدود به آن نیست.

ارسال کردن در سیستم عامل میکروتیک

روتر او. اس از فرآیند ارسال لایه 2(Layer 2) پشتیبانی می‌کند که می‌توان به پل زدن(Bridging)، مش(Mesh) و WDS اشاره کرد. WDS امکان پوشش وایرلس سفارشی را با استفاده از چندین AP فراهم می‌کند زیرا که انجام اینکار فقط با یک AP غیرممکن است.( indoor and railroad installation) WDS به بسته‌ها اجازه می‌دهد از یک AP به دیگری منتقل شوند، درست مثل اینکه APها پورت‌های سوئیچ شبکه با سیم اترنت هستند. میکروتیک نوع خاصی از مش یا رابط ارسال لایه 2 را طراحی کرده است تا عملکرد WDS در شبکه‌های مقیاس بزرگ را بهینه‌سازی کند.

(R)STP امکان دیده شدن آدرس‌های MAC یکسان را در چندین بریج پورت(bridge port) حذف کرده و اینکار را با غیرفعال کردن پورت ثانویه آن آدرس MAC انجام می‌دهد که به جلوگیری از ایجاد لوپ و بهبود قابلیت اطمینان(network reliability) شبکه کمک می‌کند‌. میکروتیک همچنین گزینه دیگری برای RSTP به نام HWMP+ ارائه می‌دهد. +HWMP یک پروتکل مسیریابی لایه 2 ویژه برای شبکه‌های بی‌سیم مش است. پروتکل +HWMP ورژن پیشرفته پروتوکل مش بی‌سیم ترکیبیHWMP است که از پیش نویس استاندار IEEE 802.11s برگرفته شده است.

ارسال کردن در سیستم عامل میکروتیک

ارسال کردن در سیستم عامل میکروتیک


حتما بخوایند: مک آدرس چیست؟ نحوه پیدا کردن MAC Address در گوشی و کامپیوتر


MPLS

MPLS مخفف MultiProtocol Label Switching یا سووییچ چندپروتکلی برچسب است. همچنین MPLS قابل استفاده برای جایگزینی مسیریابی آی پی می‌باشد به این ترتیب که ارسال بسته دیگر بر اساس فیلدهای موجود در سربرگ آی پی و جدول مسیریابی تصمیم‌گیری نخواهد شد و در عوض بر اساس برچسب‌هایی که به بسته متصل می‌شوند انجام خواهد شد. این رویکرد سرعت ارسال را بالا می‌برد زیرا که در مقایسه با جستجوی مسیر‌یابی جستجوی هاپ(hop) بعدی آسان‌تر خواهد بود.

کارایی فرآیند ارسال مزیت اصلی MPLS است. ایجاد “پیوندهای مجازی” بین نودهای شبکه توسط MPLS، صرف نظر از پروتکل داده‌های کپسوله شده (encapsulated)، آسان می‌‌شود. MPLS بسیار مقیاس پذیر، ضد پروتکل و یک مکانیسنم انتقال اطلاعات است. در یک شبکه MPLS، بسته‌های داده در واقع برچسب‌های منصوب شده هستند. تصمیمات ارسال بسته تنها براساس محتوای این برچسب بدون نیاز به بررسی خود بسته انجام خواهد شد. این ویژگی امکان ایجاد مدارهای end-to-end را درهرنوع رسانه انتقال و با استفاده از هر پروتکلی فراهم می‌کند. برخی از ویژگی‌های MPLS عبارتند از:

  • اتصالات برچسب استاتیک برای IPv4
  • پروتکل توزیع برچسب برای IPv4
  • تونل‌های مهندسی ترافیک RSVP
  • کشف و سیگنالینگ خودکار مبتنی بر VPLS MP-BGP
  • MP-BGP مبتنی بر MPLS IP VPN

وی پی ان سیستم‌عامل میکروتیک

برای برقراری ارتباط امن از طریق شبکه‌های باز یا اینترنت، یا اتصال از راه دور با لینک‌های رمزگذاری شده، روتر او.اس از متودهای گوناگون وی پی ان و پروتکل‌های تونل استفاده می‌کند که عبارتند از:

  •  Ipsec یا وضعیت یا مجوز تونل و انتقال، پروتکل‌های امنیتی PSK ،AH و ESP
  • تونلینگ نقطه به نقطه(point-to-point tunneling) شامل OpenVPN و PPTP PPPoE و L2TP
  • ویژگی‌های پیشرفته PPP شامل MLPPP و BCP
  • تونل‌های ساده شامل IPIP و EoIP
  • پشتیبان تونل 6 به 4 شامل شبکه‌های IPV6 و IPV4
  • وی لن( VLAN) شامل پشتیبان لن مجازی EEE802.1q و پشتیبان Q-in-Q
  • VPN‌های مبتنی بر MPLS

این بدان معنی است که امکان اتصال شبکه‌های منشعب(banking networks) به طور ایمن، امکان استفاده از منابع محل کار هنگام سفر، امکان اتصال به شبکه خانگی، یا امکان افزایش امنیت لینک ستون فقرات وایرلس(wireless backbone link) فراهم خواهد شد. حتی می‌توان دو شعبه مخصوص دفتر کار از یک شبکه را متصل کرده و آن‌ها قادر به استفاده از منابع یکدیگر خواهند بود، درست مانند اینکه کامپیوترها همگی در یک مکان بوده و همه امن و رمزگذاری شده هستند.

روتر او.اس همچنین چندین عملکرد اختصاصی و منحصر به فرد میکروتیک را فراهم می‌کند. به عنوان مثال EoIP یکی از این ویژگی‌های منحصر به فرد است که یک تونل اترنت بین دو روتر که به یک اتصال آی پی دسترسی دارند، می‌باشد. رابط EoIP به عنوان یک رابط اترنت ظاهر می‌شود. وقتی عملکرد پل زدن روتر فعال است، تمام ترافیک اترنت مانند یک اترنت فیزیکی و دارای کابل بین دو روتر پل زده می‌شود. این پروتکل طرح‌های متعددی برای شبکه را ممکن می‌کند درست همانطور که به امکان ایجاد لن بر روی اینترنت اشاره شد.

وی پی ان سیستم‌عامل میکروتیک

وی پی ان سیستم‌عامل میکروتیک


حتما بخوانید: آموزش کانفیگ VPN روی میکروتیک


وایرلس در سیستم‌عامل میکروتیک

انواع فناوری‌های وایرلس در روتر او.اس پشتیبانی می‌شود که ابتدایی‌ترین آن‌ها نقطه دسترسی بی‌سیم و مشتری(wireless access point and client) می‌باشد. فرقی نمی‌کند که یک شبکه کوچک خانگی یا یک شبکه مش در سطح شهر باشد، روتر او.اس در همه شرایط به شما کمک خواهد کرد. بعضی از ویژگی‌های پشتیبانی شده توسط روتر او.اس عبارتند از:

  • نقطه دسترسی بی‌سیم و مشتری IEEE802.11a/b/g/n
  • پروتکل‌های اختصاصی Nstreme و Nstreme2
  • Client polling
  • RTS/CTS
  • سیستم توزیع وایرلسWireless Distribution System (WDS)
  • نقطه دسترسی مجازی(Virtual AP)
  • رمزگذاری WEP,WPA ,WPA2
  • لیست کنترل دسترسی(Access control list)
  • رومینگ مشتری به صورت بی‌سیم(Wireless client roaming)
  • WMM
  • پروتکل مش بی‌سیم HWMP+
  • پروتکل مسیریابی بی‌سیم MME

هنگام استفاده از روترهای میکروتیک در هر انتها، روتر او.اس از پروتکل وایرلس اختصاصی NStreme بهره می‌برد که باعث افزایش سرعت و محدوده اتصال خواهد شد. این امر به کسب رکورد جهانی طول لینک وای فای غیر تقویت شده(non-amplified wifi link length) در ایتالیا کمک کرده است. همچنین از NSteme دوگانه پشتیبانی می‌کند که امکان استفاده از دو آنتن در هر انتها، یکی برای دریافت و دیگری برای ارسال را فراهم میکند.

هات اسپات گت وی میروتیک

هات اسپات گت وی میروتیک(MikroTik HotSpot Gateway) امکان دسترسی به شبکه عمومی برای مشتریانی که از شبکه بی‌سیم یا سیمی استفاده می‌کنند را فراهم می‌کند. هنگامی که کاربر اولین مرورگر وب خود را باز کند با صفحه لاگین مواجه خواهد شد.

پس از اینکه لاگین و رمز عبور مهیا شد کاربر مجاز به استفاده از اینترنت خواهد شد. این امر برای هتل، مدرسه، فرودگاه، کافی‌نت یا هر مکان دیگر که ادمین امکان کنترل رایانه کاربر را ندارد ایده‌آل خواهد بود. برای این کار هیچ نصب نرم‌افزار یا پیکربندی شبکه مورد نیاز نخواهد بود و هات اسپات هرگونه درخواست اتصال را به صفحه لاگین هدایت می‌کند.

هات اسپات گت وی میروتیک

هات اسپات گت وی میروتیک

مدیریت گسترده کاربری با ایجاد پروفایل‌های کاربری متفاوت امکان‌پذیر است که هر یک از آن‌ها امکان تخصیص زمان کار، محدودیت سرعت دانلود و آپلود، محدودیت مقدار انتقال و موارد دیگر را دارند.


حتما بخوانید: آموزش کامل راه‌اندازی هات اسپات میکروتیک


هات اسپات همچنین از احراز هویت در برابر سرورهای استاندارد RADIUS و مدیر کاربری خود میکروتیک پشتیبانی می‌کند. این مدیر کاربری میکروتیک امکان مدیریت متمرکز همه کاربران در شبکه‌های موجود را فراهم می‌کند. از ویژگی‌های هات اسپات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دسترسی Plugin-Play به شبکه
  • احراز هویت مشتریان شبکه محلی
  • بررسی حساب کاربر
  • پشتیبانی RADIUS برای احراز هویت و بررسی حساب
  • بای پس قابل تنظیم(Configurable bypass) برای دستگاه‌های غیرتعاملی
  • گاردن محصور شده(Walled garden) برای مرور(Browsig) موارد خاص
  • حالت آزمایشی کاربری و تبلیغات

کیفیت خدمات میکروتیک

کنترل پهنای باند مجموعه‌ای از مکانیزم‌ها است که میزان تخصیص داده(Data rate allocation)، محدوده تغییر تاخیر( delay variability) ، تحویل به موقع(time delivery) و قابلیت اطمینان تحویل(delivery reliability) را کنترل می‌کند. کیفیت خدمات(QoS) به معنای قابلیت روتر برای اولویت‌بندی و شکل‌دهی ترافیک شبکه می‌باشد. برخی از ویژگی‌های مکانیزم کنترل ترافیک روتر او.اس میکروتیک در ادامه ذکر شده است:

  • محدود کردن نرخ داده برای برخی از آدرس‌های آی پی، زیر شبکه‌ها، پروتکل‌ها، پورت‌ها، و سایر پارامترها
  • محدود کردن ترافیک نظیر به نظیر(Peer-to-peer traffic)
  • اولویت‌بندی برخی از جریان‌های بسته نسبت به بسته‌های دیگر
  • استفاده از صف انفجاری(queue burst) برای مرور سریع‌تر وب
  • به اشتراک گذاشتن ترافیک موجود به‌طور مساوی بین کاربران یا به اشتراک‌گذاری بر اساس بارگذاری کانال مربوطه

روتر او.اس از سیستمQoS Hierarchical Token Bucket (HTB) پشتیبانی می‌کند که از پشتیبان‌های MIR ،CIR، انفجار(burst) و اولویت‌بندی استفاده می‌کند. این سیستم صف‌بندی پیشرفته را فراهم کرده و همچنین یک راه حل آسان برای اجرای اساسی QoS که استفاده از صف‌های ساده است را ارائه می‌دهد. PCQ برای بهینه‌سازی سیستم‌های همگانیِ QoS، معرفی شد که بیشتر صف‌ها برای زیرمجموعه‌های مختلف دقیقاً یکسان هستند. به عنوان مثال یک جریان فرعی(sub-stream) می‌تواند برای یک آی پی خاص یا اتصال خاص به سرور دانلود یا آپلود شود.

الگوریتم PCQ بسیار ساده است، بدین ترتیب که در ابتدا از classifiers انتخاب کرده و برای متمایز کردن یک جریان از دیگری استفاده کرده و سپس اندازه و محدودیت هر صف FIFO را بر هر جریان فرعی اعمال می‌کند. و در آخر همه زیرشاخه‌ها را گروه‌بندی کرده و اندازه و محدودیت صف جهانی FIFO را اعمال می‌کند.

پراکسی وب(Web Proxy)

روتر او.اس یک سرور پراکسی سفارشی میکروتیک را دارا می‌باشد که به منظور ذخیره منابع وب و سرعت بخشیدن به استفاده از مرورگر استفاده می‌شود و این کار را با تحویل کپی‌های از فایل‌های ذخیره شده در سطح سرعت یک شبکه محلی انجام می‌دهد. ویژگی‌های این پراکسی در ادامه ذکر شده است.

  • پراکسی HTTP منظم
  • پراکسی قابل رویت(Transparent Proxy)
  • لیست دسترسی بر اساس منبع، مقصد، URL و متود درخواست شده(firewall HTTP)
  • لیست دسترسی حافظه نهان یا کش(cache) برای مشخص کردن آبجکت‌هایی که باید کش شوند.
  • لیست دسترسی مستقیم برای تعیین اینکه چه منابع باید به‌طور مستقیم و منابع دیگر از طریق سرورهای پراکسی دیگر قابل دسترسی باشند.
  • امکانات ورود به سیستم(Logging facility)
  • پشتیبانی از پراکسیِ SOCKS
  • پشتیبانی از پروکسی والدین(Parent proxy support)
  • ذخیره‌سازی حافظه نهان در درایورهای خارجی

روتر او.اس همچنین می‌تواند به عنوان یک سرور ذخیره‌سازی قابل رویت بدون نیاز به پیکربندی در رایانه مشتری عمل کند. روتر او.اس همه درخواست‌های HTTP را دریافت کرده و آن‌ها را به سرویس محلی پراکسی هدایت می‌کند. این فرایند برای کاربر کاملاً شفاف و قابل رویت خواهد بود و تنها تفاوت آن افزایش سرعت مرور(Browsing) خواهد بود.


حتما بخوانید: پروتکل HTTP و HTTPS و تفاوت آن‌ها


ابزارهای سیستم عامل میکروتیک

برای کمک به اداره شبکه، روتر او.اس همچنیاس تعداد زیادی از ابزارهای شبکه برای بهینه‌سازی کارهای روزانه را فراهم کرده است. در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • پینگ(Ping)، تراسروت(traceroute)
  • تست پهنای باند(Bandwidth test)، پینگ فلود (ping flood)
  • اسنیفربسته(Packet sniffer)، ترچ (torch)
  • تلنت(Telnet)، اس اس اچ(SSH)
  • ابزار ارسال ایمیل و پیام کوتاه
  • ابزار اجرای خودکار اسکریپت
  • بازتاب‌کننده داده CALEA
  • ابزار واکشی داده(tool File Fetch)
  • جدول اتصال فعال(Active connection table)
  • NTP Client and Server
  • سرور TFTP
  • به‌روزرسان پویا DNS
  • پشتیبانی از افزونگی VRRP
  • SNMP برای تهیه نمودار و آمار
  • RADIUS client and server(مدیر کاربری)
ابزارهای سیستم عامل میکروتیک

ابزارهای سیستم عامل میکروتیک

The Dude

مانیتور شبکه Dude برنامه‌ای است که میکروتیک ارائه کرده تا بتوان مدیریت محیط شبکه را به طرز چشمگیری بهبود داد. این مانیتور به طور خودکار تمام دستگاه‌های موجود را در زیرشبکه‌های مشخص شده را اسکن کرده، نقشه‌ای از شبکه‌های موجود را ترسیم کرده، سرویس‌های دستگاه‌های موجود را رصد کرده و در صورت بروز مشکل هشدار خواهد داد.

نه تنها می‌توانید دستگاه‌های روتراو.اس را کنترل کرد، بلکه می‌توان هر دستگاهی را که با Ping یا اطلاعات SNMP قابل دسترس است را کنترل کرد.

با مانیتور Dude می‌توان نمودارهای ترافیک و در دسترس بودن را رسم کرد، گزارش قطعی را ارائه داد، و حتی از آن به عنوان یک سرورِ Syslog برای ورود به فایل‌ها دستگاه میکروتیک استفاده کرد.

مانیتور Dude همچنین می‌تواند پیکربندی دستگاه روتر او.اس شما را مدیریت کرده، و آپگرید نرم‌افزاری آن‌ها را خودکار کند و به طور کلی آن‌ها را پیکربندی کند. بهترین ویژگی مانیتور Dude رایگان بودن آن است.

لایسنس سیستم‌عامل میکروتیک

پس از نصب نسخه آزمایشی رایگان روتر او.اس روی رایانه، احتمالا مایل خواهید بود آن را به طور دائم استفاده کنید. برای این کار باید یک لایسنس کی(License Key) خریداری کنید. 4 نوع لایسنس روتر او.اس وجود که شماره آن‌ها نشان‌دهنده سطح آن‌ها می‌باشد. پایین‌ترین سطح، سطح 3 است که تعداد محدودی از کاربران فعال را پوشش می‌دهد، و بالاترین سطح 6 است که هیچ محدودیتی ندارد. این سطح‌ها در جدول سمت راست قابل مشاهده‌اند.

لازم به ذکر است که صرف نظر از سطح لایسنس، روتر او.اس به شما امکان استفاده تعداد نامحدودی از رابط‌ها را داده، پشتیبانی فنی محدود از طریق ایمیل را فراهم کرده و هرگز دست از کار نمی‌کشد. در واقع لایسنس روتر او.اس به شما این امکان را می‌دهد تا آپگریدهایی که میکروتیک منتشر می‌کند را تا زمان انتشار نسخه اصلی بعدی نصب کنید. در واقع لایسنس روتر او.اس هرگز منقضی نمی‌شود. همچنین لازم به ذکر است که هر لایسنس به درایوری محدود است که در آن نصب شده است، به این معنی که هر روتر به یک لایسنس جداگانه نیاز دارد. تمام دستگاه‌های روتربرد میکروتیک در با ورژن نصب شده روتر او.اس مجهز شده‌اند و نیازی به خرید دیگری نیست.

لایسنس سیستم‌عامل میکروتیک

لایسنس سیستم‌عامل میکروتیک


حتما بخوانید: روتر میکروتیک چیست؟ (معرفی مدل‌ها و سری‌های مختلف)


دانلود سیستم عامل میکروتیک

مهمترین محصول این شرکت، سیستم‌عامل میکروتیک است. این سیستم عامل، مسیریابی است که با استفاده از هسته لینوکس ساخته شده است. سیستم‌عامل میکروتیک علاوه‌بر قابلیت نصب بر روی رایانه‌های خانگی، به صورت بسته نرم‌افزاری-سخت‌افزاری نیز ارائه شده است. سیستم‌عامل میکروتیک در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط دو دانشجوی دانشگاه ام‌ای‌تی آمریکا به وسیله نگارشی از سیستم‌عامل لینوکس بنیان گذاشته شد. همزمان با شکل‌گیری استانداردهای ۸۰۲.۱۱ و توسعه سخت‌افزاری این سیستم‌عامل قابلیت بیسیم نیز به آن افزوده شد.

میکروتیک برای کاهش هزینه‌ها از مجوزهای (به انگلیسی: License) مختلفی در بکارگیری دستگاه‌ها استفاده کرده‌است آنچه امروز قابل ارائه است مجوزهای سطح سه، چهار، پنج و شش است. هرگاه شما دستگاه میکروتیک را خریداری می‌کنید بر روی آن دستگاه شما مجوز استفاده با یکی از سطوح سه، چهار، پنج و یا ۶ را دارید. هر مجوز امکان مدیریت کاربران بیشتری را در شبکه به شما می‌دهد. بالاترین سطح مجوز که سطح شش است به شما امکان مدیریت در تمامی امکانات و کاربران نامحدود را می‌دهد. از اینکه تا پایان این مطلب از مجله برقچی با ما همراه بودید از شما سپاس‌گزاریم.

5/5 - (17 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
امير قديرى
امير قديرى
3 سال پیش

شما بين برند ميكروتيك و سيسكو كدومو پيشنهاد ميكنين

بهروز صیامی
بهروز صیامی
3 سال پیش

ممنون

مقالات مرتبط

<