در این مقاله قصد داریم به موضوع ” سیستم سانترال چیست؟ ” بپردازیم. پیش از تولید سیستم سانترال، دستگاهی برای کنترل خطوط تلفن تولید شد که به صورت دستی توسط نیروی انسانی هدایت و کنترل میشد. این دستگاه به منظور استفاده در ساختمانهای مسکونی و اداری در نزدیکترین فاصله به واحد مورد نظر نصب میشد اما با گذر زمان و افزایش جمعیت استفاده از خطوط تلفن نیز در بین مردم با شدت بیشتری نسبت به قبل رواج یافت و این دستگاه دیگر قابلیت کنترل خطوط تلفن را نداشت. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع و قابلیتهای سیستم سانترال و همچنین مهمترین نکات برای خرید آن، آشنا شوید.
پس از آن برای حل مشکل کنترل خطوط تلفن سیستمهای سانترال روانه بازار شد که این سیستم همانند یک مرکز مخابراتی کوچک در سازمانهای اداری و ساختمانهای مسکونی عمل میکند این دستگاهها معمولا در هنگام خرید به چند شبکه داخلی و شهری متصلاند که مشتریان میتوانند با ارتقای سیستم توسط کارتهای مخصوص چندین خطوط دیگر را به خطوط تحت کنترل آن اضافه نمایند.
سیستم های سانترال چند نوع دارند؟
معیارهای دستهبندی این سیستمها ظرفیت پشتیبانی از خطوط و نوع کارایی آنها میباشد.
دسته بندی سیستم سانترال براساس ظرفیت
سیستم کم ظرفیت:
سیستم سانترال کم ظرفیت همانطور که از نام آن پیداست خطوط تلفن کمتری را تحت کنترل دارند. معمولا سیستمهای کم ظرفیت در هنگام خرید از 6 خط شهری و 16 خط داخلی پشتیبانی میکنند که با ارتقاء دستگاه میزان خطوط تحت کنترل به 8 خط شهری و 24 خط داخلی افزایش میابد.
سیستم پرظرفیت:
سیستم سانترال پرظرفیت برخلاف نوع کم ظرفیت آن قابلیت پشتیبانی از 8 تا 640 خط شهری و 16 الی960 خط داخلی را دارند.
این مقاله را حتما بخوانید: سیستم تلفن سانترال عادی و VoIP چه تفاوت ها و چه ویژگی هایی دارند؟
دسته بندی سیستم سانترال براساس نوع کارایی
سیستم تحت شبکه:
تلفنهایی میتوانند به سیستم سانترال تحت شبکه متصل شوند که ارتباط آنها از طریق یک IP انجام میگیرد.
سیستم خارج از شبکه:
تلفنهایی که به سیستم سانترال خارج از شبکه متصل میشوند قابلیت پشتیبانی از سه خط تلفن مانند: خطوط هایبرید، آنالوگ و خطوط داخلی دیجیتال را دارند.
سیستم های سانترال از چه قابلیت هایی برخوردارند؟
- یکی از مهمترین قابلیتهایی که به سیستم سانترال اضافه شدهاست توانایی مدیریت دقیق بر خطوط داخلی و شهری بدون کنترل فعالیت توسط نیروی انسانی میباشد.
- در این سیستم برقراری ارتباط بین خطوط داخلی بسیار سادهتر از گذشته انجام میشود.
- برای برقراری ارتباط بین خطوط شهری توسط هریک از گروهها محدودیت زمانی اعمال شده است.
- ارتباط با تلفنهای گویا توسط سیستمهای سانترال بسیار ساده و راحت انجام میگیرد.
- همچنین به این سیستمها قابلیت ارتقاء امکانات با به کارگیری کارتها اضافه شده است.
- در سیستمهای سانترال هزینه برقراری ارتباط تا حدود بسیاری کاهش یافته که این نکته بسیار حائز اهمیت میباشد.
استفاده از سیستم های سانترال چه مزایایی را دارد؟
- برترین مزیت به کارگیری سیستمهای سانترال افزایش اعتبار سازمانهای اداری در بین رقبا میباشد.
- سیستمهای سانترال با کاهش نیروی کار در دفاتر اداری به صرفه جویی در هزینه پرداختی به کارکنان کمک میکند.
- این سیستم قابلیت برقراری ارتباط و دسترسی شبانه روزی به سازمانهای اداری را افزایش میدهد.
- یکی دیگر از مزایای این دستگاه ایجاد امکان برقراری ارتباط از راه دور میباشد.
- با به کارگیری این سیستم در محیطهای کسب و کار برقراری ارتباط با مشتریان سادهتر انجام میشود و جذب مشتری با درصد بالاتری انجام می شود.
- هزینه راهاندازی خطوط پشتیبان در شرکتها و سازمانهای اداری به میزان چشمگیری کاهش میابد.
وجود چه ویژگی هایی باعث ایجاد قیمت های متغیر در سیستم سانترال میشود؟
سیستمهای سانترال نیز همانند دیگر دستگاهها با توجه به ویژگیهای مثبت یا منفی که دارند در قیمتهای مختلفی عرضه میشوند.
برخی از ویژگیهایی که باعث ایجاد تغییر قیمت در انواع سیستمها میشوند به شرح زیر میباشد:
- قابلیت نمایش شماره تماس گیرنده بر روی دستگاههای تلفن سانترال
- امکان برقراری ارتباط با سیستم گویا در ساعات استراحت و عدم حضور در محل
- قابلیت برقرای اتصال با تلفنهای مختلف. برخی از سیستمهای سانترال میتوانند فقط با سیستمهای هم برند ارتباط برقرار نمایند که این محدودیت باعث کاهش قیمت دستگاه میشود.
- توانایی برقراری ارتباط با خطوط تلفن متفاوت. قابلیت برقراری ارتباط با هریک از خطوط دیجیتال داخلی، خطوط شهری سیپ و خطوط آنالوگ باعث تغییر قیمت سیستمها میشود.
- قابلیت دریافت گزارش تماسها نیز همانند دیگر موارد ذکر شده بر روی قیمت اثرگذار خواهد بود.
پیش از تهیه یک سیستم سانترال مناسب چه نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد؟
- اولین نکته که باید پیش از خرید این سیستمها مورد توجه قرار بگیرد تعیین ظرفیت مورد نیاز و قابلیتهایی که سیستم قادر به ارائه میباشد.
- توجه کنید که سیستم سانترال انتخابی از چه تعداد خطوط داخلی و شهری پشتیبانی میکند و سپس با توجه به نیاز خود از بین آنها گزینه مناسبی را انتخاب نمایید.
- در نهایت قابلیتهای سیستم با گزینه مد نظر شما همخوانی داشته باشد و بتواند تمامی انتظارات شما را برآورده نماید.
این مقاله را نیز حتما بخوانید: تفاوت تلفن سانترال و تلفن معمولی
نحوه کار سانترال
در این بخش از مقاله ” سیستم سانترال چیست؟ ” قصد داریم به نحوه کار سانترال بپردازیم. ارتباطات تلفنی، همچنان یکی از مهمترین راههای برقراری ارتباط میان مجموعههای کاری و مشتریان محسوب میشود. یک مرکز سانترال، با دریافت خطوط شهری و تقسیم آنها به خطوط داخلی متعدد، این ارتباط را یکپارچه کرده و به آن نظم میدهد. با راهاندازی مرکز تلفن، تمامی کارمندان، به خطوط شهری مجموعه دسترسی خواهند دشت. از طرف دیگر، مدیران نیز به سادگی میتوانند کلیه ارتباطهای تلفنی را مدیریت و کنترل کنند.
دستگاه سانترال به عنوان بخش اصلی در مرکز تلفن استفاده میشود. چراکه تمامی خطوط داخلی مجموعه، از این دستگاه خارج شده و در اختیار کارمندان و بخشهای مختلف مجموعه قرار میگیرند. بنابراین میتوان گفت که سانترال، یک شبکه ارتباطی یکپارچه را در اختیار شرکتها، ادارات و سازمانها قرار میدهد.
بهترین برند تلفن و سانترال
در حال حاضر شرکتهای مختلفی در زمینه طراحی و ساخت تلفن و دستگاه سانترال فعالیت میکنند، اما شرکتهای معدودی هستند حرف اول را در این زمینه میزنند که در این بین پاناسونیک به عنوان یکی از پرفروش ترین و معروف ترین برند شناخته میشود. این شرکت ژاپنی تمامی دستگاههای خود را مطابق تکنولوژی روز و همچنین با قابلیتهای بسیار زیاد و کاربردی در اختیار کاربران قرار میدهد. که علاوه بر کیفیت ساخت بسیار بالا، امکانات و قابلیتهای کاربردی، از قیمت مقرون به صرفهای نیز برخوردار است.
سخن پایانی:
همانطور که خواندید، در این مقاله به موضوع “ سیستم سانترال چیست؟ ” بپرداختیم. همچنین با انواع سانترال، قابلیتها و مزایای آن، نحوه کار سانترال، نکات مهم هنگام خرید سانترال آشنا شدید تا با دانش کافی خرید مطمئنی را تجربه کنید. ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید، امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاه شما